Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2008 05 18, 09:59)
Aš tai geriu įprastą vandentiekio vandenį, virintą.
Visi kas gyvena nuosavuose namuose ar turi šulinius, vandenį chemiškai, mikrobiologiškai gali išsitirti arba Nacionalinės veterianrijos lab-joje arba Visuomenės sveiaktos centro lab-joje.

Mes irgi jau kokie 5 metai geriam miesto vandentiekio vandeni, nevirinam. O del kokiu priezasciu virini?
O kodel esi nusistaciu pries "Borjomi"?
QUOTE(Abi @ 2008 05 18, 10:12)
Tik matyt per daug buvau prisiklausius netikslios informacijos apie neva kenksmingą vandenį iš krano ir tapau reklamos auka- isigijau filtrą  blush2.gif

Mano sesuo irgi uzkibo ant reklamuotoju meskeres (o jie moka ibrukti) - as taip supratau, kad ju siulomi vandens filtrai vandeni padaro distiliuota, kai pas ja ragavau, tai is tikro visai kitoks vandens skonis, nors pagal gyvenama vieta geriam tu paciu Antaviliu vandeni.
Rasma, o tu ka nors zinai apie PET'uose pardavinejama vandeni?
Ar galima PET'us isplauti ir vel naudoti - mano mama, kad ir labai retai, bet nusiperka PC darytu salotu, o paskui tuos indelius isplovusi naudoja kitiems maisto produktams laikyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aidi: 18 gegužės 2008 - 12:47
QUOTE(more more @ 2008 05 18, 11:33)
kai netingiu ir turiu laiko, tai pasiterlioju susaldydama is krano vandeni plastmasiniuose buteliuose, o po to geriu ta tirpsmo vandeni. Labai skanus ir butelyje lieka kazkokiu nuosedu. Kartais idedu sidabrini sauksteli ir palaikau per nakti. Nu vienu zodziu nezinau ar as cia gerai darau ar ne, bet apie tai isgirdau per Malachov+ laida, tai ir bandau kazka daryti. Kava labai skani M&S Gedimino 9 dabar nuolaida, tai geriu ekologiskai isauginta. Nu man labai skani thumbup.gif

O ką tas sidabrinio šaukštelio laikymas duoda? Nieko apie tai negirdėjau bigsmile.gif
Kava mes ir geriam ekologišką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2008 05 16, 23:19)
Kiek matau, esat Vilniuje. Jeigu turetumet, kas pro Kauna pravaziuoja, galiu perleisti pora indeliu saldytu cukiniju/moliugu (nesu tikra kuriu, bet tikrai yra like pas mama saldiklyje). Ekologiski ir "jaunuciai".


aciuks.gif, oi jei pavyktu man susiorganizuot buciau be galo dekinga.. 4u.gif wub.gif

Atsakyti
QUOTE(letaDJ @ 2008 05 18, 14:23)
aciuks.gif, oi jei pavyktu man susiorganizuot buciau be galo dekinga..  4u.gif  wub.gif

http://www.blogas.lt...gas-vanduo.html
nu pabandyk cia paskaityti, gal kas bus aisku smile.gif
oi, ne ten atsakiau, doh.gif , atsiprasau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo more more: 18 gegužės 2008 - 14:29
obuoliux o ar skanu šaldyta cukinija ar moliūgas, daug ką šaldau bet šių daržovių dar nebandžiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 18, 14:01)
O ką tas sidabrinio šaukštelio laikymas duoda? Nieko apie tai negirdėjau  bigsmile.gif
Kava mes ir geriam ekologišką  thumbup.gif

http://www.blogas.lt...tas-vanduo.html
Atsakyti
QUOTE(more more @ 2008 05 18, 16:20)

Gan įdomus straipsnis. Tik niekur neradau(o gal praleidau) kad įmanoma tokį vandenį išgaut ir su sidabriniu šaukšteliu. O kai tu bandei su tuo sidabru ar skonis skyrėsi nuo paprasto vandens? Reiks ir pačiai pabandyt kokią dieną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 18, 20:19)
Gan įdomus straipsnis. Tik niekur neradau(o gal praleidau) kad įmanoma tokį vandenį išgaut ir su sidabriniu šaukšteliu. O kai tu bandei su tuo sidabru ar skonis skyrėsi nuo paprasto vandens? Reiks ir pačiai pabandyt kokią dieną  smile.gif

skonis tai nieko nesiskiria, nu bet sako , kad kazkiek uzmusa bakterijas . Is tikro, tai as labai jau aklai neseku tokiais dalykais, tiesiog kazka kazkaip bandau daryti link sveikos gyvensenos ir ekologijos smile.gif fitness3.gif
Atsakyti
Džiugu, kad bendraminčių gretos gausėja. Aš jau irgi senokai, studijuoju visas etiketes parduotuvėse, tai apsipirkimo laikas labai išaugo.
Duoną dažniausiai perkame Daujėnų, bandeles dažnai kepu pati..
Pieną perku Dobilo, tikiuosi ekologiškas, tada gaminu pati jogurtą (jau tada 100 proc. be jokiu priedų, kvapiklių, tirštiklių ir pan. )
Mėsą perkamės mažų miestelių turguose. Faršus, dešreles ir šiaip visokius mėsos patiekalus gaminu pati. Ačiūdie, turiu kombainą ir indaplovę smile.gif
Rūkytus mėsos gaminius diedui smile.gif pirkdavome ekologiškų produktų turgelyje Konarskio g. (turėtų būti skyrelis ir Halės turgavietėje).
Sulčių beveik neperku jokių, kartais išverdu kokį kompotėlį iš užšaldytų sodo uogų smile.gif Geriame Tichės mineralinį
Džiovintus vaisius, aliejų kepimui ir rankioju pagal ekologiskų prekių ženklinimo etiketes įvairiuose PC ir pan.
Sviestą ir grietinę perku pačius riebiausius, be jokių augalinių pagerinimų. Margarino nepripažįstu nei tepimui, nei kepiniams.
Naudoju rupią jūros druską ir nenaudoju jokių prieskonių mišinių, sultinių ir pan. Jeigu perku džiovintas prieskonines žoleles, tai tik be jokių priemaišų, maisto skonio užmušinėti nereikia. Deja, mano diedas maistą atskirai pasinuodija visokiais skystais sojų ir pan. padažais.
Geriame lietuviškų žolelų arbatas...
Aišku kartais sugriešyjame smile.gif
Atsakyti
Benedikta, o saldumynus valgot? torciukus, sausainius, pyragaicius? kavas kokias nors? bo viskas labai jau graziai skamba:)
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 05 19, 11:43)
Džiugu, kad bendraminčių gretos gausėja. Aš jau irgi senokai, studijuoju visas etiketes parduotuvėse, tai apsipirkimo laikas labai išaugo.
Duoną dažniausiai perkame Daujėnų, bandeles dažnai kepu pati..
Pieną perku Dobilo, tikiuosi ekologiškas, tada gaminu pati jogurtą (jau tada 100 proc. be jokiu priedų, kvapiklių, tirštiklių ir pan. )
Mėsą perkamės mažų miestelių turguose. Faršus, dešreles ir šiaip visokius mėsos patiekalus gaminu pati. Ačiūdie, turiu kombainą ir indaplovę smile.gif
Rūkytus mėsos gaminius diedui smile.gif pirkdavome ekologiškų produktų turgelyje Konarskio g. (turėtų būti skyrelis ir Halės turgavietėje).
Sulčių beveik neperku jokių, kartais išverdu kokį kompotėlį iš užšaldytų sodo uogų smile.gif Geriame Tichės mineralinį
Džiovintus vaisius, aliejų kepimui ir rankioju pagal ekologiskų prekių ženklinimo etiketes įvairiuose PC ir pan.
Sviestą ir grietinę perku pačius riebiausius, be jokių augalinių pagerinimų. Margarino nepripažįstu nei tepimui, nei kepiniams.
Naudoju rupią jūros druską ir nenaudoju jokių prieskonių mišinių, sultinių ir pan. Jeigu perku džiovintas prieskonines žoleles, tai tik be jokių priemaišų, maisto skonio užmušinėti nereikia. Deja, mano diedas maistą atskirai pasinuodija visokiais skystais sojų ir pan. padažais.
Geriame lietuviškų  žolelų arbatas...
Aišku kartais sugriešyjame smile.gif

panasiai ir as viska darau, tik sviesta darau pati , tiksliau lydau is kaimisko darau ghi sviesta, o salotoms naudoju geros kokybes alyvuogiu ir linu semenu aliejus, kartais nusiperku nerafinuota saulegrazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglantina @ 2008 05 19, 13:34)
Benedikta, o saldumynus valgot? torciukus, sausainius, pyragaicius? kavas kokias nors? bo viskas labai jau graziai skamba:)


Nugi sakiau, sugriešyjam smile.gif ir nepatikėsi, bet nusiperkam "šlapiankos" ir sukapojam...bo nostalgija cia musėt, kai maža buvau, man didžiausias skanėstas buvo ta daktariška dešra...tėvai laaabai retai nupirkdavo smile.gif
O torčiukai irgi visokie pyragiukai nėra pagrindinis maistas, ania? O išsikepti koki a la negriuka, obuolių-morkų pyragagą ir visai paprasta...
Taigi, bet kokiu atveju 90 proc. NAMIE paruošto maisto sudaro ekoligiški (arba taip paženklinti) produktai. Deja, gyvenime mes namuose praleidžiame pačią mažiausią dalį laiko (miegojimas nesiskaito). Ir ką mano vaikai valgo darželyje bei mokykloje aš galiu tik įsivaizduoti...Ir matau didelę problemą...



Papildyta:
P.s. kavą perkuosi visokią, ne tik ekologišką, bet be kvapiklių ir 100 proc. arabica. esu užkietėjusi kofemanė
Atsakyti