Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(agnuta @ 2008 05 17, 19:45)
as tik pasitikslinsiu 4u.gif kalbate apie paprasta vandeni teisiai is krano? ne koki nors virinta ir pan? 4u.gif

Kadangi dažniausiai geriu arbatą (gryno vandens nemėgstu) tai jis būna virintas 4u.gif Nors jei gerčiau gryną vandenį, tai tiesiai iš krano.
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 17, 19:47)
Kadangi dažniausiai geriu arbatą (gryno vandens nemėgstu) tai jis būna virintas  4u.gif Nors jei gerčiau gryną vandenį, tai tiesiai iš krano.

aisku, aciu 4u.gif as buvau isitikinus, kad pirktinis vanduo yra kur kas geresnis.
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 05 17, 19:51)
aisku, aciu 4u.gif as buvau isitikinus, kad pirktinis vanduo yra kur kas geresnis.

Geresnis gal nebent tas, kuris yra mineralinis, o ne mineralizuotas ar stalo vanduo. Kur visokie borjomi, vytautas ir pan., bet jie labiau skirti gydymo tikslais ir jų negalima ilgą laiką vartoti. Bent jau pas mus šeimoj skrandžio sutrikimams naudojamas Borjomi.
Dar va, tokį mineralinį kaip Vytautas, dėl didelio druskų kiekio rekomenduojama gerti vasaros metu, kai gausiai prakaituojama, kad palaikyti organizme pusiausvyrą, nes viskas su prakaitu išeina.
Atsakyti
maximoje yra ekologisku vaisiu,darzoviu.norejau vaikui nupirkti ekologisku obuoliuku,bet nepirkau,nes uz 4 maziukus obuoliukus 9.99lt.o vandeni mes vartojame neptuno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2008 05 16, 20:48)
O as Maximoje aptikau Sati ekologiska kava,ji kainuoja pie 10 lt,man ji geresne nei Lofbergs,pastaroji yra tokia,lyg dulkes gertum, o dar yra berods Merrild ekologiska,ji dvigubai brangesne,tokia zaliam pakyje,tos nesu ragavusi.

Bandžiau Sati, bet man nepatiko, negalėjau gerti, dabar dar stovi, niekas nepribaigia. Skirtingi žmonių skoniai ax.gif O šiandien nusipirkau Merild. Visai nieko.
Šiaip aš mėgstu pupeles malti. Bet ekologiškų pupelių neteko matyti. Gal kuri susidūrėte?
Papildyta:
QUOTE(bimkutele @ 2008 05 17, 23:00)
maximoje yra ekologisku vaisiu,darzoviu.norejau vaikui nupirkti ekologisku obuoliuku,bet nepirkau,nes uz 4 maziukus obuoliukus 9.99lt.o vandeni mes vartojame neptuno smile.gif

Žiūrėjau ir aš tuos obuoliukus, bet kaina atbaidė, nepirkau. Nu baisiai brangūs. Galvoju, kad geriau iš ekologiški produktai užsakyti. Gaila, kad šiuo metu neturihttp://www.ekologisk...h...at&catId=33
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 17, 14:13)
Gėrimui ir maistui naudoju paprastą vandentiekio vandenį, jis yra nuolat tikrinamas ir atitinka higienos reikalavimus.  4u.gif Ir mano buvusi mokyklos auklėtoja, užkietėjusi ekologė irgi tik tokį geria, jos vyras vilniaus vandenyse dirba, tai manau, kad tai tikrai saugu.
Kaip man vienas geologas aiškino, geriau vandens iš butelių nepirkt, nes jei pristatant iš gamintojo į parduotuves butelį paveikia saulės šviesa, tai jame pradeda daugintis mikroorganizmai. Bet jei visgi vanduo buteliuose perkamas, geriau rinktis gazuotą, nes CO2 stabdo jų dauginimąsi.
O kur būna vandens filtrai (brita ir pan) tai tokių geriau išvis nenaudot, nes vandenį pravalo tik pirmą kartą panaudojus, o po to, ypač jei vasara, tai ten visokių "grožybių" prisiveisia.
Dar žinau vieną šeimą, kurie turi nuosavą namą, tai kažkokius super filtrus įsistatė, kur gaunasi grynai distiliuotas vanduo, bet jiem tai kažkodėl atrodo gėris ir tuo vandeniu savo kūdikį girdo  blink.gif Tikiuosi, pas jus ne toks vanduo  unsure.gif

O šiaip, jei reikia, tai galiu daugiau pasidomėti konkrečiais klausimais.
Jei kam reikia, tai galiu gaut kontaktus kur vandens kokybės tyrimus atlieka, bet čia gal labiau privačių namų savininkam aktualu.

Na kadangi esu nėščia tai vandentiekio vandens gert nelabai noriu, bijau kad ten per didelis nitratų kiekis g.gif Ir šiaip jis pas mus labai kietas. Arbatinuką kas kelias dienas nuo kalkių valyt reikėdavo(iki filtro). Bet va, kur tas viduriukas? Jei filtruotas per minkštas( a la distiliuotas),o anas per kietas,tai ką gert? g.gif
QUOTE(balta @ 2008 05 17, 15:11)
Vandens klausimas tikrai aktualus. Bet, deja, nežinau nei vieno būdo, kuris tikrai būtų patikimas.

Šiaip tikrai - vanduo "iš krano" turbūt pats geriausias variantas galėtų būti. Bet jis nevisur skanus, o ir kažkaip neįprasta. Nors vaikystėje mano gimtajame mieste (Jurbarke) tikrai gerdavom būtent paprastą vandentiekio vandenį ir būdavo skanu.

Filtrai. Kaip minėta, gali būti, kad arba per daug išfiltruoja ir nelieka vandeny ir reikalingų mums medžiagų, arba jie jau patys užsiteršę per laiką, tada geri vandenį su dar didesne doze nepageidaujamų sudėtinių dalių.

Plastmasiniai buteliai. Pavojinga, nes phtalatai iš butelio patenka į vandenį. Gal dar ir daugiau negerovių, reiktų pasiieškoti daugiau informacijos.

Stikliniai daugkartinio naudojimo buteliai. Girdėjau ir čia negerų dalykų. Sakykim, jei kas į tą butelį buvo pripylęs kokio įtartino skysčio, vėliau jį pridavė į taros supirkimo punktą, tai gali būti, kad tokios taros neįmanoma visiškai švariai išplauti ir į tokius butelius supilamas naujas gėrimas. Tada galima pajusti įtartiną kvapą ar skonį.

Aš pati, manau, esu nukentėjusi nuo pigaus vandens iš parduotuvės (Vokietijoje). Nes tik prieš metus radau informaciją, kad būtent tas vanduo, kurį mes perkam, yra smarkiai užterštas sunkiaisiais metalais. Tai buvo nustatyta jau 2005 m., bet dar jis iki šiol yra pardavinėjamas  doh.gif
O gėriau jį ir nėščia būdama, ir vaikus žindydama  verysad.gif

Žirklutės, gazuotas vanduo yra nesveika  nono.gif

Beje, "Stalo vanduo" yra tas pats vanduo iš krano, supilstytas į butelius  mirksiukas.gif

Tai jūs visos taip drąsiai geriat tą vandentiekio vandenį blink.gif Aš kažkodėl visad maniau kad jis net sriubai virt netinkamas doh.gif
Papildyta:
Beje,Žirklutės, gal galėtų tavo pažystami pakomentuoti mano vandens tyrimų rezultatus? ax.gif Gal nėra tas mano vanduo toks blogas rolleyes.gif Bandžiau lyginti su pvz.Evian ar VIttel (ant pakuotės kur surašyta),bet jie matuoja mg/l, o mano tyrimai kažkokie mmol/l g.gif Nu čia aš visiškai žalia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 17, 23:32)
Na kadangi esu nėščia tai vandentiekio vandens gert nelabai noriu, bijau kad ten per didelis nitratų kiekis  g.gif  Ir šiaip jis pas mus labai kietas. Arbatinuką kas kelias dienas nuo kalkių valyt reikėdavo(iki filtro). Bet va, kur tas viduriukas? Jei filtruotas per minkštas( a la distiliuotas),o anas per kietas,tai ką gert? g.gif

Nitratų kiekis kruopščiai tiriamas, nes jis l.kenksmingas nėščioms ir mažiems vaikams. O gert vandenį reikėtų bijot nebent jei naudojatės nuosavu šuliniu. Bet  nestuke.gif lygtais turi teisę prašyti, kad šulinio vandenį nemokamai ištirtų (čia jau bijau sumeluot...)

Papildyta:
Beje,Žirklutės, gal galėtų tavo pažystami pakomentuoti mano vandens tyrimų rezultatus?  ax.gif Gal nėra tas mano vanduo toks blogas  rolleyes.gif Bandžiau lyginti su pvz.Evian ar VIttel (ant pakuotės kur surašyta),bet jie matuoja mg/l, o mano tyrimai kažkokie mmol/l  g.gif Nu čia aš visiškai žalia  blush2.gif

Galėčiau, bet tik kai su tai išmanančiu žmogum susitaikysiu, gal ryt iš ryto... doh.gif
Parašyk rezultatus į a.ž. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 17, 22:49)
Galėčiau, bet tik kai su tai išmanančiu žmogum susitaikysiu, gal ryt iš ryto...  doh.gif
Parašyk rezultatus į a.ž.  4u.gif

Parašiau. Ačių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 17, 22:32)
Na kadangi esu nėščia tai vandentiekio vandens gert nelabai noriu, bijau kad ten per didelis nitratų kiekis  g.gif  Ir šiaip jis pas mus labai kietas. Arbatinuką kas kelias dienas nuo kalkių valyt reikėdavo(iki filtro). Bet va, kur tas viduriukas? Jei filtruotas per minkštas( a la distiliuotas),o anas per kietas,tai ką gert? g.gif

Tai jūs visos taip drąsiai geriat tą vandentiekio vandenį  blink.gif  Aš kažkodėl visad maniau kad jis net sriubai virt netinkamas  doh.gif

Abi, vanduo vandeniui nelygus schmoll.gif
Jei tavo vandeny yra per daug nitratų, tai tikrai tokio negalima gerti. Ar tu gyveni kokioj vietovėj su padidinta rizika?

Mes negeriam nevirinto vandentiekio vandens vien iš įpratimo. Nors jis yra čia tikrai dažnai kontroliuojamas ir turbūt kokybiškesnis už vandenį buteliuose.

Mano minėtą mineralinį vandenį su sunkiaisiais metalais mes pakeitėm "Vitteliu" plastikiniuose buteliuose. Bet aš ir šiuo variantu nesu patenkinta, abejoju būtent dėl tų plastikinių butelių unsure.gif . Bet stiklinės taros vyras nesutiktų tampyti doh.gif .
Žodžiu, kaip minėjau - vanduo yra aktuali ir svarbi problema.

Nu gal kada vėl įprasim iš krano gerti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 17, 23:32)
Tai jūs visos taip drąsiai geriat tą vandentiekio vandenį  blink.gif  Aš kažkodėl visad maniau kad jis net sriubai virt netinkamas  doh.gif

Vandentiekio vandenyje turbūt neįmanoma rasti padidinto nitratų kiekio schmoll.gif Negirdėjau nė sykio tokio dalyko, čia aktualu tik tiems, kas turi šachtinius šulinius.
Netgi giluminiai, arteziniai gręžiniai jau savaime sumažina nitratų riziką. Nitratai į vandenį iš paviršinio grunto sluoksnio patenka g.gif
Aš tai geriu įprastą vandentiekio vandenį, virintą. Ir vaikui mišinukus ruošdavau..
Jei noriu skanaus, tai silpnai gazuotą "Tichė", "Neptūnas".
Kategoriškai negeriu "Borjomi" ir niekam iš artimųjų nepatariu.

Beje, vilnietės vandens kokybę gali lengvai pasitikrinti internete, yra žemėlapis spec. ir tyrimai sudėti: http://vv.lt/lt/vand...e/zemelapis.php
(pvz. aš gyvenu Jeruzalėje, tai vandenį tiekia Antavilių vandenvietė)
Šiaip galiu pasakyti, kad jau vanduo nebechloruojamas ir labai nedaug kur - prastos kokybės mirksiukas.gif

Visi kas gyvena nuosavuose namuose ar turi šulinius, vandenį chemiškai, mikrobiologiškai gali išsitirti arba Nacionalinės veterianrijos lab-joje arba Visuomenės sveiaktos centro lab-joje.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 17, 23:38)
Abi, vanduo vandeniui nelygus  schmoll.gif
Jei tavo vandeny yra per daug nitratų, tai tikrai tokio negalima gerti. Ar tu gyveni kokioj vietovėj su padidinta rizika?

Mes negeriam nevirinto vandentiekio vandens vien iš įpratimo. Nors jis yra čia tikrai dažnai kontroliuojamas ir turbūt kokybiškesnis už vandenį buteliuose.

Mano minėtą mineralinį vandenį su sunkiaisiais metalais mes pakeitėm "Vitteliu" plastikiniuose buteliuose. Bet aš ir šiuo variantu nesu patenkinta, abejoju būtent dėl tų plastikinių butelių  unsure.gif . Bet stiklinės taros vyras nesutiktų tampyti  doh.gif .
Žodžiu, kaip minėjau - vanduo yra aktuali ir svarbi problema.

Nu gal kada vėl įprasim iš krano gerti  tongue.gif

QUOTE(Rasma @ 2008 05 18, 08:59)
Vandentiekio vandenyje turbūt neįmanoma rasti padidinto nitratų kiekio schmoll.gif Negirdėjau nė sykio tokio dalyko, čia aktualu tik tiems, kas turi šachtinius šulinius.
Netgi giluminiai, arteziniai gręžiniai jau savaime sumažina nitratų riziką. Nitratai į vandenį iš paviršinio grunto sluoksnio patenka g.gif
Aš tai geriu įprastą vandentiekio vandenį, virintą. Ir vaikui mišinukus ruošdavau..
Jei noriu skanaus, tai silpnai gazuotą "Tichė", "Neptūnas".
Kategoriškai negeriu "Borjomi" ir niekam iš artimųjų nepatariu.

Beje, vilnietės vandens kokybę gali lengvai pasitikrinti internete, yra žemėlapis spec. ir tyrimai sudėti: http://vv.lt/lt/vand...e/zemelapis.php
(pvz. aš gyvenu Jeruzalėje, tai vandenį tiekia Antavilių vandenvietė)
Šiaip galiu pasakyti, kad jau vanduo nebechloruojamas ir labai nedaug kur - prastos kokybės mirksiukas.gif

Visi kas gyvena nuosavuose namuose ar turi šulinius, vandenį chemiškai, mikrobiologiškai gali išsitirti arba Nacionalinės veterianrijos lab-joje arba Visuomenės sveiaktos centro lab-joje.

Ačių visoms už atsakymus 4u.gif Jau iš ,Žirklutės sužinojau kad ir prieš filtrą nebuvo tas mūsų vanduo blogas doh.gif Tik matyt per daug buvau prisiklausius netikslios informacijos apie neva kenksmingą vandenį iš krano ir tapau reklamos auka- isigijau filtrą blush2.gif Na bet nėr to blogo kas neišeitų į gerą, bent jau virdulys mano bus laimingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 18, 10:12)
Ačių visoms už atsakymus  4u.gif Jau iš ,Žirklutės sužinojau kad ir prieš filtrą nebuvo tas mūsų vanduo blogas  doh.gif  Tik matyt per daug buvau prisiklausius netikslios informacijos apie neva kenksmingą vandenį iš krano ir tapau reklamos auka- isigijau filtrą  blush2.gif Na bet nėr to blogo kas neišeitų į gerą, bent jau virdulys mano bus laimingas  biggrin.gif

kai netingiu ir turiu laiko, tai pasiterlioju susaldydama is krano vandeni plastmasiniuose buteliuose, o po to geriu ta tirpsmo vandeni. Labai skanus ir butelyje lieka kazkokiu nuosedu. Kartais idedu sidabrini sauksteli ir palaikau per nakti. Nu vienu zodziu nezinau ar as cia gerai darau ar ne, bet apie tai isgirdau per Malachov+ laida, tai ir bandau kazka daryti. Kava labai skani M&S Gedimino 9 dabar nuolaida, tai geriu ekologiskai isauginta. Nu man labai skani thumbup.gif
Atsakyti