Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Vaizele @ 2008 07 16, 13:34)
Kažkada skaičiau ledų receptą, kad reik ten juos gal 7 kartus permalti  blink.gif tai buvo atšokus fantazija net bandyt  schmoll.gif

Buvau 2 receptus įdėjus, vienas sudėtingesnis, bet labiau dietinis, kitas tikra kalorijų bomba, bet pagaminamas l.greit ir su įvairiom variacijom
Atsakyti
Vaizele, buvau įlindus į "Ekologišką " blogą. Labai man įdomu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2008 07 16, 13:22)
Vaizele, buvau įlindus į "Ekologišką " blogą.  Labai man įdomu.  thumbup.gif

Tai smagu smile.gif galėsiu daugiau įdėt, ką galima pirkt iš maisto Lietuvoje ekologiško arba bent jau be kenksmingų ar įtartinų sudedamųjų dalių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 16, 13:34)
Na va, jei tau įdomu, bus ir man stimulas jas krauti  mirksiukas.gif gali blogo dešinėje įvesti savo e-mailą ir tada gausi visas naujienas, ką aš ten sukrausiu, nereiks prisiminti tikrinti ir nieko nepraleisi  smile.gif aš emailų tai nematau, tik matau, kiek žmonių užsisakę naujienas

nebuvau pastebejusi, kad galima naujienas uzsisakyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 07 16, 13:55)
Buvau 2 receptus įdėjus, vienas sudėtingesnis, bet labiau dietinis, kitas tikra kalorijų bomba, bet pagaminamas l.greit ir su įvairiom variacijom

Būtų smagu jei atrastum tą paprastesnį, aš tai kalorijų mėgėja blush2.gif , man skaniausi plombyriniai ledai ax.gif .

Mačiau parduotuvėj, kad yra ekologiško Heinz kečupo doh.gif . Na, nežinau, ar tikrai jie ten kitokius pomidorus deda g.gif ... O kaina 3-4 kartus didesnė nei paprasto Heinz doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smiltpeliuke: 16 liepos 2008 - 14:46
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 27, 14:07)
Ledai:
1.Elektriniu mikseriu išmaišyti 1,4l gerai atšaldytos skystos grietinėlės, 200g cukraus ir kokias nors aromatingas medž. Keletą s. plakti, kol skystis sutirštės iki plaktos griet. konsistencijos. Masę sudėti į puodelius ir atšaldyti.

2.Čia mažiau riebūs. Kulfi arba indiški ledai:
2šaukštai ryžių miltų
2,3l nenugriebto pieno
125g cukraus
4šaukštai maltų pistacijų
1šaukštas rožių vandens (gal kas žino kur gauti?)
0,5 arb.š. malto kardamono

Išmaišyti iki vientisos tešlos ryžių miltus ir 4šaukšt. pieno. Atidėti, Likusį pieną užvirti ir kas kelias min pamaišydami virkite 45min, kol liks ne daugiau 2/3 pradinio jo kiekio. Tada į pieną įmaišyt ryžių miltų tešlą, pistacijas ir cukrų. virti dar 10min. Nukleti nuo ugnies.
Mišinį pagardint rožių vandeniu ir maltu kardamonu. Ataušint iki kambario temp. po to išpilstyt į formeles ir į šaldymo kamerą. Kas 20-30 min ledus išmaišyt, kad sutrupėtų susidarę ledukai. Kai sutirštės tiek, kad nebebus galima maišyt, palikt visiškai užšalt.
Ledus galima pagardint cikorija, karobo? milteliais, vanile, lazdyno riešut, uogom.
Gamina 75min, šaldoma 2h, 6-7 asmenims.

Kur pirmas receptas, tai kad tokie riebūs nebūtų atskiedžiu sultimis (tuomet dar ir spalvą įgauna) bei pridedu riešutų, žemuogių, darau kelis sluoksnius, kad gražiau atrodytų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 16, 13:08)
va dabar valgau"Baltosios varnelės" ledą - ir jis su priedais. Tai ką dabar daryt, visai atsisakyti ledų, kuriuos be proto mėgstu  unsure.gif ? Ekologiškų negamina, o jei pačiai užsiimti visa ko gamyba - varškės, jogurto, ledų ir t.t. tai reikėtų nieko kitko ir neveikti, nei dirbti, nei vaikus auginti... Tai kaip jūs sukatės, kuo maitinatės  unsure.gif ?

O kaip Soprano ledai? Girdėjau, kad juos gamina iš natūralių vaisių, tai gal ir visokios chemijos nededa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 16, 14:20)
Mačiau parduotuvėj, kad yra ekologiško Heinz kečupo  doh.gif . Na, nežinau, ar tikrai jie ten kitokius pomidorus deda  g.gif ... O kaina 3-4 kartus didesnė nei paprasto Heinz  doh.gif .

Kaina didesnė 2 kartus mirksiukas.gif Na, aš tai vistiek jį perku ax.gif Tik MB aštresnį mėgsta ax.gif

Tik va nervina, kad maximoj cukrus ekologiškas brangesnis 7 kartus wacko.gif
Atsakyti
Tiesa, iš pradžių aš irgi labai skeptiškai žiūrėjau į Heinz ekologišką kečupą. Tačiau po to pamačiau, kad jis sertifikuotas šveicarų, o aš jais pasitikiu.

Beje, savo bloge pridėjau maistinių nuotraukų. Kaip nujausdama maxima daro ekologiškų produktų išpardavimą Va čia kas išparduodama šiuo metu.

Dar ne visas maisto nuotraukas sudėjau, vis pildysiu.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 16, 14:35)
Tai smagu  smile.gif galėsiu daugiau įdėt, ką galima pirkt iš maisto Lietuvoje ekologiško arba bent jau be kenksmingų ar įtartinų sudedamųjų dalių  smile.gif

tikrai labai labai idomu 4u.gif as dar tik pradedu dometis, tad taip idomu vis kazka atrasti, suzinoti naujo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2008 07 16, 23:21)
tikrai labai labai idomu 4u.gif as dar tik pradedu dometis, tad taip idomu vis kazka atrasti, suzinoti naujo 4u.gif

Tai va, įdėjau vakar naujų ekologiško maisto nuotraukų, skanaus smile.gif

O nuorodą į mano blogą galima rast bet kada mano paraše smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 16, 22:46)
Kaip nujausdama maxima daro ekologiškų produktų išpardavimą

Na ne kažin kas čia išparduodama. Bet jau to cukraus kaina... doh.gif . Vis tiek man nesitiki, negi Viči savo duonai tokį brangų cukrų naudoja g.gif .
Atsakyti