Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Va va Dobilo surio sudetis ir man uzkliuvo--kaip tai tik pienas sudetyje.... Bent druskos ar dar ko tikrai deta, bet va kodel nieko neraso...
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 06 09, 08:11)
vakar nusipirkau ekologiško Dobilo sūrio. sūris skanus, tik užkliuvo sudėtis:
"Sudėtis: pienas*
* ekologiškos sudedamosios dalys"

ir viskas. taip ir nesupratau. ar čia tik pienas ekologiškas, ar dar kažkokios sudedamosios sūrio dalys neįrašytos.
gal kas gali apšviesti? smile.gif

"ekologiškas fermentinis sūris DOBILAS. Sūrio gamyboje jokie abejotini priedai nededami, tik fermentai, raugų kultūros bei druska, kurie yra būtini ir ekologiškoje gamyboje leistini elementai"
kitokios issamesnes info nepavyko rasti, cia is ju puslapio.
Na as pavyzdziui niekada neperku Biolos ekologisku jogurtu nes man jie visiskai nepanasus i tokius, su ten visais esanciais priedais, gal delto ir ant dobilo tikrosios sudeties neraso doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabute: 09 birželio 2008 - 13:36
aš dar ant kažkokio jogurto mačiau toks tipo štampas raudonas uždėtas -[be koncervantų] nu taip be koncervatų, bet su dirbtinais kvapais ir skoniais. Tai kas čia do nesąmonė?
neatsimenu kuris čia, kažkuris iš maišelių tik pamenu
Atsakyti
Mes irgi Dobilo sūrį ir jogurtą perkam, kažkaip iš sudėties jie man ekologiškiausi atrodė, bet va tikrai sudėty tik pienas g.gif
O gal tik pieno ir užtenka g.gif
Atsakyti
kai namuose gamindavau sūrį, tai nieko daugiau ir nereikėjo, tik pieno ir raugo (tokie milteliai buvo), o po to, kai sūris buvo suslėgtas, tai tada į sūrimą jį panardindavau
Atsakyti
QUOTE(mokka @ 2008 06 09, 15:45)
kai namuose gamindavau sūrį, tai nieko daugiau ir nereikėjo, tik pieno ir raugo (tokie milteliai buvo), o po to, kai sūris buvo suslėgtas, tai tada į sūrimą jį panardindavau

bet tada bent druską turėtų nurodyti, tuo labiau jei patys rašo, kad druska naudojama. g.gif taip ir sukelia abejones.
Atsakyti
Vat todėl ir gaminu jogurtus pati...nes kai pradedi nagrinėti pirktinių sudėtį - kvapikliai, tirštikliai, saldikliai...Tuose pačiuose ekologiškuose dobilo jogurtuose, tik natūralus atrodo be priedų...
Dar man žiauriai atrodo visokie pirktiniai šašlykėliai su actais, majonezais, kečupais ir pan.
Atsakyti
Buvau nukeliavus i Sv.Stepono 6 ekologisku produktu parduotuve ir nustebau kokios ten dideles kainos.Tu paciu prekiu galima rasti ir pigiau. Jie daugeli prekiu ima is parduotuves Holos uzupyje ,o ten viskas pigiau ,nes jie tekejai .
Labai skanus makaronai is senoviniu spelta miltu.Ragavom sokolado labai neiprastas skonis ,bet skanus.
Atsakyti
Siandien maciau Seskines turgelyje moteris prekiavo ekologiskomis braskemis, turejo sertifikata, kaina 1kg 15 LT, pas moteriske be sertifikato 8 Lt kg. Gal kam bus aktualu smile.gif
Atsakyti
Siandien L"Erbolario nusipirkau sultini ir sokoladukus maziukus, kur po 1 lt. Sultinys kaip sultinys, o sokoladukai pabale.... ar tai netinkamai laikomi, ar tai, deja, vartojimo laikas prie pabaigos... Sioje parduotuveje galima nupirkti dziovintu zoleliu arbatu, saldainiu ir sultiniu.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 09, 14:45)
aš dar ant kažkokio jogurto mačiau toks tipo štampas raudonas uždėtas -[be koncervantų] nu taip be koncervatų, bet su dirbtinais kvapais ir skoniais. Tai kas čia do nesąmonė?
neatsimenu kuris čia, kažkuris iš maišelių tik pamenu

as irgi atkreipiau i tai demesi. Ant 'JO' jogurtu taip raso g.gif
Atsakyti
Nezinau ar kuri minejo,ar ne, bet FELIX padazas,stikliniam indelyje,kur su darzovem-pasakiskos sudeties,nera ne vieno sintetinio priedo,isvis vien darzoves ir pomidorai. Skonis taip pat neapsakomas,nemaniau,kad pomidoru padazas gali buti toks skanus..
Atsakyti