Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(balta @ 2008 05 15, 00:24)
HiPPas tikrai nesertifikuotas, jis tik pats sau ekologiškumo ženklą užsidėjo. Na, bet paprastoj parduotuvėj nėr kitokio pasirinkimo. Nestlés Alete nė už ką nebūčiau pirkus, nes jie naudoja genetiškai modifikuotus produktus.

Bet juk tas ženklas vistiek turi būti kažkaip pagrindžiamas g.gif
Na, pas mus dar yra milupa, ant jo ženklas: bio nach EG-Oko-Verordnung. Čia gal koks oficialesnis ir labiau pripažintas?
Dar stepono6 tyrelių mačiau, tik nžn nuo kokio amžiaus skirtos. Moliūginės ir dar kažkokios, apie 6lt stiklainiukas.
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 14, 23:22)
Sertifikuotos  4u.gif Parašyta bio ir kad iš ekologiškų ūkių. Kol kas turiu Hipp ir Milupa košių (ant kažkurios milupa košės net yra oko test įvertinmas kaip sehr gut) O tyrelių  tik hipp ekologiškų mačiau. Gal ne viską peržiūrėjau  g.gif Dar pasirodo, kad hipp kosmetika irgi ekologiška yra, bet man weleda vistiek labiau patinka  ax.gif

EG-Öko-Verordnung - oficialus, o HiPPas pats sau ženklą susikūrė. Beje, jie savo internetinėj svetainėj rašo, kad jų produkcija ekologiškesnė už sertifikuotą, nes jie esą ne tik ekologiškai augina augalus ar gyvūnus, bet ir tikrina, ar produktuose nėra kenksmingų medžiagų, ko nereikalauja oficiali sertifikacija.

HiPP aš naudoju ir šampūną bei prausiklį vaikams, pastarąjį ir pati sau intymiai higienai. Mums jie tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 15, 00:59)
EG-Öko-Verordnung - oficialus, o HiPPas pats sau ženklą susikūrė. Beje, jie savo internetinėj svetainėj rašo, kad jų produkcija ekologiškesnė už sertifikuotą, nes jie esą ne tik ekologiškai augina augalus ar gyvūnus, bet ir tikrina, ar produktuose nėra kenksmingų medžiagų, ko nereikalauja oficiali sertifikacija.

HiPP aš naudoju ir šampūną bei prausiklį vaikams, pastarąjį ir pati sau intymiai higienai. Mums jie tinka  thumbup.gif

Tai gerai, nuraminai 4u.gif

Dabar radau veganiškų-ekologiškų prekių puslapį, tai svaigstu blush2.gif Visko noriu - batų, kramtomos gumos, muilo, kontaktinių lęšių skysčio... Įdomu, kiek kainuotų iš USA siųstis g.gif
Ten netgi humaniški pelių spąstai yra lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirklutės: 15 gegužės 2008 - 00:13
Skyrelio pavadinimas thumbup.gif

Gal kas galite pasakyti kur ieskoti info apie E? Žinau, kad vieni yra blogesni, kiti ne tokie, apšvieskite cool.gif , nes dabar "bijau" visų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saire* @ 2008 05 15, 10:18)
Skyrelio pavadinimas  thumbup.gif

Gal kas galite pasakyti kur ieskoti info apie E? Žinau, kad vieni yra blogesni, kiti ne tokie, apšvieskite  cool.gif , nes dabar "bijau" visų  blush2.gif

VA ČIA ir VA ČIAyra nemažai informacijos apie E 4u.gif

Aš buvau perkėlus jūsų temą į bendraminčius, vienos iš čia diskutuojančios prašymu (ji rašė kad ši tema netinka prie pramogų ir pomėgių - aš jai pritariau) blush2.gif bet kaip matau tai nebuvo tikslinga. Bet kaip sakoma: kai iš blogo išeina gera - galima tik džiaugtis - dabar turite atskirą skyrelį 4u.gif

Jei leisit norėčiau jungtis ir aš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 15, 11:12)
Oi, kokia gera idėja thumbup.gif Aš ir galvojau, gavosi tikrai daug įdomios, bet labai skirtingos inf-jos, taigi tiksliai galima paskirstyti thumbup.gif
Ačiū! 4u.gif

Valio, bus galima greit rasti aktualia tema ir ja tinkamai isvystyti thumbup.gif thumbup.gif

(cia biski ne i tema) O del primaitinimo (augindama vyresnius daug skaiciau)- danu mokslininkai yra padirbeje sioje srity, tai kol vaikas neturi 2 dantu primaitinti nereikia, nes dar nesusiformavusi fermentine sistema, kuri padeda isisavinti kita maista (pagal PSO primaitinti reikia irgi tik nuo 6 men). Ir mes dabar (7,5 men) pradedame ragauti kita maista - kol buvau nestuke.gif prisisaldziau moliugo ir cukiniju mazajam, tai dabar maisau juos su pirktom eko kriausem ir valgom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aidi: 15 gegužės 2008 - 11:15
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 15, 13:03)
Merginos, skaičiau VŽ, kad net dvi didelės mėsos pramonės įmonės pradeda prekiauti ekologiška mėsa, bus ir dešrelių. Kai tik pamatysit, šaukit visa gerkle  ohmy.gif , sutariam?  mirksiukas.gif

taip, rėkim iš visų plaučių biggrin.gif Žinau, kad Biovela žada, o kokia dar antra įmonė? g.gif

nusipirkau "sveiko" gyvenimo būdo žurnalo Shape numerį, skirtą ekologijai ax.gif Tai be poros įdomesnių nuorodų ir dar, MB sakė, rado kažkokių sriubų receptų, o toliau visiškas briedas: super dietos, kaip numesti 6 kilogramus per savaitę, kitam puslapy - nurodymai nesilaikyti dietų, nes nuo jų strijos atsiranda ir galų gale, priemonių nuo strijų reklama laugh.gif
Atsakyti
Nesinorėtų pasirodyti kvailai, gal apie tai jau rašėt ankščiau (dar nespėjau perskaityti), bet ar galit patvirtinti ar paneigti kad organiška = ekologiškai auginta, be chemijos ir t.t.? Pvz parduotuvėje (aš gyvenu ne Lt) perku bulves, ant kurios pakuotės parašyta "Organic potatoes" - jos aišku brangesnės, bet ar tai ir yra, kad jos augintos ekologškai? Ir pvz ar galima tikėti kai ant žuvies pirštelių dėžutės parašyta, kad jie pagaminti iš 100% lygekos? (na valgant tikrai jaučiasi, kad žuvį valgai ne košę kažkokią).
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 15, 15:05)
Nesinorėtų pasirodyti kvailai, gal apie tai jau rašėt ankščiau (dar nespėjau perskaityti), bet ar galit patvirtinti ar paneigti kad organiška = ekologiškai auginta, be chemijos ir t.t.?  Pvz parduotuvėje (aš gyvenu ne Lt) perku bulves, ant kurios pakuotės parašyta "Organic potatoes" - jos aišku brangesnės, bet ar tai ir yra, kad jos augintos ekologškai?  Ir pvz ar galima tikėti kai ant žuvies pirštelių dėžutės parašyta, kad jie pagaminti iš 100% lygekos? (na valgant tikrai jaučiasi, kad žuvį valgai ne košę kažkokią).

Organic=ekologiška 4u.gif

dar radau, kad galima daržovių nusipirkt bigsmile.gif http://www.organic.lt/lt/
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 15, 13:05)
Nesinorėtų pasirodyti kvailai, gal apie tai jau rašėt ankščiau (dar nespėjau perskaityti), bet ar galit patvirtinti ar paneigti kad organiška = ekologiškai auginta, be chemijos ir t.t.?  Pvz parduotuvėje (aš gyvenu ne Lt) perku bulves, ant kurios pakuotės parašyta "Organic potatoes" - jos aišku brangesnės, bet ar tai ir yra, kad jos augintos ekologškai?  Ir pvz ar galima tikėti kai ant žuvies pirštelių dėžutės parašyta, kad jie pagaminti iš 100% lygekos? (na valgant tikrai jaučiasi, kad žuvį valgai ne košę kažkokią).

na as netikiu kad tas organic maistas augintas be jokiu chemikalu g.gif juk net kaime kai augina mociutes darzoves tai patresia tarkim meslu,bet cia netikiu kad tuo tresia.tiesiog organic produktai nuoneorganic skiriasi tuo gal kad truput maziau gauna tu visu chemikalu,bet vistiek auginamos jos ant chemikalu blush2.gif
Atsakyti
Kurioj ten IKI išparduodamas ekologiškas aliejus?
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 15, 17:27)
Kurioj ten IKI išparduodamas ekologiškas aliejus?

Buvo fabijoniškių IKI kur prie statoil ir dar vakar madoj buvau, tai ten dar kokie 10butelių buvo likę. Tai dar paėmiau, vistiek pravers vėliau ax.gif O skonis tai visai nieko, nors ir nėra labai išsiskiriantis...Dabar pripratus prie aliejaus iš Kretos, kur šviežiom alyvuogėm kvepia, bet tokio Lt nėra.
Atsakyti