Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 05, 19:45)
aciuks.gif  aciuks.gif aciuks.gif
KAune, Megos Rimi, vakar mačiau ekologiškų žirnių po 0,99 už kg. Sena kaina 8,99 už kg blink.gif  blink.gif tai kiek tie žirniai iš tikro kainuoja, jeigu tokio dydžio nuolaida daroma  mastau.gif


O ką su tais žirniais daryt? biggrin.gif

Ta prasme, kaip juos paruošt, kad valgomi būtų? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 05, 21:57)
O ką su tais žirniais daryt?  biggrin.gif

Ta prasme, kaip juos paruošt, kad valgomi būtų?  rolleyes.gif

Pirma išmirkyti, o paskui žirnienę (žirnių sriubą) virti mirksiukas.gif Ir sūdyti tik baigiant virti, kad žirniai nesukietėtų rolleyes.gif

Čia daugiau lietuviškų receptų, visa knyga yra apie pasninko valgius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziezulablond: 05 gegužės 2008 - 21:39
Pirkejams - brangesne, bet ekologiska mesa
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 05 06, 08:55)


pagaliau gal ir mėsos ekologiškos pasirodys įprastiniuose prekybos centruose thumbup.gif

aš jau kaip ir susiradau ūkį, kuris parduoda žalią mėsą, bet reikia iš karto pirkti 10kg + reikia iš kažkur susižinoti, kokius turi turėti dokumentus patikrinta mėsa ax.gif

QUOTE(aidi @ 2008 05 06, 08:58)
dar apie prieskonius... 
Th Philipp radau labai ivairiu prieskoniu misiniu (firma Mara) ant kuriu ipakavimu parasyta be skoniu stiprikliu
O mes jau kokie 5 metai nenaudojam prieskoniu misiniu ir del E, ir del to, kad po kurio laiko supratau, kad visas maistas pasidaro vienodo vegetos skonio.

O apie fastfood - pradejau as namie jau daryt ir mesainius - vaikai ju nori, tai prasom lotuliukas.gif


super, aidi thumbup.gif teks varyt apsipirkt smile.gif tik man nelabai patinka, kad tiek Ekologiškuose produktuose, tiek Th.Phillips reik atsiskaityt grynais schmoll.gif čia parduotuvės tiems, kas gauna algas vokeliuose biggrin.gif nes aš viską gaunu į kortelę legaliai biggrin.gif tai man iš namų yra toliau važiuot ieškot bankomato nei kad tiesiai į Th.Philips tongue.gif

ziezulablond, aciu uz nuoroda, ten visko tiek daug bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 06, 20:24)
Tai dabar kepsiu ir kepsiu biskvitinius obuoliu pyragus (beje, pastebėjote, kad niekur nebėra pirkt lietuviškų obuolių?).


Va va, o lenkiski tai tragiski, bent jau man doh.gif Tai is kokiu obuoliu kepsi ax.gif Jei kokiu padoresniu rastum-duok zinia, obuoliu pyragas-geris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 05 06, 19:49)
Va va, o lenkiski tai tragiski, bent jau man doh.gif  Tai is kokiu obuoliu kepsi ax.gif Jei kokiu padoresniu rastum-duok zinia, obuoliu pyragas-geris thumbup.gif


Nu iš lenkiškų šiukšlių tai tikrai nekepsiu smile.gif Mūsų šeimoje yra griežtas embargas lenkiškoms prekėms ir olandiškoms daržovėms. Manau, teks jau geriau kepti iš visokių argentinos ir kitų tolimų šalių obuolių, labai skanūs, sultingi man yra Pink Lady (užmerkiu akis į tai, kad iš toli keliavo ir turbūt daug chemikalų gavo, nes NĖRA KĄ DARYT) ir kartais kai nesusenę Granny Smith.

Vakar padariau atradimą, padejavau anytai, kad labai noriu jos trintų uogų su cukrum, kur kameroj turi (nes vienąsyk vaišino, tai net sapnavau paskui). Ji tiesiog sutrina uogas su cukrum, sudeda į plastikinius indelius nuo be ko (sviesto, margarino, ledų, majonezo) ir laiko šaldiklyje. Tai ėmė raust šaldiklį (dieve mano, kiek moteriškė prisišaldžius visko, kad net pati nežino) ir rado užšaldytų mėlynių. Kai pradėjau kirst, žiūriu net nepanašu, kad ilgai šaldiklyje buvo, tiesiog atrodo ką tik sutrintos, nei kokių ledo kristalų, nieko... Tai išdavė paslaptį, jog reik daug cukraus dėt, tada nesusidaro tie kristalai, o būna kaip ką tik trinta. Jaučiu šią vasarą aš irgi prikišiu savo kamerą visko! (Ir kodėl seniau man nedaėjo, kad tai taip paprasta..?)
Atsakyti
Klausimas apie E išmanančioms. smile.gif
Na, su skonio stiprikliais (620-633) viskas aišku ir seniai jų vengiam. O kaip dėl kitų E - visokių stabilizatorių, emulgatorių ir kt.?

Beje, mes prieskonius trinam trintuvėje su piestele ax.gif :
user posted image

Kas dėl obuolių - man vienos rūšies lenkiški labai skanūs... Panašūs į lietuviškus, kurių nebėra. Ale ne visada ant tokių užtaikau... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 06 gegužės 2008 - 21:51
QUOTE(Ode @ 2008 05 06, 21:50)
Klausimas apie E išmanančioms. smile.gif
Na, su skonio stiprikliais (620-633) viskas aišku ir seniai jų vengiam. O kaip dėl kitų E - visokių stabilizatorių, emulgatorių ir kt.?

Beje, mes prieskonius trinam trintuvėje su piestele  ax.gif :
user posted image




Ode, štai tokią ir aš planuoju nusipirkt thumbup.gif - čia nusižiūrėjau iš Jamie Oliver biggrin.gif .
O ją užtenka paprastai vandeniu išplauti?

Stabilizatoriai ir emulgatoriai man irgi įtartinai atrodo, bet dar nenusimanau toj srity, reiktų paieškot daugiau info g.gif
Atsakyti
Tokią pat trintuvę Thomas Phillips mačiau 4u.gif
Aš tai šiais metais žemuogių derliaus laukiu, kad vėl galėčiau atėjus vasario mėnesiui mėgautis. Jos net kvapą išlaiko bigsmile.gif
Atsakyti
kazkada cia buvo diskusija apie kokiom salygom laikomos vistos ir kokie kiausiniai ju buna, cia netycia uzejau toki filmuka kaip laikomi pauksciai ir kiti gyvuliai... nu man siurpu, silpnesniu nervu neziurekit...
FILMUKAS
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 06, 19:24)
Beje, Vaizele, o kokia ten mėsa, kur reik 10 kg imt? Aš gal visai mielai su tavim kooperuočiaus, 5 kg paimt nėra sunku, ypač kai artėja šašlykų sezonas. Man kaip tik vaiko gimtadienis gamtoj po 3 sav. gresia. Šiandien iš eko paėmiau 30 ekologiškų kiaušinių (na, turėjau imt 20, bet apsirikom), tai labai džiaugiuos. Tai dabar kepsiu ir kepsiu biskvitinius obuoliu pyragus (beje, pastebėjote, kad niekur nebėra pirkt lietuviškų obuolių?).


Jautiena ekologiška. Kooperuojamės bigsmile.gif man kažkaip pirmą kartą tokį kiekį imti man šiek tiek nedrąsu ax.gif

Tai bandom? O tu žinai, kokių reikia dokumentų? Mane dar kažkiek nervina, kad reik pačiam žinot kokie turi būti išduoti dokumentai mėsai. Gal žinai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 07, 19:01)
Jautiena ekologiška. Kooperuojamės  bigsmile.gif man kažkaip pirmą kartą tokį kiekį imti man šiek tiek nedrąsu  ax.gif

Tai bandom? O tu žinai, kokių reikia dokumentų? Mane dar kažkiek nervina, kad reik pačiam žinot kokie turi būti išduoti dokumentai mėsai. Gal žinai?  unsure.gif



Tai jautiena ekologiška turbūt 100 lt/kg?? Nes jau parduotuvėj mačiau tam tikros jautienos dalys 56 Lt... Man geriau būtų kiauliena... Nebent kas papasakotų, kaip tinkamai steiką iškept, nes vyras dievina, o man niekad neišeina... Dėl sertifikatų, tai gal galima parašyti į Veterinarijos inspekcija?
Atsakyti