Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Sveikos,

jungiuos ir aš 4u.gif

Nežinau, ar jau čia buvo minėta, ar ne, bet šiandien pirmą kartą išgirdau, kaip iš tikrųjų auginamos daržovės. Pasirodo jos ne tik, kad trešiamos visokiais brudais, bet dar ir auginamos ne žemėje, o kažkokioje spec. vatoje, panašioje kaip namus šiltina. Į tą vatą specialiais švirkštais kiekvieną dieną prileidžia visokių medžiagų, kad tos daržovytės geriau augtų blink.gif
O apie olandiškas jau čia kažkur skaičiau. Man rodos jau geriau nieko, nei daržovės iš ten schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 05 21, 18:39)
pasidalinkite, kokį alyvuogių aliejų naudojate  4u.gif ir kur perkate smile.gif


Man tai skaniausias aliejus yra spaustas Kretos kaimiečių. Todėl visų draugų/pažįstamų/giminių, važiuojančių poilsiauti į Kretą, vis užsisakau parvežti kelis butelius iš kokio kaimelio kalnuose. Niam niam.
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 05 23, 13:37)
Mes dabar turim alyvuogiu alieju is Holos parduotuves, Uzupio g. tik kainos neprisimenu, nes pirkau kai buvo maisto produktams 20 proc. nuolaida. Prie kuri laika esu macius eko alyvuogiu aliejaus Iki


kiek dar nesu mačiusi gerų parduotuvių doh.gif

QUOTE(Žiogelis @ 2008 05 23, 16:09)
Man tai skaniausias aliejus yra spaustas Kretos kaimiečių.


tikiu lotuliukas.gif

prieš savaitgalį Maximoje nusipirkom alyvuogių aliejų "iš akies". Nebuvo ant jo jokių sertifikatų, bet šalto spaudimo, gal bus geras pirmai pradžiai smile.gif IKI nusipirkom tik vaikščiojusį viščiuką ir šiandien kepėm su MB, išteptą alyvuogių aliejumi, su prieskoniais bigsmile.gif Niam niam essen.gif

beje, su mumis neakivaizdžiai yra garsus britų kulinaras Jamie Oliver'is thumbup.gif

gavau jo knygą receptų dovanų, tai labai dažnai mini, kad reikalingas ekologiškas arba kaime užaugintas viščiukas, ekologiški arba kaimiški kiaušiniai thumbup.gif Kadangi šita knyga tarp perkamų populiariausių, tai turiu vilties, kad padidins pirkėjų dėmesį "švariems" maisto produktams drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 05 24, 21:24)
beje, su mumis neakivaizdžiai yra garsus britų kulinaras Jamie Oliver'is  thumbup.gif

gavau jo knygą receptų dovanų, tai labai dažnai mini, kad reikalingas ekologiškas arba kaime užaugintas viščiukas, ekologiški arba kaimiški kiaušiniai  thumbup.gif Kadangi šita knyga tarp perkamų populiariausių, tai turiu vilties, kad padidins pirkėjų dėmesį "švariems" maisto produktams  drinks_cheers.gif


truputeli ne i tema, bet toje knygoje receptai zemiski (t.y. ar patiekalu ingredientai lengvai randami LT parduotuvese)? 4u.gif
Atsakyti
daugmaž žemiški: jau ir makaronus gaminom, ir viščiuką kepėm bigsmile.gif Laukia dabar bulvės su lupena eilėje (su lašiša rūkyta) biggrin.gif

blogiausia situacija, kaip mes ir nujautėm, yra su žolėm sad.gif Pvz., rozmarinų šviežių penktadienį taip ir nepavyko rasti (naudojom smulkintus džiovintus), tačiau Mindaugo Maximoj užgriebėm ekologiškų čiobrelių thumbup.gif

faktiškai tam viščiukui reikia apeit dvi pardas - žolelių į Maximą, vaikščiojusio viščiuko į IKI (ir tai šitą patį paskutinį pastvėriau) biggrin.gif

šiaip esu patenkinta ta knyga- tikrai neatitrūkusi labai nuo gyvenimo thumbup.gif
Atsakyti
Ką mąstot apie kitų šalių ekologiškus produktus? Su ES šalimis tai viskas aišku, visur vienodi reikalavimai. O kaip su kitomis, ypač labai nešvariomis? Pvz.: IKI yra ekologiškų sušio ryžių iš Kinijos g.gif Užrašyta BIO. Bet kiek galima pasitikėti tuo jų užrašu? Juk reikalavimai skiriasi auginimo turbūt schmoll.gif
Atsakyti
mečiau valgyt ryžius tongue.gif

gal ne visai į temą, bet : šiaip, pvz., grikiai laimi prieš ryžius, kadangi grikiai tinkami auginti prastoje žemėje, todėl dažnai jie ypač kažkaip netręšiami, priešingai nei ryžiai, kurie, kiek žinau, gauna chemijos per savo amželį.

kita vertus, būtent grikių nerekomenduoja valgyti žmonėms, kurie alergiški nikeliui, o ryžius - vidutiniškais kiekiais, ir tai nupoliruotus smile.gif

aš neberizikuoju, nebent kada mirtinai užsimanysiu biggrin.gif

o IKI mačiau ekologiškų makaronų pirkti wink.gif
Atsakyti
Man grikių ir ryžių skonis nesulyginamas, tai sušių iš grikių neįsivaizduoju biggrin.gif
MEsti tikrai nežadu rolleyes.gif
Atsakyti
tik daviau pavyzdį, kad iš pažiūros natur produktas gali turėti savyje net ir metalų doh.gif

man sušiai nuo šiol skanėstas vienąkart per metus, kaip ir jūros dumblių salotos frusty.gif Nes, kaip pasake kažkuri forumietė, arba valgai ką nori, arba atrodai, kaip nori biggrin.gif
Atsakyti
Ekologiškų ryžių yra Holos parduotuvėje Užupyje. Jie yra ir ekologiški, ir natūralūs, t.y. nepoliruoti. Yra paprastų ir specialių sušiams. Ten taip pat yra ir visokiausių eko makaronų (tamsių, šviesių, speltos ir t.t.), eko dribsnių, visokių eko kruopų. Man labai skanus jų kuskusas ir trijų grūdų dribsniai (sora, grikiai ir ryžiai). Mes košę iš jų verdam. Niam niam smile.gif Ir dar iš ten pat superinis dalykas yra jūros druska su žolelėmis. Labai skanu visur pasibarstyti.

Šiaip eko grikių, kviečių, manų yra ir lietuviškų, jie pigesni.

O dėl žolių, tai aš kur užtikusi nusiperku vazonėlį (rozmarinų irgi būna), persisodinu ir auginu ant palangės. Vasarą pasisodinu lovelyje verandoje. Tada visada po ranka švieži žalumynai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 05 25, 09:51)
Ekologiškų ryžių yra Holos parduotuvėje Užupyje. Jie yra ir ekologiški, ir natūralūs, t.y. nepoliruoti.


gal atsimenate kokia ju kaina? ax.gif
Atsakyti
Nepamenu tiksliai, bet kažkur 11 arba 13 Lt. už 1 kg.
Atsakyti