Kopūstą turiu, bet etiketę išmečiau
Čekį lyg ir turime, vyras atsiskaitinėjo, kai grįš paprašysiu paieškot.
paieškokit būtinai Man atrodo, kad gal čia būtų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos kompetencija
QUOTE(katutis @ 2008 05 27, 13:15)
pala pala, kažkuris iš didžiųjų pieno perdirbėjų yra pripažinęs, kad kažkiek pieno žaliavos veža ar ne iš Vokietijos? Tai tikrai miltelius. Nes iš verslo požiūrio, jiems labiau apsimoka iš pieno vandenį nugarinti ir vežtis miltelius, o visą pieną transportuoti į Lietuvą brangiau išeina.
Esu buvusi turbūt visose įmonėse. Tikrai nesąmonė Kam vežtis pieno perdirbėjams pieno miltelius, jei Marijampolės pieno konservai, o ir kitos įmonės pieno miltus vietoje gamina ir dar eksportui varo
Latvijos pieno statytojų pieną tai superka...
LT pieno produktai - tikrai be priekaištų -vieni geriausių
QUOTE(Heart @ 2008 05 27, 19:24)
Sveikos, merginos, nesu didelė ekologiško gyvenimo būdo propaguotoja, bet prijaučianti. Noriu papasakoti vieną siaubiaką ir įspėti visas.
Vakar pirkau Rimi atseit ekologišką raudonąjį kopūstą vaikui. Nepažymėtas EkoAgros ženklu, bet dabar mažas pasirinkimas vaikui tinkamų daržovių (jis pas mane išrankus), tad nusprendžiau pasitikėti. Naiviai tikėjausi, kad už tokią kainą (lyg ir 12,99 Lt, jeigu gerai pamenu) negali būti šlamštas. Šiandien viriau vaikui pietus. Įmečiau porą lapų to kopūsto į puodą, kur jau virė morka. Po minutės žvilgt - visas vanduo puode kunkuliuoja MĖLYNAS Ne rausvai melsvas, kaip paprastai būna verdant raudonąjį kopūstą, o grynai mėlynas, langų ploviklio atspalvio Lyg kažkas būtų įpylęs akvarelės. Kartu virusi morka irgi nusidažiusi mėlynai Vaizdas kraupus. Dabar gailiuosi, kad neįamžinau. Būčiau parodžiusi.
Baisus vartotojų apgaudinėjimas Bijau net pagalvot, kad pirkdavau Rimi savo brangiausiam mažam žmogučiui "ekologiškus" moliūgus, pomidorus ir kukurūzus. Neaišku, kokia iš tikrųjų jų kokybė. Svarstau, kad gal verta pranešti vartotojus ginančioms institucijoms.
Vakar pirkau Rimi atseit ekologišką raudonąjį kopūstą vaikui. Nepažymėtas EkoAgros ženklu, bet dabar mažas pasirinkimas vaikui tinkamų daržovių (jis pas mane išrankus), tad nusprendžiau pasitikėti. Naiviai tikėjausi, kad už tokią kainą (lyg ir 12,99 Lt, jeigu gerai pamenu) negali būti šlamštas. Šiandien viriau vaikui pietus. Įmečiau porą lapų to kopūsto į puodą, kur jau virė morka. Po minutės žvilgt - visas vanduo puode kunkuliuoja MĖLYNAS Ne rausvai melsvas, kaip paprastai būna verdant raudonąjį kopūstą, o grynai mėlynas, langų ploviklio atspalvio Lyg kažkas būtų įpylęs akvarelės. Kartu virusi morka irgi nusidažiusi mėlynai Vaizdas kraupus. Dabar gailiuosi, kad neįamžinau. Būčiau parodžiusi.
Baisus vartotojų apgaudinėjimas Bijau net pagalvot, kad pirkdavau Rimi savo brangiausiam mažam žmogučiui "ekologiškus" moliūgus, pomidorus ir kukurūzus. Neaišku, kokia iš tikrųjų jų kokybė. Svarstau, kad gal verta pranešti vartotojus ginančioms institucijoms.
nu nežinau ar čia kokia apgaulė yra . man visada verdant tokį kopūstą vanduo ir kt daržovės nusidažo. netgi iš močiutės daržo skintą
Rasma, pati girdėjau per vieną konferenciją apie tą pieno žaliavos svorio sumažinimą, tik nepamenu, kuris iš vadovų tai sakė
Rokiškio sūris, beje, dalį sūrių Vokietijoje gaminti su savo prekės ženklais neperseniausiai užsakinėjo
Rokiškio sūris, beje, dalį sūrių Vokietijoje gaminti su savo prekės ženklais neperseniausiai užsakinėjo
QUOTE(ingalp @ 2008 05 27, 22:47)
nu nežinau ar čia kokia apgaulė yra . man visada verdant tokį kopūstą vanduo ir kt daržovės nusidažo. netgi iš močiutės daržo skintą
bet neturi būti mėlynas vanduo....
QUOTE(katutis @ 2008 05 27, 23:03)
bet neturi būti mėlynas vanduo....
Aš ne chemikė, bet kiek supratau iš Wikipedijos, čia vyksta natūralus procesas. Ir to kopūsto/kopūsto sulčių, išsiskiriančių ir verdant, spalva keičiasi priklausomai nuo ph vertės.
ph-vertė spalva
2 raudona
4 alyvinė
6 violetinė
8 mėlyna
10 melsvai žalia
12 žalsvai geltona
Gaminsi su actu - gausi raudoną, gaminsi su cukrum - gausi mėlyną.
Aš pati nesu gaminusi, atrodo , tai iš savo patirties nieko negaliu pasakyti.
QUOTE(ingalp @ 2008 05 27, 22:47)
nu nežinau ar čia kokia apgaulė yra . man visada verdant tokį kopūstą vanduo ir kt daržovės nusidažo. netgi iš močiutės daržo skintą
Gal aš ir klystu. Bet tas nuoviras buvo ne šiaip natūraliai melsvas, kaip būna išvirus normalų kopūstą, o grynai langų ploviklio atspalvio. Ryškus kaip akvarelė.
Nusprendžiau padaryti eksperimentą ir viriau dar kartą. Tuoj įdėsiu fotoreportažą, galėsime kartu nuspręsti, ar čia normalu.
Nu pažiūrėkit eksperimento su tuo kopūstu ir skirtingu ph rezultatus:
eksperimentas su mėlynuoju kopūstu - puslapio apačioje nuotraukos
Aš nesuprantu vokiškai
Bet gavau kažką panašaus. Tai gal ir viskas tvarkoj, bet neįprasta akiai ir todėl atrodo atgrasiai.
Sorry už betvarkę virtuvėj ir nuotraukų kokybę Ten paskutinėj nuotraukoj tas nuoviras supiltas į stiklinę ir pakeltas prieš langą. Tik saulutė smarkiai švietė, todėl nelabai kokybiška foto. Bet nuoviro atspalvis matosi labai gerai.
http://public.fotki....istas-kopustas/
Šiaip tai man kažkuo priminė velykas ir kiaušinių dažymą. Nes neteko matyti tokios spalvos natūralaus maisto.
Bet gavau kažką panašaus. Tai gal ir viskas tvarkoj, bet neįprasta akiai ir todėl atrodo atgrasiai.
Sorry už betvarkę virtuvėj ir nuotraukų kokybę Ten paskutinėj nuotraukoj tas nuoviras supiltas į stiklinę ir pakeltas prieš langą. Tik saulutė smarkiai švietė, todėl nelabai kokybiška foto. Bet nuoviro atspalvis matosi labai gerai.
http://public.fotki....istas-kopustas/
Šiaip tai man kažkuo priminė velykas ir kiaušinių dažymą. Nes neteko matyti tokios spalvos natūralaus maisto.
man tai neatrodo normalu Kad ta mėlyna spalva atrodo absoliučiai nuodingai