Ledai:
1.Elektriniu mikseriu išmaišyti 1,4l gerai atšaldytos skystos grietinėlės, 200g cukraus ir kokias nors aromatingas medž. Keletą s. plakti, kol skystis sutirštės iki plaktos griet. konsistencijos. Masę sudėti į puodelius ir atšaldyti.
2.Čia mažiau riebūs. Kulfi arba indiški ledai:
2šaukštai ryžių miltų
2,3l nenugriebto pieno
125g cukraus
4šaukštai maltų pistacijų
1šaukštas rožių vandens (gal kas žino kur gauti?)
0,5 arb.š. malto kardamono
Išmaišyti iki vientisos tešlos ryžių miltus ir 4šaukšt. pieno. Atidėti, Likusį pieną užvirti ir kas kelias min pamaišydami virkite 45min, kol liks ne daugiau 2/3 pradinio jo kiekio. Tada į pieną įmaišyt ryžių miltų tešlą, pistacijas ir cukrų. virti dar 10min. Nukleti nuo ugnies.
Mišinį pagardint rožių vandeniu ir maltu kardamonu. Ataušint iki kambario temp. po to išpilstyt į formeles ir į šaldymo kamerą. Kas 20-30 min ledus išmaišyt, kad sutrupėtų susidarę ledukai. Kai sutirštės tiek, kad nebebus galima maišyt, palikt visiškai užšalt.
Ledus galima pagardint cikorija, karobo? milteliais, vanile, lazdyno riešut, uogom.
Gamina 75min, šaldoma 2h, 6-7 asmenims.
Kur pirmas receptas, tai kad tokie riebūs nebūtų atskiedžiu sultimis (tuomet dar ir spalvą įgauna) bei pridedu riešutų, žemuogių, darau kelis sluoksnius, kad gražiau atrodytų ir pan.