Junda, va kokios ekologiskos jautienos kainos:
sprandine 32lt, nugarine 40lt, sonkauliukai 25lt, farsas 24lt, kumpis 37lt, vidine ispjova 79lt, mentis 33lt, kulniukai 24lt, liezuvis 33lt.
As susitariau del:
sprandine 1kg, nugarine2kg, sonkauliai 1kg, kumpis 1kg, vidine ispjova 1kg, mentis 1kg, farsas 3kg, dar kazko dames iki 10 kg
Is viso sake bus ~358 Lt, tai puse butu 179 Lt. Na tai kaip, pasirasai dalintis?
QUOTE(aidi @ 2008 05 08, 10:09)
Taip taip, Vilniaus Th Ph
Papildyta:
O kur tu ekologiskus kiausinius perki? As irgi ju labai noriu...
Papildyta:
O kur tu ekologiskus kiausinius perki? As irgi ju labai noriu...
Tai čia eko visoms siūlė kooperuotis ir pirkti iš ekologinio ūkio viską. Tai aš kol kas tik kiaušinius pabandžiau ir labai patinka. Omletas gavosi toks ryškiai geltonas
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 08, 16:00)
Is viso sake bus ~358 Lt, tai puse butu 179 Lt. Na tai kaip, pasirasai dalintis?
Jo, mielai, parašyk man į AŽ kaip ir kas.
Aš pirkdavau austriškus Kotanyi prieskonių mišinius parduotuvėse, paskaičiau sudėtį, tai nėra jokių E ir jokių glutamatų, tai arba nerašo (bet ar tai įmanoma?), arba jie tiesiog neblogi.
Man jau seilės ėmė tekėti, mąstant, kaip aš kepsiu tą jautieną orkaitėje, ėmiau intensyviai domėtis, kaip iškepti gerą steiką, nes man niekada neišeina, o vyras baisiai mėgsta, tai radau čia truputį patarimų:
http://www.supermama...?showtopic=3557
Gal jūs turite patirties, kaip skaniausiai kepti jautieną? (Aš dabar taip užsimaniau, kad tuoj vyrą įkalbėsiu važiuot į vieną vietą, kur steikus padoriai kepa...)
Na va, pasiskaitinėjau knygutę, tai keletas sakinių:
būtina vartoti linų sėmenų aliejų, riebias jūros žuvis, jūrų kopūstus ir dar žuvų taukų kapsulių rekomenduojama.
Kiaulienoj yra daug arachidono rūgšties, kuri gali išprovokuoti lėtines ligas (pvz.reumatą) todėl patariama ją pakeisti į veršieną, jautieną arba liesus pieno produktus.
Na ir ten pastoviai kartoja koks alyvuogių aliejus yra gėris ir kaip reikia daug žuvų valgyt
O šiaip Lt egzistuoja ekologinė žuvininkystė tik neįsivaizduoju kur tai gauti
būtina vartoti linų sėmenų aliejų, riebias jūros žuvis, jūrų kopūstus ir dar žuvų taukų kapsulių rekomenduojama.
Kiaulienoj yra daug arachidono rūgšties, kuri gali išprovokuoti lėtines ligas (pvz.reumatą) todėl patariama ją pakeisti į veršieną, jautieną arba liesus pieno produktus.
Na ir ten pastoviai kartoja koks alyvuogių aliejus yra gėris ir kaip reikia daug žuvų valgyt
O šiaip Lt egzistuoja ekologinė žuvininkystė tik neįsivaizduoju kur tai gauti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 07, 23:57)
Aš perku Kėdainių Natūralų pomidorų padažą, jis be jokių E. Negarantuoja, kad ekologiškas, bet bent jau be priedų...
Heinz kečupai irgi be konservantų ir visi be jokių e, kiek naudojau.
QUOTE(Ode @ 2008 05 08, 15:45)
O kurios neplėšrios? (bendram išsilavinimui)
Strimėlė, Brėtlingis (baltijos šprotas), Sykai, karpiaiminta zooplanktonu. o tai pagrinde vėžiagyviai, kurie gali daug sukaupt sunkiųjų meytalų.
Ančiuvis, Karšis minta augaliniu planktonu, bentosu
Lašišos, upėtakiai, stintos, lydekos, unguriai, šamai, menkės, ešeriai, skumbrės, plekšnės - plėšrios
Kuojos, šapalai, taukžuvės- praktiškai visaėdės
Raudės, karosai, amūrai pagrinde augalėdės
QUOTE(Junda @ 2008 05 08, 17:26)
Man jau seilės ėmė tekėti, mąstant, kaip aš kepsiu tą jautieną orkaitėje, ėmiau intensyviai domėtis, kaip iškepti gerą steiką, nes man niekada neišeina, o vyras baisiai mėgsta, tai radau čia truputį patarimų:
http://www.supermama...?showtopic=3557
Gal jūs turite patirties, kaip skaniausiai kepti jautieną? (Aš dabar taip užsimaniau, kad tuoj vyrą įkalbėsiu važiuot į vieną vietą, kur steikus padoriai kepa...)
http://www.supermama...?showtopic=3557
Gal jūs turite patirties, kaip skaniausiai kepti jautieną? (Aš dabar taip užsimaniau, kad tuoj vyrą įkalbėsiu važiuot į vieną vietą, kur steikus padoriai kepa...)
jautieną svarbu gerai pamarinuot bent parą. ir reikia kepti kepimo rankovėj, tada minkšta būna
QUOTE(ingalp @ 2008 05 08, 17:09)
jautieną svarbu gerai pamarinuot bent parą. ir reikia kepti kepimo rankovėj, tada minkšta būna
Žiūrint, kokią dalį ir kaip kepi. Steikų marinuot nereikia ir po to neperkepti.
Ačiū už info apie žuvis.
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 08, 11:38)
O ekologiška mėsa, aš taip įsivaizduoju, yra gyvulių, kurie buvo šeriami ekologiškais pašarais, ganomi netręštose pievose ir buvo neduodami mėsos augimą skatinantys hormonai (kas yra visiška norma eiliniuose ūkiuose) bei antibiotikai jei to nereikėjo gydymui.
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 08, 11:43)
Kaip suprantu, ekologiškai mėsai neprivaloma gyvuliui laisvės duot. Ten labiau į pašarus
žiūri - šienas ir kokia eko kombikorma o ne žuvies kaulų miltų pašaras. Ir dar, kad hormonais nešertų.
žiūri - šienas ir kokia eko kombikorma o ne žuvies kaulų miltų pašaras. Ir dar, kad hormonais nešertų.
Ir kiek galvojate LT yra tokių eko ūkių ?
Dėl duodamų hormonų gyvuliams - mitai
Ir tos vištos kur nepastovi, ne dėl hormonų nepastovi, o dėl pernelyg intensyvaus augimo, kuomet kaulai nesivysto taip greit kaip raumeninė masė. Ir čia daugiau gyvūnų gerovės klausimas..
Visas tas staigus augimas suaktyvinamas per pirmąsias 10 d. labai specifiškai subalansuotais pašarais.
Viščiukams į pašarus gali būti įterpiami kokcidiostatikai, kuriuos žmonės ir antibiotikais ir hormonais visai neteisingai linksniuoja. Visi kiti - hormonai, antibiotikai yra draudžiami ir nežinau kad kas naudotų, tai tiriama ir kontroliuojama.
QUOTE(aidi @ 2008 05 08, 12:12)
Ožkinių kaime ūkininkas geltonuosius mėsinius viščiukus erdviose patalpose augina apie 60 dienų.
Paukštyne per 30 - 45 dienas taip pat laisvėje augina Vištos dedeklės tik "narvinės"
Man net pasidarė įdomu kas čia taip eko jautieną parduoda Aš tai žiūriu skeptiškai, nes dirbu VMVT Ir žinau tik vieną ūkį Raseinių r., kuris galėtų tiekti tokią mėsą.
Kad nebūtų taip, jog koks ūkininkas prie tvartelio nudobė jautuką ir vadina jį eko. Gyvulių skerdimui ir skerdenų pardavimui yra reikalavimai, vien to, kad jis kaime augo ir kaimiečio parduodamas - ne rodiklis
QUOTE(Rasma @ 2008 05 08, 19:36)
Man net pasidarė įdomu kas čia taip eko jautieną parduoda Aš tai žiūriu skeptiškai, nes dirbu VMVT Ir žinau tik vieną ūkį Raseinių r., kuris galėtų tiekti tokią mėsą.
Kad nebūtų taip, jog koks ūkininkas prie tvartelio nudobė jautuką ir vadina jį eko. Gyvulių skerdimui ir skerdenų pardavimui yra reikalavimai, vien to, kad jis kaime augo ir kaimiečio parduodamas - ne rodiklis
Kad nebūtų taip, jog koks ūkininkas prie tvartelio nudobė jautuką ir vadina jį eko. Gyvulių skerdimui ir skerdenų pardavimui yra reikalavimai, vien to, kad jis kaime augo ir kaimiečio parduodamas - ne rodiklis
Tai čia buvo forume klausta, gal kas žino, kokių sertifikatų prašyti, kaip žinoti, ar ūkis sertifikuotas ir pan. Jei jau dirbi tokioj tarnyboj, tai tikrai nepatingėk mūsų apšviesti...
Aš tikrai ne specialistė ir nieko nenusimanau apie gyvulių pašarus .
Bet čia radau, kad Briuselis leidžia naudoti antibiotikus. Jie naudojami gydymo ir augimo skatinimo tikslais - Antibiotikai pašaruose.
Apie minėtus kokcidiostatikus jie irgi užsimena.
O gal ši informacija jau pasenusi (2002 m.)? Nes komisija siūlo ir likusių antibiotikų atsisakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 08, 21:09)
Tai čia buvo forume klausta, gal kas žino, kokių sertifikatų prašyti, kaip žinoti, ar ūkis sertifikuotas ir pan.
Atspėjot, dažniausiai paprasčiausiai tingiu pasisakyti Žinokit, pavargstu kartais nuo klausimų "ką valgyti? tas gerai ar blogai?" ir pan. O jei bandau reaguoti į nesąmones, tai visada atsiranda" kurių draugų pažįstamai dirbo", "giminių draugai dirbo" ir gerai žino, todėl paprastai aš jau nebesiveliu į diskusijas
Paprasta: gyvulys turi būti skerstas ne naminėmis sąlygomis, o skerdykloje, būti patikrintas vet. gyd. ante mortem ir post mortem, skerdena turi būti ženklinta sveikumo ženklu ir išduodamas sertifikatas. Deja, kad jis yra "eko" niekur nesimatys, nes nėra sertifikuotos skerdyklos tik eko augintiems gyvuliams skersti, tokie gyvuliai papuola į bendrą "apyvartą"
Aš žinau keletą didžiausių ir svarbiausių mėsinių galvijų eko ūkių, bet žinoma- ne visus
Sertifikuoti ūkiai yra registruoti VŠĮ "Ekoagros'e" (sertifikuota apie 700 gyvulininkystės ūkių), todėl jų geriausia būtų ir užklausti prieš perkant, aklai nepasitikėkit tuo, kas sakoma Be to, jie turi registrus:
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/86
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/65
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/77
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/75
QUOTE(Rasma @ 2008 05 08, 19:36)
Ir kiek galvojate LT yra tokių eko ūkių ?
Dėl duodamų hormonų gyvuliams - mitai
Ir tos vištos kur nepastovi, ne dėl hormonų nepastovi, o dėl pernelyg intensyvaus augimo, kuomet kaulai nesivysto taip greit kaip raumeninė masė. Ir čia daugiau gyvūnų gerovės klausimas..
Visas tas staigus augimas suaktyvinamas per pirmąsias 10 d. labai specifiškai subalansuotais pašarais.
Dėl duodamų hormonų gyvuliams - mitai
Ir tos vištos kur nepastovi, ne dėl hormonų nepastovi, o dėl pernelyg intensyvaus augimo, kuomet kaulai nesivysto taip greit kaip raumeninė masė. Ir čia daugiau gyvūnų gerovės klausimas..
Visas tas staigus augimas suaktyvinamas per pirmąsias 10 d. labai specifiškai subalansuotais pašarais.
QUOTE(Rasma @ 2008 05 08, 21:18)
Sertifikuoti ūkiai yra registruoti VŠĮ "Ekoagros'e" (sertifikuota apie 700 gyvulininkystės ūkių), todėl jų geriausia būtų ir užklausti prieš perkant, aklai nepasitikėkit tuo, kas sakoma Be to, jie turi registrus:
Pirmiausia tai Rasma, l. ačiū už tiek naudingos info viską patikrinsim ir sertifikatus susižiūrėsim
Ir labai paguodei dėl augimo hormonų ir antibiotikų
O šiandien skaitydama VŽ kaip tik labai stebėjausi iš kur LT tieeeeek ekologiškų ūkių
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 08, 23:01)
O šiandien skaitydama VŽ kaip tik labai stebėjausi iš kur LT tieeeeek ekologiškų ūkių
Sunku pasakyt, kaip čia skaičiuota, kokios veiklos rūšys įtrauktos Nes ūkis, tai gali būti ir viens diedukas su 1-2 gyvuliukais, ir bobutė su vaistažolių daržiuku, ir bitininkas su keliais aviliais
Pagal reikalavimus, tai kad tapti eko ūkiu, nuo paraiškos turi praeiti 2 metai..tarkim sertifikuoja tų ūkių gal ir daug, bet kad tai kažkaip pakeistų ar įtakotų rinką - nėra.
Gal per maži gamybos pajėgumai, nėra finansiškai stiprūs ūkininkai, kad plėtoti ūkį, net ir gaudami ES paramą, todėl viskas ir atrodo miglotai labai..
QUOTE(Rasma @ 2008 05 08, 22:18)
Atspėjot, dažniausiai paprasčiausiai tingiu pasisakyti [color=yellow]
Man jau seniai kirba vienas klausimas, tik nezinojau, ko paklausti: esu pokalbyje del darbo snekejusi su viena mergina, kuri dirbo imoneje importuojancioje mesa, tai ji sake, kad prekybos centruose yra pardavinejama tik lenkiska kiauliena, nes lietuviska neatitinka ES reikalavimu ir kad i desras del mases dedami vistu kaulu miltai. Ar tai tiesa?