Sveikos
skaitineju ir nagrineju savo turimu produktu etiketes (puse prieskoniu ismeciau lauk del gliuteino ). Kai kur etiketese neraso skaiciuku su E, o tik pavadinimus. Man itarima kelia natrio benzoatas ir kalio sorbatas, radau garstyciose ir pomidoru padaze. Ar galit kuri apsviest?
Čia atkeliu iš temos: maisto priedai. Pasiskaityk, tikrai rasi
http://www.zvejone.l...8...=15&count=2
http://www.zvejone.l...8...=15&count=2
Šiandien ieškojau savo brangiausiam čeburekų. Radau vienus, kurių etiketėje prie sudėties parašyta: "prieskoniai (sudėtyje yra natrio glutamato)". Vat man jau seniai įtarimas kyla dėl tų "natūralių" pusfabrikačių (koldūnų, dešrelių be E ir pan.), kurių sudėtyje yra prieskoniai. Apie natrio glutamatą neužsimenama, bet ar ten tikrai jo nėra?
kalio sorbatas yra konservantas. O natrio benzoatas, atrodo, irgi, bet dėl jo negaliu galvos guldyti.
kalio sorbatas yra konservantas. O natrio benzoatas, atrodo, irgi, bet dėl jo negaliu galvos guldyti.
QUOTE(ssaule @ 2008 07 05, 13:11)
Sveikos
skaitineju ir nagrineju savo turimu produktu etiketes (puse prieskoniu ismeciau lauk del gliuteino ). Kai kur etiketese neraso skaiciuku su E, o tik pavadinimus. Man itarima kelia natrio benzoatas ir kalio sorbatas, radau garstyciose ir pomidoru padaze. Ar galit kuri apsviest?
O giutenas blogai???
QUOTE(dilditele @ 2008 07 06, 23:44)
O giutenas blogai???
paskaityk cia ir nuspresi http://www.delfi.lt/...php?id=16887279
gliutamatu vartojimas maiste!!!!
Laba,
vis niekaip nepavyksta man nusipirkti ekologiskos mesytes musu RIMI ne tik ekologiskos, bet kartais ir paprastos mesos sviezios ir padoriai atrodancios sunku rast padoriai atrodanti, tai kai ner parudavusi iki baisumo ir kai neapdziuvusi, tarsi visa gyvenima toj parduotuvej "gyventu".
ne visada turiu progos ir kur isvykti. radau toki puslapiuka, kur parduodama sviezia zuvis (ir dar sudyta, rukyta) ir dargi pradejo ten pardavinet ekologiska mesyte. tik man kliuna, kad ten tik parasyta, kad ekologiska, o kaip tai patikrint? kur ten rast nors kokiu zenklu, sertifikatu ir numeriuku tai man paslaptis. tai gal, sakau, Vaizele ta reikala issifruotu? baisiai noris mesytes ir kad i namus atveztu, nes sudetinga su tuo mesos medziojimu po parduotuves
PAGRINDINIS PSL.
MESA
Papildyta:
P.S. kas ta modifikuota atmosfera? jau ziurek viska modifikuoja
vis niekaip nepavyksta man nusipirkti ekologiskos mesytes musu RIMI ne tik ekologiskos, bet kartais ir paprastos mesos sviezios ir padoriai atrodancios sunku rast padoriai atrodanti, tai kai ner parudavusi iki baisumo ir kai neapdziuvusi, tarsi visa gyvenima toj parduotuvej "gyventu".
ne visada turiu progos ir kur isvykti. radau toki puslapiuka, kur parduodama sviezia zuvis (ir dar sudyta, rukyta) ir dargi pradejo ten pardavinet ekologiska mesyte. tik man kliuna, kad ten tik parasyta, kad ekologiska, o kaip tai patikrint? kur ten rast nors kokiu zenklu, sertifikatu ir numeriuku tai man paslaptis. tai gal, sakau, Vaizele ta reikala issifruotu? baisiai noris mesytes ir kad i namus atveztu, nes sudetinga su tuo mesos medziojimu po parduotuves
PAGRINDINIS PSL.
MESA
Papildyta:
QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 07, 12:08)
radau toki puslapiuka, kur parduodama sviezia zuvis (ir dar sudyta, rukyta) ir dargi pradejo ten pardavinet ekologiska mesyte. tik man kliuna, kad ten tik parasyta, kad ekologiska, o kaip tai patikrint? kur ten rast nors kokiu zenklu, sertifikatu ir numeriuku tai man paslaptis. tai gal, sakau, Vaizele ta reikala issifruotu? baisiai noris mesytes ir kad i namus atveztu, nes sudetinga su tuo mesos medziojimu po parduotuves
PAGRINDINIS PSL.
MESA
Papildyta:
PAGRINDINIS PSL.
MESA
Papildyta:
Aš irgi radau šį puslapiuką ir mačiau ten minima EkoArgos sertifikacija. Lauksim atsiliepimų, kai kas nors išbandys šį reikalą.
QUOTE(ssaule @ 2008 07 07, 11:21)
Gliutenas ir glutamatas - tai ne tas pats, ar ne?
QUOTE(ssaule @ 2008 07 07, 10:21)
Kad gliutamatas yra blogai, cia tai aisku. Po truputi ir as metu lauk visus prieskoniu misinius su gliutamatu.
Bet gliutenas ir gliutamatas jokiu budu nera tas pats !!!!!
Vakar Girstupio turgelyje Kaune pirkau ekologiskas bulves. Nustebino kaina - tokia pati, kaip ir neekologisku. Bet parode dokumentus,taip kad neliko priezasciu abejoti lyg. O ir skonis visai seimai labai patiko. Ypac su svieziais grybukais paspirgintu.
Yra ten dar ir salotu, svogunu ir kitu zalumynu. Tik jie nesartifikuoti - pacios pardavejos darze auginti. Bet jau taip dievazijosi, kad tik vistu meslu tresta,kad surizikavau nusipirkti. Antra vertus - koks skirtumas ar pirkti su galimybe,kad gal ir tikra tiesa sako ar pirkti is maximos tikrai neekologiskas.
Yra ten dar ir salotu, svogunu ir kitu zalumynu. Tik jie nesartifikuoti - pacios pardavejos darze auginti. Bet jau taip dievazijosi, kad tik vistu meslu tresta,kad surizikavau nusipirkti. Antra vertus - koks skirtumas ar pirkti su galimybe,kad gal ir tikra tiesa sako ar pirkti is maximos tikrai neekologiskas.
Vakar pagaliau išbandėm Biovelos ekologišką jautieną (pirkau Vilniaus Akropoly)... Kaina aišku gerokai didesnė už paprastos jautienos, bet ir skonis, ir išvaizda man kur kas labiau patiko nors nesu jautienos gerbėja, bet šita jautiena pateisino mano lūkesčius
QUOTE(dilditele @ 2008 07 07, 22:02)
Kad gliutamatas yra blogai, cia tai aisku. Po truputi ir as metu lauk visus prieskoniu misinius su gliutamatu.
ai, zioplele, susimakalavau.
Papildyta:
Vakar vaiksciojau po maxima ratais, labai norejau silkutes nusipirkti, skaiciau, skaiciau sudetis ir visai nieko gero... Net paprasta silke su skonio stiprikliais ir visokiais E. Ka jus renkates? Jei pirkciau silke sveriama is parduotuves, turbut vistiek jau "pagerinta" butu?