Nu vakar vakare patiekiau savo kankyniu vaisiu-Napoleona:) Sendiena liko mazutis gabaliukas:Dir i ji bijau kesintis,nes mano vyras labai nulius, cia jo megstamiausias dabar Tortas gavosi sausokas, nors visa krema sutepiau...gal cia paplociuose esme,na bet visvien laaaba skanu buvo, verta kankintis
Kepiau pyragą "Dunojus"- super Labai skanus- dėjau kumpio, paprasto fermentinio sūrio ir šiek tiek Džiugo- karštas fantastiškas, atvėsęs irgi labai skanus. Ir tešlą pagaminti visiškai nebuvo sudėtinga, nors bandžiau pirmą kartą, o pasakojimų apie mielinę tešlą buvau girdėjus vai kokių baisių
Na o įdarytos vištienos krūtinėlės jau tapo šeimos patiekalu- vyro mėgstamiausias
Na o įdarytos vištienos krūtinėlės jau tapo šeimos patiekalu- vyro mėgstamiausias
Gal galite man kas nors atsakyti, buciau labai dekinga , noriu issikepti obuoliu pyraga(neturiu omeni tam tikro recepto, aplamai, bet koki obuoliu pyraga), bet turiu tik sauksta sviesto ar nieko neatsitiktu pyragui jei tik tiek nedaug sviesto deciau?
QUOTE(Dorinda @ 2006 10 10, 17:31)
Gal galite man kas nors atsakyti, buciau labai dekinga , noriu issikepti obuoliu pyraga(neturiu omeni tam tikro recepto, aplamai, bet koki obuoliu pyraga), bet turiu tik sauksta sviesto ar nieko neatsitiktu pyragui jei tik tiek nedaug sviesto deciau?
Aš kepu pyragą visai be sviesto.Tokiu kiekiu tik formą patepu.Galiu pasakyt paprasčiausią savo receptą,bet tikrai skanu:
5 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus(dedu stiklinę)
1 kg obuolių
sviestu ištepti formą,supjaustyti obuolius,pabarstyti cinamonu,mikseriu išplakti tešlą ir užpilti ant viršaus.Skanaus
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 10, 09:23)
prieblanda, labai malonu, kad fokača patiko O kokią tešlą darei?
Dariau pagal nuorodą recepte, t.y. močiutės mielinę tešlą
o as viriau spurgas tai kazkodel nors miltu dejau nedaug, viduj varskes nesimate
O mes kątik vietoj vakarienės varškinį tinginį valgėm
Kadangi nei vyras, nei vaikas nemėsta varškės, tai aš jiems ir nesakiau iš ko jis Kapojo net apsilaižydami ir klausė iš kur išmokau tokius tortus daryt
Kadangi nei vyras, nei vaikas nemėsta varškės, tai aš jiems ir nesakiau iš ko jis Kapojo net apsilaižydami ir klausė iš kur išmokau tokius tortus daryt
Sonatina, tavo receptai visi , taciau labai daug ka kepi, o mano orkaite nelabai gerai kepa, gal ka nors gali pasiulyti virto ar troskinto?
pvz. gal koki mesytes vyno padaze troskinta turi ar kazka panasaus?
pvz. gal koki mesytes vyno padaze troskinta turi ar kazka panasaus?
Prisijungiu ir as prie jusu, nes labai megstu gaminti.. Sonatina, tavo visi recepteliai Is kur tu juos visus trauki, kad viskas niam niam... siandien gaminau kiauliena korejietiskai,laaaaaaabaaai patiko!!!! as megeja tokiu dalykeliu.. rytojui dar neissirinkau ka gaminsiu... savi receptai nusibode, tad ieskau cia kazko skanaus...
kalbant apie sviestą - gal galima vietoj jo dėti margariną?
pvz, ketinu daryt Obuolių ruduo ir norėčiau dviguba porciją iškart bet sviesto tik vieną pakelį nusipirkau ,galvoju, gal galima pamaišyt? dėčiau 200 g. sviesto, 200 g. margarino? ką apie tai Sonatina pasakytų? ar tada jau mažiau to margarino reikėtų?
pvz, ketinu daryt Obuolių ruduo ir norėčiau dviguba porciją iškart bet sviesto tik vieną pakelį nusipirkau ,galvoju, gal galima pamaišyt? dėčiau 200 g. sviesto, 200 g. margarino? ką apie tai Sonatina pasakytų? ar tada jau mažiau to margarino reikėtų?
QUOTE(Lindra @ 2006 10 10, 11:24)
kalbant apie sviestą - gal galima vietoj jo dėti margariną?
pvz, ketinu daryt Obuolių ruduo ir norėčiau dviguba porciją iškart bet sviesto tik vieną pakelį nusipirkau ,galvoju, gal galima pamaišyt? dėčiau 200 g. sviesto, 200 g. margarino? ką apie tai Sonatina pasakytų? ar tada jau mažiau to margarino reikėtų?
pvz, ketinu daryt Obuolių ruduo ir norėčiau dviguba porciją iškart bet sviesto tik vieną pakelį nusipirkau ,galvoju, gal galima pamaišyt? dėčiau 200 g. sviesto, 200 g. margarino? ką apie tai Sonatina pasakytų? ar tada jau mažiau to margarino reikėtų?
as kaip darau obuoliu pyraga kartais vien margarina dedu taigi pyragas man vistiek geras gaunasi,kad ir be sviesto, o jei galvoji maisyti puse sviesto puse margarino manau dar geriau na cia tik mano pastebejimai , tikrai idomu,ka sonatina apie tai mano
galiu ir aš tą patį kaip ir visos pakartoti. Šiandien šventėme su vyrų mūsų vestuvių sukaktį. Iškpiau "trupinėlį" ir kiaušinio-faršo vyniotinį. Na, nors mano vyras yra pripratęs, kad vis ką nors skanaus pagaminu - labai gyrė.
Tik teisingai Sonatina pati pastebėjo - kitą kartą tikrai dalį majonezo pakeisiu grietine, nes vaikams truputį sūroka buvo.
Labai dėkuj Sonatina už šaunius receptus. Mūsų šeimos šventė išdalies dėl jų puikiai pavyko.
Tik teisingai Sonatina pati pastebėjo - kitą kartą tikrai dalį majonezo pakeisiu grietine, nes vaikams truputį sūroka buvo.
Labai dėkuj Sonatina už šaunius receptus. Mūsų šeimos šventė išdalies dėl jų puikiai pavyko.