Šeštadienį pusryčiams valgėm varškinius blynus, labaaaaiii skanu
Savaitgalį, kepiau bandelės su cinamonu, nors bandelės labai mažai iškilo, bet visiems visvien labai patiko, sunkiai patikėjo, kad pati kepiau, manė, kad pirktinės. Vienas kepiau su cinamonu, o kitas su kokoso drožlėm ir cukrumi , skonis
Kepiau ir 6dienį, ir 7dienį obuolių pyragą su jogurtu tai pirmą kartą kai kepiau padariau dvi klaidas-į tešlą įdėjau per daug kepimo miltelių, tai biški jautėsi valgant ir į jogurtą per daug imbiero,tai irgi kartumas jautėsi..Bet vistiek buvo neblogas..o štai antrąjį kepiau biškį patobulinus receptą vyras užsiprašė varškės, tai turėjau namie tos vaikiškos miau varškytės su bananais ir įdėjau į ta jogurintį užpilą dar jos,plius biškį citrino įspaudžiau-nu gavosi super nerealiai skanu buvo,visom patariu išbandyt Ačiū Sonatinai
Sonatina taip pavyko! Dar ir kaip skanu buvu!
Penktadieni valgem varskinius blynus .Tik man be obuolio skaniau .Sekmadieni dariau italiskas salotas ir kalakutienos zuiki su suriu,kita karta pabandysiu zuiki daryt su jautienos ar kiaulienos farsu .
Pagaliau nupirkau jogurtini padaza,tai treciadieni darysiu vistena
Pagaliau nupirkau jogurtini padaza,tai treciadieni darysiu vistena
O vištiena jogurto padaže buvo niam niam Patiko ir man ir vyrui, ačiū, Sonatina.
Sveikutės
na o aš savaitgalį dariau "Šepardo pyragą su vištiena" Viskas labai skaniai gavosi tik gal šiek tiek per skystą bulvių košę pasidariau nu bet nieko-svarbiausia-kaip visada skanu
Ačiū dar kartelį Sonatinai
na o aš savaitgalį dariau "Šepardo pyragą su vištiena" Viskas labai skaniai gavosi tik gal šiek tiek per skystą bulvių košę pasidariau nu bet nieko-svarbiausia-kaip visada skanu
Ačiū dar kartelį Sonatinai
Eni, sausainiai Madlenos gaunasi labiau biskvitiniai ir minkšti, nei trapūs... Bet tikrai labai skanūs
westa, tiesą sakant, perku bet kokį tuną, nesigilinu net... Vis tiek jį su kuo nors maišau, tai nejutau esminio skirtumo, kokį bepirkčiau...
LIAN, bandelės atrodo kaip tikros, džiaugiuosi, kad patiko
Elita, vištiena tokia "įdegusi", super
PaMeL, malonu, kad pyragas patiko, o kuskusas su kalakutiena toks savotiškas, bet mėgstantiems karį visai skanu
kibirkstele*, smagu, kad tinginys taip jums patinka
Milde, tiek jau to
Baisa, manau, kad pirktinė mielinė tešla ne tai, ko reikia šioms bandelėms... Vis dėl to tai sluoksniuota, kad ir mielinė, tešla... Pamėgink kada pati pasidaryti tešlą - visai kitas reikalas... Nors bandelės ir žuvis atrodo
Lekker Kontje, o tai tu nematavusi dėjai kepimo miltelių? Aš gi visur tiksliai nurodau jų kiekį... Ir būtinai reikia miltelius išmaišyti su miltais, kad jie tolygiai pasiskirstytų po visą tešlą...
laurechka, džiaugiuosi, kad ir kepenėlių tortas, ir bandelės patiko
Dorinda, malonu, kad rageliai patiko
Lindra, jeigu kur recepte reikia faršo, visuomet naudoju tokį, kokį tuo metu turiu, ir nesuku galvos, o paplotėliai atrodo super
Nolina, smagu, kad salotos patiko
agotai, peledziuke, matre, džiaugiuosi, kad blynai patiko
smike, aš tikrai nedėjau kiaušinio ir niekas nesuiro
gyteni, pyragus formoje palaikau 5 - 10 min., tada išimu... O pjaustau įvairiai - kartais karštus, kartais šaltus...
daliela, džiaugiuosi, kad bandelės patiko
anna, smagu, kad pyragas patiko, o ypač, kad patobulinai pagal savo skonį
alex, tikiuosi, kad ir vištiena nenusivilsit
Mildute, ačiū, džiaugiuosi, kad vištiena patiko
Laurita*, malonu, kad pyragas buvo skanus
westa, tiesą sakant, perku bet kokį tuną, nesigilinu net... Vis tiek jį su kuo nors maišau, tai nejutau esminio skirtumo, kokį bepirkčiau...
LIAN, bandelės atrodo kaip tikros, džiaugiuosi, kad patiko
Elita, vištiena tokia "įdegusi", super
PaMeL, malonu, kad pyragas patiko, o kuskusas su kalakutiena toks savotiškas, bet mėgstantiems karį visai skanu
kibirkstele*, smagu, kad tinginys taip jums patinka
Milde, tiek jau to
Baisa, manau, kad pirktinė mielinė tešla ne tai, ko reikia šioms bandelėms... Vis dėl to tai sluoksniuota, kad ir mielinė, tešla... Pamėgink kada pati pasidaryti tešlą - visai kitas reikalas... Nors bandelės ir žuvis atrodo
Lekker Kontje, o tai tu nematavusi dėjai kepimo miltelių? Aš gi visur tiksliai nurodau jų kiekį... Ir būtinai reikia miltelius išmaišyti su miltais, kad jie tolygiai pasiskirstytų po visą tešlą...
laurechka, džiaugiuosi, kad ir kepenėlių tortas, ir bandelės patiko
Dorinda, malonu, kad rageliai patiko
Lindra, jeigu kur recepte reikia faršo, visuomet naudoju tokį, kokį tuo metu turiu, ir nesuku galvos, o paplotėliai atrodo super
Nolina, smagu, kad salotos patiko
agotai, peledziuke, matre, džiaugiuosi, kad blynai patiko
smike, aš tikrai nedėjau kiaušinio ir niekas nesuiro
gyteni, pyragus formoje palaikau 5 - 10 min., tada išimu... O pjaustau įvairiai - kartais karštus, kartais šaltus...
daliela, džiaugiuosi, kad bandelės patiko
anna, smagu, kad pyragas patiko, o ypač, kad patobulinai pagal savo skonį
alex, tikiuosi, kad ir vištiena nenusivilsit
Mildute, ačiū, džiaugiuosi, kad vištiena patiko
Laurita*, malonu, kad pyragas buvo skanus
Tai žymaus Izraelio kulinaro Aharoni receptas. Originaliame recepte pyragas yra su slyvomis, bet aš kepiau su obuoliais...
Aharoni obuolių pyragas
5 - 6 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis
2 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
3 v. š. brendžio
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrina (sultys ir žievelė)
200 g grietinės
350 g miltų
2 ½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos
Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir brendžiu, palikti, kol paruošite tešlą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus labai puri ir beveik balta (~ 5 7 min.). Sudėti sviestą ir gerai išplakti. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, sultis bei grietinę, išplakti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai išmaišyti (nepermaišyti).
Patepti 28 cm skersmens formą sviestu. Sudėti obuolius. Ant viršaus sudėti tešlą ir išlyginti paviršių.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min.
P. S. jeigu kepsite su slyvomis, reikės 12 didelių mėlynų slyvų, perpjautų pusiau. Jas reikia sumaišyti su cukrumi ir brendžiu (nereikia cinamono). Tada pirmiausiai į paruoštą formą sudėkite tešlą, o ant viršaus išdėliokite slyvas... Beje, cukraus į tešlą dėjau tik ¾ puodelio ir ėmiau antaninius obuolius, bet saldumo buvo kaip tik... Labai skanus pyragas... Būtinai išmėginsiu ir su slyvomis
Aharoni obuolių pyragas
5 - 6 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis
2 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
3 v. š. brendžio
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrina (sultys ir žievelė)
200 g grietinės
350 g miltų
2 ½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos
Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir brendžiu, palikti, kol paruošite tešlą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus labai puri ir beveik balta (~ 5 7 min.). Sudėti sviestą ir gerai išplakti. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, sultis bei grietinę, išplakti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai išmaišyti (nepermaišyti).
Patepti 28 cm skersmens formą sviestu. Sudėti obuolius. Ant viršaus sudėti tešlą ir išlyginti paviršių.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min.
P. S. jeigu kepsite su slyvomis, reikės 12 didelių mėlynų slyvų, perpjautų pusiau. Jas reikia sumaišyti su cukrumi ir brendžiu (nereikia cinamono). Tada pirmiausiai į paruoštą formą sudėkite tešlą, o ant viršaus išdėliokite slyvas... Beje, cukraus į tešlą dėjau tik ¾ puodelio ir ėmiau antaninius obuolius, bet saldumo buvo kaip tik... Labai skanus pyragas... Būtinai išmėginsiu ir su slyvomis
Siūlau paragauti tradicinių itališkų sausainių biscotti... (kažkas panašaus į džiūvėsius, tik daug skaniau... )
Apelsininiai biskočiai (biscotti)
500 ml miltų
150 ml smulkiai maltų riešutų
100 g apelsinų cukatų
2 a. š. kepimo miltelių
160 ml rudojo cukraus
170 g riešutų (lazdyno, migdolų ir pan.)
1 v. š. apelsino žievelės
½ a. š. apelsinų esencijos
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
Sausoje keptuvėje pakepinti nuvalytus riešutus, kol pradės gelsti.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus. Įmaišyti riešutus ir cukatas.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti apelsinų esenciją, vanilę, apelsino žievelę.
Kiaušinių masę supilti į miltus ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuoti stačiakampius (~ 8 x 20 cm) ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti stambiu cukrumi (nebūtinai).
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Išimti iš orkaitės, kelias minutes ataušinti ir supjaustyti dantytu peiliu ~ 2 cm storio įstrižomis riekėmis. Dėti riekeles ant grotelių ir dar 10 min. padžiovinti orkaitėje.
P. S. tešla gaunasi šiek tiek lipni, bet labai nesunkiai formuojasi drėgnomis rankomis... Labai skanu
Apelsininiai biskočiai (biscotti)
500 ml miltų
150 ml smulkiai maltų riešutų
100 g apelsinų cukatų
2 a. š. kepimo miltelių
160 ml rudojo cukraus
170 g riešutų (lazdyno, migdolų ir pan.)
1 v. š. apelsino žievelės
½ a. š. apelsinų esencijos
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
Sausoje keptuvėje pakepinti nuvalytus riešutus, kol pradės gelsti.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus. Įmaišyti riešutus ir cukatas.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti apelsinų esenciją, vanilę, apelsino žievelę.
Kiaušinių masę supilti į miltus ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuoti stačiakampius (~ 8 x 20 cm) ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti stambiu cukrumi (nebūtinai).
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Išimti iš orkaitės, kelias minutes ataušinti ir supjaustyti dantytu peiliu ~ 2 cm storio įstrižomis riekėmis. Dėti riekeles ant grotelių ir dar 10 min. padžiovinti orkaitėje.
P. S. tešla gaunasi šiek tiek lipni, bet labai nesunkiai formuojasi drėgnomis rankomis... Labai skanu
aš savaitgalį pusryčiams kepiau varškinius blynus su obuoliais, labai skanu
dar kepiau kiaušinių - faršo vyniotinį, ir gi
na ir 2 kartus kepiau obuolių pyragą "Ruduo" na fantastiškas skonis, ir karštas ir šaltas
dar kepiau kiaušinių - faršo vyniotinį, ir gi
na ir 2 kartus kepiau obuolių pyragą "Ruduo" na fantastiškas skonis, ir karštas ir šaltas