Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 15, 15:31)

As pasidomejau, tam turgeli bus pieno, sviesto, grietines, duonos, ridikeliu, spinatu, svogunu, krapu, ivairiu suriu - karves ir ozku, įvairiai gaminamu ir brandinamu, o taip pat ozkienos. thumbup.gif thumbup.gif
Ten susibure keli gamintojai, tai pas juos atskirai ir reik uzsisakyti, o ju kontaktus, parduodamus produktus man atsiunte el.pastu. Jie priima uzsakymus is anksto, tai tada yra garantija, kad tikrai bus norimu produktu.
Bandom mirksiukas.gif
Atsakyti
Išbandžiau ekologišką Lofbergs Lilla. Patiko. Puta tokia balta graži susidaro. faina ir skani kava ax.gif
Dabar ruošiuosi pirkti Cliper, ar kaip ji ten? Vaizele, sakei su nuogom figūrom tau patinka? Išbandyčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 05 16, 12:45)
As pasidomejau, tam turgeli bus pieno, sviesto, grietines, duonos, ridikeliu, spinatu, svogunu, krapu, ivairiu suriu - karves ir ozku, įvairiai gaminamu ir brandinamu, o taip pat ozkienos.  thumbup.gif  thumbup.gif
Ten susibure keli gamintojai, tai pas juos atskirai ir reik uzsisakyti, o ju kontaktus, parduodamus produktus man atsiunte el.pastu. Jie priima uzsakymus is anksto, tai tada yra garantija, kad tikrai bus norimu produktu.
Bandom mirksiukas.gif

o kainas irgi parašė? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2008 05 16, 18:40)
o kainas irgi parašė?  ax.gif

Sveikos,

as isbandziau jau ta turgeli. ne visi prekiaustojai turi ekologisku produktu sertifikatus, bet yra prijauciantys ekologijai.
Kuom as labiausiai stebejausi, kad kainu ten nera biggrin.gif ir kas svarbiausia ju (prekiautoju) niekas ir neklausia tu kainu. As taip pat nepaklausiau ax.gif .. Mano mintis ta, kad juk kosmoso uz ridikelius ar spinatus nesumokesiu.... ax.gif dziaugiausi atradus... tik labai pasigedau bulviu, morku ir kopustu.. turiu maza leliuka, kuriam prasidejo kosiu sezonas ir reik kazka duot...

Gal kas zinot kur koki lietuviska kopusta ekologiska gauti??? ...bulviu dar rasti galima...
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 05 16, 13:45)
As pasidomejau, tam turgeli bus pieno, sviesto, grietines, duonos, ridikeliu, spinatu, svogunu, krapu, ivairiu suriu - karves ir ozku, įvairiai gaminamu ir brandinamu, o taip pat ozkienos.  thumbup.gif  thumbup.gif

Kaip gaila kad Kaune nėra...
Ne visus produktus ekologiškus vartoju, bet etiketes stengiuosi pastudijuoti - tai va rinkausi Maximoj alyvuoges ir pastebėjau vieną įdomų dalyką - lietuviškame apraše lipduke nurodytos toli gražu ne visos sudedamos dalys. Vokiškai nemoku, bet cheminių junginių pavadinimai gana panašiai rašomi (na ir dažnai sutinkami maisto priedai, įvardijami E), ir tokių, kokių nelabai noriu valgyti - puikavosi ant originalaus pakuotės aprašo. Kažkaip labai suabejojau ar tai teisėta - juk vertimas privalomas ir kad esmė pasiliktų - iš maisto priedų pridėto produkto "padaro" sveiką, vos ne ekologišką, be jokių priedų.. g.gif
Atsakyti
nežinau, gal jau kas rašė. bat Vilniaus padhalės turgavietėj yra ekologiškų prekių kampas. ten ir medus ir šviežios dažrovės, ir vaistažolės su etiketėmis iš kokių ekologinių ūkių. nežinau ar tas kampelis veikia kasdien, bet savaitgaliais turi nemažą pasisekimą- net eilutė susimeta...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2008 05 16, 18:16)
nežinau, gal jau kas rašė. bat Vilniaus padhalės turgavietėj yra ekologiškų prekių kampas. ten ir medus ir šviežios dažrovės, ir vaistažolės  su etiketėmis iš kokių ekologinių ūkių. nežinau ar tas kampelis veikia kasdien, bet savaitgaliais turi nemažą pasisekimą- net eilutė susimeta...

o konkreciau ax.gif
Atsakyti
Buvau as ten viena karta,tai is tiesu yra du kampeliai -vienas is karto prie iejimo,ten prekiaujama Jadvygos zoliu arbatom -100 g apie 10 lt -ir svieziom sultim,o gale yra ir kitas,tai ten nieko gero -sausainiukai,duona,siek tiek zolyciu ir berods viskas,na,nebent man atejus jau visas asortimentas buvo suprekiautas.
Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 16, 17:26)
Išbandžiau ekologišką Lofbergs Lilla. Patiko. Puta tokia balta graži susidaro. faina ir skani kava ax.gif
Dabar ruošiuosi pirkti Cliper, ar kaip ji ten? Vaizele, sakei su nuogom figūrom tau patinka? Išbandyčiau  ax.gif

O as Maximoje aptikau Sati ekologiska kava,ji kainuoja pie 10 lt,man ji geresne nei Lofbergs,pastaroji yra tokia,lyg dulkes gertum, o dar yra berods Merrild ekologiska,ji dvigubai brangesne,tokia zaliam pakyje,tos nesu ragavusi.
Atsakyti
QUOTE(Surja @ 2008 05 16, 19:19)
Turiu daug Santa Maria prieskonių, ten kaip ir nerašo nė vieno E sudėtyje, tai gal ir nėra. O ar ten ekologiškai visi svogūnai, paprikos ir kitos daržovės užaugintos, tai čia jau kitas klausimas...  unsure.gif

Noriu atkreipti dėmesį, kad kaikurie gamintojai nesivargina ir vietoj pilno pavadinimo parašo koduotą E su skaičiais, kiti (manau protingesni) pasivargina ir parašo pavadinimus, užtat sudėtyje nėra nei vieno matomo E unsure.gif Manau labai svarbu žinoti tos pagrindinius kenksmingiausius priedus tiek pagal E kodą tiek jų pavadinimus, tada manau sudėtį išanalizuoti bus nesunku 4u.gif Na čia tik mano nuomonė jeigu ką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(letaDJ @ 2008 05 16, 17:19)
Sveikos,

as isbandziau jau ta turgeli. ne visi prekiaustojai turi ekologisku produktu sertifikatus, bet yra prijauciantys ekologijai.
Kuom as labiausiai stebejausi, kad kainu ten nera  biggrin.gif  ir kas svarbiausia ju (prekiautoju) niekas ir neklausia tu kainu. As taip pat nepaklausiau ax.gif .. Mano mintis ta, kad juk kosmoso uz ridikelius ar spinatus nesumokesiu.... ax.gif dziaugiausi atradus... tik labai pasigedau bulviu, morku ir kopustu.. turiu maza leliuka, kuriam prasidejo kosiu sezonas ir reik kazka duot...

Gal kas zinot kur koki lietuviska kopusta ekologiska gauti??? ...bulviu dar rasti galima...

Nezinau ar pas jus Vilniuj didelėse Rimi parduotuvese daržovėm skirtame šaldytuve yra ekologiškas skyrius ar ne, bet Klaipėdoj pas mus yra, ir ten dažnai (bet ne visada) gaunu nusipirkt ekologiską kopūstą, kalafijorą ir kita bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 05 16, 21:54)
Nezinau ar pas jus Vilniuj didelėse Rimi parduotuvese daržovėm skirtame šaldytuve yra ekologiškas skyrius ar ne, bet Klaipėdoj pas mus yra, ir ten dažnai (bet ne visada) gaunu nusipirkt ekologiską kopūstą, kalafijorą ir kita  bigsmile.gif

Na su Rimi turiu ne kokios patirties. Darzoves tame skyriuje neatrodo pacios geriausios kokybes.... Paprastai ten buna suvytusios - pazaliavusios bulves ir burokeliai.
Galbut dar ir nuo pacios parduotuves priklauso?? Reiks labiau paieskoti, aciu 4u.gif

Atsakyti
aš šiandien IKI mačiau atsirado ekologiškų saldumynų - trijų rūšių vaisių tyrių rolleyes.gif
Atsakyti