Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Saulužė @ 2008 06 24, 18:11)
O sausainių tai bent prekybcentriuos negaunu ir aš be E, tiesa buvau radus vienus iš ekologiškų miltų, bet kiek ten maisto priedų doh.gif

Labai skanių ekologiškų sausainių Vilniuje galima gauti Marks&Spencer parduotuvėje maisto kampelyje - ieškoti užrašo "Organic". Jie iš tiesų ekologiški, bent jau 95 procentais. Šiaip ekologiškų produktų mėgėjams rekomenduoju apsilankyti šitoje parduotuvėje ne vien dėl sausainių - jie turi ir ekologiškos kavos, arbatos, šokolado, padažų... taip pat, didžioji dalis jų ekologiškų produktų yra Fairtrade, o tai taip pat svarbu.

Taip pat ekologiškų sausainių (tik nelabai skanių, nes jie absoliučiai be cukraus), yra Akropolio Maximoje sveikuoliškų ir ekologiškų produktų skyrelyje. Sausainiai yra kelių rūšių. Ten pat yra ir ekologiškų kukurūzų traškučių mirksiukas.gif

Tiesa, visą vasarą ketvirtadieniais nuo 18 iki 21 val. (atrodo bent iki tiek) Tymo kvartale Vilniuje vyks ekologiškų produktų turgus mirksiukas.gif Rytoj einu išbandyti. Ten turi būti ekologiškos mėsos, daržovių ir kitų produktų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sizike: 02 liepos 2008 - 18:06
QUOTE(sizike @ 2008 07 02, 19:01)

Tiesa, visą vasarą ketvirtadieniais nuo 18 iki 21 val. (atrodo bent iki tiek) Tymo kvartale Vilniuje vyks ekologiškų produktų turgus  mirksiukas.gif Rytoj einu išbandyti. Ten turi būti ekologiškos mėsos, daržovių ir kitų produktų  mirksiukas.gif

Berods ne šį, o kitą ketvirtadienį mugė- juk kas antrą savaitę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 07 02, 19:33)
Berods ne šį, o kitą ketvirtadienį mugė- juk kas antrą savaitę mirksiukas.gif

uff ačiū, kažkaip praleidau, kad kas antrą mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie eko mugę Tymo kvartale nieko nežinau, gal galima daugiau informacijos?
smile.gif
Pirma paklausiau, o paskui pati susiradau...Ir dar vaikui paskui priekaištauju dėl impulsyvumo ax.gif
Gal kam pravers, eko turgelis kas antrą ketvirtadienį Tymo kvartele, Vilniuje -http://www.organic.lt/lt/news,nid.380
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benedikta: 03 liepos 2008 - 08:19
QUOTE(sizike @ 2008 07 02, 18:01)
Labai skanių ekologiškų sausainių Vilniuje galima gauti Marks&Spencer parduotuvėje maisto kampelyje - ieškoti užrašo "Organic". Jie iš tiesų ekologiški, bent jau 95 procentais. Šiaip ekologiškų produktų mėgėjams rekomenduoju apsilankyti šitoje parduotuvėje ne vien dėl sausainių - jie turi ir ekologiškos kavos, arbatos, šokolado, padažų... taip pat, didžioji dalis jų ekologiškų produktų yra Fairtrade, o tai taip pat svarbu.

Taip pat ekologiškų sausainių (tik nelabai skanių, nes jie absoliučiai be cukraus), yra Akropolio Maximoje sveikuoliškų ir ekologiškų produktų skyrelyje. Sausainiai yra kelių rūšių. Ten pat yra ir ekologiškų kukurūzų traškučių  mirksiukas.gif

Bet Marks&Spencer parduotuvėje reikėtų būti atidiems, nes tikrai ne visi produktai yra ekologiški. Pvz., gaivieji gėrimai ir saldainiai yra su daugybe konservantų. Sausainiai tikrai organic ir neseniai nusipirkau 10 pakelių, nes buvo 20 proc. nuolaida visam maistui. Taip pat ten perku dieviško skonio graikišką alyvuogių aliejų, jis toks saldus saldus...

O maximoje tie sausainiai tikrai ekologiški, ar jie ten padėti kaip dietiniai ir iš tikro menkai ką turi su ekologija? Maxima labai mėgsta visokį šlamštą su cukraus pakaitalais (pvz., tuo pačiu aspartamu, kuris seniai pripažintas kenksmingu) kišti į tas lentynas prie ekologiškų.
Papildyta:
QUOTE(Sedula @ 2008 06 29, 12:23)
Nusipirkau Biovelos ekologiškos jautienos, ant pakuotės radau užrašą, kad sufasuota naudojant apsaugines dujas. Gal kas išmanot kas tai per dujos? Ar jos nekenksmingos?

O sakykite kas tai per jautiena? Žalia mėsa? Gal galite parodyti, kaip pakuotė atrodo? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 03, 10:28)

O maximoje tie sausainiai tikrai ekologiški, ar jie ten padėti kaip dietiniai ir iš tikro menkai ką turi su ekologija? Maxima labai mėgsta visokį šlamštą su cukraus pakaitalais (pvz., tuo pačiu aspartamu, kuris seniai pripažintas kenksmingu) kišti į tas lentynas prie ekologiškų.

Maximoj būtent tie prancūziški tikrai ekologiški (turi ekologišką ženkliuką ir yra iš ekologiškų produktų), aš pirkau su morkom ir obuoliais... bet man jie neskanūs doh.gif nes trūksta cukraus unsure.gif tai jau nebepanašu į sausainį, nors gal reikės pabandyt medum apsitept mirksiukas.gif

Maximos lentynoje šalia ekologiškų produktų yra a la "sveiki" produktai, kurie nėra ekologiški... tos lentynos greta, todėl dažnai nė nepastebi, kad jau ne į ekologišką lentyną žiūri, o į "sveiką"...
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 03, 10:28)
O sakykite kas tai per jautiena? Žalia mėsa? Gal galite parodyti, kaip pakuotė atrodo? Ačiū.

Va čia truputį žemiau yra pakuotės nuotrauka.

QUOTE(sizike @ 2008 07 03, 13:08)
Maximoj būtent tie prancūziški tikrai ekologiški (turi ekologišką ženkliuką ir yra iš ekologiškų produktų), aš pirkau su morkom ir obuoliais... bet man jie neskanūs  doh.gif nes trūksta cukraus  unsure.gif tai jau nebepanašu į sausainį, nors gal reikės pabandyt medum apsitept  mirksiukas.gif

Marks&Spencer esu pirkusi avižinių sausainių su spanguolėmis. Jie ekologiški ir išvis turbūt patys skaniausiai sausainiai, kokius teko gyvenime ragauti wub.gif net negaliu ramiai apie juos rašyti, nervai nelaiko, seilės ant klavos teka biggrin.gif

Man atrodo turėjau nufotkinus, paieškosiu ir įkelsiu kaip atrodo pakuotė ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 03, 14:55)

o kokiuose prekybos centruose yra pirkt sitos mesytes? rimi neteko matyt g.gif
Atsakyti
Ar nebutu imanoma tarkim pirmajame temos puslapyje surasyti visu grupiu nekenksmingus produktus? Panasiai kaip svorio metimo ar kelioniu puslapiuose talpinama pagrindine informacija? Pvz majonezas - ir nuoroda ar pavadinimas majonezo be kenksmingu priedu. tas pat apie kecupus, pieno produktus ir kt. Juk aptinkam lentynose tarkim kokio surio be kenksmingu medziagu - labai patogu pasidalinti info, nereiks kiekvienai etiketes studijuoti.....
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 07 03, 14:01)
o kokiuose prekybos centruose yra pirkt sitos mesytes? rimi neteko matyt g.gif

Esu pirkusi du kartus ir abudu maximose. Ukmergės g. ir Akropolio. Veiksmas VLN.
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2008 07 03, 15:17)
Ar nebutu imanoma tarkim pirmajame temos puslapyje surasyti visu grupiu nekenksmingus produktus? Panasiai kaip svorio metimo ar kelioniu puslapiuose talpinama pagrindine informacija? Pvz majonezas - ir nuoroda ar pavadinimas majonezo be kenksmingu priedu. tas pat apie kecupus, pieno produktus ir kt. Juk aptinkam lentynose tarkim kokio surio be kenksmingu medziagu - labai patogu pasidalinti info, nereiks kiekvienai etiketes studijuoti.....

thumbup.gif idėja, tik va, kad dar ta informacija mažais trupinėliais išbarstyta visur po biškį rolleyes.gif

Aš tai ką perku ir išbandau ekologiško, viską kraunu į vieną vietą savo bloge. Va čia - mano pirkti ir išbandyti ekologiški maisto produktai.

Tai šitą manyčiau galima irgi į temos priekį įkelt jei jūs tam pritariat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 03, 17:17)

Idėja gera, būtų lengviau ir greičiau apsipirkinėti ax.gif O ir naujokams, kurie prisijungia, būtų ypač vertinga tokia duomenų bazė ax.gif

QUOTE(vaizele @ 2008 07 03, 17:28)
Tai šitą manyčiau galima irgi į temos priekį įkelt jei jūs tam pritariat

Aš pritariu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 03, 16:28)
Aš tai ką perku ir išbandau ekologiško, viską kraunu į vieną vietą savo bloge. Va čia - mano pirkti ir išbandyti ekologiški maisto produktai.

Tai šitą manyčiau galima irgi į temos priekį įkelt jei jūs tam pritariat  ax.gif

As irgi pritariu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 04 liepos 2008 - 08:58