oj kokia gera mintis užšaldyti moliūgą esu "pasitaupiusi" moliūgą iš ekologiškos mugės, perpjauto ilgai šaldytuve neišlaikysi - genda, o dabar parlėkusi suporcijuosiu ir sumesiu i šaldiklį visai ilgam užteks...
O skonis nepakinta?
man tai susaldytas moliugas i pliurza paskui atsyla. tai nebent is kart i puoda ir nematai kaip jis sriuboj issileidzia.
bet skonis kinta. o ir pati moliuga reikia megti. kol vaikai buvo mazi, tai mego ji kosese, sriubose, kai paaugo tai ne ne... tai lieka tik bllynai, troskiniai ir cukiniju (moliugu) duonele.. o ka jus is moliugu cukiniju darot?
bet skonis kinta. o ir pati moliuga reikia megti. kol vaikai buvo mazi, tai mego ji kosese, sriubose, kai paaugo tai ne ne... tai lieka tik bllynai, troskiniai ir cukiniju (moliugu) duonele.. o ka jus is moliugu cukiniju darot?
Aisku, kad sviezias skaniau . Cia saldyta vartoju tik "is bedos", nes nenoriu vaiku maitinti atveztiniais kopustais ar dar kokiu geriu, nuo kuriu paskui nesakysiu kas daros (jie alergiski pas mane). Pvz. omlete (jeigu per daug nepridedi) visai skanu, darzovieneje - turi buti pakankamai mazi gabaliukai, jie issileidzia. Bulviu koseje irgi daug nepridedu, kad "neuzgostu" bulviu. Metu juos neatsildziusi, tiesiai is indelio dali atskiriu ir imetu...Saldau tik jaunucius, kol dar nera seklu.
Kaip ir sakot, moliuga reikia megt. Jeigu ir sviezias nepatinka, tai saldytas irgi nepatiks...Cia iseitis, kas nori turet naturalaus maisto, kuris paprastai iki sito laiko neissilaiko.
Tiesa sakant, cukinijos pas mama rusyje iki nauju metu simet issilaike. Pernai iki pavasario (tik tos buvo gerokai "pagyvene" nuskintos - labai storu luobu ir su daug seklu). Siluma ten pakankama - daugiau nei +10, tik nedregna (cia kas turi savo darza, gali pabandyti).
Kaip ir sakot, moliuga reikia megt. Jeigu ir sviezias nepatinka, tai saldytas irgi nepatiks...Cia iseitis, kas nori turet naturalaus maisto, kuris paprastai iki sito laiko neissilaiko.
Tiesa sakant, cukinijos pas mama rusyje iki nauju metu simet issilaike. Pernai iki pavasario (tik tos buvo gerokai "pagyvene" nuskintos - labai storu luobu ir su daug seklu). Siluma ten pakankama - daugiau nei +10, tik nedregna (cia kas turi savo darza, gali pabandyti).
O aš vieną moliūgą iš ekologinių produktų mugės iki dabar išlaikiau, tiksliau prieš savaitę papjoviau ir dabar gabalais supjaustytas tupi šaldytuve..gaila, bet šaldytuve ilgai nesilaiko...o sėklas paskrudinom ir diedas sugliaudė
Va ką rašo apie moliūgą - Amerikoje iš moliūgų kepa pyragus (pajus") su saldžiais putėsiais, jais įdaro pyragėlius, kepa makaronų ir moliūgų apkepus. Vokietijoje iš šių daržovių verda kompotus, marinuoja. Prancūzai verda sriubas, kepa šarlotes". Italai gamina košes.
Visos šeimininkės žino, kad troškinti moliūgai puikus garnyras prie mėsos patiekalų, o moliūgų kevale galima gražiai patiekti įvairius valgius.
Visi patiekalai iš moliūgų įgauna nepakartojamo skonio, jei pagardinami įvairiais prieskoniais.
Na ir dar - iš moliūgų spaudžia sultis, daro košeles veido kaukėms. Žodžiu tikras stebuklas.
O iš didelių cukinijų ruošiu štai tokį patiekalą: cukiniją nulupu, išskobiu sėklyną ir įtrinu mėgiamais prieskoniais, česnaku, druska ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į vidų prikemšu riebesnio tarkuoto varškės sūrio, pagardinto druska, česnalais, pipirais, prieskoninėm žolelėm (krapais, petražolėm). Tada viską pridengiu folija ir kepu orkaitėje. Valgome karštą...
Va ką rašo apie moliūgą - Amerikoje iš moliūgų kepa pyragus (pajus") su saldžiais putėsiais, jais įdaro pyragėlius, kepa makaronų ir moliūgų apkepus. Vokietijoje iš šių daržovių verda kompotus, marinuoja. Prancūzai verda sriubas, kepa šarlotes". Italai gamina košes.
Visos šeimininkės žino, kad troškinti moliūgai puikus garnyras prie mėsos patiekalų, o moliūgų kevale galima gražiai patiekti įvairius valgius.
Visi patiekalai iš moliūgų įgauna nepakartojamo skonio, jei pagardinami įvairiais prieskoniais.
Na ir dar - iš moliūgų spaudžia sultis, daro košeles veido kaukėms. Žodžiu tikras stebuklas.
O iš didelių cukinijų ruošiu štai tokį patiekalą: cukiniją nulupu, išskobiu sėklyną ir įtrinu mėgiamais prieskoniais, česnaku, druska ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į vidų prikemšu riebesnio tarkuoto varškės sūrio, pagardinto druska, česnalais, pipirais, prieskoninėm žolelėm (krapais, petražolėm). Tada viską pridengiu folija ir kepu orkaitėje. Valgome karštą...
Majonezo receptas
4 tryniai
1/2 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštas citrinos sulčių
500 ml aliejaus
Trynius, actą ir citrinos sultis sukame, kol pasidarys vientisa masė. Tada lašas po lašo visą laiką maišydami pilame aliejų. Pagardiname Jeigu gaminimui naudojame kombainą, reikia alieju pilti labai plona srovele, kad nesusisluoksniuotų aliejus ir actas.
Majonezai gali būti gardinami garstyčiomis, kapariais, petražolėmis, peletrūnu, kornišonais, česnakais, ančiuviais ir t.t. Gaminant majonezą visi produktai turi būti kambario temperatūros. Dar radau, kad norint pagaminti lengvesnį majonezą, galima įmaišyti šaukštelį vandens.
Beskaitinėdama receptus ir valgyti užsimaniau
4 tryniai
1/2 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštas citrinos sulčių
500 ml aliejaus
Trynius, actą ir citrinos sultis sukame, kol pasidarys vientisa masė. Tada lašas po lašo visą laiką maišydami pilame aliejų. Pagardiname Jeigu gaminimui naudojame kombainą, reikia alieju pilti labai plona srovele, kad nesusisluoksniuotų aliejus ir actas.
Majonezai gali būti gardinami garstyčiomis, kapariais, petražolėmis, peletrūnu, kornišonais, česnakais, ančiuviais ir t.t. Gaminant majonezą visi produktai turi būti kambario temperatūros. Dar radau, kad norint pagaminti lengvesnį majonezą, galima įmaišyti šaukštelį vandens.
Beskaitinėdama receptus ir valgyti užsimaniau
QUOTE(Rasma @ 2008 05 19, 15:23)
Tatuliečiai Daiva ir Arūnas Giedrikai, antradienį (gegužės 20 d.), nuo 10.00 iki 13.00 val. , Jeruzalės turgelyje (neprivažiavus Santariškių, prie parduotuvės "IKI") parduos ekologiškus žalumynus (salotas, ridikėlius, svogūnų laiškus, krapus, špinatus ir kt.).
Gal kam bus naudinga
Gal kam bus naudinga
Aciu Vakar prisipirkom zolynu...Odabar jie bus po poros sav, kai tures ankstyvuju darzoviu--ziureti organic. lt puslapyje--sake pasiskelbs
Dar apie aliejus- su kontaktais cia
pasidalinkite, kokį alyvuogių aliejų naudojate ir kur perkate
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 14, 23:20)
M&S'e yra dieviškiausi šiam pasauly avižiniai sausainiai su spanguolėm ekologiški ir klevų sirupas
nu bet toj pardoj perkantis irgi infliacija šluoja kišenes taip, kad nespėji apsidairyti ir tuščios
nu bet toj pardoj perkantis irgi infliacija šluoja kišenes taip, kad nespėji apsidairyti ir tuščios
Dabar M&S'yje visoms maisto prekėms 20 proc. nuolaida, o gal jos visam laikui atpigintos, nelabai net supratau, nes lentynų etiketėse užrašyta: nauja kaina, o čekyje numinusuojama kaip nuolaida. Tai ne taip jau kai kas ir brangu atrodo. Pavyzdžiui, juoda ekologiška arbata pakeliais (80 pakelių 9,76 Lt) ne brangesnė už neekologišką. Tik iš skonio labai taip sau.
Nusipirkau ekologiško miško medaus iš Naujosios Zelandijos, nes iki Halės kojos niekaip nenuneša. Atmetus idėjinę pusę, t. y. tai, kad iš taip toli transportuotų produktų puristai nelaiko ekologiškais, man įdomu: 12,26 Lt už 340 g tai daug ar nedaug, palyginti su Halės bitininkais? Gal kas ten lankosi ir kainą atsimena?
Ir dar norėjau ekologiško sidro paragauti, bet, gaila, tuo metu neturėjo, tiksliau, buvo gavę, bet nespėję apetiketinti (kitaip sakant, užlipinti etikečių kaip tik ant tos vietos, kur sudėtis surašyta pas juos tokia mada).
nenorit atskleisti paslapčių apie aliejų alyvuogių?
QUOTE(Savūnė @ 2008 05 22, 18:58)
Dabar M&S'yje visoms maisto prekėms 20 proc. nuolaida, o gal jos visam laikui atpigintos, nelabai net supratau, nes lentynų etiketėse užrašyta: nauja kaina, o čekyje numinusuojama kaip nuolaida. Tai ne taip jau kai kas ir brangu atrodo. Pavyzdžiui, juoda ekologiška arbata pakeliais (80 pakelių 9,76 Lt) ne brangesnė už neekologišką. Tik iš skonio labai taip sau.
Nusipirkau ekologiško miško medaus iš Naujosios Zelandijos, nes iki Halės kojos niekaip nenuneša. Atmetus idėjinę pusę, t. y. tai, kad iš taip toli transportuotų produktų puristai nelaiko ekologiškais, man įdomu: 12,26 Lt už 340 g tai daug ar nedaug, palyginti su Halės bitininkais? Gal kas ten lankosi ir kainą atsimena?
Ir dar norėjau ekologiško sidro paragauti, bet, gaila, tuo metu neturėjo, tiksliau, buvo gavę, bet nespėję apetiketinti (kitaip sakant, užlipinti etikečių kaip tik ant tos vietos, kur sudėtis surašyta pas juos tokia mada).
Nusipirkau ekologiško miško medaus iš Naujosios Zelandijos, nes iki Halės kojos niekaip nenuneša. Atmetus idėjinę pusę, t. y. tai, kad iš taip toli transportuotų produktų puristai nelaiko ekologiškais, man įdomu: 12,26 Lt už 340 g tai daug ar nedaug, palyginti su Halės bitininkais? Gal kas ten lankosi ir kainą atsimena?
Ir dar norėjau ekologiško sidro paragauti, bet, gaila, tuo metu neturėjo, tiksliau, buvo gavę, bet nespėję apetiketinti (kitaip sakant, užlipinti etikečių kaip tik ant tos vietos, kur sudėtis surašyta pas juos tokia mada).
Gal galit isduoti paslapti ,kur minima parduotuve yra.Aciu
QUOTE(sema @ 2008 05 23, 12:00)
Gal galit isduoti paslapti ,kur minima parduotuve yra.Aciu
Čia turbūt Marcs&Spencer Gedimino 9?
QUOTE(Savūnė @ 2008 05 22, 17:58)
Dabar M&S'yje visoms maisto prekėms 20 proc. nuolaida, o gal jos visam laikui atpigintos, nelabai net supratau, nes lentynų etiketėse užrašyta: nauja kaina, o čekyje numinusuojama kaip nuolaida. Tai ne taip jau kai kas ir brangu atrodo. Pavyzdžiui, juoda ekologiška arbata pakeliais (80 pakelių 9,76 Lt) ne brangesnė už neekologišką. Tik iš skonio labai taip sau.
Nusipirkau ekologiško miško medaus iš Naujosios Zelandijos, nes iki Halės kojos niekaip nenuneša. Atmetus idėjinę pusę, t. y. tai, kad iš taip toli transportuotų produktų puristai nelaiko ekologiškais, man įdomu: 12,26 Lt už 340 g tai daug ar nedaug, palyginti su Halės bitininkais? Gal kas ten lankosi ir kainą atsimena?
Ir dar norėjau ekologiško sidro paragauti, bet, gaila, tuo metu neturėjo, tiksliau, buvo gavę, bet nespėję apetiketinti (kitaip sakant, užlipinti etikečių kaip tik ant tos vietos, kur sudėtis surašyta pas juos tokia mada).
Nusipirkau ekologiško miško medaus iš Naujosios Zelandijos, nes iki Halės kojos niekaip nenuneša. Atmetus idėjinę pusę, t. y. tai, kad iš taip toli transportuotų produktų puristai nelaiko ekologiškais, man įdomu: 12,26 Lt už 340 g tai daug ar nedaug, palyginti su Halės bitininkais? Gal kas ten lankosi ir kainą atsimena?
Ir dar norėjau ekologiško sidro paragauti, bet, gaila, tuo metu neturėjo, tiksliau, buvo gavę, bet nespėję apetiketinti (kitaip sakant, užlipinti etikečių kaip tik ant tos vietos, kur sudėtis surašyta pas juos tokia mada).
Man labai idomu , ar tie produktai, kuriuos pirkai turi sertifikatus, prie kelis menesius, nedaug turedama laiko ten lankiaus, tai daugelis mano ziuretu, turejo uzrasa organic, bet sertifikatinio zenklo ant ju nebuvo
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2008 05 23, 11:01)
nenorit atskleisti paslapčių apie aliejų alyvuogių?
Mes dabar turim alyvuogiu alieju is Holos parduotuves, Uzupio g. tik kainos neprisimenu, nes pirkau kai buvo maisto produktams 20 proc. nuolaida. Prie kuri laika esu macius eko alyvuogiu aliejaus Iki