Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(triule @ 2008 05 27, 13:29)
aciu uz receptus 4u.gif darysiu vaikams, tai idomu kaip su uogiene daryt g.gif ideti ja jau i gatava produkta, ar i silta galima- ir tada raugint (bet turbut taip nesigaus?)
ir dar. ka jus manot, girdejot apie piena su ilgu galiojimo laiku (Mu ir kt.), 'viena bobute sake' , kad jis gali but daromas is pieno milteliu? siaip mes pieno lb daug naudojam, tai dazniausiai toki perku, kad daznai nebegiot pirkt ax.gif


Trintas uogas, uogieneės ir visa kita as dedu tik pries pat valgant, raugint su uogienem matytn nelabai išeitų smile.gif
Vasarą prirenku uogų, pertrinu su cukrumi ir užšaldau nelabai didelem porcijom. Tada turiu "zagatovkių", taigi valgome jogurtus pagal nuotaiką..o vasarą gerai atšaldytą jogurtą su uogomis tai ir vietoj ledų prastumu smile.gif Tarp kitko, gal kuri bandė pasigaminti naminių ledų, pasidalinkite patarimais...būtų gerai dar ir šitą reikalą įvaldyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 05 27, 12:29)
ir dar. ka jus manot, girdejot apie piena su ilgu galiojimo laiku (Mu ir kt.), 'viena bobute sake' , kad jis gali but daromas is pieno milteliu? siaip mes pieno lb daug naudojam, tai dazniausiai toki perku, kad daznai nebegiot pirkt ax.gif

Galit drasiai gerti. Pieno zvaigzdese laboratorijoj dirba mano drauge, kai jai pasakiau apie miltelini varianta, tai tiek supyko unsure.gif kad net nesmagu pasidare. Tai tikrai apdorotas pienas auksta temperatura, net 130 laipsniu, zuva tiesa, ne tik bakterijos, bet ir naudingosios medziagos, bet jis gaminamas tikrai ne is milteliu ir niekas jokiu chemikalu nededa.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 05 27, 12:52)
Galit drasiai gerti. Pieno zvaigzdese laboratorijoj dirba mano drauge, kai jai pasakiau apie miltelini varianta, tai tiek supyko unsure.gif kad net nesmagu pasidare. Tai tikrai apdorotas pienas auksta temperatura, net 130 laipsniu, zuva tiesa, ne tik bakterijos, bet ir naudingosios medziagos, bet jis gaminamas tikrai ne is milteliu ir niekas jokiu chemikalu nededa.

karsta.gif aciu, nuraminai. vasara tai tik toki perku, nes tas paprtastas tai dazniausiai jau rugti pradejes buna (musu pardej),fui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 05 27, 12:48)
Vadinasi, arba zmogus nepatikimas, arba pati kazkas apgaudineja mirksiukas.gif Taip pletkai ir gaunasi.
Taip budavo pries 15 metu mirksiukas.gif O dabar, sugrieztinus ekologinio ukininkavimo taisykles, kiekvienas ukininkas bijo rizikuoti prarasti 5 metams sertifikata. O ka tai reiskia-ne tik prarasti dvigubas kainas uz produkta, bet ir ismokas triskart didesnes is ES. O sertifikavimas vyksta vasara, kada inspektoriai gali patys isitikinti augalu kokybe-o jie nera tokie kvaili, kad patiketu, jog muru augantys paseliai pvz gali buti netresiami. Tad imami dirvos meginiai ir tikrinami laboratorijoj. Tai kas nores tresti tada nakti?
Beje, yra ir ekologisko trasos, ju berti nakti net nereikia, gali ir diena, o kad kitas, koks kvailys kaimynas pamates tauzija niekus-neverta tiketi 4u.gif Idedu informacija apie sertifikuotas ir leistinas trasas ekologiniame ukininkavime 4u.gif
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/66



Labai noreciau tuo tiketi, bet deja... Faktai kuriuos jis pateike atrodo nenugincijami. Negaliu cia ju, deja, viesinti, nes paskui kokie nors galai gali i ju firma susivesti, o uztraukti problemu - nenoriu. Labai noreciau, kad kas nors tikrai galetu garantuoti jog viskas padoru. Bet juk garantuoti gali tik uz save. Na ar dar tarkim uz savo mamos ukeli kaime. O kur dideli pinigai, tai ir dideles machinacijos buna. Juk pas mus tokia situacija pradedant valdzia, baigiant paskutiniu policininkeliu ant gatves... O inspektoriai.... viskas juk nuperkama...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 05 27, 11:52)
Galit drasiai gerti. Pieno zvaigzdese laboratorijoj dirba mano drauge, kai jai pasakiau apie miltelini varianta, tai tiek supyko unsure.gif kad net nesmagu pasidare. Tai tikrai apdorotas pienas auksta temperatura, net 130 laipsniu, zuva tiesa, ne tik bakterijos, bet ir naudingosios medziagos, bet jis gaminamas tikrai ne is milteliu ir niekas jokiu chemikalu nededa.



Tai kam tokį mirusį pieną gerti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiurke @ 2008 05 26, 14:08)
o kas su tais suši ir dumblių salotom? tukina ar beria?


beria juodai wacko.gif Bet čia ne sušiuose ir ne dumbliuose su sezamais problema, o manyje sad.gif

QUOTE(mot99 @ 2008 05 27, 08:52)
Vat vat, as irgi dziaugiausi visokiom ekologiskom darzovem is maximos skyriaus ir kitais produktais. Kol viename baliukyje teko pabendrauti su  zmogum, tiesiogiai dirbanciu su ukininkais. tai jie tiek is mano ekologisku darzoviu juokesi......


siaubas blink.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 05 27, 12:52)
Galit drasiai gerti. Pieno zvaigzdese laboratorijoj dirba mano drauge, kai jai pasakiau apie miltelini varianta, tai tiek supyko unsure.gif kad net nesmagu pasidare.


pala pala, kažkuris iš didžiųjų pieno perdirbėjų yra pripažinęs, kad kažkiek pieno žaliavos veža ar ne iš Vokietijos? Tai tikrai miltelius. Nes iš verslo požiūrio, jiems labiau apsimoka iš pieno vandenį nugarinti ir vežtis miltelius, o visą pieną transportuoti į Lietuvą brangiau išeina.

gaila tik, kad nepamenu, kuris taip daro sad.gif
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 05 27, 11:49)
Tarp kitko, gal kuri bandė pasigaminti naminių ledų, pasidalinkite patarimais...būtų gerai dar ir šitą reikalą įvaldyti smile.gif



Benedikta, apie ledus jau kažkada kalbėjom, tada dar buvo tik ekoblogo tema, dabar jau nežinau, kurioj vietoj galima rasti.

Visai neseniai skaičiau dar vieną ledų receptą be kiaušinių, bet dabar neatsimenu kur. Jei jį rasiu, parašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ledai:
Elektriniu mikseriu išmaišyti 1,4l gerai atšaldytos skystos grietinėlės, 200g cukraus ir kokias nors aromatingas medž. Keletą s. plakti, kol skystis sutirštės iki plaktos griet. konsistencijos. Masę sudėti į puodelius ir atšaldyti.

Čia mažiau riebūs. Kulfi arba indiški ledai:
2šaukštai ryžių miltų
2,3l nenugriebto pieno
125g cukraus
4šaukštai maltų pistacijų
1šaukštas rožių vandens (gal kas žino kur gauti?)
0,5 arb.š. malto kardamono

Išmaišyti iki vientisos tešlos ryžių miltus ir 4šuskšt. pieno. Atidėti, Likusį pieną užvirti ir kas kelias min pamaišydami virkite 45min, kol liks ne daugiau 2/3 pradinio jo kiekio. Tada į pieną įmaišyt ryžių miltų tešlą, pistacijas ir cukrų. virti dar 10min. Nukleti nuo ugnies.
Mišinįpagardint rožių vandeniu ir maltu kardamonu. Ataušint iki kambario temp. po to išpilstyt į formeles ir į šaldymo kamerą. Kas 20-30 min ledus išmaišyt, kad sutrupėtų susidarę ledukai. Kai sutirštės tiek, kad nebebus galima maišyt, palikt visiškai užšalt.
Ledus galima pagardint cikorija, karobo? milteliais, vanile, lazdyno riešut, uogom.
Gamina 75min, šaldoma 2h, 6-7 asmenims.
Atsakyti
užsukau šiandien į firminę Žemaitijos pieno parduotuvę, tai sakė, kad ekologiško sūrio neturi ir jo ar tai neveža, ar tai nebegamina Žemaitijos pienas verysad.gif Bet pardavėja taip ir nesugebėjo man paaiškinti, kas ten nutiko sad.gif

pati apskritai lydytų sūrių nemėgstu, bet čia parašau, kad jei kuri mėgėja, kad žinotų apie situaciją 4u.gif
Atsakyti
Žirklutės, ačiū už ledų receptus, būtinai išbandysiu, orai šyla smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, nesu didelė ekologiško gyvenimo būdo propaguotoja, bet prijaučianti. Noriu papasakoti vieną siaubiaką ir įspėti visas.

Vakar pirkau Rimi atseit ekologišką raudonąjį kopūstą vaikui. Nepažymėtas EkoAgros ženklu, bet dabar mažas pasirinkimas vaikui tinkamų daržovių (jis pas mane išrankus), tad nusprendžiau pasitikėti. Naiviai tikėjausi, kad už tokią kainą (lyg ir 12,99 Lt, jeigu gerai pamenu) negali būti šlamštas. Šiandien viriau vaikui pietus. Įmečiau porą lapų to kopūsto į puodą, kur jau virė morka. Po minutės žvilgt - visas vanduo puode kunkuliuoja MĖLYNAS blink.gif Ne rausvai melsvas, kaip paprastai būna verdant raudonąjį kopūstą, o grynai mėlynas, langų ploviklio atspalvio blink.gif Lyg kažkas būtų įpylęs akvarelės. Kartu virusi morka irgi nusidažiusi mėlynai doh.gif Vaizdas kraupus. Dabar gailiuosi, kad neįamžinau. Būčiau parodžiusi.

Baisus vartotojų apgaudinėjimas unsure.gif Bijau net pagalvot, kad pirkdavau Rimi savo brangiausiam mažam žmogučiui "ekologiškus" moliūgus, pomidorus ir kukurūzus. Neaišku, kokia iš tikrųjų jų kokybė. Svarstau, kad gal verta pranešti vartotojus ginančioms institucijoms.
Atsakyti
o patį kopūstą ir kvitą išsaugojai? g.gif
Atsakyti