Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(ingalp @ 2008 05 07, 07:41)
dar tam seminare sakė, kokie mūsų prekybcentriuose esantys įprasti produktai turi mažiausiai konservantų. ne viską atsimenu, bet ką pamenu galiu paminėt - iš kečupų - HEINZ, iš majonezų - Helmans (o lietuviški majonezai tai sakė iš vis tragiški tuo atžvilgiu doh.gif ), iš aliejų - perla, iš miltų - kauno grūdų EXTRA. tai vat aš stengiuosi ir pirkt arba ekologiškus, arba šiuos produktus.

Aš perku Kėdainių Natūralų pomidorų padažą, jis be jokių E. Negarantuoja, kad ekologiškas, bet bent jau be priedų...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 07, 23:57)
Aš perku Kėdainių Natūralų pomidorų padažą, jis be jokių E. Negarantuoja, kad ekologiškas, bet bent jau be priedų...


Aš ir tą patį. Paskutinį kart pirkau su daržovėm, tai patiko, kad sudėty pirmu numeriu eina pomidorų tyrė, o ne vanduo kaip ant kitų.
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2008 05 07, 14:21)
kazkada cia buvo diskusija apie kokiom salygom laikomos vistos ir kokie kiausiniai ju buna, cia netycia uzejau toki filmuka kaip laikomi pauksciai ir kiti gyvuliai... nu man siurpu, silpnesniu nervu neziurekit...
FILMUKAS


Aš viso neperžiūrėjau, tik apie vištas ir tai užteko doh.gif gerai kad bent jau kiaušinių iš kaimo parsivežam, bet mėsai ten nebeaugina gyvulių, nežinau, ar be jos ištverčiau doh.gif bet vistiek dėl mėsos ekologiškumo iš esmės mūsų ūkininkais nepasitikiu, nežinau, gavo setifikatą, o toliau nežinia kaip daro, gal galabija ne ką švelniau nei tam filmuke doh.gif nors aišku vis geriau pirkt mėsą su sertifikatu nes ne visi juk nesąžiningi. beje ką būtent reiškia tas terminas ekologiška mėsa, kad laikomi gyvuliai normaliomis sąlygomis, maitinami kažkaip ypatingai ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 07, 22:57)
Aš perku Kėdainių Natūralų pomidorų padažą, jis be jokių E. Negarantuoja, kad ekologiškas, bet bent jau be priedų...


O mes valgom ekologišką Heiz, sertifikuotas šveicarišku (berods) sertifikatu thumbup.gif Tuoj nufotografuosiu, įdėsiu.

QUOTE(aidi @ 2008 05 08, 10:09)
Taip taip, Vilniaus Th Ph
Papildyta:
O kur tu ekologiskus kiausinius perki? As irgi ju labai noriu...


Aš tai kai būnu Ekologiškuose produktuose, ten ekologiškus perku. O šiaip maximoje vienos firmos yra ant kraiko laikomų vištų. Paprastai ant viršutinės lentynos būna toks įpakavimas su kaimo vaizdeliais. Bet reik žiūrėt ant įpakavimo užrašus - yra ir kitų su vaizdeliais ir užrašais, kad kaimo kiaušiniai, o smulkiom raidelėm parašyta, kad narvuose laikomų vištų iš tikrųjų doh.gif o kaip jos ten laikomos mes jau matėm blink.gif

Aš tiesą sakant, viso filmuko neištvėriau schmoll.gif be to, kokia sveika gali būti taip laikomų gyvulių mėsa blink.gif kai gyvuliai tiek kenčia, patiria streso, negydomi ir praktiškai nudvesia nuo per blogų sąlygų blink.gif

O ekologiška mėsa, aš taip įsivaizduoju, yra gyvulių, kurie buvo šeriami ekologiškais pašarais, ganomi netręštose pievose ir buvo neduodami mėsos augimą skatinantys hormonai (kas yra visiška norma eiliniuose ūkiuose) bei antibiotikai jei to nereikėjo gydymui.

Aišku ekologiškumo sertifikatas matyt kurorto sąlygų negarantuoja biggrin.gif bet visgi šis tas rolleyes.gif bent jau nepripompuojami gyvuliai augimo hormunų kaip kad tos vištos filmuke ir bent ant kojų pastovi ir nepatiria infarktų dėl to.
Papildyta:
Mano bloge viena lankytoja paliko įrašą, kad Lietuvoje prekybos centruose randa ekologiškos vištienos. Labai įdomu, kur, kaip atrodo, t.y. kaip ją atpažint ir visa kita. Gal dar kas matėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 08 gegužės 2008 - 10:35
Kaip suprantu, ekologiškai mėsai neprivaloma gyvuliui laisvės duot. Ten labiau į pašarus
žiūri - šienas ir kokia eko kombikorma o ne žuvies kaulų miltų pašaras. Ir dar, kad hormonais nešertų.
Pagal tai, kokiom sąl. auga gyvuliai, tai jų mėsos visiškai neverta valgyt, nes jie net pajudėl negali, apauga riebalais ir tiek. Mano jau kažkada minėtoj knygoj "sveikata ir riebalai" rašo, kad geriausia valgyti žvėrieną - stirnos, laisvi triušiai ir pan. (iš kur gaut, neįsivaizduoju) arba mėsą pakeisti jūrinėm neplėšriom žuvim - jose daug reikalingų riebalų rūgščių, auga laisvėje ir neprišertos hormonais ar kitom šiukšlėm. Nors aš ir žuvies nevalgau...
Atsakyti
As kartais perku tokia vistiesa, vis galvoju, kad ji geresne...

"IKI GURMANAI atvėsinta višta. Ožkinių kaime ūkininkas geltonuosius mėsinius viščiukus erdviose patalpose augina apie 60 dienų. Jie lesinami tik augalinės kilmės lesalais. Net 80% lesalų sudaro natūralūs grūdai, o taip pat – kukurūzai, soja, žirniai, kviečiai. Laisvai judėdami viščiukai išauga raumeningi, o jų mėsa yra ypač skani. Pateikiama išvalyta ir atvėsinta vištiena ilgai išlieka šviežia ir išsaugo visas naudingąsias medžiagas bei švelnų skonį. "
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 08, 10:43)
...arba mėsą pakeisti jūrinėm neplėšriom žuvim - jose daug reikalingų riebalų rūgščių, auga laisvėje ir neprišertos hormonais ar kitom šiukšlėm. Nors aš ir žuvies nevalgau...

Bet su žuvim kitos bėdos - dabar, kai vandenys taip užteršti, tai visos žuvys pilnos visokių gyvsidabrių ir kitokių negėrybių...
Net graudu pasidaro, kai pagalvoji, iki ko prisigyvenom... sad.gif Užtat MB ir sako: reikia savo augint ir galvos neskaudės. smile.gif
Atsakyti
Nežinau, ar jau buvo čia minėtas šis straipsniukas:
apie E
Atsakyti
Na, bet jei ta žuvis neplėšri, tai joje toksinų mažiau. Nusigyvenom visiškai, ir kuo toliau, tuo labiau...
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 08, 14:24)
Na, bet jei ta žuvis neplėšri, tai joje toksinų mažiau. Nusigyvenom visiškai, ir kuo toliau, tuo labiau...

O kurios neplėšrios? (bendram išsilavinimui) g.gif
Šiaip kai gyvenau JAV, nešiojau, gimdžiau ir auginau vaikus, prieš 6 m., besilaukiant pirmosios pas savo ginekologą gavau sarašą - 5 žuvų - kurių negalima nėščioms naudoti dėl per didelės gyvsidabrio koncentracijos. Po 3 m. pastojus sąrašas jau buvo papildytas Tunu. Klausimas - kodėl jo nebuvo iki tol? Atsakymas: nes JAV tai labai populiari žuvis ir komerciškai "neapsimokėjo" jos uždrausti... doh.gif
Atsakyti
ir plesrios ir neplesrios prisiryja tu toksinu i valias. ir ant dugno ir zolese vandenyne teik brudo priversta, kad oho...
svari tikriaus tik ezere pagauta... nes ir upiu dauguma priterstos. nors yra dar ir svariu lietuvoj.
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 05 08, 11:12)
As kartais perku tokia vistiesa, vis galvoju, kad ji geresne...

"IKI GURMANAI atvėsinta višta. Ožkinių kaime ūkininkas geltonuosius mėsinius viščiukus erdviose patalpose augina apie 60 dienų. Jie lesinami tik augalinės kilmės lesalais. Net 80% lesalų sudaro natūralūs grūdai, o taip pat – kukurūzai, soja, žirniai, kviečiai. Laisvai judėdami viščiukai išauga raumeningi, o jų mėsa yra ypač skani. Pateikiama išvalyta ir atvėsinta vištiena ilgai išlieka šviežia ir išsaugo visas naudingąsias medžiagas bei švelnų skonį. "


Aš šitą irgi mėginau, man visai nieko pasirodė. Ne tokia drebutinė kaip kitos. Tik va kai nesertifikuota, tai ir nežinai, kada visi tie parašymai yra marketingas, o kada iš tiesų taip ir daroma, kaip rašoma rolleyes.gif


Atsakyti