QUOTE(Junda @ 2008 04 29, 23:16)
Jo, jo, rašiau jau, kad pagyvenus Olandijoj, pašiurpau nuo jų mėsos, daržovių ir viso kito (tik sūriai superiniai). Visada parduotuvėj skaitau etiketėse, ar tik ne iš Olandijos ir neimu nė už ką. Neseniai Maximose buvo pomidorai iš Turkijos, visai normalus skonis.
Esu mačiusi, kokiomis sąlygomis auginami pomidorai Ispanijoje. Jie auginami ant akmenų ir uolų. Į plyšius tarp akmenų yra nuolatos purškiamas chemikalų mišinys, kuriame yra visos medžiagos, iš kurių ir auga pomidorai. Kaip žinia, ant uolų ir akmenų šiaip išvis niekas neauga, jeigu ką
Natūrali gamta to regiono, kuriame auginami beveik visi ispaniški pomidorai atrodo taip:
http://www.123marbel...-formations.jpg.
Ant plikų uolų užtempiami plastikiniai šiltnamiai:
O saulės Ispanijoje aišku, jau netrūksta. Išvada - jie yra užaugę grynoje cheminėje terpėje, tik saulės poveikis tikras.
Įdomu, kaip auginami pomidorai Pagirių šiltnamuose?