Įkraunama...
Įkraunama...

Kaliningrado sritis

Sveiki,

Taigi, kadangi jau zadejau... tai zadejau.. Tiesa, kadangi mano kelione buvo"darbine", t.y. kaip visada medžiojome traukinius, tai trumpai parašysiu kas aktualu supermamoms, o ne specams:)

Pirmiausia dėl vizu - kaip jau minėjau, viza dariausi per firma. Turiu metinę viza, kurti vadinasi "pograničny obmen", ji kainavo 30lt ir jokiu nervų... Toliau, kad išvykti i Kaliningrado sritį reikia rusiško draudimo - tas metams kainuoja apie 100 Lt. Na ir jei važiuosi su mašina, tai mašinos draudimas metams kainuoja kažkur apie 200 Lt, priklauso nuo mašinos galingumo. Jį galima nusipirkti prie sienos.

Taigi, kelionei pasirinkau Sudargo?Ramoniškių postą, juo keliauja tik lengvosios mašinos ir tuščios furos. Buvau nusiteikęs kad ant sienos sėdesiu apie 2-3 val, bet iš pat ryto įvyko stebuklas - buvau pirma mašina prie šlagbaumo. Paklausiau moteriškos, kuri išrašinėja draudimus, tai ji pasakė, kad dabar visada taip pat. Žodžiu, su visais pasienio formalumais Rusijoje buvau po 45 min minučių- REKORDAS! Pernai stovėjau 5-6 val.

Dėl pasienio formalumų - pirma tikrina tave p[asienietis, vėliau reikia pereiti muitinę ir suforminti mašinos "laikiną įvežimą" , žodžiu užpildyti deklaraciją. Tiesa sakant, nei patys rusai turbut nežino ką ir kaip reikia forminti - sako, kad daiktus, kurių vertė 3000 sąlyginių vienetų (suprask dolerių). Už šį popieriuką paprašė 100 rublių, na bet ima ir litais - 11 kažkur litų.

Beje, jei kaliningrade būsite daugiau kaip 3 paras - būtina paimti "Migracinę kortelę" - vieną pusę užpildai ir palieki šiame poste, kita vežiesi su savimi ir atsižymi arba milicijoje arba tame viešbutyje, kuriame apsistoji (kai kurie viešbučiai tai daro).

O toliau - atrodo, kad gryžti 10 metų atgal, daug kas apleista, daug kas mėgsta kyšius... Kai kurie draudimai visai nesuprantami, ai bet velnias jų nematė.

Dėl valiutos keitimo - jei keisite litus, nekeiskite banke, ieškokite nelegalių keitėjų arba vežkitės eurus - žymiai geresnis kursas. Teoriškai lito kursas 1:10, praktiškai svyruoja nuo 1:6 iki 1:10

Dėl kainų - kaip ne keista produktų kainos panašios kaip ir lietuvoje, iš prekybos centrų Kaliningrade žymiausias Viktorija, kažkuo primena mūsų centrus. Tiesa sakant, didelių įžymybių nebuvo laiko pamatyti, tai kiek verta pamatyti kaliningrade, tai aišku vartų ir fortų likučius, "Dom Sovetov", beje remontuojamas, Kaliningrado katedrą - beveik pilnai atstatyta.

Na va, o dabar dėl kurortų - Svetlogorską okupavę vokiečiai, tai kainos yra aukštos, o kokybe:(... Vertas dėmesio gal būt Pionerskas. O atsikrai papasakosiu apie Baltiiską - karinį miestą.

Taigi, kiek supratau iš gidės, aš ten buvau pirmas lietuvių turistas. Užsieniečių lankymas savo laiku ten buvo uždraustas, o dabar lankymas su leidimais. Ekskursija tame mieste kainuoja nuo 20 EUR, bet verta... Visu pirma, tai puikus kurortinis miestas, dar neturintis daug poilsiautojų, antra - beveik visas miestas išsaugotas vokišku stiliumi. Iš čia galima pasiekti kitą neriją, kur nuvykęs nežinai ar gryši, nes keltai kursuoja kada nori ir kaip nori:) Bet... Bet busi tikras laukinis turistas, ir ten sako, daugiausiai išmetama gintaro... Taigi...

O gryžau per Kuršių nerija - kaliningrado kuršių nerija, ne tokia urbanizuoja kaip lietuviška, daugiausiai važiuoji miškais, yra tik kelios gyvenvietės. Manyčiau irgi dar vienas kampelis ramiam poilsiui. Bet tik neaišku už kiek... Na aišku sienos kirtimas čia irgi nepalyginsi, greitas ir be problemų. Beje, tai VIENINTELIS padorus sienos kirtimo punktas tapr lietuvos ir kaliningrado... Kaži, čia dėl ko pasistengta?

Taigi, nepykite, kad sausai, platus spudžiai su impresionizmo gaidele bus vėliau:)

Ir fotkes:

user posted image

nenustebkite pamatę palaidus šunis, kaip ir palaidas karves. Ot būtų Gintarei šokas...

user posted image

Ištisai miesteliuose brukas... Ir beje, kaliningrade važinėja tramvajai, prisiminkite taisykles:) Nors ten ant taisyklių visiem dzin...

user posted image

Soviecke - "Švyturio" reklama... Tik kažkaip Švyturys negerbia savo įvaizdžio - kažkokia anda blanki ir purvina...

user posted image

Nuostabaus grožio tiltas, tik kad to grožio niekas nebemato:(

user posted image

Paminklo Stolypinui atidengimas. Kuom susijes Stolypinas ir Kaliningrado sritis? Velnias žino... O iškilmės... Ech... Vaikystę primena:)))

user posted image

Na suims mane už šnipinėjimą, suims:))) Ir jokia žvalgymą manęs neišgelbės:)))

user posted image

Baltiisko citadele - kažkas primena kauno fortus, tik kad švedų statyba

user posted image

Dar viena žvalgybos nuotrauka:))

user posted image

Paminklas laivynui

user posted image

Karinis-civilinis laivas



Papildyta:
Papildyta:
Kitos foto:

user posted image

Čia palaidota 10 000 žmonių... Nesvietiškai keistas jausmas - ten ne tik vokiškos, bet ir lietuviškos pavardės, rusiškos....

user posted image

Manyčiau šis pliažas geresnis nei turkiškas...

user posted image

Vaizdas iš švyturio. Ir kuom ne Vakarų europa?

user posted image

Vaizdas iš švyturio i neriją. Ji taip toli ir taip arti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Udrius: 30 rugsėjo 2006 - 19:51
oi, kokia nostalgija sueme ax.gif Sovetske tiek gero laiko praleista pas draugus. Dar tais gerais laikais, kai vizu nereikejo. Ir ish tiesu atrakcija bei egzotika budavo grizhti i senus tarybinius laikus, kai uzheini i parduotuve, o i tave pazvelgia beveik piktos pardavejos akys, mazdaug, ko chia nori doh.gif lotuliukas.gif

Ir milicijoj teko del migracines korteles neturejimo pabuvot. Buvo pati pirma vieshnage Sovetske priesh gerus 7 metus, draugai net nezinojo, kad reikia atsizymeti, prabuvus ilgiau nei 3 dienas, tai teko nuo pasienio punkto pestute su milicininku pashonej keliaut centrine Sovetsko gatve i nuovada, shypsotis majorui ir uzh ta shypsena gaut juokingai mazha 10 rubliu bauda lotuliukas.gif

O tiltas suremontuotas ar vis dar apgailetinos busenos? Paskutini karta, kai ten lankemes, o tas buvo senokai, priesh 3 metus, tai jis buvo remontuojamas.

Kaip uzhsimaniau vel ten apsilankyt, senus gerus laikus prisimint, tik kad vieni draugai dabar Maskvoj, kiti Piteryje, ir retai grizhta i Sovetska verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eos: 01 spalio 2006 - 16:15
Mes taip pat neseniai buvome Kaliningrade. Vazaivome is Klaipedos per Nida su autobusu. Kelione uzima apie 4 val., bilieto kaina, perkant Klaipedos autobusus stotyje 35 Lt, o atgal pirkome Kaliningrade tik uz 18 Lt. Mes vazaivome pas draugus ir siaip pasivaikscioti. Tikrai panasiai,kaip pas mus 10 metu atgal. Bet dabar ten statybu bumas. Atstatomas centras, labai daug prekybos centru, centrine aikste su fontanais, didziule baznycia. Taip pat statomi ir daugiabuciai namai. Kainos tikrai, kaip pas mus ir maisto produktams ir drabuziams. Tik pasirinkimas didesnis, nes parduotuviu daugiau. Kavines ten siaubingos, kainos, kaip pas mus geruose baruose, o maisto kokybe nepalyginsi. Geraiusia valgyti naujose prekybos centruose, pvz., Viktorijoje.
Atsakyti
Stai nuotraukos
user posted image
Dom Sovetov, taip jis buvo sutvarkytas pries kazkoki samita
user posted image

user posted image
Kafedralnyj Sobor Kanto saloje
user posted image

user posted image
Taxi skirta tik moterims ir vaikams
Atsakyti
Udriau, labai laukiam tolesnio pasakojimo. Mes Kaliningrado srity lankemes pries pusantru metu. L. patiko. Jei norit paskaityti musu ispudzius, ziurekit cia http://www.road.lt/k...asakojimai/223/
Visko pamatyti nespejome, todel ruosiames dar karta patyrineti ta krasta.
Atsakyti