QUOTE(Vaizele @ 2008 05 08, 11:38)
O ekologiška mėsa, aš taip įsivaizduoju, yra gyvulių, kurie buvo šeriami ekologiškais pašarais, ganomi netręštose pievose ir buvo neduodami mėsos augimą skatinantys hormonai (kas yra visiška norma eiliniuose ūkiuose) bei antibiotikai jei to nereikėjo gydymui.
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 08, 11:43)
Kaip suprantu, ekologiškai mėsai neprivaloma gyvuliui laisvės duot. Ten labiau į pašarus
žiūri - šienas ir kokia eko kombikorma o ne žuvies kaulų miltų pašaras. Ir dar, kad hormonais nešertų.
Ir kiek galvojate LT yra tokių eko ūkių

?
Dėl duodamų hormonų gyvuliams - mitai
Ir tos vištos kur nepastovi, ne dėl hormonų nepastovi, o dėl pernelyg intensyvaus augimo, kuomet kaulai nesivysto taip greit kaip raumeninė masė. Ir čia daugiau gyvūnų gerovės klausimas..
Visas tas staigus augimas suaktyvinamas per pirmąsias 10 d. labai specifiškai subalansuotais pašarais.
Viščiukams į pašarus gali būti įterpiami kokcidiostatikai, kuriuos žmonės ir antibiotikais ir hormonais visai neteisingai linksniuoja. Visi kiti - hormonai, antibiotikai yra draudžiami ir nežinau kad kas naudotų, tai tiriama ir kontroliuojama.
QUOTE(aidi @ 2008 05 08, 12:12)
Ožkinių kaime ūkininkas geltonuosius mėsinius viščiukus erdviose patalpose augina apie 60 dienų.
Paukštyne per 30 - 45 dienas taip pat laisvėje augina

Vištos dedeklės tik "narvinės"
Man net pasidarė įdomu kas čia taip eko jautieną parduoda

Aš tai žiūriu skeptiškai, nes
dirbu VMVT 
Ir žinau tik vieną ūkį Raseinių r., kuris galėtų tiekti tokią mėsą.
Kad nebūtų taip, jog koks ūkininkas prie tvartelio nudobė jautuką ir vadina jį eko. Gyvulių skerdimui ir skerdenų pardavimui yra reikalavimai, vien to, kad jis kaime augo ir kaimiečio parduodamas - ne rodiklis