Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(dilditele @ 2008 07 08, 19:51)
Zinau, kad penktadieniais buna Daukanto g. ekomuge, bet kazkaip iki centro nenusigaunu, o ir kiek teko matyt ten duona, medus, pyragai, o gal dabar sezono metu daugiau ko nors yra???

Buvau penktadienį, tik duona, pyragai ir medus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 16:31)
Rauginta piena sildai iki tokio lygio(kazkur iki 80 laipsniu, netoli uzvirimas buna, bet neuzvirti), kol pradeda darytis varske virsuje, tada nukosi per marle nespausdama, o leisdama isvarveti. Pasukos, t.y. tas isvarvejes vanduo irgi buna labai vertingas, bent jau mano mama ir pati, ir mane moke, kad geriau uz visus kosmetinius pienelius yra veido plovimas su pasukomis, likusiomis nuo varskes 4u.gif

Ačiū, taip ir padariau, bet kažkas ko gero nepavyko - ar gi normalu, kad is 3l pieno gavosi gal 200g varškės? Taip atrodė, kad ne visas pienas buvo sutrauktas (paskui net rūgštelės bandžiau įdėt...).
Atsakyti
QUOTE(zydroji @ 2008 07 09, 12:37)
Ačiū, taip ir padariau, bet kažkas ko gero nepavyko - ar gi normalu, kad is 3l pieno gavosi gal 200g varškės? Taip atrodė, kad ne visas pienas buvo sutrauktas (paskui net rūgštelės bandžiau įdėt...).

Man is 10ltr. pieno gaunasi 1.100 kg. varskes. Likusias isrugas as rauginu ir labai skanu silta vasaros diena.
Atsakyti
QUOTE(zydroji @ 2008 07 09, 11:37)

Labai normalu 4u.gif
Atsakyti
Visos temos neskaiciau, tik permeciau akim kelis pasisakymus ir nusprendziau pasisakyti, kadangi esu truputeli susijusi su ekologisku maistu.

Pirkdami turguje vaisius, darzoves ir t.t., lb rizikuojate nusipirkti neekologiskus produktus. Deja, tokia realybe, kad verslininkai prisiperka produktu (daznai lenkisku) ir pasodina turguje bobule kokia, kuri pardavineja tipo kaip savo isaugintus vaisius ir darzoves. NEAPSIGAUKITE!! Net jei matote ant stalo sertifikata, o gal ir ne viena. Dazniausiai tai bilekoks popiergalis su anspaudais, kuris atrodo lb itikinamai.

Tiek parduotuvese ant produktu pakuociu, tiek sertifikatuose ieskokite zenklo EkoAgros. Tai VIENINTELIS lietuviskas zymejimas, rodantis, jog produktas tikrai yra ekologiskas, atitinkantis milziniskus reikalavimus.

P.S. daugybe ekologisku parduotuviu adresu yra zurnale "Moteris" (2008 m. birzelis), 105 psl. Beje, visas sis numeris skirtas ekologijai!! Verta paskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AsarosSypsena @ 2008 07 09, 12:33)
P.S. daugybe ekologisku parduotuviu adresu yra zurnale "Moteris" (2008 m. birzelis), 105 psl. Beje, visas sis numeris skirtas ekologijai!! Verta paskaityti  mirksiukas.gif

Kad jo jau nebėr pirkti arba tik aš neužtaikau kad būtų g.gif labai norėjau paskaityt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 09, 13:40)
Kad jo jau nebėr pirkti arba tik aš neužtaikau kad būtų g.gif labai norėjau paskaityt verysad.gif

http://www.moteris.l...i...&type=const
turetu ideti i archyva ir galesi pasiskaityti.Reikia sekti, kada tai bus.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 07, 20:32)
Aš irgi radau šį puslapiuką ir mačiau ten minima EkoArgos sertifikacija. Lauksim atsiliepimų, kai kas nors išbandys šį reikalą.

Jau isbandziau si reikala biggrin.gif Nusipirkau ekologiskos jautienos kumpio ir dar kai ko. Bet dabar apie kumpi. Niekad vien paziurejusi i mesyte neatspeciau ar ekologiska ji ar ne, bet ant pakuotes ayr EKO AGROS zenkliukas, gamintojas UAB "Utenos mesa"
Galiu imesti nuoroda nuotrauku, jei ka domina

MESYTE

Labai smagu, kad pristatymas iki vasaros pabaigos nemokamas thumbup.gif tik reikia pirkti ne maziau kaip uz 25Lt
bet siaip visai patiko viskas thumbup.gif

ai, tiesa, puslapis is kur pirkausi

Sviezia zuvis ir ekologiska mesa
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 09, 14:23)
turetu ideti i archyva ir galesi pasiskaityti.Reikia sekti, kada tai bus.

Dėkui 4u.gif tik turbūt negreit įdės, bet bent kažkada paskaitysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 09, 16:15)
Jau isbandziau si reikala  biggrin.gif Nusipirkau ekologiskos jautienos kumpio ir dar kai ko. Bet dabar apie kumpi. Niekad vien paziurejusi i mesyte neatspeciau ar ekologiska ji ar ne, bet ant pakuotes ayr EKO AGROS zenkliukas, gamintojas UAB "Utenos mesa"
Galiu imesti nuoroda nuotrauku, jei ka domina

MESYTE

Labai smagu, kad pristatymas iki vasaros pabaigos nemokamas  thumbup.gif tik reikia pirkti ne maziau kaip uz 25Lt
bet siaip visai patiko viskas  thumbup.gif

ai, tiesa, puslapis is kur pirkausi

Sviezia zuvis ir ekologiska mesa

o gal kas žino kas tai yra "modifikuotos atmosferos pakuotė"? kenksminga ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 07 10, 13:16)
o gal kas žino kas tai yra "modifikuotos atmosferos pakuotė"? kenksminga ar ne?

man irgi idomu. g.gif skamba taip... ekologiskai lotuliukas.gif
Atsakyti
Visada yra google.lt rolleyes.gif
Apie pakuotę
Atsakyti