Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 24, 19:44)
Tiesa, kas siandien Tymo turgely buvo? Apsipirkau gerai. Gaila, prie suriu ilga eile susidare, reikejo anksteliau susidomet.
Nusipirkau baziliku...koks aromatas!!! pasaka!  bigsmile.gif

Aš buvau su vyru ir su savo jau byrančiu pilvuku, kuriame pilietis jau 4 kg pasiekė, bet nelipa laukt. Atstovėjau ir aš tą baisią eilę (nu tikrai ne mažiau 30 min.) ir man prieš nosį paskutinį sūrį su čili paėmė sad.gif Vos neapsiverkiau iš apmaudo ir nugaros skausmo. Tai pasitenkinau su kmynais ir sukirtom vakare su vyru prie vyno... O šalia pas gretimą moterį pirkau karvės pieno sūrį baltą, tai ryte valgiau, superinis. Ir dar užtepą ožkų pieno pirkom, gaila be žolelių, bet skanu ant baltos duonos. Visokių daržovių ir uogų tai be saiko prisipirkom, taip pat skalbimo ir plovimo priemonių bei muilų (apsidžiaugiau, kad nereiks važiuot į Stepono g., nes parkavimas man ten košmarą primena).

Dar nugirdau pokalbį, kaip viena moteris ūkininkų klausė, ar galėtų su jais sudaryti sutartį ir daržoves kavinei tiekti 

Aš irgi kažką panašaus girdėjau ir kaip supratau ta kavinė tai buvo Blusynė. Bet man ši įstaiga nepatinka, nes yra snobų pasisedėjimo vieta ir vaikai ten nepageidaujami, tad neičiau ten ir nemokamai valgyt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 25, 19:39)
Oho  blink.gif o tai jūs šalia gyvenat to upelio g.gif o anksčiau neteršė?

Ne, mes ten dažnai nuvažiuojam prie vieno apleisto malūno pasėdėt, į piliakalnius pažiūrėt. Jie jau teršė prieš 6 metus ir toliau teršia, nes daugiau jokių ten fabrikų ir gamyklų per 50 km nėra, o ir vietiniai pasakoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 25 liepos 2008 - 18:47
QUOTE(Junda @ 2008 07 25, 19:46)
Ne, mes ten dažnai nuvažiuojam prie vieno apleisto malūno pasėdėt, į piliakalnius pažiūrėt. Jie jau teršė prieš 6 metus ir toliau teršia, nes daugiau jokių ten fabrikų ir gamyklų per 50 km nėra, o ir vietiniai pasakoja...

Supratau 4u.gif bet jei šešis metus teršia ir nieks jų nsudraudžia, tai matyt galima "tiek" teršti unsure.gif o ir kitos gamyklos turbūt ne kitaip elgiasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 25, 20:56)
Supratau 4u.gif bet jei šešis metus teršia ir nieks jų nsudraudžia, tai matyt galima "tiek" teršti unsure.gif o ir kitos gamyklos turbūt ne kitaip elgiasi verysad.gif

Aš taip mūsų aplinkosauga nepasitikėčiau. Teko asmeniškai gerai susipažint su Kuršių Nerijos nac. parko direkcija, tai neduokdie tokie inspektoriai, reikalaujantys kyšių, patys numetantys mašinas toli nuo asfalto ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 25, 22:27)
Aš taip mūsų aplinkosauga nepasitikėčiau. Teko asmeniškai gerai susipažint su Kuršių Nerijos nac. parko direkcija, tai neduokdie tokie inspektoriai, reikalaujantys kyšių, patys numetantys mašinas toli nuo asfalto ir t.t.

Oi ne, nepasitikiu ir aš, matyt pastoviai tepa doh.gif bet jei taip ir yra, ką paprastas žmogus gali padaryt g.gif nebent produkcijos nepirkt bet ir tai manau, jei pradėt domėtis kitomis įmonėmis, tai jaučiu, kad dar tokių tikrai būtų
Iš tikrųjų tai baisu, kai pagalvoji savo unitazą valai ekologišku valikliu, o čia tokia Biovela teršia tiek doh.gif
Nu, bet čia jau nukrypau į lankas rolleyes.gif
Atsakyti
Liepos menesio NETRADICINES MEDICINOS zurnaliuke rasoma apie karves pieno "nauda" ir zala. Rasoma, kokia itaka vaiko organizmui daro pienas .Pataria, kaip lelius maitinti. Pasirodo kalci is karves pieno vaikai ir suauge nepasisavina, o kaip tik sukelia rizika susirgti daugeliu lygu. Pataria pirkti ekologiskus produktus ir paciom gaminti vaikiukams maistuka. Yra receptu, kaip pasigaminti avizu, migdolu, sezamu piena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sema: 28 liepos 2008 - 07:02
O nuo kelių iki kelintos valandos veikia tas Tymo turgus? Ir ar tikrai dabar jis vyksta kiekvieną ketvirtadienį?

Atsakyti
QUOTE(Inana2 @ 2008 07 29, 10:41)
O nuo kelių iki kelintos valandos veikia tas Tymo turgus? Ir ar tikrai dabar jis vyksta kiekvieną ketvirtadienį?

Jei neklystu nuo 17 val. ir gal iki 20 val.
Atsakyti
QUOTE(Inana2 @ 2008 07 29, 10:41)

Buvo ketvirtadienį liepos 24 d. 17 – 20 val., kiek radau info tai po kol kas vyksta kas antrą ketvirtadienį.
Čia rasi daugiau info
http://www.uzupiozinios.lt/
Atsakyti
Pasiskambinau, tai sia savaite turgaus nebus, bus kita savaite, bet paskui jau kiekviena savaite planuoja but.
Atsakyti
Per neapsižiūrėjimą nusipirkau ekologišką Liofbergs lila kavos stambaus malimo, kuri kaip suprantu tinka tik kavos aparatams g.gif ar tinka ir darymui puodelyje, gal kas žino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 28, 07:58)
Liepos menesio NETRADICINES MEDICINOS zurnaliuke rasoma apie karves pieno "nauda" ir zala. Pasirodo kalci  is karves pieno vaikai ir suauge nepasisavina, o kaip tik sukelia rizika susirgti daugeliu lygu.

doh.gif Ot gražu...
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 29, 13:19)
doh.gif  Ot gražu...

Nebūtina tikėti, vistiek kitame numeryje rašys, kad negeriant karvės pieno gresia osteoporozė ir pan doh.gif
Čia panašiai kaip i vaikų priežiūros knygos : į baseiną vesti būtina, kitoj knygoj kad nepatariama. Arba vaikui duoti bulvių nuo 6mėn, kitur nuo metų... Sodinti ant naktipuodžio nuo 6mėn, arba nuo 15-os mėn... Ir susigaudyk žmogus kaip nori wacko.gif
Atsakyti