Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 10, 14:28)
man irgi idomu.  g.gif skamba taip... ekologiskai  lotuliukas.gif

ups, stai ir atsakymas is wikipedijos:

modified atmosphere

Modifikuodami atmosfera gamintojai taip siekia prailginti gaminio galiojimo laika ( kad ilgiau negestu). Stengiamasi sumazinti deguonies kieki pakuoteje, zodziu jauciu deguoni issiurbia. ir vietoj jo prileidzia (arba gali prileisti) nitrogeno (inertiskos dujos) arba carbon dioxide (ar cia anglies dvideginis ?)

Zodziu, ta modifikacija tai oro, esancio pakuoteje, pakeitimas, pagerinimas.

o va, radau blogybe:
Unfortunately higher levels than 10% of CO2 are working phytotoxic for fresh produce.
kazkas jau su toksiskumais, jei privaroma per daug anglies dvideginio.

Na, nebeturiu laiko jau toliau versti. tikiuos teisingai isverciau. kas nors gal papildytu? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 10, 14:44)
ups, stai ir atsakymas is wikipedijos:

modified atmosphere

Modifikuodami atmosfera gamintojai taip siekia prailginti gaminio galiojimo laika ( kad ilgiau negestu). Stengiamasi sumazinti deguonies kieki pakuoteje, zodziu jauciu deguoni issiurbia. ir vietoj jo prileidzia (arba gali prileisti) nitrogeno (inertiskos dujos) arba carbon dioxide (ar cia anglies dvideginis ?)

Zodziu, ta modifikacija tai oro, esancio pakuoteje, pakeitimas,  pagerinimas.

o va, radau blogybe:
Unfortunately higher levels than 10% of CO2 are working phytotoxic for fresh produce.
kazkas jau su toksiskumais, jei privaroma per daug anglies dvideginio.
Na, nebeturiu laiko jau toliau versti. tikiuos teisingai isverciau. kas nors gal papildytu?  rolleyes.gif

Kol sedejau, verciau, tai jau greitesni buda rado atsakyti i klausima lotuliukas.gif
tik kad ten tik apie privalumus. pakuotes gamintojai nerasys blogybiu rolleyes.gif o butent tai ir domina g.gif
Papildyta:
kodel man atrodo kad kazka nusisnekejau? lotuliukas.gif

KLAUSIMAS I TEMA IR NELABAI:

Kas siandien i uzupio turgeli keliauja? 4u.gif
Atsakyti
Gal kas matėt kur yra pirkti ekologiškos tirpios kavos? Teko pirkti neekologišką šiandien maximoj verysad.gif
Atsakyti
Berods Uzupio Holos maciau... Bent jau meginuka ten esu gavusi, tik nesu siok kavos gerbeja...
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 07 14, 16:09)
Berods Uzupio Holos maciau... Bent jau meginuka ten esu gavusi, tik nesu siok kavos gerbeja...

Aš irgi ne mėgėja schmoll.gif Bet kai užeina tokie karščiai, norisi šaltos frappe kavos, o ji išeina tik iš tirpios kavos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 07 14, 17:09)

Pasirodo net ir tirpios kavos ekologiškos būna bigsmile.gif . Niekad nebūčiau pagalvojusi...
O ar jums ne keistai skamba, kad Viči ekologiškos duonos sudėtyje yra ekologiškas cukrus g.gif ? Iš kur jie jį ima? Negi specialiai iš nežinia kur importuoja? Turėtų būti labai brangus g.gif . Juk pas mus tokio niekas negamina unsure.gif . Tikiuosi čia nėra tik akių dūmimas.
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 14, 22:21)
Pasirodo net ir tirpios kavos ekologiškos būna  bigsmile.gif . Niekad nebūčiau pagalvojusi...
O ar jums ne keistai skamba, kad Viči ekologiškos duonos sudėtyje yra ekologiškas cukrus  g.gif ? Iš kur jie jį ima? Negi specialiai iš nežinia kur importuoja? Turėtų būti labai brangus  g.gif . Juk pas mus tokio niekas negamina  unsure.gif . Tikiuosi čia nėra tik akių dūmimas.

Pas mus negamina, bet šiaip tai jis ne kažkokia retenybė. Vien Lietuvoje yra pirkti gal bent trys ekologiško cukraus rūšys, aš net žinau, kurio šeima nemėgsta tongue.gif
Atsakyti
Lygtai Ekologiškuose produktuose yra tirpios kavos.
Beje, ten dabar 20 proc. nuolaida Naturata maisto produktams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2008 07 15, 01:08)
Lygtai Ekologiškuose produktuose yra tirpios kavos.
Beje, ten dabar 20 proc. nuolaida Naturata maisto produktams  4u.gif

Turi omeny ekologisku produktu parduotuve Antakalnio g. ?
Naturata produktais prekiauja Holos uzupyje, o ten ir Sonett pigiau nei antakalnyje ir Rasakiloje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sema: 15 liepos 2008 - 08:15
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 22:31)
Aš irgi ne mėgėja  schmoll.gif Bet kai užeina tokie karščiai, norisi šaltos frappe kavos, o ji išeina tik iš tirpios kavos  mirksiukas.gif

Frape tai geris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 15, 09:12)
Turi omeny ekologisku produktu parduotuve Antakalnio g. ?
Naturata produktais prekiauja Holos uzupyje, o ten ir Sonett pigiau nei antakalnyje ir Rasakiloje.

Užupio 4. Tai gal ta pati Holos? Bet ant iškabos užrašyta Ekologiški produktai ar kažkaip panašiai g.gif
Atsakyti
Parduotuveje Holos (Uzupio g.) yra ekologiskos grudu kavos frappe. Niam niam. Labai skani smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2008 07 15, 14:04)
Užupio 4. Tai gal ta pati Holos? Bet ant iškabos užrašyta Ekologiški produktai ar kažkaip panašiai  g.gif

Taip HOLOS.
Atsakyti