Musu (abieju mergaiciu) simptomai buvo klykimas, vaikas nerasdavo sau vietos valanda-dvi kol tai, ka valge, pasisalindavo. Ant odos niekaip nepasireiksdavo, nors zinau tai galima. Kaip man aiskino, laktoze jos netoleruojantiems yra labai skausminga suvirskinti, todel to nepastebeti beveik neimanoma (nebent stiprus viduriavimas ir vaikas elgiasi neramiai del to).
Apie alergija baltymui as beveik nieko nezinau
Viena ausim tik girdejau, kad itin alergiski gali buti alergiski ir kitiems produktams ne tik pienui, nes to baltymo truputi yra ir duonoje, ir mesoje. Kadangi musu seimoje tetis alergiskas butent laktozei, paveldejimas galimas 50%. Pediatras dar kai maitinau liepe kas menesi man uzvalgyti ledu ar jogurto, veliau nuometuku duoti kazko paragauti vaikui ir tiesiog stebeti reakcija. Bet jau kiek duodu pieno, ledu, jogurto - pozymiu nebera kaip anksciau. Bet nezinau ar visam, vyrui si alergija prasidejo tik nuo 9 metu
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 04 21, 14:18)
Mano pažįstama (jai jau virš 60) visą gyvenimą turėjo dėl to bėdų, bet, sako, kuo toliau, tuo labiau toleruoja, simptomai silpnėja.
O va cia idomiai - jei ji netoleruoja, kodel naudoja
Jau kai pamaciua pora kartu kaip vaikai kankinos (ypac mazoji), vyras, tai zmogus nerizikuoja patirt skausmo.
Beje, LT pediatre sake, kad persalus vengt pieno net jei ne alergiskas vaikas ir ne tik del ligos, o kai pasilpes organizmas galima net isigyti sia alergija
Mes siaip nelabai propoguojam piena kai persalam, o kad negalima del galimos alergijos, niekad negirdejau.