Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Nors mėsos nevalgau, bet šį psl. žinau: http://www.ekologisk...h...at&catId=31
4u.gif
Ir dar kaip tik Kaunas bigsmile.gif Vilnietėm - kosmetika, kaunietėm - mėsa lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 16 balandžio 2008 - 18:56
QUOTE(xskix @ 2008 04 16, 19:15)
Dar klausimas - ar yra toks dalykas kaip ekologiški miltai?  g.gif Gal kur matėt?
Šiandien vėl piniginę palengvinau: nupirkau saulėgrąžų aliejaus (13lt su centais) fairtrade cukraus(iki5lt, ne eko, bet vis šis tas)
Čekį parduotuvėj palikau blush2.gif

KAip aliejus? Būtinai įvertink ir papasakok ax.gif
Miltų mačiau irgi Maxėj, tik ruginiai ir grikių miltai. Kvietinių nemačiau. Bet gal būtų kokioj IKI? MAn labai IKI nepakeliui, todėl retai ten užsuku... Gal internetinėse reiktų pasidairyti g.gif
DAr perku ekologiškus manus su sėlenėlėmis. MAn labai skanu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 04 16, 20:55)
Nors mėsos nevalgau, bet šį psl. žinau: http://www.ekologisk...h...at&catId=31
4u.gif
Ir dar kaip tik Kaunas  bigsmile.gif Vilnietėm - kosmetika, kaunietėm - mėsa  lotuliukas.gif

Deja ir vilnietėms mėsa cry.gif Šita parduotuvė jau seniai iš KAuno į Vilnių išrūko cry.gif Tik adresas neto svetainėje nepakeistas cry.gifcry.gifcry.gifcry.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 20:00)
Deja ir vilnietėms mėsa  cry.gif Šita parduotuvė jau seniai iš KAuno į Vilnių išrūko cry.gif Tik adresas neto svetainėje nepakeistas cry.gifcry.gifcry.gifcry.gif

Tai gal ne viskas taip beviltiška console.gif Prie pirkimo sąlygų rašo, kad ir kaune pristato, aišku už tam tikrą mokestį... Man tas omega aliejus visai įdomus. Tik kad kainos skiriasi - saulėgrąžų al. IKI 13lt su centais, o čia 16lt verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 16 balandžio 2008 - 19:12
QUOTE(solele @ 2008 04 16, 20:25)
Karsta informacija is Uzupio. Hole pardei veio kremu meginukai 10 g kaina 13-16 Lt  4u.gif
Jei kas domina is holos, tai man per gatve wink.gif galiu "naujausias " naujienas papliotkint
pavyzdziui , jau pliotkinu  biggrin.gif
"Urte" kosmetikai dart vis nuolaida taiko, nors stemduko jau nebesimato  g.gif

Jie berods ir miltu, cukraus ekologisku turi.Dar skanus ju sultiniai, gelsve jauciasi tongue.gif Nors Sangos oranzinis sultinys man gal ir skaniau (turi Stepono 6) Kartais ir vietoj priskoniu pabarsau....
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 16, 18:15)
Dar klausimas - ar yra toks dalykas kaip ekologiški miltai? 

Kvietiniu miltu ekologisku pirkau iki. Usuku maluno sertifikuoti. Jie pirmos rusies ir su selenelem, taigi sveikesni, nes salia eko dar ir maziau isgryninti. Blynams, keptiems varskeciams super. Pyragu nebandziau
Papildyta:
QUOTE(solele @ 2008 04 16, 20:25)
Karsta informacija is Uzupio. Hole pardei veio kremu meginukai 10 g kaina 13-16 Lt  4u.gif
Jei kas domina is holos, tai man per gatve wink.gif galiu "naujausias " naujienas papliotkint
pavyzdziui , jau pliotkinu  biggrin.gif
"Urte" kosmetikai dart vis nuolaida taiko, nors stemduko jau nebesimato  g.gif

Mutu labai gerai gauti karsta info apie naujienas ir nuolaidas ax.gif
Atsakyti
oi tema kaip pagyvėjo thumbup.gif tiek naujienų per dieną bigsmile.gif

QUOTE(xskix @ 2008 04 16, 17:15)
Dar klausimas - ar yra toks dalykas kaip ekologiški miltai?  g.gif Gal kur matėt?
Šiandien vėl piniginę palengvinau: nupirkau saulėgrąžų aliejaus (13lt su centais) fairtrade cukraus(iki5lt, ne eko, bet vis šis tas)
Čekį parduotuvėj palikau blush2.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 19:00)
KAip aliejus? Būtinai įvertink ir papasakok  ax.gif
Miltų mačiau irgi Maxėj, tik ruginiai ir grikių miltai. Kvietinių nemačiau. Bet gal būtų kokioj IKI? MAn labai IKI nepakeliui, todėl retai ten užsuku... Gal internetinėse reiktų pasidairyti  g.gif
DAr perku ekologiškus manus su sėlenėlėmis. MAn labai skanu thumbup.gif

Pas mane irgi tie patys miltai su sėlenėlėm pusiau rupaus berods malimo. Pirkau atrodo Ekologiškuose produktuose, bandžiau varškėčiuose, rupus malimas nepamaišė, o sako kad daug sveikiau ir toks malimas.

Aš šiandien irgi persilaužiau ir namie jau aliejus už 30 Lt, ekologiškas, aišku biggrin.gif

Manai su sėlenėlėm thumbup.gif aš dar įpilu virdama Dobilo pieno ir įberiu ekologiškų razinku, galima pirštelius aplaižyt tongue.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 18:35)
Abu Maxėj, tik kokia ten firma tai nepamenu, aš tik ekologiškų ženklų žiūriu biggrin.gif
Kavą pirkau "Sati Bio". Na, nelabai man ji, jokio aromato  verysad.gif

Šiandien pas giminaitę buvau pavaišinta Merrild ekologiška kava, buvau sužavėta skonio. Maximoj mačiau, kad yra net dvi Merrild eko kavos rūšys, tik kaina jų skiriasi dvigubai, kaži kodėl.

Dar keista, kad ant nei vienos kavos nesu mačiusi sertifikatų.

Šiandien pažiūrėjau, kaip vadinasi man skaniausia (ir brangiausia) kava - Clipper su tokiomis dviem nuogom skulptūrom. Bet ne visos šitos kavos skanios, su tokiu indėnu man nelabai.

QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 18:35)
maxėj perku, kur čia pirksi doh.gif Bet jau rezgu mintį, kad reiktų kaime kur pas rimtesnius žmones nupirkt (kurie dėl savęs auginasi)  papjaut ir bus mėsos visa kiaulė. Aišku nemoku doroti visos kiaulės, bet mama ir uošvė padėtų, jos tai nuolat taip daro. Nu ir būtų geros mėsos bigsmile.gif Ką manot g.gif

Man labai patinka Sonatinos receptai  čia ir čia

Aš ekologišką dešrą ir kumpį perku arba Halės turguj pačiam antros salės gale arba tuose pačiuose Ekologiškuose produktuose. Įdomus dalykas - Supermamoj yra tema apie ekologišką mėsą, toj temoj jau senai tylu. Bet vieną dieną atsirado žinutė, kurią parašė ekologišką mėsą auginanti tema. Kai tik aš parašiau atsakymą, tuopat momentu jos žinutė dingo be pėdsako blink.gif žodžiu, Lietuvoj šviežia ekologiška mėsa kvepia detektyvais smile.gif

QUOTE(daivaja @ 2008 04 16, 19:40)
Nors Sangos oranzinis sultinys man gal ir skaniau (turi Stepono 6) Kartais ir vietoj priskoniu pabarsau....

man irgi jų daržovių sultinukas thumbup.gif visos sriubos paskanėjo smile.gif

O ta mano giminaitė turi kažkokį stebuklingą prietaisą, kuriuo galima namie majonezą gaminti, ar kas girdėjot? nes man majonezas atrodo vienas iš nenatūraliausių parduotuvėj, tai labai įdomu g.gif
Atsakyti
Jau galiu ir apie saulėgrąžų eko aliejų papasakot ax.gif Kepiau blynus, ant paprasto saulėgrąžų al. jaučiasi gan bjaurus specifiškas kvapas, kuris kepant dar labiau paaštrėja. Šis man bekvapis net kepant, skonis švelnus. Taip pat pliusas, kad dėl jo kainos naudojamas taupiai blush2.gif tai blynai gavosi sveikai sausi bigsmile.gif O šiaip tai geras dalykas, man patiko.
Jei dar keptuvę normalią turėčiau...

O Halės turguj yra ekol. produktų skyrius? Nusprendžiau prie normalių kiaušinių pereit
Atsakyti

Dėl aliejų:
Ar žinote, kad ne visi aliejai tinka ilgam kepimui aukštoje temperatūroje?
Man rodos, saulėgrąžų aliejus vienas iš tų netinkamų g.gif
Blynams, aišku, tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Ant etiketės parašyta, kad ne aukštesnėje nei 190laipsnių temp. Ir dar pirkau, kur patašyta, kad specialiai kepimui skirtas.

O žurnale kurios sauskelnės baisiausios? Jei ne pampers, tai spėju, kad Happy. Čia pagal sauskelnių kvapą sprendžiu blush2.gif
Atsakyti

Šaltai spaustas saulėgrąžų aliejus tinka tik salotoms. Radau tokią info.
Atsakyti
Pavaečiau Ulrich Strunz ir Andreas Jopp knygą "Sveikata ir riebalai", tai sveikiausias aliejus yra alyvuogių, jis labiausiai tinkamas kepimui. O saulėgrąžų dėl didelio linolo rg. kiekio reikėtų vartoti saikingai. Apie kepimą dar neradau.
Bet mane vistiek stabdo kaina, kad tokį brangų aliejų kaip alyvuogių, naudoti kepimui blush2.gif
Dar apie alyvuogių aliejų: tik "ekstra virgin" iš tiesų yra vienintelis tikrai natūralus ir narafinuotas aliejus.
Sveikiausi aliejai: sėmenų, rapsų, kanapių, graikinių riešutų, kviečių gemalų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 17 balandžio 2008 - 00:25
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 19:35)
Man labai patinka Sonatinos receptai  čia ir čia

Ar bandei kepti pagal siuos receptus ir tikrai taip gaunasi kaip paveiksleliuose? Man tai atrodo neitiketina, o taip noreciau...
Atsakyti