Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(mot99 @ 2008 07 07, 22:47)
Vakar Girstupio turgelyje Kaune pirkau ekologiskas bulves. Nustebino kaina - tokia pati, kaip ir neekologisku. Bet parode dokumentus,taip kad neliko priezasciu abejoti lyg. O ir skonis visai seimai labai patiko. Ypac su svieziais grybukais paspirgintu.
Yra ten dar ir salotu, svogunu ir kitu zalumynu.  Tik jie nesartifikuoti - pacios pardavejos darze auginti. Bet jau taip dievazijosi, kad tik vistu meslu tresta,kad surizikavau nusipirkti. Antra vertus - koks skirtumas ar pirkti su galimybe,kad gal ir tikra tiesa sako ar pirkti is maximos tikrai neekologiskas.

Čia turbūt daržovių skyriaus kampe g.gif jei taip tai ir aš ten dažnai perku ir jau senai, kainos labai panašios kaip ir kituose skyriuose, tik tų sertifikatų niekad neprašiau, kažkaip kai jau senai perku, tai anksčiau ir nežinojau, kad privalo turėt sertifikatus. Daržovės jų skanios, aišku kartais prastokos, pvz, baigiantis sezonui ir šiaip ten niekad nepamatysi bananų, apelsinų ir pan smile.gif O kad pardavėjos darže auginta, tai nežinau, nežinau, esu mačius, kaip jaunas vyrukas ten pilną maišą berods ropių pristatė, nu bet vis tiek tikiuosi, kad ten bent neblogesnės daržovės nei kituose skyriuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 08, 11:52)
Čia turbūt daržovių skyriaus kampe g.gif jei taip tai ir aš ten dažnai perku ir jau senai, kainos labai panašios kaip ir kituose skyriuose, tik tų sertifikatų niekad neprašiau, kažkaip kai jau senai perku, tai anksčiau ir nežinojau, kad privalo turėt sertifikatus. Daržovės jų skanios, aišku kartais prastokos, pvz, baigiantis sezonui ir šiaip ten niekad nepamatysi bananų, apelsinų ir pan smile.gif O kad pardavėjos darže auginta, tai nežinau, nežinau, esu mačius, kaip jaunas vyrukas ten pilną maišą berods ropių pristatė, nu bet vis tiek tikiuosi, kad ten bent neblogesnės daržovės nei kituose skyriuose ax.gif

taip, ten pat.
Gi ne apie visas darzoves sakiau - tik apie zalumynus.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 08, 12:40)
taip, ten pat.
Gi ne apie visas darzoves sakiau - tik apie zalumynus.

O tai kiekvienai daržovei turi būt atskiras sertifikatas, ar kaip blush2.gif
Atsakyti
Gal zinot ar si sekmadieni bus SOLIDARUMO TURGELIS ?
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 08, 12:46)
O tai kiekvienai daržovei turi būt atskiras sertifikatas, ar kaip blush2.gif

Sertifikatas turi buti vienas, nu max du, bet sertifikate turi buti isvardintos visos darzoves, vaisiai, javai, kuriais GALI prekiauti, kurie tikrai ekologiski, pvz:bulves, burokeliai, krapai, salotos, kopustai, rugiai, mieziai, avizos. Ir jei zmogus salia prekiaus kokioms cukinijom, tai galima itarti, kad prekiauja ne savo ekologiskame ukyje isauginta darzove, o kaimyno is neekologisko darzo. Sertifikatoriai iraso VISAS, net pavienes kulturas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 12:58)
Sertifikatas turi buti vienas, nu max du, bet sertifikate turi buti isvardintos visos darzoves, vaisiai, javai, kuriais GALI prekiauti, kurie tikrai ekologiski

Oi koks didelis ačiū 4u.gif dabr žinosiu ir galima bus prašyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 08, 12:52)
Gal zinot ar si sekmadieni bus SOLIDARUMO TURGELIS ?

Paskaityk čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 04, 16:11)
Aš aš čia reklamavau skaniausius pasaulyje avižinius sausainius iš M&S su spanguolėm  smile.gif

Žinok visi maisto priedai, naudojami maiste, turi savo E kodą. Pvz., ir druska turi, ir krakmolas, ir t.t. Tarp E viso sąrašo yra visokių tų priedų - ir natūralios kilmės, ir chemiškai susintetintų.

Todėl reikia žiūrėti, ar produktas sertifikuotas. Jei sertifikuotas, vadinasi panaudoti E priedai yra ne tik natūralios kilmės, bet ir gauti iš ekologinių ūkių  mirksiukas.gif Ant Biola jogurto irgi radau du E, bet jogurtas sertifikuotas kaip ekologiškas, vadinasi tie priedai yra nekenksmingi.

Jei gerai pamenu, tie sausainiai sertifikuoti UK Soil Association. O šitas sertifikatas taiko vos ne pačius griežčiausius reikalavimus sertikuotis ekologiškai produkcijai mirksiukas.gif

Va čia įdėjau foto. O tu tikrai tuos pačius žiūrėjai?  g.gif

Dėkui už atsakymą, pasidairysiu atidžiau. Dėl termino Organic tai viskas aišku, tiesiog aš per atidžiai skaitau ir kai neturiu E sąrašo su savim, tada kabinėjuosi prie visko. smile.gif Užtai dažniausiai perku tik atskirus produktus ir gaminu pati, desertus taip pat. Dievaži, tikra maniakė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 08, 11:52)
O kad pardavėjos darže auginta, tai nežinau, nežinau, esu mačius, kaip jaunas vyrukas ten pilną maišą berods ropių pristatė, nu bet vis tiek tikiuosi, kad ten bent neblogesnės daržovės nei kituose skyriuose ax.gif

teisingai darzoves dazniausiai atveza vienas vyrukas, o kad pardaveja is savo darzo pardavineja darzoves, tai nemanau, nes , man atrodo, ji darzo neturi. daug darzoviu buna atveztu is sodininkystes ir darzininkystes instituto.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Aš jau kuris laikas stengiuosi gyventi ekologiškiau, bet vis susiduriu su daugybe klausymų - tad AČIŪ visoms, kurios dalinasi savo žiniomis ir patirtimis - labai dažnai man pagelbėjat ax.gif

Gavau iš kaimo pienelio nemažai, tad sugalvojau pasidaryti varškės, o gal ir varškės sūrio, jei pavyktų blush2.gif

Gal kas galėtų pasidalinti receptuku, kaip pasigaminti varškę iš raugto pieno? (iš šviežio radau, bet man netinka). gal galetų būti atskira temelė, kaip gamintis patiems ekologiškus gamius (duona, varškė, sūriai, sviestas ir pan...). O gal jau kur yra tokia, tik pražioplinau? g.gif

Atsakyti
QUOTE(zydroji @ 2008 07 08, 17:20)
Gal kas galėtų pasidalinti receptuku, kaip pasigaminti varškę iš raugto pieno? (iš šviežio radau, bet man netinka). gal galetų būti atskira temelė, kaip gamintis patiems ekologiškus gamius (duona, varškė, sūriai, sviestas ir pan...). O gal jau kur yra tokia, tik pražioplinau?  g.gif

Rauginta piena sildai iki tokio lygio(kazkur iki 80 laipsniu, netoli uzvirimas buna, bet neuzvirti), kol pradeda darytis varske virsuje, tada nukosi per marle nespausdama, o leisdama isvarveti. Pasukos, t.y. tas isvarvejes vanduo irgi buna labai vertingas, bent jau mano mama ir pati, ir mane moke, kad geriau uz visus kosmetinius pienelius yra veido plovimas su pasukomis, likusiomis nuo varskes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepacka @ 2008 07 08, 14:47)
teisingai darzoves dazniausiai atveza vienas vyrukas, o kad pardaveja is savo darzo pardavineja darzoves, tai nemanau, nes , man atrodo, ji darzo neturi. daug darzoviu buna atveztu is sodininkystes ir darzininkystes instituto.

Cia is Babtu???
Matau kaunieciu prisirinko smile.gif Sakykit, o kur Kaune rast eko vaisiu, darzoviu???
Zinau, kad penktadieniais buna Daukanto g. ekomuge, bet kazkaip iki centro nenusigaunu, o ir kiek teko matyt ten duona, medus, pyragai, o gal dabar sezono metu daugiau ko nors yra???
Va dabar zinosiu, kad Girstupyje yra, tik labai jau nepakeliui man ten ax.gif
O vat idomu ar Babtuose yra kokiu eko ukiu??? Ar tame paciame institute jie augina ekologiskas dazoves, vaisius???
Atsakyti