Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Žirklutės @ 2008 07 29, 13:39)
Nebūtina tikėti, vistiek kitame numeryje rašys, kad negeriant karvės pieno gresia osteoporozė ir pan  doh.gif
Čia panašiai kaip i vaikų priežiūros knygos : į baseiną vesti būtina, kitoj knygoj kad nepatariama. Arba vaikui duoti bulvių nuo 6mėn, kitur nuo metų... Sodinti ant naktipuodžio nuo 6mėn, arba nuo 15-os mėn...  Ir susigaudyk žmogus kaip nori  wacko.gif

Taigi taigi... Būtent dėl to pieno tai aš nelinkusi tikėti schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 29, 11:50)
Per neapsižiūrėjimą nusipirkau ekologišką Liofbergs lila kavos stambaus malimo, kuri kaip suprantu tinka tik kavos aparatams g.gif ar tinka ir darymui puodelyje, gal kas žino blush2.gif

Man tai labai skani Löfbergs Finaste "Sidamo" – malta, ekologiška espresso kava iš Etiopijos. Galite pasižiūrėti kaip atrodo http://www.ogmiospre.../?show=2&id=198.
Tai ši tinka ir šiaip puodelyje užsiplikyta ir padaryta kavos aparatu skani.
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 29, 15:02)
Taigi taigi... Būtent dėl to pieno tai aš nelinkusi tikėti  schmoll.gif .

Kaip bebutu keista mano pazystamai santariskese gyd. sake, kad nepersistenkt su pienu ir jo produktais g.gif Taip ir nezinai zmogus kuo tiketi.
Nors, kai as suvalgau pienisku produktu man sukyla gleivetumas, o sakoma, kad nuo gleiviu ir prasideda visos ligos. Apie tai girdejau Cekuolio laidoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sema: 29 liepos 2008 - 16:34
Zmones per daugeli metu ismoko valgyt daugybe ivairiu produktu, toks visaediskumas leido zmogui migruot, persikelti, "uzkariauti" zemes. Nors man iki siol kartais siurpuliukai nubega pagavojus ka valgom. Iki siol kartais kai susimastau, tai man nuostaba kelia, kad zmogus valgo:
- kiausinius
- ikrus
- piena

Kai pagalvoji, tai siaip jau kiausiniai, ikrai... juose juk mezgasi gyvybe. Gal kam slykstu pasirodys, bet jei gyvunai pirktusi moters kiausinelius... doh.gif O pienas tai maziuko padarelio-vaiko maistas ir tai, kad zmones gerio gyvuno piena irgi kartais man atrodo keista. ax.gif Bet as visa tai valgau. Ir ko tik zmones neprisigalvoja biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 28, 06:58)
Liepos menesio NETRADICINES MEDICINOS zurnaliuke rasoma apie karves pieno "nauda" ir zala. Rasoma, kokia itaka vaiko organizmui daro pienas .Pataria, kaip lelius maitinti. Pasirodo kalci  is karves pieno vaikai ir suauge nepasisavina, o kaip tik sukelia rizika susirgti daugeliu lygu. Pataria pirkti ekologiskus produktus ir paciom gaminti vaikiukams maistuka. Yra receptu, kaip pasigaminti avizu,  migdolu, sezamu piena.

Kazkada buvo diskusija apie tai per Sveikatos ABC, berods laimejo karves pienas. O as linkusi tiket, kad karves pienas tik versiukams. Gal todel, kad pati negeriu pieno, nors surio ar jogurtelio neatsisakau.
Atsakyti
QUOTE(Miriam @ 2008 07 29, 16:18)
Man tai labai skani Löfbergs Finaste "Sidamo" – malta, ekologiška espresso kava iš Etiopijos. Galite pasižiūrėti kaip atrodo http://www.ogmiospre.../?show=2&id=198.
Tai ši tinka ir šiaip puodelyje užsiplikyta ir padaryta kavos aparatu skani.

Dėkui 4u.gif tik pirkau ne šitą, įdedu nuorodą su nuotrauka, gal kas žinohttp://www.ogmiospre...talog/nrou1.jpg ax.gif
Nes man atrodo, kad puodelyje geriausia plikyt kuo smulkiau maltą kavą, o ten rašo stambaus malimo ir kad tinka kavos virimo aparatams.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 29, 19:14)
Dėkui 4u.gif tik pirkau ne šitą, įdedu nuorodą su nuotrauka, gal kas žinohttp://www.ogmiospre...talog/nrou1.jpg ax.gif
Nes man atrodo, kad puodelyje geriausia plikyt kuo smulkiau maltą kavą, o ten rašo stambaus malimo ir kad tinka kavos virimo aparatams.

Taip, taip žinau ir šitą tik tiesiog dar nepamėginau. Turiu taip pat nusipirkus, kai neradau tos nusipirkau jūsų paminėtą. Bet tiesiog man ta apie kurią rašiau buvo labai skani ir visaip pamėginau, visaip gera, tai ir parašiau.
Atsakyti
O aš skaičiau The Ecologist žurnale, kad tik neperdirbtas karvės pienas yra tinkamas žmogui vartoti, ir nesukelia jokių netoleravimų, alergijų ir kitų negalavimų. O kad pasterizuotas ir kitaip pakeistas jis vis dėlto yra pakeistas ir nuo jo kyla visokios alergijos ir pan. Neatpasakosiu, bet ten aprašyta viskas labai įtikinamai ir su faktais.

Šią vasarą kaime net pabandžiau truputį pagerti dar šilto pieno po melžimo. Nu ir ką, nieko! biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien Halės turguj pirkom daug natūralios giros Daujėnų, tai negalim atsidžiaugt, skonis kaip tarybinės iš cisternų smile.gif Kaip pamenu karštą dieną įpildavo į bokalą tos šaltos giros ir gerdavau tokiais dideliais gurkšniais...

Ten pat ir duonos Daunėjų juodos rupios ėmėm, super.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 08 02, 22:46)
Šiandien Halės turguj pirkom daug natūralios giros Daujėnų, tai negalim atsidžiaugt, skonis kaip tarybinės iš cisternų smile.gif Kaip pamenu karštą dieną įpildavo į bokalą tos šaltos giros ir gerdavau tokiais dideliais gurkšniais...

Ten pat ir duonos Daunėjų juodos rupios ėmėm, super.

Junda, ar pirkot ten pačiame gale, kur ir ekologiška dešra ir kumpiai būna?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti