QUOTE(Raideles @ 2008 05 07, 22:57)
Aš perku Kėdainių Natūralų pomidorų padažą, jis be jokių E. Negarantuoja, kad ekologiškas, bet bent jau be priedų...
O mes valgom ekologišką Heiz, sertifikuotas šveicarišku (berods) sertifikatu
Tuoj nufotografuosiu, įdėsiu.
QUOTE(aidi @ 2008 05 08, 10:09)
Taip taip, Vilniaus Th Ph
Papildyta:
O kur tu ekologiskus kiausinius perki? As irgi ju labai noriu...
Aš tai kai būnu Ekologiškuose produktuose, ten ekologiškus perku. O šiaip maximoje vienos firmos yra ant kraiko laikomų vištų. Paprastai ant viršutinės lentynos būna toks įpakavimas su kaimo vaizdeliais. Bet reik žiūrėt ant įpakavimo užrašus - yra ir kitų su vaizdeliais ir užrašais, kad kaimo kiaušiniai, o smulkiom raidelėm parašyta, kad narvuose laikomų vištų iš tikrųjų
o kaip jos ten laikomos mes jau matėm
Aš tiesą sakant, viso filmuko neištvėriau
be to, kokia sveika gali būti taip laikomų gyvulių mėsa
kai gyvuliai tiek kenčia, patiria streso, negydomi ir praktiškai nudvesia nuo per blogų sąlygų
O ekologiška mėsa, aš taip įsivaizduoju, yra gyvulių, kurie buvo šeriami ekologiškais pašarais, ganomi netręštose pievose ir buvo neduodami mėsos augimą skatinantys hormonai (kas yra visiška norma eiliniuose ūkiuose) bei antibiotikai jei to nereikėjo gydymui.
Aišku ekologiškumo sertifikatas matyt kurorto sąlygų negarantuoja
bet visgi šis tas
bent jau nepripompuojami gyvuliai augimo hormunų kaip kad tos vištos filmuke ir bent ant kojų pastovi ir nepatiria infarktų dėl to.
Papildyta:
Mano bloge viena lankytoja paliko įrašą, kad Lietuvoje prekybos centruose randa ekologiškos vištienos. Labai įdomu, kur, kaip atrodo, t.y. kaip ją atpažint ir visa kita. Gal dar kas matėt?