Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Praeitą savaitę šeštadienį (tą darbingąjį) ryte Per LTV Laidą "Gimtoji Žemė" (skirta ūkininkams turbūt), truputį kalbėjo apie ekologiškus produktus ir užsiminė apie ekologišką kiaulieną, būtent apie kiaulieną. Neva, ekologiška kiauliena netgi gali būti pavojinga sveikatai, nes kiaulės organizme, negavusiame antibiotikių, pilna visokiausių labai pavojingų bakterijų, kurios patekę į žmogaus organizmą gali sukelti įvairių ligų. Žinoma, konkretumo mažai tokiam pasakyme - pavojingos bakterijos ir įvairios sukeliamos ligos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 07 04, 09:58)
Praeitą savaitę šeštadienį (tą darbingąjį) ryte Per LTV Laidą "Gimtoji Žemė" (skirta ūkininkams turbūt), truputį kalbėjo apie ekologiškus produktus ir užsiminė apie ekologišką kiaulieną, būtent apie kiaulieną. Neva, ekologiška kiauliena netgi gali būti pavojinga sveikatai, nes kiaulės organizme, negavusiame antibiotikių, pilna visokiausių labai pavojingų bakterijų, kurios patekę  į žmogaus organizmą gali sukelti įvairių ligų. Žinoma, konkretumo mažai tokiam pasakyme - pavojingos bakterijos ir įvairios sukeliamos ligos  g.gif

Kazkaip man cia keistai skamba.... Juk mesa apdorojama termiskai, kokios ten pagrindines bakterijos galetu islikti? Nebent toksinai... Juk neskerdzia ligotu kiauliu.
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 07 04, 08:58)
Praeitą savaitę šeštadienį (tą darbingąjį) ryte Per LTV Laidą "Gimtoji Žemė" (skirta ūkininkams turbūt), truputį kalbėjo apie ekologiškus produktus ir užsiminė apie ekologišką kiaulieną, būtent apie kiaulieną. Neva, ekologiška kiauliena netgi gali būti pavojinga sveikatai, nes kiaulės organizme, negavusiame antibiotikių, pilna visokiausių labai pavojingų bakterijų, kurios patekę  į žmogaus organizmą gali sukelti įvairių ligų. Žinoma, konkretumo mažai tokiam pasakyme - pavojingos bakterijos ir įvairios sukeliamos ligos  g.gif

Man irgi keistai skamba g.gif Panašu į tradicinės žemės ūkio pakraipos gynimą. Kur gyvuliams leidžiami augimo hormonai, antibiotikai ir pan. Matyt, išsigando, kad visi puls vien ekologišką produkciją valgyt biggrin.gif

Pagalvokit logiškai - kiaulė juk natūraliai gamtoje gyvenantis gyvūnas, tai nesamonė, kad nuolat neduodant antibiotikų neišgyventų ar pan. stupid.gif

O šiaip tai kiauliena nėra pati sveikiausia mėsos rūšis, daug vartojant galima ir pakenkt sveikatai ax.gif bet esu 100% tikra, kad ekologiškai išauginta kiaulės mėsa yra žymiai geresnė nei prifarširuota antibiotikais.
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 07 04, 09:58)
Neva, ekologiška kiauliena netgi gali būti pavojinga sveikatai, nes kiaulės organizme, negavusiame antibiotikių, pilna visokiausių labai pavojingų bakterijų, kurios patekę  į žmogaus organizmą gali sukelti įvairių ligų. Žinoma, konkretumo mažai tokiam pasakyme - pavojingos bakterijos ir įvairios sukeliamos ligos  g.gif

Niu tai kodėl mes dar gyvi, sveiki g.gif senelis kiekienais metais augindavo paršelius ir skersdavo, nu ir valgydavom ir nemirėm bigsmile.gif o kiaulės tikrai augo be antibiotikų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 04, 10:30)
Niu tai kodėl mes dar gyvi, sveiki g.gif senelis kiekienais metais augindavo paršelius ir skersdavo, nu ir valgydavom ir nemirėm bigsmile.gif o kiaulės tikrai augo be antibiotikų biggrin.gif

Tiksliai bigsmile.gif ir aš juk visą vaikystę augau valgydama kaimo kiaulieną smile.gif Atrodo esu gyva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 04, 12:21)
Man irgi keistai skamba  g.gif Panašu į tradicinės žemės ūkio pakraipos gynimą. Kur gyvuliams leidžiami augimo hormonai, antibiotikai ir pan. Matyt, išsigando, kad visi puls vien ekologišką produkciją valgyt  biggrin.gif

Ir mano pirma mintis tokia buvo rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 04, 12:30)

thumbup.gif thumbup.gif
Taip, gyvenimas rodo, kad TV pagalba mus minko kaip molį ir nori suformuoti taip, kaip kažkam patogiau. Kuris daugiau sumoka, tai tą ir parodo, pasako ką reikia pasakyt gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 04, 10:30)

Sutinku drinks_cheers.gif Aš irgi vaikystėje nemažai kaimiškos be antibjotikų kiaulienos valgiusi. Ir tikrai galvoju, kad jinai daug sveikesnė už atvežtinę lenkišką prekybcentriuose g.gif
Šiaip tai aišku girdėjau, kad kiauliena rieboka mėsa, ir lyginant su kitomis nėra perdaug sveika. Bet čia jau visai kas kita.
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 07 04, 10:48)
Taip, gyvenimas rodo, kad TV pagalba mus minko kaip molį ir nori suformuoti taip, kaip kažkam patogiau. Kuris  daugiau sumoka, tai tą ir parodo,  pasako ką reikia pasakyt  gun_bandana.gif

Visa media yra viena didelė reklama, deja verysad.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2008 07 04, 12:11)
Sutinku drinks_cheers.gif  Aš irgi vaikystėje nemažai kaimiškos be antibjotikų kiaulienos valgiusi. Ir tikrai galvoju, kad jinai daug sveikesnė už atvežtinę lenkišką prekybcentriuose g.gif
Šiaip tai aišku girdėjau, kad kiauliena rieboka mėsa, ir lyginant su kitomis nėra perdaug sveika. Bet čia jau visai kas kita.

Nors šiais laikais aš nelaikyčiau visko, kas iš kaimo, ekologišku schmoll.gif Aišku, gerai, jei žinai,kad tavo senelis tikrai nešėrė kiaulės augimo hormonais ar nedavė nuolatos be reikalo antibiotikų thumbup.gif bet dabar nuo tręšimo ir piktžolių naikinimo žemė ir vanduo tokie užteršti kai kur, kad mėsa nesigauna ekologiška schmoll.gif Jei įdomu, neseniai dariau nitratų testą kaime vandeniui iš šulinio ir pamačius rezultatus mane ištiko šokas.. Nepamenu, ar nesikartoju, jei ką, nepykit 4u.gif
Atsakyti
Dėl nitratų - kiek pamenu iš tokios buvusios prie dabartinio VPU geografų mokyklos, šulinys turi būti kuo toliau nuo namų, tvartų, dirbamų žemės plotų.
Beje, pasinaudojau kažkurios formumietės rekomendacijomis ir nulėkiau į M&S parduotuvę ekologiškų sausainių. Taip ir nenusipirkau, bo užmačiau užrašą E, bet gal ten kokia soda buvo...gal kas galėtų pakomentuoti?
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 07 04, 15:04)
Dėl nitratų - kiek pamenu iš tokios buvusios prie dabartinio VPU geografų mokyklos, šulinys turi būti kuo toliau nuo namų, tvartų, dirbamų žemės plotų.
Beje, pasinaudojau kažkurios formumietės rekomendacijomis ir nulėkiau į M&S parduotuvę ekologiškų sausainių. Taip ir nenusipirkau, bo užmačiau užrašą E, bet gal ten kokia soda buvo...gal kas galėtų pakomentuoti?

aš irgi nesupratau kurie ten sausainiai MS-e ekologiški biggrin.gif . neradau nei ant vienų nei vieno pažįstamo ekoženklinimo blush2.gif . apšvieskit ir mane kas nors kaip ten su tais sausainiais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 07 04, 14:04)

Aš aš čia reklamavau skaniausius pasaulyje avižinius sausainius iš M&S su spanguolėm smile.gif

Žinok visi maisto priedai, naudojami maiste, turi savo E kodą. Pvz., ir druska turi, ir krakmolas, ir t.t. Tarp E viso sąrašo yra visokių tų priedų - ir natūralios kilmės, ir chemiškai susintetintų.

Todėl reikia žiūrėti, ar produktas sertifikuotas. Jei sertifikuotas, vadinasi panaudoti E priedai yra ne tik natūralios kilmės, bet ir gauti iš ekologinių ūkių mirksiukas.gif Ant Biola jogurto irgi radau du E, bet jogurtas sertifikuotas kaip ekologiškas, vadinasi tie priedai yra nekenksmingi.

Jei gerai pamenu, tie sausainiai sertifikuoti UK Soil Association. O šitas sertifikatas taiko vos ne pačius griežčiausius reikalavimus sertikuotis ekologiškai produkcijai mirksiukas.gif

Va čia įdėjau foto. O tu tikrai tuos pačius žiūrėjai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 04 liepos 2008 - 14:29
QUOTE(ingalp @ 2008 07 04, 14:10)
aš irgi nesupratau kurie ten sausainiai MS-e ekologiški  biggrin.gif . neradau nei ant vienų nei vieno pažįstamo ekoženklinimo blush2.gif . apšvieskit ir mane kas nors kaip ten su tais sausainiais  ax.gif

Angliškai ekologiškas yra ORGANIC. Taigi didelėm raidėm ant priekio parašyta! mirksiukas.gif

O kad suprast, ar tikrai ne vien marketingo triukas, ar tikrai ekologiškas, reik ant pakuotės ieškot, ar pažymėta ekologiškumo sertifikatu. Sertifikatų ženklinimą galima pažiūrėt čia.

M&S yra anglų firma, UK ekologiškų prekių sertifikatą duoda Soil Association. Saraše pačioj apačioj mirksiukas.gif
Atsakyti