Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(ingalp @ 2008 04 29, 20:17)



Jo, jo, rašiau jau, kad pagyvenus Olandijoj, pašiurpau nuo jų mėsos, daržovių ir viso kito (tik sūriai superiniai). Visada parduotuvėj skaitau etiketėse, ar tik ne iš Olandijos ir neimu nė už ką. Neseniai Maximose buvo pomidorai iš Turkijos, visai normalus skonis.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 04 29, 23:16)
Jo, jo, rašiau jau, kad pagyvenus Olandijoj, pašiurpau nuo jų mėsos, daržovių ir viso kito (tik sūriai superiniai). Visada parduotuvėj skaitau etiketėse, ar tik ne iš Olandijos ir neimu nė už ką. Neseniai Maximose buvo pomidorai iš Turkijos, visai normalus skonis.


Esu mačiusi, kokiomis sąlygomis auginami pomidorai Ispanijoje. Jie auginami ant akmenų ir uolų. Į plyšius tarp akmenų yra nuolatos purškiamas chemikalų mišinys, kuriame yra visos medžiagos, iš kurių ir auga pomidorai. Kaip žinia, ant uolų ir akmenų šiaip išvis niekas neauga, jeigu ką biggrin.gif

Natūrali gamta to regiono, kuriame auginami beveik visi ispaniški pomidorai atrodo taip: http://www.123marbel...-formations.jpg.

Ant plikų uolų užtempiami plastikiniai šiltnamiai:
user posted image

O saulės Ispanijoje aišku, jau netrūksta. Išvada - jie yra užaugę grynoje cheminėje terpėje, tik saulės poveikis tikras. tongue.gif

Įdomu, kaip auginami pomidorai Pagirių šiltnamuose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 30, 09:57)
Esu mačiusi, kokiomis sąlygomis auginami pomidorai Ispanijoje. Jie auginami ant akmenų ir uolų. Į plyšius tarp akmenų yra nuolatos purškiamas chemikalų mišinys, kuriame yra visos medžiagos, iš kurių ir auga pomidorai. Kaip žinia, ant uolų ir akmenų šiaip išvis niekas neauga, jeigu ką  biggrin.gif

Natūrali gamta to regiono, kuriame auginami beveik visi ispaniški pomidorai atrodo taip: http://www.123marbel...-formations.jpg.

Ant plikų uolų užtempiami plastikiniai šiltnamiai:
user posted image

O saulės Ispanijoje aišku, jau netrūksta. Išvada - jie yra užaugę grynoje cheminėje terpėje, tik saulės poveikis tikras.  tongue.gif

Įdomu, kaip auginami pomidorai Pagirių šiltnamuose?  g.gif

doh.gif siaubas


prieš daug metų, kai dar studijavau univere, buvom ekskursijoj pagirių šiltnamiuose. na tada tai šiltnamiai kaip šiltnamiai, visiškai normalūs, su žemėm biggrin.gif buvo. bet kuo tręšia ir purškia aišku nematėm biggrin.gif , bet manau kad tikrai ne taip blogai kaip ispanijoj ar olandijoj cool.gif
Atsakyti
Dabar pagirių šiltanamiai modernizavosi - atsisakė žemės doh.gif Pomidorai auginami ant stiklo vatos ir kas kažkiek laistomi ir tręšiami. Tik kad pastoviai stebima oro drėgmė, temperatūra ir visa kita.
Mama prieš pusmetį buvo, pasakojo
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 30, 13:03)
Dabar pagirių šiltanamiai modernizavosi - atsisakė žemės  doh.gif Pomidorai auginami ant stiklo vatos ir kas kažkiek laistomi ir tręšiami. Tik kad pastoviai stebima oro drėgmė, temperatūra ir visa kita.
Mama prieš pusmetį buvo, pasakojo

Ojej unsure.gif O kaip Kietaviskiu ar kaip ten siltnamiai? g.gif
Ka tada valgyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 30, 12:03)
Dabar pagirių šiltanamiai modernizavosi - atsisakė žemės  doh.gif Pomidorai auginami ant stiklo vatos ir kas kažkiek laistomi ir tręšiami. Tik kad pastoviai stebima oro drėgmė, temperatūra ir visa kita.
Mama prieš pusmetį buvo, pasakojo


Reiškias, iš esmės auginami tokiu pačiu principu kaip ir Ispanijoje. Koks skirtumas, ar ant uolų ar stiklo vatoje. Tik ar nebus stiklo vata dar blogiau? g.gif

Žiaurumėlis blink.gif Ką, teks veistis plantacijas balkone biggrin.gif
Atsakyti
Neseniai sužinojau kaip majonezą daryt:
paimti kiaušinio trynį ir su aliejumi išplakti. Dar pagal skonį druskos, cukraus, prieskonių. Ir aliejaus pilti iki norimo tirštumo.
O dėl salmonelių, tai kaip man aiškino, pats kiaušinis yra sterilus, o jos ant lukšto veisiasi, tai prieš skeliant reikia l.gerai nuplauti 4u.gif
Tiesa, tas majonezas be jokių E, tai tinka tik tam kartui, šaldytuve laikyt nerekomenduojama, nes praras skonį
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 05 01, 12:23)
tai kaip man aiškino, pats kiaušinis yra sterilus, o jos ant lukšto veisiasi, tai prieš skeliant reikia l.gerai nuplauti  4u.gif

Nepadeda nuplovimas biggrin.gif Net verdančiu vandeniu nuplikinimas. Ir visokia soda trynimas ar actu. Tiesiog nepadeda, jos nežūsta



2. Tinkamai tvarkykite ir gaminkite kiaušinius ir jų produktus:
 Maistui vartokite tik šviežius kiaušinius
 Kiaušinius laikykite tik šaldytuve
 Nevartokite suskilusių ar nešvarių kiaušinių
 Visada nusiplaukite rankas, jei lietėte juos
 Vartokite tik gerai išvirtus ar iškeptus kiaušinius. Tinkamai šiluminio apdoroto kiaušinio trynys neturi būti skystas ar minkštas
 Išvirtus ar keptus kiaušinius suvartokite nedelsiant. Nelaikykite šiltų kiaušinių daugiau nei 2 valandas kambario temperatūroje
 Venkite maisto su žaliais kiaušiniais, ypatingai namuose gamintų ledų, kremo, plakto trynio su cukrumi. Pramonės įmonėse šie maisto produktai gaminami iš pasterizuotų kiaušinių, todėl jie yra saugūs

http://www.vvspt.lt/...almonelioze.doc
http://search.delfi....FC81CB7B2CD554F
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 01 gegužės 2008 - 11:46
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 30, 16:17)

Žiaurumėlis  blink.gif Ką, teks veistis plantacijas balkone  biggrin.gif

nu aš jau pradėjau praeitą sav. veist savo plantacijas sodyboj lotuliukas.gif . prisisodinau svogūnų, morkų, ridikų, žirnių, prieskonių, vaistažolių, dar reiks agurkų pasodint. su pomidorais tai deja, labai daug terlionės, kad augint. tai reiks turguj pirkt, iš ūkininkų, gal nors tie ant stiklo vatos neaugina doh.gif
Atsakyti
Mes irgi jau pilna burna kertam savo uzaugintus ridikelius, salotas, spinatus. Oi geras reikalas ta sodyba thumbup.gif Kol auginu vaika, galima terliotis su seklytemis, o ar veliau uzteks tam laiko, ziuresim...

Klausimelis: Kokius zuvu taukus duodate savo maziams? Gal yra kokie nors ekologiski? Kaip suzinoti, ar tie taukai (Moler, Lysi ir pa.) neuztersti visokiais sunkiaisiais metalais?
Atsakyti
QUOTE(Beci @ 2008 05 01, 13:33)
Klausimelis: Kokius zuvu taukus duodate savo maziams? Gal yra kokie nors ekologiski? Kaip suzinoti, ar tie taukai (Moler, Lysi ir pa.) neuztersti visokiais sunkiaisiais metalais?

aš tai ir Lysi duodu ir miolerį, kaip kada nuperku. nemanau kad būna pirkt kažkokių specialių schmoll.gif , juks žuvis tai visas toj pačioj jūroj gaudo, kaip gi ten nustatysi, ar jos prikaupę tų metalų ar ne unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 05 01, 11:42)
Nepadeda nuplovimas  biggrin.gif  Net verdančiu vandeniu nuplikinimas. Ir visokia soda trynimas ar actu. Tiesiog nepadeda, jos nežūsta

2. Tinkamai tvarkykite ir gaminkite kiaušinius ir jų produktus:
 Maistui vartokite tik šviežius kiaušinius
 Kiaušinius laikykite tik šaldytuve
 Nevartokite suskilusių ar nešvarių kiaušinių
 Visada nusiplaukite rankas, jei lietėte juos
 Vartokite tik gerai išvirtus ar iškeptus kiaušinius. Tinkamai šiluminio apdoroto kiaušinio trynys neturi būti skystas ar minkštas
 Išvirtus ar keptus kiaušinius suvartokite nedelsiant. Nelaikykite šiltų kiaušinių daugiau nei 2 valandas kambario temperatūroje
 Venkite maisto su žaliais kiaušiniais, ypatingai namuose gamintų ledų, kremo, plakto trynio su cukrumi. Pramonės įmonėse šie maisto produktai gaminami iš pasterizuotų kiaušinių, todėl jie yra saugūs

http://www.vvspt.lt/...almonelioze.doc
http://search.delfi....FC81CB7B2CD554F

Na, aš irgi truputį paranojikė tais klausimais. biggrin.gif Priešingai MB. hihihi.gif Iš to, ką teko skaityti literatūroje, padariau tokias išvadas:
-užsikrėtimo tikimybė yra labai maža; kažkuriam šaltinyje buvo duotas toks pavyzdys: vidutiniam vartotojui užsikrėsti yra tikimybė kartą per 84 m.
-organiškai augintos vištos yra žymiai mažiau užkrėstos
-kuo mažesnė ferma, tuo sveikesnės vištos.
Mūsų atveju, mano diedukai augina trejetą vištų ir mes jas vartojam 'drąsiai'. Vyras ir majonezą, ir kogelį-mogelį darė... Dabar, tiesa, vištukės suseno, tad kiaušinius perkam iš diedukų pažįstamų gretimam kaime. Žaliai dar nevartojom, bet labai ir nesisaugom. Dukra valgo tik skystai virtus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 01 gegužės 2008 - 21:46