Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Vaizele @ 2008 04 16, 23:22)

Šiandien pas giminaitę buvau pavaišinta Merrild ekologiška kava, buvau sužavėta skonio. Maximoj mačiau, kad yra net dvi Merrild eko kavos rūšys, tik kaina jų skiriasi dvigubai, kaži kodėl.

Dar keista, kad ant nei vienos kavos nesu mačiusi sertifikatų.

Mum irgi Merildo zalia thumbup.gif O skonio skirtumo tarp pigesnes ir brandesnes nepastebejom g.gif Maximoj buvo dingusi ta 400g ir atsiradusi kur 250g ta pacia kaina--tai galvojom, kad isdurineja, bet jei dabar yra abidvi , tai g.gif

QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 01:14)

Sveikiausi aliejai: sėmenų, rapsų, kanapių, graikinių riešutų, kviečių  gemalų.

Tik rapsu ir kukuruzu dazniausiai buna genetiskai modifikuoti, nors jei ekologiski, tai neturetu.... O graikisku riesutu alieju Lezeur berods firmos naujoju salotoms--man be galo skanu, tik jis ne ekologiskas, Clear sprigai berods turi ir eko, bet kaina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 16, 23:21)
Jau galiu ir apie saulėgrąžų eko aliejų papasakot  ax.gif Kepiau blynus, ant paprasto saulėgrąžų al. jaučiasi gan bjaurus specifiškas kvapas, kuris kepant dar labiau paaštrėja. Šis man bekvapis net kepant, skonis švelnus. Taip pat pliusas, kad dėl jo kainos naudojamas taupiai  blush2.gif tai blynai gavosi sveikai sausi  bigsmile.gif  O šiaip tai geras dalykas, man patiko.
Jei dar keptuvę normalią turėčiau...

O Halės turguj yra ekol. produktų skyrius? Nusprendžiau prie normalių kiaušinių pereit

O kur tu tą saulėgražų pirkai?

Halės turguj iš esmės mėsos skyrius, bet būna dar svogūnų, miltų ar sėlenų, žodžiu dar šio bei to. Nepamenu, ar yra kiaušinių. Išvis Lietuvoj dar nesu mačiusi ekologiškų kiaušinių. Gal kas matėt? Perku arba Ekologiškuose produktuose tipo laisvai vaikštančių vištų. Paskutinis kartas - maximoj ant kraiko laikomų vištų (vistik ne narvuose doh.gif ) - ir tų džiaugiuosi, kad radau, nes visų etiketes perskaityt teko smile.gif

QUOTE(daivaja @ 2008 04 17, 07:44)
Tik rapsu ir kukuruzu dazniausiai buna genetiskai modifikuoti, nors jei ekologiski, tai neturetu.... O graikisku riesutu alieju Lezeur berods firmos naujoju salotoms--man be galo skanu, tik jis ne ekologiskas, Clear sprigai berods turi ir eko, bet kaina doh.gif

O kur jūs tokio matėt?

Aš Maximoj mačiau tik alyvuogių ekologišką dviejų skirtingų gamintojų. Bet kitokių nemačiau schmoll.gif salotoms naudoju sėmenų aliejų iš Ekologiškų produktų.
Atsakyti
Clear spring alieju budavo Iki, dar Stepono 6...
Beje-vakar maciau Stepono 6, kad turi visokiu vaikisku tyreliu..Mes pirkom sausainukus vaikiskus-kur nelabai trupa.Man irgi skanus, tik gaila, kad neiseina sudeties perskaityti--ant vokiskos sudeties (kuria dar kazkaip suprasciau) dar uzklijuota estiska, va cia jau doh.gif O LT schmoll.gif

Vaizele-ar patenkinta keptuve--ar prie jos dugno maistas kimba? Nesu tokios turejus, tad idomu, kaip ten su ketaus indais elgtis--ar galima kepti ant keramikines kaitlentes?
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 04 17, 09:44)
Ar bandei kepti pagal siuos receptus ir tikrai taip gaunasi kaip paveiksleliuose? Man tai atrodo neitiketina, o taip noreciau...

Duonos nebandžiau, labai reikia laiko, nes procesas netrumpas. be to ir duonkepės neturiu verysad.gif Bet bandeles kepu. Ypač skanios iš nesaldžiųjų itališkos bandelės thumbup.gif Ir prie salotų, ir su kumpiuku, ir su sūreliu thumbup.gif
Tikrai išeina gražios, kaip paveikslėliuose. Receptūros laikausi griežtai, neimprovizuoju rolleyes.gif
Atsakyti
pavaikščiojau šiandien po maximą, paieškojau kokio ekologiško gėrio mūsų kaime (mažeikiuos) yra. ir ką gi - beveik katastrofa biggrin.gif - nėra praktiškai nieko: radau dobilo pieną ir jogurtą, dar kitokio jogurto, morkų, kelių rūšių sulčių (bet tik 1 geriamos man pasirodė (morkų - obuolių), o kitos blink.gif - kopūstų, agurkų blink.gif , kelių rūšių kruopų, vaistažolių. o šiaip prie skyrelio su iškaba "EKOLOGIŠKI PRODUKTAI" pridėta visokių keistenybių - pvz sojos (nu nuo kada jinai laikoma ekologiška?), arba sudėti duoniukai lietuviški, bet jokio ekoagros ženklo nėra schmoll.gif , dar uogienių įvairių yra (bet kainos doh.gif , gerai kad mano močiutė priverda mums sočiai ekologiškų uogienių). keisčiausia tai, kad be morkų, neradau jokių kitų ekologiškų daržovių verysad.gif . jaučiu vis tik patikimiau turguj pirkt iš bobučių daržoves ir mėsą iš nedidelių ūkininkų. gal sakau, nebus jinai ten pripurkšta ir primirkytą tiek kiek parduotvėj.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 04 17, 18:02)
o šiaip prie skyrelio su iškaba "EKOLOGIŠKI PRODUKTAI" pridėta visokių keistenybių - pvz sojos (nu nuo kada jinai laikoma ekologiška

O kodėl tu galvoji, kad soja negali būti ekologiška?
Atsakyti
Lt soja gaminama iš genetiškai nemodifikuotų pupelių, bet ir neekologiška. Čia ji gal turėtų būti priskirta prie sveikų produktų lentynėlės, bet tikrai ne prie eko. Nors maximos darbuotojom tikriausiai dzin, svarbu, kad gražiai lentynose atrodytų.
Iš genetiškai modifikuotos sojos tai žinau tik Brolo(o su umliautu) aliejų.

Apie eko rutulius kalbėjom temoj apie skalbiamus vystyklus, tai viena pirko, sakė, kad skalbia, ir įdomiausia, kad tie rūbai, kurie buvo nešioti, tai skalbiant labai putojo, o ant naujų ne g.gif Be to, ten yra kažkokios granulės viduje, dar jų sudėtį aiškinausi, nieko blogo. tiesiog kai jau pradės nebepakankamai skalbti, juos vėl užpildyti. Geras daiktas, betman vistiek mistika, kažkaip nedrįstu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 20:09)
Lt soja gaminama iš genetiškai nemodifikuotų pupelių, bet ir neekologiška. Čia ji gal turėtų būti priskirta prie sveikų produktų lentynėlės, bet tikrai ne prie eko. Nors maximos darbuotojom tikriausiai dzin, svarbu, kad gražiai lentynose atrodytų.
Iš genetiškai modifikuotos sojos tai žinau tik Brolo(o su umliautu) aliejų.

tai vat tas ir yra, kad prekybcentriuose dažnai sukišta viskas į tas pačias lentynas - ir šiaip sveikais laikomi produktai ir ekologiški doh.gif . matyt nelabai skiria pardavėjos biggrin.gif . arba gal neturi ką dėt į tas lentynas, per tuščia būtų, tai sukrauna bet ką lotuliukas.gif
Atsakyti
Vat dėl sojos pasitikslinti norėjau. Maximose yra pvz.: sojų greitinėnė kavai. Ant pakuotės NEPARAŠYTA, jog iš iš genetiniškai nemodifikuotų pupelių. Tai išeina, lyg ir modifikuota? g.gif Dar skaičiau straipsnį, kad egzotinio maisto lentynose (prie kinų, japonų), makaronai sojų irgi neužrašyti, jog nemodifikuoti. Tai irgi modifikuoti išeina? g.gif Bijau pirkt unsure.gif O valgyt tai nėra ką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 04 18, 10:08)
Vat dėl sojos pasitikslinti norėjau. Maximose yra pvz.: sojų greitinėnė kavai. Ant pakuotės NEPARAŠYTA, jog iš iš genetiniškai nemodifikuotų pupelių. Tai išeina, lyg ir modifikuota?  g.gif  Dar skaičiau straipsnį, kad egzotinio maisto lentynose (prie kinų, japonų), makaronai sojų irgi neužrašyti, jog nemodifikuoti. Tai irgi modifikuoti išeina?  g.gif  Bijau pirkt  unsure.gif O valgyt tai nėra ką  biggrin.gif

na, man atrodo, kad jei butu is genetiskai modifikuotu, tai turetu but taip ir uzrasyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 04 18, 10:13)
na, man atrodo, kad jei butu is genetiskai modifikuotu, tai turetu but taip ir uzrasyta g.gif

Bet kai tikrai nemodifikuoti būnam, tai net keli užrašai ant pakuočių skirtingo dydžio, kad be GMO g.gif Įdomu kaip yra ir kur sužinot iš tiesų verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 18 balandžio 2008 - 09:33
QUOTE(Ode @ 2008 04 18, 11:36)

Kaip gerai, kad prašnekot apie soją... Pastebėjau, kad mano mažius alergiškas karvės pienui, tai bandau rasti pakaitalų. Ar būna Lietuvoje sojos sūrio/varškės (tofu)?  O dėl tų organiškų, modifikuotų - nemoku aš dar lietuviškų etikečių skaityt...  doh.gif  blush2.gif

Yra maximoj ir iki tofu sūrių, netgi tofu fetos bigsmile.gif Tik iškart dėl skonio perspėju - jis specifinis. Nžn ar vaikas jį ant sumuštinio vietoj paprasto sūrio valgytų g.gif Bet į salotas tai tinka. O šiaip dar galit pabandyt ožkos pieno produktus, švelnaus skonio, skanūs. Kai bobutė ožką turėjo, tai pieną su malonumu gerdavau bigsmile.gif Dar yra tokia egzotika kaip avies sūriai, viena moteris žemaitijoj augina veislines pienines avis ir iš jų skanėstus gamina
Atsakyti