QUOTE(Abi @ 2008 05 17, 13:50)
Nežinau ar čia į tą temą rašau. Bet kokį vandenį jūs mamos naudojat gėrimui? Mes nesenai įsistatėm vandens filtrą(Zepter), tik dabar nežinau ar ne per minkštą vandenį geriam
Pasidariau tuos vandens tyrimus, tai dabar švarus tas vanduo,tik ta moteriškė(kuri atidavė rezultatus) kažką numykė, atseit kalcio mažokai,gal dar magnio, o gal iš vis dabar distiliuotą vandenį geriam
Kokia jūsų patirtis su vandeniu? Esu pasimetusi,negi geriau iš tų plastmasinių butelių pirkti
Gal yra išmanančių
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 17, 14:13)
Gėrimui ir maistui naudoju paprastą vandentiekio vandenį, jis yra nuolat tikrinamas ir atitinka higienos reikalavimus.
Ir mano buvusi mokyklos auklėtoja, užkietėjusi ekologė irgi tik tokį geria, jos vyras vilniaus vandenyse dirba, tai manau, kad tai tikrai saugu.
Kaip man vienas geologas aiškino, geriau vandens iš butelių nepirkt, nes jei pristatant iš gamintojo į parduotuves butelį paveikia saulės šviesa, tai jame pradeda daugintis mikroorganizmai. Bet jei visgi vanduo buteliuose perkamas, geriau rinktis gazuotą, nes CO2 stabdo jų dauginimąsi.
O kur būna vandens filtrai (brita ir pan) tai tokių geriau išvis nenaudot, nes vandenį pravalo tik pirmą kartą panaudojus, o po to, ypač jei vasara, tai ten visokių "grožybių" prisiveisia.
Dar žinau vieną šeimą, kurie turi nuosavą namą, tai kažkokius super filtrus įsistatė, kur gaunasi grynai distiliuotas vanduo, bet jiem tai kažkodėl atrodo gėris ir tuo vandeniu savo kūdikį girdo
Tikiuosi, pas jus ne toks vanduo
O šiaip, jei reikia, tai galiu daugiau pasidomėti konkrečiais klausimais.
Jei kam reikia, tai galiu gaut kontaktus kur vandens kokybės tyrimus atlieka, bet čia gal labiau privačių namų savininkam aktualu.
Vandens klausimas tikrai aktualus. Bet, deja, nežinau nei vieno būdo, kuris tikrai būtų patikimas.
Šiaip tikrai - vanduo "iš krano" turbūt pats geriausias variantas galėtų būti. Bet jis nevisur skanus, o ir kažkaip neįprasta. Nors vaikystėje mano gimtajame mieste (Jurbarke) tikrai gerdavom būtent paprastą vandentiekio vandenį ir būdavo skanu.
Filtrai. Kaip minėta, gali būti, kad arba per daug išfiltruoja ir nelieka vandeny ir reikalingų mums medžiagų, arba jie jau patys užsiteršę per laiką, tada geri vandenį su dar didesne doze nepageidaujamų sudėtinių dalių.
Plastmasiniai buteliai. Pavojinga, nes phtalatai iš butelio patenka į vandenį. Gal dar ir daugiau negerovių, reiktų pasiieškoti daugiau informacijos.
Stikliniai daugkartinio naudojimo buteliai. Girdėjau ir čia negerų dalykų. Sakykim, jei kas į tą butelį buvo pripylęs kokio įtartino skysčio, vėliau jį pridavė į taros supirkimo punktą, tai gali būti, kad tokios taros neįmanoma visiškai švariai išplauti ir į tokius butelius supilamas naujas gėrimas. Tada galima pajusti įtartiną kvapą ar skonį.
Aš pati, manau, esu nukentėjusi nuo pigaus vandens iš parduotuvės (Vokietijoje). Nes tik prieš metus radau informaciją, kad būtent tas vanduo, kurį mes perkam, yra smarkiai užterštas sunkiaisiais metalais. Tai buvo nustatyta jau 2005 m., bet dar jis iki šiol yra pardavinėjamas
O gėriau jį ir nėščia būdama, ir vaikus žindydama
Žirklutės, gazuotas vanduo yra
nesveika
Beje, "Stalo vanduo" yra tas pats vanduo iš krano, supilstytas į butelius