Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 14, 17:50)
Aha, prie aliejų buvo   rolleyes.gif  NU dėl cukraus kaip faina pas jus, pas mumi tokio nėra  verysad.gif Reiks atidžiau pažiūrėti, gal nematau  doh.gif
Naudoju tokį pat aliejų, irgi kaupiuosi prie ekologiško, kainos išsigandau, pratinuosi daba. Vis nueinu pasižiūriu, kol šitas baigsis ir priprasiu ax.gif

P.s. O apie duonkepę aš irgi svajoju  rolleyes.gif


o kokia kaina ekologiško aliejaus?

aš kai pradėjau ekologiškumais domėtis, tai pas mane piniginėj infliacija ne 11% kaip visoj Lietuvoj, o 300% biggrin.gif

QUOTE(Junda @ 2008 04 14, 21:33)
Nu kad žinok, šitą krautuvėlę ir Vilniuje visi, kas bent kiek maistu domisi, žino. Mes, kai traukiam pasitūsint į Nidą, tai visada būtinai užsukam ir prisiperkam pusei metų atsargų smile.gif Mano visi draugai visų vykstančių į Klaipėdą prašo nupirkt ten šio bei to smile.gif
Papildyta:
Jo yra ir RIMI, bet dar nebandžiau. Perku graikišką alyvuogių aliejų iš Marks&Spencers, nes jis dieviško skonio, toks saldus truputį. Jis irgi su FairTrade.


kaip tik MB greit varys į KLP, greit sakot, kokį sąrašą jam įbrukt biggrin.gif

o tas aliejus is M&S ekologiškas?

M&S'e yra dieviškiausi šiam pasauly avižiniai sausainiai su spanguolėm topsecret.gif ekologiški ir klevų sirupas thumbup.gif

nu bet toj pardoj perkantis irgi infliacija šluoja kišenes taip, kad nespėji apsidairyti ir tuščios blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 14 balandžio 2008 - 22:20
Kai buvom cukrasvendriu plantacijoj Dominikos Respublikoj, tai gidas pasakojo, kad baltas cukrus isgaunamas baliklio pagalba rolleyes.gif O patys dominikieciai jo nevartoja net per apsirikima. Ju rudas cukrus yra toks tirstokas, turi specifini prieskoni (gera) ir jo reikia didesnio kiekio, kad isgautum ta pati salduma, kaip su sauksteliu iprasto cukraus. Kai kurie vartoja gryna "melasa", kuri yra skystas sirupas, isgaunamas is cukrasvendres. O vaikai grauzia cukrasvendres vietoj saldainiu. Ragavom ir mes, man tai ziauriai per saldu grauzti ta pacia svendre bigsmile.gif
Idomus dalykas yra tas, kad vaiku dantys pradejo smarkiai gesti po to, kai pries desimtmeti pradejo masiskai ten vaziuoti turistai ir vezti vargstantiems kaimo vaikams chemiskai pagardintus saldainius. Dantu gedimas isaugo keliais simtais procentu.
O cia stai, ka radau apie cukraus isgavima
"First in refining, a film of molasses is removed from the crystals in centrifuge machines. The sugar crystals are then melted in hot water and screened to remove crude trash (sticks, leaves, rodent dung, etc.) before the liquid sugar goes to the filter house. Here the sugar is passed through sweetened cloth, which has such small pores that it removes even the bacteria. Phosphoric acid is commonly added as a bleaching agent, because it releases the iron in sugar. If iron is present in sugar, the crystals grays with age. Liquid sugar is finally put through charcoal filters made of granular bone charcoals, made from bones of African mammals. Nonsugar impurities are adsorbed on the charcoal, yielding a clear solution.

Liquid sugar is concentrated by boiling in vacuum pans and spun in centrifuges to separate syrup from crystals. The last syrup is removed by spraying with hot water. In a granulator, the crystals are broken down to uniform size. The final product is pure sucrose, with the iron, protein, and any other organic residues removed."

Ir dar vienam saite skaiciau, kad rudas cukrus nebutinai yra tas neapdirbtas. Jis gali buti ir dirbtinai dazytas gun_bandana.gif
Atsakyti
Dar truputis apie cukru:

the color is filtered out - along with all the nutritional value. Some people take molasses as a kind of iron supplement, because it's actually pretty rich in some vitamins! However, if you consider this, you may want to choose an organic molasses, because the filtration process captures a lot of the pesticide and herbicide residue and concentrates it. Yuck.

Sucanat, a "whole food" sweetener, is just sugar cane juice with the water evaporated off. Turbinado sugar, which many people see marketed as "raw" sugar, is actually very processed - it's just a step or two shy of the final bleaching process.

Zodziu, tik perkant ekologiska cuktu geriau pirkti ruda, nes kitaip nevalytam rudam cukruj lieka visi perticidai ir herbicidai
Atsakyti
Sveikos mergytės,

jungiuosi ir aš prie jūsų, nors ir labai mažais žingsneliais, bet stengiamės gyvent ekologiškai.
Man labai įdomus vienas dalykas, gal esate apie tai girdėjusios. Kažkur kažkada esu skaičiusi, kad parduotuvėse ant vitrinose esančios mėsos, kad ši būtų gražiai raudonos spalvos, užbarsto kažkokios tai cheminės priemonės. Suprantu, kad mėsą vartoti nėra labai ekologiška, pati jos beveik ir nevalgau, tačiau sūneliui tai perku. Ir vat išgasdino ta ryški spalva, tuo labiau, kad pjūvio vieta savo spalva aiškiai skiriasi. Ką manot?

Ir dar įdomu, ką darot su organinės kilmės šiukšlėmis, tokiomis kaip bulvių lupenos ir pan.? Čia klausimas gyvenančioms daugiabučiuose.




QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 14, 16:13)
O jei nebūtų tokio besaikio vartojimo, nebūtų ir gamybos, vadinasi, nebūtų ir taršos. Be abejo, tokie dalykai neapsiaina be ekonominių implikacijų, bet nesu labai kompetetinga lįsti į šią sritį smile.gif
Na, čia būtų mano toks supratimas apie vartotojiškumą.


Bėda ta, kad vartojimas yra dabartinės ekonomikos variklis, ir daugybeje šalių vartojimas yra skatinamas. Mažiau vartosi, mažiau gamins, reiks mažiau darbo jėgos, bus daugiau bedarbių ir t.t.

Papildyta:
QUOTE(aidi @ 2008 04 15, 14:42)
Apie rusiavima...
Is tikro turbut reikia pasiskambinti aptarnaujantiems siukslininkams ir pasiklausti kaip jie daro. Mano viena drauge yra nekarta maciusi kaip is isrusiuotu atlieku konteineriu supila viska i viena masina ir faktas, kad po to tai tikrai rankom nieks neberusiuoja, o tiesiai i savartynus veza. va tau ir rusiavimas


Į vienos mašinos atskirus skyrius, pati mačiau. Pas mus nuo namo netoli tie konteineriai, tai pro langą kartais matau, kaip išveža šiukšles.
Atsakyti
QUOTE(Valisa Vasilisa @ 2008 04 15, 11:52)
Sveikos mergytės,

jungiuosi ir aš prie jūsų, nors ir labai mažais žingsneliais, bet stengiamės gyvent ekologiškai.
Man labai įdomus vienas dalykas, gal esate apie tai girdėjusios. Kažkur kažkada esu skaičiusi, kad parduotuvėse ant vitrinose esančios mėsos, kad ši būtų gražiai raudonos spalvos, užbarsto kažkokios tai cheminės priemonės. Suprantu, kad mėsą vartoti nėra labai ekologiška, pati jos beveik ir nevalgau, tačiau sūneliui tai perku. Ir vat išgasdino ta ryški spalva, tuo labiau, kad pjūvio vieta savo spalva aiškiai skiriasi. Ką manot?



Taip, dazo. Ir dar centrifugose primaitina vandeniu - kad daugiau svertu. Vyro tevas mesos gamyklose dirbo, pasakojo.

Dabar esu UK - del vistienos ir darzoviu galiu pasakyti is pirmu lupu, nes pasakojo zmones, dirbe tose sferose. Taigi:
Visciukams kasdien leidziami hormonai, kad jie tvarkingai per pora savaiciu pavirstu i Dyyyydeles Vistas. Tada visciukai/vistos pradeda nebepastoveti ant kojyciu, nes jos kazkaip neauga tokiu greiciu, kaip visas kunas, jie pradeda griuvineti ir tada juos pjauna.

Pomidorai - kasdien leiziamos injekcijos i zalius pomidorus, todel kasryta raudonuoja visas siltnamis nuo graziu pomidoru...

Braskes - tie kas jas skina, nevalgo, nes mato, kaip jos tvarkingai kasdien purskiamos. Darbuotojams alergijos vien nuo lapu. Paskui dar jas tvarkingai papurskia, kad neputu, nes normaliom salygom kai nuskini braske, tai ji jau kita diena buna patizusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svete: 15 balandžio 2008 - 14:03
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 15, 00:20)
o kokia kaina ekologiško aliejaus?

30 litukų 0.5 litro doh.gif O saulėgrąžų apie 15lt. Bet alyvuogių norėčiau, man labiau patinka ax.gif
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 15, 00:20)
aš kai pradėjau ekologiškumais domėtis, tai pas mane piniginėj infliacija ne 11% kaip visoj Lietuvoj, o 300%  biggrin.gif

lotuliukas.gif tas pats ir mano piniginėj lotuliukas.gif

Radau cukraus rolleyes.gif Ir kavos nusipirkau šiandien ekologiškos rolleyes.gif Bet Lavaza vis tiek skanesnė rolleyes.gif
Dar Weleda kremo pirkau ax.gif Nu bet jokių sertifikavimo ženklų nėra: nei ant dėžutės, nei ant pačio kremo. TAi kaip čia daba suprast blink.gif KAina kaip visada parbloškė - už 30 ml 50 litų blink.gif Brangu verysad.gif
O kad ekologija taptų gyvenimo būdu reikia uždirbt bent jau vidutinį Lietuvos atlyginimą... Kitaip gi neįpirksi žmogus nieko. Ir dabar vos įperku, bet perku ką galiu. O gale mėnesio - dantis į lentyną ir organizmą valausi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2008 04 15, 22:42)
Mano vyras tai žiūri į ekologiškumą per ekonomiškumo prizmę. Jei ekologija yra ekonimiška, tai tada taip. O jei ne - tai tada jau jis nebe už ekologiją sad.gif

Neliūdėk console.gif vistiek kada taps ir ekologija ekonomiška. Tikėkimės geriausio smile.gif
Atsakyti
Jo, dėl kainų tai blink.gif Kadangi gyvenam su tėvais (galima manyt, kad tai irgi ekologiška, o ne kad nėra pinigų butui blush2.gif ) tai mama vakar parduotuvės čekį pamatė doh.gif Na ir prasidėjo: kodėl pienas 4lt, šokoladas 8lt, kiviai 12lt.... O žmogui neišaiškinsi, kad ten kokybė, kad MP maitinu mažąją ir pan. Apie eko kosmetiką net klausytis nenori, vienintelis argumentas - brangu. Juk dezodorantas už 5lt "mažai kuo skiriasi" nuo to, už 20lt doh.gif

O ekol. alyvuogių aliejus, tai clearspring ar kitos firmos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 15, 21:40)
30 litukų 0.5 litro  doh.gif  O saulėgrąžų apie 15lt. Bet alyvuogių norėčiau, man labiau patinka  ax.gif


abudu yra maximoj? bigsmile.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 15, 21:40)
Radau cukraus  rolleyes.gif  Ir kavos nusipirkau šiandien ekologiškos  rolleyes.gif [b]


kokią nusipirkai? mes jau trečią rūšį ekologiškos bandom, dabar Lofbergs Lilla ax.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 15, 21:40)
Neliūdėk  console.gif vistiek kada taps ir ekologija ekonomiška. Tikėkimės geriausio smile.gif


aš irgi dantis sukandu ir pasakau sau, kad moku kainą ne tik už savo, MB ir vaikų sveikatą, bet ir didinu vartojimą, nuo ko turėtų atsirasti daugiau pasiūlos, tai reiškia ir konkurencijos, o tada - ir kainų sumažėjimą bigsmile.gif štai Moltex sauskelnių jau yra iš ko pasirinkti smile.gif


QUOTE(xskix @ 2008 04 15, 21:49)
...mama vakar parduotuvės čekį pamatė  doh.gif Na ir prasidėjo: kodėl pienas 4lt, šokoladas 8lt, kiviai 12lt.... O žmogui neišaiškinsi, kad ten kokybė, kad MP maitinu mažąją ir pan. Apie eko kosmetiką net klausytis nenori, vienintelis argumentas - brangu. Juk dezodorantas už 5lt "mažai kuo skiriasi" nuo to, už 20lt  doh.gif


aš tai čekius išmetu dar prie kasos, kad MB gerėjimo negadintų lotuliukas.gif ir nervų, aišku. O kad išleidžiu pardoj kelis kartus daugiau nei jis, tai jis jau kaip ir pripratęs... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 15 balandžio 2008 - 22:24
QUOTE(svete @ 2008 04 15, 15:01)
Taip, dazo. Ir dar centrifugose primaitina vandeniu - kad daugiau svertu. Vyro tevas mesos gamyklose dirbo, pasakojo.

Visciukams kasdien leidziami hormonai


Apie mesa - kur jus perkat ja? Ar kur gaunat ekologiskos? Nes kai as pasiskaitau, tai man kyla daznai noras is vis jos nebevalgyt....

Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2008 04 15, 21:42)
O maisto tai aišku neišeina mažiau vartoti. Bet namuose keptos bandelės man vertingos tuo, kad aš žinau iš ko jos padarytos.


Susizavejau jusu ideja kepti namie duona ir bandeles - o turit duokepe ar pacios darot? Gal kas galit pasidalint receptais, nes kiek as bandziau issikepti duonos, pagal senu knygu receptus, tai nieko gero neisejo...
Atsakyti
Buvau žadėjusi dėl cukraus pasidomėti. Vakar nelabai buvo kada, o ir žiūriu, kad čia jau pateikta kažkiek informacijos thumbup.gif Tik aš kažkaip susimąsčiau, ar curaus gavyba iš runkelių kuo nors skiriasi nuo cukranendrių g.gif Nes mūsųiškis lietuviškas cukrus tai juk iš runkelių gaunamas. Štai ČIA labai gražiai aprašytas visas procesas. Taip patrodytų, kad runkelinio cukraus net balinti nereikia. Kita vertus, puslapis cukraus gamintojų, tai jie apie kažkokį cheminį apdorojimą gali būt nesuinteresuoti skelbt g.gif
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 16, 10:33)
Buvau žadėjusi dėl cukraus pasidomėti. Vakar nelabai buvo kada, o ir žiūriu, kad čia jau pateikta kažkiek informacijos thumbup.gif  Tik aš kažkaip susimąsčiau, ar curaus gavyba iš runkelių kuo nors skiriasi nuo cukranendrių  g.gif  Nes mūsųiškis lietuviškas cukrus tai juk iš runkelių gaunamas. Štai ČIA labai gražiai aprašytas visas procesas. Taip patrodytų, kad runkelinio cukraus net balinti nereikia. Kita vertus, puslapis cukraus gamintojų, tai jie apie kažkokį cheminį apdorojimą gali būt nesuinteresuoti skelbt g.gif



nu va, tikrai, apie cukrų galėtume irgi jau atskirą temą užvesti mirksiukas.gif .
Šiaip jau teisingai, reiktų pirkti vietinį cukrų, galvojant apie transporto išlaidas ir su juo susijusią taršą.
Bet dar juk svarbu, ar tas runkelis ekologiškai augintas ir kaip tas cukrus išgaunamas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 16 balandžio 2008 - 11:20
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 16, 00:23)
abudu yra maximoj?  bigsmile.gif
kokią nusipirkai? mes jau trečią rūšį ekologiškos bandom, dabar Lofbergs Lilla  ax.gif

Abu Maxėj, tik kokia ten firma tai nepamenu, aš tik ekologiškų ženklų žiūriu biggrin.gif
Kavą pirkau "Sati Bio". Na, nelabai man ji, jokio aromato verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(agnuta @ 2008 04 16, 11:58)
weledos kremas veidui? pries weledos kainu pakilima as buvau pasiskaiciavus, kad pirkt krema veidui meginukais gaunasi kur kas pigiau pigiau nei 30 ml pakuote.

Aha, veidui Su migdolais, drėkinantis.
Nu bėda Kaune apskritai su KOsmetika, nieko nėra, nei Logonos, nei kitų, kurias laimingosios vilnietės galit įsigiti verysad.gif
Gal vis dėlto yra kauniečių, kurios žino slaptų vietelių g.gif
Papildyta:
QUOTE(aidi @ 2008 04 16, 09:44)
Apie mesa - kur jus perkat ja? Ar kur gaunat ekologiskos? Nes kai as pasiskaitau, tai man kyla daznai noras is vis jos nebevalgyt....

maxėj perku, kur čia pirksi doh.gif Bet jau rezgu mintį, kad reiktų kaime kur pas rimtesnius žmones nupirkt (kurie dėl savęs auginasi) papjaut ir bus mėsos visa kiaulė. Aišku nemoku doroti visos kiaulės, bet mama ir uošvė padėtų, jos tai nuolat taip daro. Nu ir būtų geros mėsos bigsmile.gif Ką manot g.gif
QUOTE(aidi @ 2008 04 16, 09:44)
Susizavejau jusu ideja kepti namie duona ir bandeles - o turit duokepe ar pacios darot? Gal kas galit pasidalint receptais, nes kiek as bandziau issikepti duonos, pagal senu knygu receptus, tai nieko gero neisejo...

Man labai patinka Sonatinos receptai čia ir čia
Atsakyti