Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 05, 08:56)
Nesimokiau ,bet gydytoja sake...Nezinau...Sutapimas ir tada vaika bere...O del gelezes musu pazistami valgo kekviena diena mesa,bet hemoglobinas mazas.Esme ne joje,o visoje mityboje 4u.gif

Pasiūlyk jiem po mėsos ko nors su vitaminu c, mandariną kokį suvalgyt ar dar ką ax.gif
Ir negert juodos arbatos, bent jau iškart po valgio.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 06 03, 13:56)
Nagi nagi g.gif Tik nereikia musu gasdinti bigsmile.gif Kadangi ekologinej srity 8 metai(dirbau iki dekreto su ekologisku vaiku maistu), tai teko aplankyti daug ES saliu. Ne vien tik vaiku maisto gamykleles, bet ir ekologinius ukius. Tai ka pamaciau-drasiai galiu tvirtinti, kad butent ES salims iki Lietuvos toli mirksiukas.gif Tiek su ekologija, tiek del maisto higienos taisykliu laikymosi. Tos pacios ribu problemos egzistuoja ir ten, tik dar baisiau, nes Lietuvoj kokia babulka, kurios zeme ribojasi su ekologinaiis ukiais, neturi pinigu trasom, o tokioj Vokietijoj, pvz, ekologinis ukis, kuriame lankemes prie Niurbergo, nutoles nuo automagistrales tik per 300m mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Iliskite i www.ekoagros.lt, tai ten taisyklese aiskiai parasyta, kag viename ukyje ekologisku ir neekologisku tos pacios rusies augalu auginti negalima schmoll.gif Neisduoda sertifikato. Aisku, jei kaimynas parduoda kokio kito kaimyno braskes pagal savo sertifikata-tada suprantu ir pikta darosi ant tokiu zmoniu gun_bandana.gif

SVEIKA,SENA PAZISTAMA,GAL GALITE PASAKYTI, KUR ISIGYTI EKO DARZOVIU IR MESOS KAUNE?
DEKUI
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 06 03, 12:56)
Nagi nagi g.gif Tik nereikia musu gasdinti bigsmile.gif Kadangi ekologinej srity 8 metai(dirbau iki dekreto su ekologisku vaiku maistu), tai teko aplankyti daug ES saliu.
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Iliskite i www.ekoagros.lt, tai ten taisyklese aiskiai parasyta, kag viename ukyje ekologisku ir neekologisku tos pacios rusies augalu auginti negalima schmoll.gif Neisduoda sertifikato. Aisku, jei kaimynas parduoda kokio kito kaimyno braskes pagal savo sertifikata-tada suprantu ir pikta darosi ant tokiu zmoniu gun_bandana.gif

man nereikia skaityti taisykliu, nes as jas zinau, bet kitiems tai labaipravartu butu pasivartyti. bandau atspeti, kas esi, jei dirbi 8 metus ekologinej srityje ir manau, kad turbut zinau. biggrin.gif
QUOTE(otiliukas @ 2008 06 05, 15:12)
SVEIKA,SENA PAZISTAMA,GAL GALITE PASAKYTI, KUR ISIGYTI EKO DARZOVIU IR MESOS KAUNE?
DEKUI

kaune sunku su ekologiskais produktais. keletas darzoviu rusiu yra musu prekybos centruose (maxima ir Rimi, iki buna grudu produktu), penktadieni mugeje Daukanto gatveje, girstupio turgelyje. taip pat galite pabandyti uzsisakyti internetu www.ekologiskiproduktai.lt
del mesos is viso sudetinga. dabar turetu atsirasti biovelos produkcijos. del mesos gaminiu galite kreiptis i zilienes imone, kuri isikurusi raseiniu rajone. telefonas 8~618) 32040, (8~682) 84 280. gal jums ir pristatytu i namus ar kur nors susitiktumete. del sviezios mesos siulau kreiptis i ukininka donata vaitelis, kuris yra is kedainiu rajono, telefonas 861519465, El. paštas: d.vaitelis@gmail.com manau, kad susitartumete.sekmes
Atsakyti

Kokį pieną jūs geriat?

Aš pati pieno negeriu. Bet savo vaikams perku ekologišką pieną. Dabar paskaičiau, kad vaikai turėtų gerti nehomogenizuotą pieną, nuo homogenizuoto gali išsivystyti pieno baltymo alergija. Taip pat buvo įdomus pastebėjimas, kad karvės turėtų būti su ragais. Visai net nežinojau, kad vargšėms karvės dar ir ragus nupjauna, kad nesužeistų tvartuose vienos kitų.
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 05, 14:56)
Pasiūlyk jiem po mėsos ko nors su vitaminu c, mandariną kokį suvalgyt ar dar ką  ax.gif
Ir negert juodos arbatos, bent jau iškart po valgio.

Ne mums, as kaip pavyzdi parasiau 4u.gif ...Mes jos palyginant mazai valgome,o butu mano valia nebutu isvis,va jau kitamet ,kai turesiu savo darzoves kur laikyt ,tada dar labiau sumazinsiu...O mandarinas labai neekologiska,atveztiniu darzoviu neperku,taip pat lietuvisku ypac ankstyvuju.Nes mano panele pavalgius penkias dienas ju, taip isbere,kad tik veidukas sveikas buvo.Nutraukem darzoves ir vel svari.Gerai,kad siemet pati daug agurku ,pomidoru ir kit 4u.gif gerybiu turesiu thumbup.gif .O agurkus jau penkis nuskyneme,be jokiu chemikalu,skonis thumbup.gif ..................Pirma karta gyvenime darze plusu,man toks malonumas ax.gif .Tai mano maziaus pagrindiniai zodziai seja,auga...
Papildyta:
QUOTE(liepacka @ 2008 06 05, 15:49)
man nereikia skaityti taisykliu, nes as jas zinau, bet kitiems tai labaipravartu butu pasivartyti. bandau atspeti, kas esi, jei dirbi 8 metus ekologinej srityje ir manau, kad turbut zinau. biggrin.gif

kaune sunku su ekologiskais produktais. keletas darzoviu rusiu yra musu prekybos centruose (maxima ir Rimi, iki buna grudu produktu), penktadieni mugeje Daukanto gatveje, girstupio turgelyje. taip pat galite pabandyti uzsisakyti internetu www.ekologiskiproduktai.lt
del mesos is viso sudetinga. dabar turetu atsirasti biovelos produkcijos. del mesos gaminiu galite kreiptis i zilienes imone, kuri isikurusi raseiniu rajone. telefonas 8~618) 32040,  (8~682) 84 280. gal jums ir pristatytu i namus ar kur nors susitiktumete. del sviezios mesos siulau kreiptis i ukininka donata vaitelis, kuris yra is kedainiu rajono, telefonas 861519465, El. paštas: d.vaitelis@gmail.com manau, kad susitartumete.sekmes

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 07, 09:42)
Ne mums, as kaip pavyzdi parasiau 4u.gif ...

Neįsiskaitei, čia ir buvo pasiūlymas tiem pažįstamiem, kad pasakytum wink.gif 4u.gif Kartais ir nuo tokios smulkmenos, kaip stiprios juodos arbatos iškart po valgio gėrimas gali sąlygoti mažą Hb. Gal jie būtent taip ir daro? g.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 06 07, 00:39)
Kokį pieną jūs geriat?

Aš pati pieno negeriu. Bet savo vaikams perku ekologišką pieną. Dabar paskaičiau, kad vaikai turėtų gerti nehomogenizuotą pieną, nuo homogenizuoto gali išsivystyti pieno baltymo alergija. Taip pat buvo įdomus pastebėjimas, kad karvės turėtų būti su ragais. Visai net nežinojau, kad vargšėms karvės dar ir ragus nupjauna, kad nesužeistų tvartuose vienos kitų.

Pacituosiu iš knygos:
geriausia, jei gaunamas kuo šviežesnis ir neperdirbtas pienas iš ekol. ūkio. Jei tokio pieno gauti neįmanoma, reikia pirkti kuo šviežesnį natūralų arba pasterizuotą pieną iš parduotuvės. Nerekomenduojama UAT kaitintas pienas. Nepasterizuotą karvės pieną kūdikiui reikia kuo greičiau pakaitinti iki 80laipsnių, o po to atšaldyti.

Pati perku dobilą, bet jo gryno negeriu, nežinau, ar homogenizuotas g.gif Kartais gaunu kaimiško, bet jis man per riebus, iš jo sūrį darau.

O šiaip, tai alergija pieno baltymam išsivysto apie 2-3 metus, nuo laktazės trūkumo, homogenizavimas čia niekuo dėtas, nuo jo tiesiog grietinėlė nenusistovi (nors yra hipotezė, kad homogenizavimas didina aterosklerozės riziką)
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 07, 10:47)

O šiaip, tai alergija pieno baltymam išsivysto apie 2-3 metus, nuo laktazės trūkumo, homogenizavimas čia niekuo dėtas, nuo jo tiesiog grietinėlė nenusistovi (nors yra hipotezė, kad homogenizavimas didina aterosklerozės riziką)

Mano informacijos šaltiny kaip tik parašyta - nemaišyti su laktozės alergija.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 06 07, 12:09)
Mano informacijos šaltiny kaip tik parašyta - nemaišyti su laktozės alergija.

Nu jo, čia skirtingi dalykai, susimaišiau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 07, 04:47)

Mano naujagimis turejo alergija pieno baltymui , kuria isaugo kazkurtai apie 12 -ta menesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 05, 08:56)
Nesimokiau ,bet gydytoja sake...Nezinau...Sutapimas ir tada vaika bere...

nu kažin ar čia tiesa unsure.gif . tai kad liežuvis visa savo anatomine sandara yra toks, kad ten apskritai nėra kur kam nors kauptis schmoll.gif . gaila neturiu namuose anatomijos vadovėlio, todėl negaliu pasitikslint. bet galvoju, kad prisiminčiau tokį dalyką gal, jei ten būtų tokių kaupiančių ląstelių unsure.gif , nors seniai jau tą gyvūnų anatomiją studijavau blush2.gif , tai tiksliai nepamenu.
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 06 07, 00:39)
Kokį pieną jūs geriat?

aš savo šeimai perku DVARO natūralų. dobilas mums per brangus, suvartojam dažniausiai po 1,5-2 l per dieną, taip kad kišenė labai jau nukentėtų doh.gif . daugiausia pieno geria vyresnis vaikas, ir taip pat vaikų košėms daug suverdu. mažylis vis dar geria mp, todėl karvės pieno tik kartais gauna. po 2 sav planuojam kraustytis sodybon visai vasarai, tai ten pirksiu iš netolimo kaimyno, kuris porą karvių augina, jei parduos.
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 05 30, 18:09)
o as maximoj uztikau Heinz pomidoru padaza su bio zenkliuku, tai lietuviskoj etiketej raso, kad ekologiskas.

Nusipirkau Heinz, bet man nepatiko, per daug rūgštus pasirodė ax.gif
Atsakyti
vakar nusipirkau ekologiško Dobilo sūrio. sūris skanus, tik užkliuvo sudėtis:
"Sudėtis: pienas*
* ekologiškos sudedamosios dalys"

ir viskas. taip ir nesupratau. ar čia tik pienas ekologiškas, ar dar kažkokios sudedamosios sūrio dalys neįrašytos.
gal kas gali apšviesti? smile.gif
Atsakyti