Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(aidi @ 2008 05 09, 10:32)
tai ji sake, kad prekybos centruose yra pardavinejama tik lenkiska kiauliena, nes lietuviska neatitinka ES reikalavimu ir kad i desras del mases dedami vistu kaulu miltai. Ar tai tiesa? g.gif

Neteisinga tai, kad neva lietuviška mėsa neatitinka ES reikalavimų blink.gif Va čia, visiška nesąmonė doh.gif Prekybos centrai pardavinėja lenkišką, estišką kiaulieną vien todėl, kad gali prašyti kaip už lietuvišką. Pvz. lenkiškos ir lietuviškos kiaulienos supirkimo kainos ženkliai skiriasi, taigi kas rinksis brangesnį produktą, kai tiek daug LT žmonių labai skaičiuoja pinigėlius verysad.gif Todėl puikiausia lietuviška mėsa, dažniausiai keliauja į labai griežtą Rusijos rinką, kur lenkai, deja, įžengti negali cool.gif

Ne vištų kaulų miltai, bet mechaniškai atskirta mėsa:
nuoroda, nuoroda-2

Pirkite aukščiausios rūšies mėsos produktus ir nebus joje šių dalykų.

QUOTE(jenna @ 2008 05 09, 14:22)
iki manes atejo tik gandas, kad greipfruktu geriau nevalgyti, nes tai genetines manipuliacijos budu gautas produktas, tai gal ir seklos del to nuodemingos?

Greipfruitas gautas selekcijos būdu, bet tai nėra tas pats kas genetinė modifikacija, apie kurią dabar tiek daug diskutuojama - kenkia, nekenkia ax.gif

Visas blogumas tame, kad natūralus greipfrutų sėklų ekstraktas pats savaime, antimikrobinėm, antivirusinėm ir kt. stebuklingom savybėm nepasižymi ax.gif Kad išgauti "stebuklingai veikiantį" ekstraktą naudojamos konservuojančios ir antimikrobiškai veikiančios medžiagos (t.y. benzetonio ir benzalkonio chloridai, triklozanas ir metilparabenas), kurios ir yra (gali būti?) toksiškos ax.gif Todėl ir peikiamas tas sėklų ekstraktas, ne dėl pačių sėklų, o dėlto kas vartojama to ekstrakto gamyboje ax.gif

Po keletos atsitiktinių mirčių, išsiaiškinta, kad greipfrutas ir jo sėklų, minkštimo ekstraktas gali reaguoti su kai kuriais vartojamais vaistais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 11, 12:09)
Aš buvau Biobutike CUP'e. Ten yra pirkt toks eterinis aliejus Citronela (berods 36 Lt.), mažiukas buteliukas medinėj dėžutėj. Skleidžia kvapą ir atbaido uodus. Sakė galima dėti mašinoj, kambaryje ir šiek tiek ištraukti iš vidaus tą pagaliuką, kad kvepėtų. Taip pat galima sumaišius tą esenciją su paprastu aliejum pasitepti kūną. Bet negalėjo pasakyti, ar tik "pasikvėpinti", ar visą kūną išsitepti, tai dar susilaikiau nuo pirkimo.

Aš iš ten esu pirkus eterinį aliejų, atitinka ir kaina, ir veikimo principas, tik pavadinimas visai kitoks rolleyes.gif nors aišku, ten aliejų, kurie įsistato į vidų, buvo visokių, tai gal neprieštarauja vienas kitam, o citronela buvo vienas iš kvapų? O jis specialiai uodams baidyti?

Mano va toks, tik pavadinimas kitoks:
http://www.blogas.lt...as-vaiksto.html

Rasma, labai ačiū už tiek naudingos info 4u.gif čia mes neaiškinam, kad mano dėdė sakė tą, o arklio brolio pusbrolis aną. Čia mes siurbiam į save naudingą info mirksiukas.gif

O beje, ta mėsa buvo be dokumento iš skerdyklos, tai aš sunkiai, bet nusprendžiau vis dėlto nerizikuot ir nepirkt. Na, man kažkaip keistokai skamba, kai pasako, kad skerdykla neišdavė jokio dokumento g.gif o nepažįstama moteriškė sako- gera ta mėsa, aš pati šiandien valgiau rolleyes.gif vis dėlto turiu pripažint, kad ji man spaudimo tikrai nedarė pirkti schmoll.gif

Atsakyti
Buvau šiandien fabijoniškių iki, geros naujienos - ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus - 10lt thumbup.gif (0,5l) IOnis pavadinimas, graikiškas. Tik buvo padėtas ne lentynoj prie visų aliejų, o kur lentynos pabaiga, ten dar krepšelis sudėtas su eko aliejum ir dar kažkokiu paprastu, tipo išpardavimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirklutės: 11 gegužės 2008 - 20:41
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 11, 21:19)
Rasma, labai ačiū už tiek naudingos info  4u.gif
O beje, ta mėsa buvo be dokumento iš skerdyklos, tai aš sunkiai, bet nusprendžiau vis dėlto nerizikuot ir nepirkt. Na, man kažkaip keistokai skamba, kai pasako, kad skerdykla neišdavė jokio dokumento  g.gif o nepažįstama moteriškė sako- gera ta mėsa, aš pati šiandien valgiau  rolleyes.gif

Nėr už ką dėkoti drinks_cheers.gif Aš gal nesugebu 100 proc. ekologiškumo laikytis, bet labai prijaučiu ir laikausi jo tiek, kiek man išeina blush2.gif

Skerdykla išduoda dokumentą ir vet. gyd. ženklina mėsą sveikumo spaudu. Kitaip būti negali, juk taip skerdena iš ūkininkų patenka ir į turgus mirksiukas.gif nuoroda
Matyt gyvulys paskerstas savo ūkyje, savo reikmėms, o ne pardavimui.. Gal žmogus už savo gyvulį ir tikras, bet aš nepirkčiau blush2.gif Nebent tai būtų giminaičio ūkis smile.gif kita nuoroda
"Gera mėsa - valgiau" juk tikrai ne rodiklis.. Tai ne vien skonis mėsos kokybę lemia.
Pažiūrėkit tuos eko sertifikuotus ūkius kur užsiima gyvulininkystę ekoagros.lt puslapyje, duoti kontaktai, galima pabandyti paskambinti žmonėms g.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 05 11, 19:38)
Šiandien bandžiau rasti prieskonių be E621 ar kitaip vadinamŲ skonio stipriklių glutomatų - spėkit ar radau?  blink.gif

kaip juokinga, o as neradau nei vieno prieskonio AU su E621... nes tikrinau visus, kad netyc nenusipirkciau, tai tik europietiska importuota Vegeta su tuom super priedu.

as kai pagalvoju, nezinau kaip priprasiu LT gryzus, nes cia visi draudziami priedai ir yra uzdrausti ir nededami. jau nustojau paranojiskai skaityti kiekviena etikete, o LT tam sugaisdavau 50 proc. parduotuvej pralesito laiko.
suris be kietikliu, jei yra produkte stabilizatoriai, tai tik zelatina, agaras ar ksantano guma...prieskoniu grynu, kad net galva svaigsta. paprastoj parduotuvej gali lengvai rasti naturalios kosmetikos, dezodorantu be priedu ir ekologisku skalbikliu, minkstikliu. jei nori gali pirkti nevalyta cukru.. net pigesnis uz ta balta ir skanesnis smile.gif

slamsto tik greito maisto pakuotese yra.

gaila, kad atstumas nemazas. nes yra ka is cia parsisiusti. nors jau turiu uzsakymu is giminiu uz 100lt galima nusipirkti super spizine emaliuota keptuve. kepu ir atsidziaugt negaliu. o LT turejau spizine bet neemaliuota tai biski svyla prie jos smile.gif

apskritai austalai pamise del ekologiskumo, nors tai pas juos pagrinde siejama su vandens taupymu. bet atsiliepia viskam. smagiai jie cia siuksles rusiuoja, kiekvienam kieme 4 konteineriai. puvancioms- zalioms atliekoms, perdirbamoms, ir bendroms. ir dar kenksmingoms. ir seip. siuksliu gamtoj nepalikineja. mastymas kitoks. isivaizduojat lietuvoj mociute su gelezies detektorium tikrinancia vaiku zaidimo aisktele.. nuo tusciu alaus kamsteliu. kad vaikai nesusizeistu? cia jai seip laisvalaikis.
pas mus Lietuvoj pirmiausia reikia mastyma pakeist, nes kas is to kad konteineliai stovi o i juos meta viska is eiles. ir dar aiskina kad ne musu darbas rusiuoti. lyg ne vienoj zemej gyvanam. ech kai gaila...
o mastyma pakeist galim deja tik mes kai vaikus samoningus uzauginsim. nemanau kad suauge pasikeis... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2008 05 07, 15:21)
kazkada cia buvo diskusija apie kokiom salygom laikomos vistos ir kokie kiausiniai ju buna, cia netycia uzejau toki filmuka kaip laikomi pauksciai ir kiti gyvuliai... nu man siurpu, silpnesniu nervu neziurekit...
FILMUKAS

aciu mergaites... mazai valgiau mesos... atrodo gerai atsiminsiu siandien diena, jauciu patapau vegetare mastau.gif blink.gif
Atsakyti
Tiesa, Zirmunu hiper Rimi turi darzoviu skyriuje irengta elologiska skyriu, kur yra viskas sudeta: vaisiai, darzoves, pieno produktai, duona, kruopos, arbata, kava, aliejus ir sololadai. Kiek suprantu, kad viskas ka jie tuo metu turi ekologisko. Man labai patinka, kad nereikia begioti su vaikais po visa PC - apsipirkimo procesas labai supaprasteja.
Gaila, tik kad nevisus produktus turi, pvz oho sausu pusryciu vaikams yra tik maximoj.
Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 12, 18:51)
Smagu, kad maxima eko maišelius pristatė, tik kad brangūs - 1,5lt. Man pigiau savo medžiaginį nešiotis  blush2.gif

As irgi tik medziaginius nesiojuosi arba popierinius, kur eko parduotuves duoda lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip gaila, kad perkėlė verysad.gif Man ekologija vienas didžiausių pomėgių ir pramogų einant apsipirkinėt blush2.gif Gal galima sugrąžint?
O kur dabar daržoves pirksit? Aš savąja jau primaitint pradėjau, kol kas ekologiška Hipp košė, o greitu laiku ruošiuos ir daržoves su vaisiais duot. Tik nežinau ką, ar eko tyreles ar pirkti daržoves ir pačiai daryt g.gif
Atsakyti
Radau labai gerą filmą apie Monsanto genų inžineriją ir genetiškai modifikuotą maistą (rusiškai):
http://www.stepashka...showtopic=98372

Žiūriu tiesiogiai dalimis iš interneto, visai normaliai greitis.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 14, 14:08)
Radau labai gerą filmą apie Monsanto genų inžineriją ir genetiškai modifikuotą maistą (rusiškai):
http://www.stepashka...showtopic=98372

Žiūriu tiesiogiai dalimis iš interneto, visai normaliai greitis.

Monsanto - apie šios firmos veiklą turėtų žinoti kiekviena šio skyrelio lankytoja + informuoti kitus. Aš apie juos jau rašiau praeitoj temoj.

Ziezulablond, aš irgi nesuprantu, kaip čia mūsų net neperspėjo apie perkėlimą g.gif . O juk geriau mums būtų Sveikatos skyriaus paforumiu tapti.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 14, 22:50)
Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose  unsure.gif ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.

O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai  mirksiukas.gif

Sertifikuotos 4u.gif Parašyta bio ir kad iš ekologiškų ūkių. Kol kas turiu Hipp ir Milupa košių (ant kažkurios milupa košės net yra oko test įvertinmas kaip sehr gut) O tyrelių tik hipp ekologiškų mačiau. Gal ne viską peržiūrėjau g.gif Dar pasirodo, kad hipp kosmetika irgi ekologiška yra, bet man weleda vistiek labiau patinka ax.gif
Dar šiandien maximoj teko pabūt, tai jau didžiausias stendas prie daržovių išskirtas, kad eko daržovės. Prieinu arčiau - per patį vidurį kažkokios ispaniškos braškės po 3lt doh.gif Tikrai neekologiškos schmoll.gif

Gal galit paaiškint kas yra EDTA, kur muile būna? Bandžiau surasti normalų gabalinį muilą paprastose parduotuvėse, tai net kur patys natūraliausi, tai sudėtis pobaisė arba išvis neparašyta.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 14, 21:50)
Apie Monsanto.

Apie Monsanto jau galima visą atskirą temą susikurti, nes jie tiek daug blogio prikūrė ir už tiek daug blogio pasaulyje atsakingi.

Nuo to straipsnio nekenčiu kaimynų išpuoselėtų pievelių ir atsikračiau visų kompleksų dėl to, kad  mūsų pievelė ne tokia tobula. Myliu savo natūraliai augančią pievelę, kurioje galima pasirinkti pienių žiedų pienių medui  wub.gif

wub.gif

Papildyta:
Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose  unsure.gif ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.

O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai  mirksiukas.gif

HiPPas tikrai nesertifikuotas, jis tik pats sau ekologiškumo ženklą užsidėjo. Na, bet paprastoj parduotuvėj nėr kitokio pasirinkimo. Nestlés Alete nė už ką nebūčiau pirkus, nes jie naudoja genetiškai modifikuotus produktus.

Šiaip Vokietijoje yra ir sertifikuoto ekologiško kūdikių maisto, bet pardavinėja tik spec. parduotuvėse, į tokias nuvažiavus visada apsipirkdavau thumbup.gif . O ką Lietuvoj galima nusipirkti, tai aš visai nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 14 gegužės 2008 - 23:28