QUOTE(aidi @ 2008 05 09, 10:32)
tai ji sake, kad prekybos centruose yra pardavinejama tik lenkiska kiauliena, nes lietuviska neatitinka ES reikalavimu ir kad i desras del mases dedami vistu kaulu miltai. Ar tai tiesa?
Neteisinga tai, kad neva lietuviška mėsa neatitinka ES reikalavimų Va čia, visiška nesąmonė Prekybos centrai pardavinėja lenkišką, estišką kiaulieną vien todėl, kad gali prašyti kaip už lietuvišką. Pvz. lenkiškos ir lietuviškos kiaulienos supirkimo kainos ženkliai skiriasi, taigi kas rinksis brangesnį produktą, kai tiek daug LT žmonių labai skaičiuoja pinigėlius Todėl puikiausia lietuviška mėsa, dažniausiai keliauja į labai griežtą Rusijos rinką, kur lenkai, deja, įžengti negali
Ne vištų kaulų miltai, bet mechaniškai atskirta mėsa:
nuoroda, nuoroda-2
Pirkite aukščiausios rūšies mėsos produktus ir nebus joje šių dalykų.
QUOTE(jenna @ 2008 05 09, 14:22)
iki manes atejo tik gandas, kad greipfruktu geriau nevalgyti, nes tai genetines manipuliacijos budu gautas produktas, tai gal ir seklos del to nuodemingos?
Greipfruitas gautas selekcijos būdu, bet tai nėra tas pats kas genetinė modifikacija, apie kurią dabar tiek daug diskutuojama - kenkia, nekenkia
Visas blogumas tame, kad natūralus greipfrutų sėklų ekstraktas pats savaime, antimikrobinėm, antivirusinėm ir kt. stebuklingom savybėm nepasižymi Kad išgauti "stebuklingai veikiantį" ekstraktą naudojamos konservuojančios ir antimikrobiškai veikiančios medžiagos (t.y. benzetonio ir benzalkonio chloridai, triklozanas ir metilparabenas), kurios ir yra (gali būti?) toksiškos Todėl ir peikiamas tas sėklų ekstraktas, ne dėl pačių sėklų, o dėlto kas vartojama to ekstrakto gamyboje
Po keletos atsitiktinių mirčių, išsiaiškinta, kad greipfrutas ir jo sėklų, minkštimo ekstraktas gali reaguoti su kai kuriais vartojamais vaistais