QUOTE(daivaja @ 2008 05 06, 19:49)
Va va, o lenkiski tai tragiski, bent jau man

Tai is kokiu obuoliu kepsi

Jei kokiu padoresniu rastum-duok zinia, obuoliu pyragas-geris
Nu iš lenkiškų šiukšlių tai tikrai nekepsiu

Mūsų šeimoje yra griežtas embargas lenkiškoms prekėms ir olandiškoms daržovėms. Manau, teks jau geriau kepti iš visokių argentinos ir kitų tolimų šalių obuolių, labai skanūs, sultingi man yra Pink Lady (užmerkiu akis į tai, kad iš toli keliavo ir turbūt daug chemikalų gavo, nes NĖRA KĄ DARYT) ir kartais kai nesusenę Granny Smith.
Vakar padariau atradimą, padejavau anytai, kad labai noriu jos trintų uogų su cukrum, kur kameroj turi (nes vienąsyk vaišino, tai net sapnavau paskui). Ji tiesiog sutrina uogas su cukrum, sudeda į plastikinius indelius nuo be ko (sviesto, margarino, ledų, majonezo) ir laiko šaldiklyje. Tai ėmė raust šaldiklį (dieve mano, kiek moteriškė prisišaldžius visko, kad net pati nežino) ir rado užšaldytų mėlynių. Kai pradėjau kirst, žiūriu net nepanašu, kad ilgai šaldiklyje buvo, tiesiog atrodo ką tik sutrintos, nei kokių ledo kristalų, nieko... Tai išdavė paslaptį, jog reik daug cukraus dėt, tada nesusidaro tie kristalai, o būna kaip ką tik trinta. Jaučiu šią vasarą aš irgi prikišiu savo kamerą visko! (Ir kodėl seniau man nedaėjo, kad tai taip paprasta..?)