Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Labai išsamiai, ačiū 4u.gif

Vadinasi tais ekologiškais produktais kurie yra pardavinėjami Maximose pasitikėti galima. O kaip su atvežtiniais iš užsienio? Ar jie pereina čia Lietuvoje kokį nors patikrinimą, ar pasitikima svetimos valstybės ženklinimu?
Atsakyti
užsienis lieka užsieniu biggrin.gif bet ekologiškai gaminama produkcija labai griežtai kontroliuojama visame pasaulyje.
man teko užsienyje vasarą padirbėti ekologiškuose ūkiuose. Tai tie ūkininkai, kurie užsiima ekologine žemdirbyste, tiesiog kaip fanatikai. Jie tikrai griežtai laikosi visų draudimų ir nurodymų. Mūsų krašte "gudragalviai" ūkininkai tai linkę kartais pagudrauti, o ten jiems ir į galvą neateina kaip galima kažką "sufalšyvinti".
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2006 10 12, 22:52)
Kaune yra ekologosku produktu parduotuveles Dainavos PC ir senamiestyje. Ir bandeles is ekologisku miltu, koses, misineliai leliukams, arbatos ir tt (beje lietuviska produkcija)  4u.gif

Buvau toj parduotuvytėj Senamiestyje Kauno. Nustebino ne tik tai, kad sveika produkcija pardavinėjama, bet kad sveikai ir elgiamasi. Man besėdint ten kavinukėj mama su vaiku atvažiavo pieno pirkti ir negali užsikelti vežimėlio, nes kaip ir visos parduotuvėlės yra tam nepritaikytos, tai pardavėjas staigiai nulėkė ir padėjo užsikelt vežimą, paskui taip pat maloniai išlydėjo... Deja nieko panašaus niekur dar nemačiau, tai man labai šitą įspūdį paliko.

Taip pat Vilniuje nueinu į Sulčių barą, priešais centrinį paštą yra tokia gatvelė. Ten baras "Būsi trečias" toj gatvelėj yra. Irgi malonus įspūdis... eini pilku miestu, žalumos nėra, o užsuki ten ir tarsi į oazę. Puiki muzika (ne rami, bet atgaivinanti), jauki atmosfera ir ekologinis maistas bei prekės. Kainelės tai nerealios- šampūnas 57 litai, dantų pasta 15 lt. Tai tokių dalykų neperku, bet yra sulčių, bandelių ir kitų produktų, kurie man prieinami.

Atsakyti
Cai senai buvo nagrinejama si tema, bet noreciau parasyto savo patirti dirbant ekologisku produktu tinkle, pries kelis metus. Tuo metu tenai dirbo vadove, kuri nepasikeite ir dabar, jai maziausiai rupi ekologisku prekiu kontrole.Nebuvo labai kruopscia ir tikrinami ekologiski ukiai. As nepasitikiu ekologiskais produktais, manau cia paciu ukininku sazines reikalas.Zinau, kad uzsienyje ekologiska produkcija labai kontroliuoja.O musu ukininkai dauguma ekologisku produktu veza i uzsieni, tenai prekybos centrai sudaro geresnes salygas pardavineti ekologiska produkcija ir kainos geresnes.O pas mus viska lemi apinigai, kas daugiau pamokes, to produkcijos realizavimui bus sudarytos geresnes salygos.
Atsakyti
QUOTE(Aura2005 @ 2006 11 20, 10:52)
Cai senai buvo nagrinejama si tema, bet noreciau parasyto savo patirti dirbant 1.ekologisku produktu tinkle, pries kelis metus. Tuo metu tenai dirbo vadove, kuri nepasikeite ir dabar, jai maziausiai rupi ekologisku prekiu kontrole.Nebuvo labai  kruopscia ir tikrinami ekologiski ukiai. As nepasitikiu ekologiskais produktais, manau cia paciu ukininku sazines reikalas.
2.Zinau, kad uzsienyje ekologiska produkcija labai kontroliuoja.
3.O musu ukininkai dauguma ekologisku produktu veza i uzsieni, tenai prekybos centrai sudaro geresnes salygas pardavineti ekologiska produkcija ir kainos geresnes.
4.O pas mus viska lemi apinigai, kas daugiau pamokes, to produkcijos realizavimui bus sudarytos geresnes salygos.

1. O kas cia per tinklas? g.gif Pirma syki girdziu apie ji g.gif Cia apie sertifikavimo istaiga "Ekoagros" kalbama ar ekologinio ukininkavimo asociasija "Gaja" snekama? g.gif Dirbu sioj srity jau seseri metai, bet apie kazkoki tinkla pirma syki girdziu. Jo nebuvo. Buvo pavienes parduotuveles, deja, centrai prekybos uzspaude.
2. Ekologiska produkcija kontroliuojama visur labai grieztai 4u.gif Tik uzsienyje yra sudarytos lengvatos verstis ekologiniu ukininkavimu, mat net 70 proc. gunama valstybes finansavimo, tuo tarpu Lietuvoj tik ismokos uz ha ekologines kulturos didesnes.
3. Noreciau suzinoti tu ukininku pavardes, kurie veza produktus i uzsieni lotuliukas.gif Uzsienis nelabai pripazista lietuvisko sertifikato, plius neisileidzia pigaus ekologisko maisto,nes jie priversti remti savo krasto ekologiskus gaminius, jei taip butu-du trecdaliai Lietuvos ukininku perbegtu i uzsieni. As irgi. Bet manes niekas nepriima biggrin.gif Pas mus ukininkai savo ekologiska produkcija pardavineja kaip paprasta, nes dauguma zmoniu dar nepasitiki nei sertifikatais, nei prastesnes kokybes ekologisku produktu.
4. Kiek zinau, prekybos centrai suinteresuoti dirbti su tais ukininkais, kuriais jau pasirase ilgametes sutartis. Naujokams tikrai sunku ilisti. Arba jis turi pasiulyti labai maza kaina, arba ieskoti kaip prisislieti prie ekol.ukininku kooperatyvu, arba parduoti savo preke perpardavinetojui.
Atsakyti
QUOTE(Cassiopeja @ 2006 10 16, 11:02)
Buvau toj parduotuvytėj Senamiestyje Kauno. Nustebino ne tik tai, kad sveika produkcija pardavinėjama, bet kad sveikai ir elgiamasi. Man besėdint ten kavinukėj mama su vaiku atvažiavo pieno pirkti ir negali užsikelti vežimėlio, nes kaip ir visos parduotuvėlės yra tam nepritaikytos, tai pardavėjas staigiai nulėkė ir padėjo užsikelt vežimą, paskui taip pat maloniai išlydėjo... Deja nieko panašaus niekur dar nemačiau, tai man labai šitą įspūdį paliko.

Taip pat Vilniuje nueinu į Sulčių barą, priešais centrinį paštą yra tokia gatvelė. Ten baras "Būsi trečias" toj gatvelėj yra. Irgi malonus įspūdis... eini pilku miestu, žalumos nėra, o užsuki ten ir tarsi į oazę. Puiki muzika (ne rami, bet atgaivinanti), jauki atmosfera ir ekologinis maistas bei prekės. Kainelės tai nerealios- šampūnas 57 litai, dantų pasta 15 lt. Tai tokių dalykų neperku, bet yra sulčių, bandelių ir kitų produktų, kurie man prieinami.

Laba diena,
turiu klausimuką.Gal kas žino ar Vilniuje yra ekologiškų,BIO ar "sveikuolių" tipo parduotuvė? Žinua,kad Maximoje yra skyrelis, bet ne daugiau.
Man labai reikia "ryžių pieno"-juo pakeičiu karvės pieną sūnui.

O gal žinot kur info ieškot?
Ačiū 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(svencele @ 2007 11 05, 00:33)
As taip pat pasitikiu smile.gif

As i si EKO reikala ziuriu taip - "Doveriaj no proveriaj" wink.gif

Tikrai nepasitikiu 100% nei viena lietuvos kontroles sistema, ypac kur eina kazkokie pinigai. Ne viena karta teko girdeti vakareliuose ir kaimo baliuose apie ekologisku produktu augintojus, nesakau, kad visuose ir labai daznai, bet teko, tai gana juokingas anekdotas gavosi pas vienus:
Sako ar zinote kuo skiriasi mano neekologiskos darzoves nuo va ano kaimyno ekologisku? Ogi tuo, kad as tresiu darzus dienos metu, o jis nakti, kai mano, kad niekas nemato.
Kaip suprantu dali pinigu Eko ukininkas palieka tai paciai sistemai, kuri kontroliuoja ir daro tyrimus ar jo darzoves atitinka standartus, tam, kad kai kas uzsimerktu ir nekreiptu demesio i visokiu chemikalu kieki.
Eko sertifikavimo darbuotoju kalbomis pasitiketi tikrai neverta, o patikrinti gana sudetinga neturint geros chemines bazes ir laboratorijos, plius palaikymo is tam tikru strukturu.
Kol lietuviai bus vieni kitiems lietuviai ir nekeis poziurio bei negerbs vieni kitu, tol mes ir nepasitikesime vieni kitais. Gi cia labai tinka posakis - saukstas deguto visa statine sugadina. Taip kad jei bent keli is 10 ukininku negraziai zaidzia, tai kencia ir likusiu ukiniku reputacija.
Atsakyti
as uz tai, kad butu pasirinkimas. manau, gerai, kad atsiranda ekologisku produktu. labai pasiseke tiems, kad turi savo ukelius, sodelius, o kitiems laime, kad gali pasirinkti ir kartais nusipirkti. esu tikrai pajutusi skirtuma- kavoje, ja dabar perku tik ekologiska.
darzoves hmmm.... kvepia skaniau smile.gif del kokybes negaliu ismatuoti... tik jau laikyti kaip jas reikia, neismanau, ir saldytuve per savaitele morkytes padziusta...
Atsakyti
Taip pat Vilniuje nueinu į Sulčių barą, priešais centrinį paštą yra tokia gatvelė. Ten baras "Būsi trečias" toj gatvelėj yra. Irgi malonus įspūdis... eini pilku miestu, žalumos nėra, o užsuki ten ir tarsi į oazę. Puiki muzika (ne rami, bet atgaivinanti), jauki atmosfera ir ekologinis maistas bei prekės.

Man taip pat patinka šis sulčių baras Totorių gatveje.
Jo puslapis:
www.sanga.puslapiai.lt

Kainos nemažos, bet kai pagalvoji, kad visos tos alergijos ir ligų paūmėjimai augiausiai priklauso nuo to ką vartojame, tai gal geriau mažiau, bet geresnės kokybės..

Taip pat pravartu užsukti čia:

www.sveikiproduktai.lt
www.weleda.lt
www.biobotique.lt
www.ekologiskiproduktai.lt
www.tatulos-programa.lt arba www.organic.lt
www.food-info.net
www.makrobiotika.lt
www.rasakila.lt
www.ayurveda.lt
www.ajurvedosnamai.lt
www.damodara.lt
www.ekogrikiai.lt

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirija: 25 lapkričio 2007 - 17:09
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 14, 10:40)
Šis prekės ženklas - tai Maximos nuosavybė. Kuo jie skiriasi skaityk čia.
Aš asmeniškai visada žiūriu, kad būtų Ekoagros ženklas dar šalia, nes vien Maximos teiginiu, kad čia neva geri gaminiai nepasitikiu, pvz. Linea vitalis jogurte radau kenksmingų E, jau nepamenu kokių. Tai vat ir sveiki produktai  irnesakyk.gif

Pritariu ziezulaiblond, aš irgi žiūriu sertifikatų, Lietuvoje - būtent Ekoagros. Apie maximines sultis jau rašiau čia.

Nors šiaip pirmiausia įėjus į maximą žygiuoju prie ekologiškų prekių lentynos ir pirmiausia ko reikia renkuosi iš ten, o tik po to ko dar trūksta einu prie kitų lentynų, bet pvz. "ekologiškų" marinuotų agurkėlių ir burokėlių neperku. Na ir kas, kad parašyta ekologiški, ir dar kažkoks eko-agro-sert tipo "ženklas". Mane maxima tiek kartų išdūrė, kad aš jos ženklais nepasitikiu schmoll.gif nori man sustumt agurkėlius brangiai tongue.gif ir visai neaišku ar ekologiškus unsure.gif

Vakar pvz. ant lentynos parašyta, kad ekologiška figų uogienė 8,99 Lt, kasoj muša 11,99 Lt, ot nervina gun_bandana.gif ne dėl to, kad 3 Lt yra nerealaus dydžio pinigai, bet kam apgaudinėt doh.gif pvz kiviai ekologiški 12,99 Lt blink.gif ir pasilaužiau, bet pirkau. Svarbiausia, kad sprendimą pirkti priėmiau žinodama kainą, o ne apgauta doh.gif

Pasigailėjau, kad IKI neėmiau ekologiškų kivių už 9,99 Lt... doh.gif Tipo brangu buvo biggrin.gif

Ir ne tik maximoj netikiu parduotuvės žymėjimais, ir IKI "Sveikas pasirinkimas" pažymėta ir prie ekologiškų vaisių, ekologiško pieno, ir prie dirbtinių saldiklių fear.gif Vat ir prisipirktum visiškų nesąmonių stupid.gif jei pats nežinotum kaip atsirinkt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 14 balandžio 2008 - 11:04
Iki prie "sveikas produktas" priskiria ir su mažesniu cukraus kiekiu, skirtus diabetikamsir pan... Nors man visai patogu - žalia etiketė šviečia, tada apsižiūri ar čia tai, ko tau reikia.
O linea vitalis iš principo neperku, nes retai tenka matyti tokį akivaizdų ženklo kopijavimą ir sukišimą visko į vieną lentyną. Anksčiau kažkaip kitaip vadinos, bet nusprendė, kad taip lengviau žmones išdurt doh.gif pvz. kuo ypatingas linea vitalis vanduo iš plastikinio butelio?
Jo, Maxima, apie viską pagalvota...
Atsakyti
Pakalbekim apie duona ir batona, kokius perkat.
Maximoj ekologiskos duonos nesu radusi, o iki ir rimi yra vici gamybos visai geras pasirinkimas.
Bet su batonu prastai, ka esu atradusi naturaliausio, be jokiu E, bet neekologiska, tai "Naturalus batonas", kuri kepa "Baltas pyragas". Jo randu tik iki. Gal jus ka gero esat aptikusios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aidi: 14 balandžio 2008 - 12:42