Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Ode @ 2008 05 01, 21:38)
Na, aš irgi truputį paranojikė tais klausimais. biggrin.gif Priešingai MB. hihihi.gif Iš to, ką teko skaityti literatūroje, padariau tokias išvadas:
-užsikrėtimo tikimybė yra labai maža; kažkuriam šaltinyje buvo duotas toks pavyzdys: vidutiniam vartotojui užsikrėsti yra tikimybė kartą per 84 m.
-organiškai augintos vištos yra žymiai mažiau užkrėstos
-kuo mažesnė ferma, tuo sveikesnės vištos.
Mūsų atveju, mano diedukai augina trejetą vištų ir mes jas vartojam 'drąsiai'. Vyras ir majonezą, ir kogelį-mogelį darė... Dabar, tiesa, vištukės suseno, tad kiaušinius perkam iš diedukų pažįstamų gretimam kaime. Žaliai dar nevartojom, bet labai ir nesisaugom. Dukra valgo tik skystai virtus...

Mano vyro giminaičiai kaime, vienkiemyje gyvena, prie miškelio, ir kartą darė kokį tai sūrį, kur dedasi kiaušiniai ir neužverdama. Tai paskui visi draugiškai gulėjo ligoninėje... Salmonelės gyvena ANT kiaušinio lukšto, ir jei lukštas neįtrūkęs, tai jos į vidų nepatenka ir tada nuplovimas turėtų padėti.
Bet rasti neįtrūkusių pardotuvinių kiaušinių beveik neįmanoma, tuo įsitikinau prieš Velykas, kai bandžiau pradūrusi lukštą ištuštinti kiaušinį.
Papildyta:
QUOTE(Cinside @ 2008 05 01, 11:42)
Nepadeda nuplovimas  biggrin.gif  Net verdančiu vandeniu nuplikinimas. Ir visokia soda trynimas ar actu. Tiesiog nepadeda, jos nežūsta


Na, gal tikslas yra ne sunaikinti, o nuplauti?
Nes priešingu atveju galima būtų teigti, kad jei jau pačiupinėjai kiaušinį, tai jau viskas, esi apsikrėtęs salmonelėmis ir tik virinimas iki kietumos tave išgelbės. Bet ne, gi užtenka rankas su muilu nusiplauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 02, 08:59)
Mano vyro giminaičiai kaime, vienkiemyje gyvena, prie miškelio, ir kartą darė kokį tai sūrį, kur dedasi kiaušiniai ir neužverdama. Tai paskui visi draugiškai gulėjo ligoninėje... Salmonelės gyvena ANT kiaušinio lukšto, ir jei lukštas neįtrūkęs, tai jos į vidų nepatenka ir tada nuplovimas turėtų padėti.
Bet rasti neįtrūkusių pardotuvinių kiaušinių beveik neįmanoma, tuo įsitikinau prieš Velykas, kai bandžiau pradūrusi lukštą ištuštinti kiaušinį.

Tai kad rašo, kad į vidų salmonėlės patenka ne (tik) per įtrūkimus, bet dėl to, kad lukštas poruotas. unsure.gif
Apskritai - kodėl anksčiau nebuvo tos problemos? Ar buvo, tik niekas nežinojo, kas tai yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 05 02, 22:19)
Tai kad rašo, kad į vidų salmonėlės patenka ne (tik) per įtrūkimus, bet dėl to, kad lukštas poruotas.  unsure.gif
Apskritai - kodėl anksčiau nebuvo tos problemos? Ar buvo, tik niekas nežinojo, kas tai yra?  g.gif



O kada tas anksčiau ?
Bent jau vokiška Wikipedia rašo, kad 1995 m. į apskaitą buvo įtraukti 200 000 susirgimų, o 2005 m. 50 000. Tai mažėja tų susirgimų. Bet dar rašo, kad kas penktas galėtų būti salmonelės nešiotojas g.gif .

Beje, naujausiame Ökotest numery turbūt tik vienas testas galėtų būti jums įdomus - plaukų kondicionieriai ar balzamai (nežinau, kaip taisyklingai lietuviškai vadinasi). Jei ką domina, sakykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 02, 23:12)
O kada tas anksčiau ?
Bent jau vokiška Wikipedia rašo, kad 1995 m. į apskaitą buvo įtraukti 200 000 susirgimų, o 2005 m. 50 000. Tai mažėja tų susirgimų. Bet dar rašo, kad kas penktas galėtų būti salmonelės nešiotojas  g.gif .

Niu, pvz., kai mūsų diedukai augo - vištas laikė, žalius kiaušinius gėrė, niekas nieko nešveitė ir nesirgo... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 03, 11:38)
Aš sakyčiau: sveikos vištos - sveiki kiaušiniai.

Jau anksčiau šioj temoj kalbėjom apie vištas, auginamas "koncentracijos stovyklose". Vargšės vištos, vargšai ir mes, valgantys tokius produktus  verysad.gif

Tai va, kad panašu, jog šiais laikais net savo nuosavom vištukėm negali pasitikėt - ir jos gali būti užsikrėtusios... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 03 gegužės 2008 - 12:39
QUOTE(Ode @ 2008 05 03, 12:39)
Tai va, kad panašu, jog šiais laikais net savo nuosavom vištukėm negali pasitikėt - ir jos gali būti užsikrėtusios...  unsure.gif



Nežinau, kas tom nuosavom vištukėm netiko. Ar jos perintos iš savų vištų? Dar turbūt svarbu ir, ką jos lesa.

Šiaip jau, sveikas organizmas su sveika imunine sistema sugeba pats susitvarkyti su ligom ir užkratais. Tad sveikam žmogui turbūt tos salmonelės ne toks didelis pavojus, sunkiau vaikams ir senesniems žmonėms.

Ką tik perskaičiau, kad salmonelėmis užsikrėtusios jau ir kiaulės bei kalakutai - čia šių metų kovo mėnesio informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 03 gegužės 2008 - 13:46
Apie vyną
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2008 05 04, 12:02)

Jau vis po truputį mintiju, kad reikėtų ekologiško vyno įsigyti, tik nelabai įsivaizduoju kaip jį atskirti ir kur jo pirkti g.gif
Gal esate ką nors išbandę ax.gif
Įdomu, o jeigu ištirtų degtinę, tekilą, brendžius,likerius ir t.t. Ten irgi gali būti visokių blogybių g.gif Ar ne g.gif
Atsakyti
O man nerimą kelia visokie skonio stiprikliai http://www.delfi.lt/...php?id=16887279
Kažkada per rusus ar ir laida apie tai buvo...
Nežinau, ką jau į parduotuvę eit su E sąrašu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 04, 21:08)
Jau vis po truputį mintiju, kad reikėtų ekologiško vyno įsigyti, tik nelabai įsivaizduoju kaip jį atskirti ir kur jo pirkti g.gif
Gal  esate ką nors išbandę ax.gif
Įdomu, o jeigu ištirtų degtinę, tekilą, brendžius,likerius ir t.t. Ten irgi gali būti visokių blogybių g.gif Ar ne g.gif



Kartais būna organic vyno Vyno klube, kur aš dažniausiai vyną ir perku. Bet manau, kad ir kitose spec. vyno parduotuvėse jo turi būti. Jis nėra kažkaip atskirai padėtas, tai reikėtų klaust. Aš vis atsitiktinai aptinku ir jis nėra ką brangesnis už paprastą.
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2008 05 04, 21:15)
O man nerimą kelia visokie skonio stiprikliai http://www.delfi.lt/...php?id=16887279
Kažkada per rusus ar ir laida apie tai buvo...
Nežinau, ką jau į parduotuvę eit su E sąrašu... unsure.gif



Aš tai namie įvedžiau griežtą draudimą pro duris įnešt čipsus. Mano vyras kaip išprotėjęs per dieną 1-2 tuos didelius suryja, aš jų visai nevalgau, nes nuo seno esu įsitikinus, kad jie kelia vėžį ir viskas. O jis dar mėgsta tuos Tafel su actu ir čili. Tai jau seniai bambėjau jam, kad mažintų, bet pamačiau, kad paskutiniu metu dozės tik didėja, tai supsichavau ir griežtai uždraudžiau. Mačiau dabar mašinoj valgo... Bet užtat prieš miega nesugrauš po porą pakelių... Nes svoris jo nuo tada, kai gyvenam kartu, auga kaip ant mielių, o dar su spaudimu problemos, tai tie čipsai yra tikras peilis.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 05, 14:36)
Su kavamale malu tik kavą. Vienąkart kažką kita sumaliau, bet paskui neįmanoma normaliai išvalyti. Juk nuo kiekvieno produkto lieka "pėdsakai"  g.gif

Imbierą tarkuoju tik šviežią - arbatoms sergant ir kaip prieskonį ką nors kepant. Naudokit imbierą kartu su česnaku, jie labai pagerina vienas kito puikiąsias savybes  mirksiukas.gif  thumbup.gif


Pas mus tik prieskoniam, tai jei ir lieka dallių ar kvapas, tai nekreipiu dėmesio.

Buvau rimi, aptikau sojos jogurto, užtepo, kakavinio kremo ir dar visokių gėrybių bigsmile.gif Skanu, be GMO, konservantų, dažiklių, 100% augaliniai
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 05, 21:08)
EL - valgomasis šaukštas
TL - arbatinis šaukštelis

4u.gif

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif


KAune, Megos Rimi, vakar mačiau ekologiškų žirnių po 0,99 už kg. Sena kaina 8,99 už kg blink.gif blink.gif tai kiek tie žirniai iš tikro kainuoja, jeigu tokio dydžio nuolaida daroma mastau.gif
Atsakyti