Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Labutis,

siandien gavau laiska vieno puslapio apie ekologija. gal kam idomu bus suzinoti kokie vaisiai ir darzoves yra labiau uztersti pesticidais ir kurie maziau. taigi, labiausiai pesticidais apteke yra persikai, o maziausiai - svogunai (pagal sarasa) . cia jei neuztenka pinigu vien organiskiem produktam, tai geriau pirkti organiskus tuos, kurie sarase labiausiai "nusikalte". biggrin.gif

SARASAS
Papildyta:
QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 17, 17:49)
Labutis,

siandien gavau laiska vieno puslapio apie ekologija. gal kam idomu bus suzinoti kokie vaisiai ir darzoves yra labiau uztersti pesticidais ir kurie maziau. taigi, labiausiai pesticidais apteke yra persikai, o maziausiai - svogunai (pagal sarasa) . cia jei neuztenka pinigu vien organiskiem produktam, tai geriau pirkti organiskus tuos, kurie sarase labiausiai "nusikalte".  biggrin.gif

SARASAS

Ir siaip gal kas ras sau naudingos INFORMACIJOS
Atsakyti
Vakar kai parašiau įrašą savo bloge apie tai, kokie išparduodami ekologiški maisto produktai maximoj, tai žiūriu pasidarė populiariausias įrašas, popiliaresnis nei už tą, kuriame sprendžiau dilemą daugintis ar ne hihihi.gif

Čiau jau turbūt jūsų darbas, ar ne? rolleyes.gif Nors bendrai ne, ten kažkaip labai nemažai ir skeptiškų atsiliepimų. Tipo va kur durneliai, moka brangiai perka tą patį ššš, o iš jų pelnomasi... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 17, 14:13)
Na ne kažin kas čia išparduodama. Bet jau to cukraus kaina...  doh.gif . Vis tiek man nesitiki, negi Viči savo duonai tokį brangų cukrų naudoja  g.gif .

Na, būtent maximoj jis brangesnis. Aš Holos esu pirkus ir dvigubai pigesnį ekologišką cukrų. O Viči juk perka dideliais kiekiais, o ir duonoj jo matyt ne kaži kiek ir reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 17 liepos 2008 - 20:02
As M&S parduotuveje pirkau DARK MUSCOVADO SUGAR nerafinuotas tamsus cukranendriu cukrus. Ten nemazai eko prekiu, tik reikia ziureti, kad jos butu pazymetos saulegraza.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sema: 18 liepos 2008 - 06:21
Sveikos, nusprendziau prisijungti prie jusu 4u.gif Viskas prasidejo nuo susidomejimo naturalia kosmetika ir ziuriu kuo toliau tuo labiau virsta ekomanija biggrin.gif biggrin.gif
Turiu toki klausima, susijusi su maistu, gal padesite man susigaudyti. Mano kaimas yra 20 km nuo Ignalinos AE. Kaip manote, kaip tai gali itakoti tuose miskuose ir laukuose auganciu gerybiu ekologiskuma? Suprantu, kad nieko gero tai tikrai, bet ar valgymas tokiu uogu ir grybu ir tokioje zemeje isauginti darzoviu yra geriau ar visgi blogiau uz pirkima maksimoje? aisku mes visa vaikyste valgem tas misko gerybes ir ezeru gerybes ir niekas apie nieka bloga negalvojo, bet visgi g.gif ka jus manote? gal turite kokiu patvirtintu ir rimtu ziniu ar pamastymu apie AE itaka?
Atsakyti
Vaizele, ar kartais nuvažiuoji į Ekologiškus produktus Antakalnio g.? Ten jau priima korteles. Man labai patiko gira ir baltas sūris, kuriuos ten pirkau.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 20, 14:37)
Vaizele, ar kartais nuvažiuoji į Ekologiškus produktus Antakalnio g.? Ten jau priima korteles. Man labai patiko gira ir baltas sūris, kuriuos ten pirkau.

Sveika, Junda,

malonu, kad mane prisiminei bigsmile.gif Taip, kartais nuvažiuoju. Tik va vasarą stengiausi daugiau nuvažiuot į turgų nei į tą parduotuvę, norisi visokių uogų ax.gif bet va skaitau, kad viskas, kas turguj parduodama visai ne Lietuviška, o daugiausia iš Lenkijos, ir išauginta pramoniniu būdu, tik parduodama kaip neva lietuviška verysad.gif

O kad priimama kortele "Ekologiškuose produktuose" tai thumbup.gif pagaliau! thumbup.gif

Man iš jų labai skanus varškės sūris su razinkom, galiu visą vienu prisėdimu prie arbatos didelio puodelio suvalgyt biggrin.gif
Atsakyti
Stai ka radau sitoje temoje. dalinuosi info biggrin.gif

QUOTE(xvikutex @ 2008 07 18, 19:29)
Visų pasisakymų neskaičiau, bet supratau, kad turiu jums gerą naujieną.  biggrin.gif
Greitai pasirodys dzūkijoje augintas, ekologiškas, šalto spaudimo rapsų aliejus. Mes tik jį naudojam jau daugiau kaip 5 metus. Kokybės tyrimai labai geri. O kad nenaudota jokia chemija, tai jau ir mano garantas (auga mano ir aliejų spaudžiančio ūkininko laukuose). Nebus jo tiek daug, kad į prekybos centrą vežtų, bet labai norintys turės galimybę įsigyti.  mirksiukas.gif

Atsakyti
O as sestadieni apsipirkau Hales turguje ekologisku produktu skyrelyje, jau tikrai seniai ten lankausi, nes salia gyvenu, bet kazkaip to skyrelio nebuvau pastebejusi, aciu jums kad parodete 4u.gif 4u.gif

labai skanus rukyti gaminiai, jautienos kumpis gal kiek surokas, bet nieko smile.gif ir dar labai skani juoda duona, tokia kaip kaimiska namine, labai patiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 19, 14:30)
kaip kad Dobilo surio sudety tik pienas  biggrin.gif

Aš irgi visada akis išpūtusi žiūriu į šito sūrio sudėtį ir galvoju kas čia per stebuklas blink.gif lotuliukas.gif . Bet man keista kaip taip leidžia jiems rašyti, maniau kad pas mus sudėties rašymas, bent jau maisto produktų, yra gerai kontroliuojamas g.gif . O panašu kad negalima pasikliauti. Tai gal ir Viči ne viską surašo savo duonos sudėtyje.
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 22, 11:00)
Aš irgi visada akis išpūtusi žiūriu į šito sūrio sudėtį ir galvoju kas čia per stebuklas  blink.gif  lotuliukas.gif

Aha, aš irgi nepaliauju stebėtis g.gif Net natūralioj grietinėj, kuri yra ne riebalų mišinys, į grietinėlę įdėta ir raugo rolleyes.gif

O čia toks vat be nieko? g.gif

Mano giminaitė daro naminius visokius produktus iš pieno, reiks paklaust, ar įmanoma nieko nededant pagamint. Bet nu vistiek, o ką, net druskos nededa? blink.gif Galų gale kažkokie fermentai irgi turi būt? g.gif

O čia jau į kitą temą. Biovela kai paskelbė apie ekologišką mėsą, tai žadėjo, kad bus ir ekologiškų dešrelių, ir dešros. Kas nors esat matę? Nes aš tai vis pažiūriu, visokių kitokių žaliose pakuotėse dešrų prisižiūriu, bet ekologiškų niekad nesu mačius schmoll.gif
Atsakyti
O gal skaitosi, kad jei raugas koks dėtas, tai jo žymėt nebūtina nes jis iš to pačio pieno g.gif nu nežinau tikrai aiškumo čia trūksta, reiškias nėra čia kontrolės, kas ką norės tą parašys turbūt unsure.gif
Papildyta:
Dar prisiminiau gi jei labai mažai ko dėta, galima nerašyti to, ten kažkiek procentų nuo produkto
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 22, 20:28)
O gal skaitosi, kad jei raugas koks dėtas, tai jo žymėt nebūtina nes jis iš to pačio pieno g.gif nu nežinau tikrai aiškumo čia trūksta, reiškias nėra čia kontrolės, kas ką norės tą parašys turbūt unsure.gif
Papildyta:
Dar prisiminiau gi jei labai mažai ko dėta, galima nerašyti to, ten kažkiek procentų nuo produkto

Teko skambinti i zemaitijos piena. Klausiau del dobilo surio sudeties tai sake, kad nebutina zymeti iki 5% priedu.Jie juokesi is manes sake pabandykit pagaminti suri be raugo ir kietiklio.Tai ir likau issiziojus
Atsakyti