QUOTE(svete @ 2008 04 15, 14:01)
Taip, dazo. Ir dar centrifugose primaitina vandeniu - kad daugiau svertu. Vyro tevas mesos gamyklose dirbo, pasakojo.
Dabar esu UK - del vistienos ir darzoviu galiu pasakyti is pirmu lupu, nes pasakojo zmones, dirbe tose sferose. Taigi:
Visciukams kasdien leidziami hormonai, kad jie tvarkingai per pora savaiciu pavirstu i Dyyyydeles Vistas. Tada visciukai/vistos pradeda nebepastoveti ant kojyciu, nes jos kazkaip neauga tokiu greiciu, kaip visas kunas, jie pradeda griuvineti ir tada juos pjauna.
Pomidorai - kasdien leiziamos injekcijos i zalius pomidorus, todel kasryta raudonuoja visas siltnamis nuo graziu pomidoru...
Braskes - tie kas jas skina, nevalgo, nes mato, kaip jos tvarkingai kasdien purskiamos. Darbuotojams alergijos vien nuo lapu. Paskui dar jas tvarkingai papurskia, kad neputu, nes normaliom salygom kai nuskini braske, tai ji jau kita diena buna patizusi.
Aš manau, kad vis tiek UK nėra taip blogai kaip Olandijoj. Gyvenau ten pernai tris mėnesius, tai įvertinau mūsų maisto skonį. Dievaži, per 3 mėn. tik vienąsyk valgiau skaniai, kad draugas olandas nuėjo į mėsininko parduotuvę, nupirko veršienos, augintos ekologiškai, 65 eur/kg, perėjo dar 8 ekologiškas parduotuves, supirko kitą maistą ir pats viską pagamino. Bet pradžio atvykus nesupratau, ar man su galva negerai ar kas, o buvau viena, nebuvo ko pasiklaust, nes patiems olandams tai toks maisto skonis yra įprastas ir normalus (tik kažkodėl visi veržiasi į Vokietiją valgyti kavinėse, restoranuose ir iš ten maisto atsivežt, nors kainos panašios, gal pas vokiečius šiek tiek pigiau). Vienžo pirmą savaitę buvau nusipirkus vištienos, jos konsistencija man pasirodė įtartina, tokia kaip drebučiai, viskas liula, pakepiau, lyg ir nieko atrodė, pradėjau valgyt, nesupratau ar muilą valgau ar kas, išmečiau. Tada pirkau kiaulieną, atrodė lyg ir gerai, pakepiau, vėl kaip kažkokia kempinė (nu maistą tai tikrai moku gamint), vėl išmečiau. Tada pirkau žuvį ir ties ja apsistojau, nes ji vienintelė priminė žuvies skonį. Su pomidorais ir kitom daržovėm tas pats darėsi, atrodo neblogai, bet skonis kaip vandens. Tai turguj pirkdavau atvežtas iš kitų kraštų, taip ir maitinaus. Kai savaitgaliui grįžau į Vilnių, tai man čia visur ta mėsa tokio nerealiai skanaus skonio buvo, kad ašaros tryško. O kai juodos duonos suvalgiau, tai visas skrandis susitvarkė tam kartui. Paskui kalbėjau su draugu, kurio visa giminė mėsos sektoriuje dirba, steikines turi ir panašiai, tai saką tu ką nežinai, kad Olandijoj mėsa netikra, steroidų privaryta, pažiūrėk į olandus vyrus (nu tikrai jie visi apie 2 m aukščio), čia nuo tų steroidų jie tokie augaloti. Rezultate per 3 mėn. įsigijau skrandžio opą, nes valgiau kažkokį sintetinį šlamštą. Mat tiek pinigų, kad pirkčiau specializuotose parduotuvėse, neturėjau, man jau ir supermarketuose nepigu atrodė... Taip, kad sakykit ką norit, pas mus nėra dar TAIP blogai, kaip Vakarų Europoj. Tiesa, mano išsigelbėjimu buvo VOkietija. Kai atvyko vyras, nuomavomės mašiną ir važiuodavom į VOkietiją valgyt kasdien (gyvenom per 7 km nuo sienos, 12 km nuo Gronau) ir pirkti mėsos ir daržovių. Skirtumas buvo ryškus.