QUOTE(Ode @ 2008 05 01, 21:38)
Na, aš irgi truputį paranojikė tais klausimais. Priešingai MB. Iš to, ką teko skaityti literatūroje, padariau tokias išvadas:
-užsikrėtimo tikimybė yra labai maža; kažkuriam šaltinyje buvo duotas toks pavyzdys: vidutiniam vartotojui užsikrėsti yra tikimybė kartą per 84 m.
-organiškai augintos vištos yra žymiai mažiau užkrėstos
-kuo mažesnė ferma, tuo sveikesnės vištos.
Mūsų atveju, mano diedukai augina trejetą vištų ir mes jas vartojam 'drąsiai'. Vyras ir majonezą, ir kogelį-mogelį darė... Dabar, tiesa, vištukės suseno, tad kiaušinius perkam iš diedukų pažįstamų gretimam kaime. Žaliai dar nevartojom, bet labai ir nesisaugom. Dukra valgo tik skystai virtus...
-užsikrėtimo tikimybė yra labai maža; kažkuriam šaltinyje buvo duotas toks pavyzdys: vidutiniam vartotojui užsikrėsti yra tikimybė kartą per 84 m.
-organiškai augintos vištos yra žymiai mažiau užkrėstos
-kuo mažesnė ferma, tuo sveikesnės vištos.
Mūsų atveju, mano diedukai augina trejetą vištų ir mes jas vartojam 'drąsiai'. Vyras ir majonezą, ir kogelį-mogelį darė... Dabar, tiesa, vištukės suseno, tad kiaušinius perkam iš diedukų pažįstamų gretimam kaime. Žaliai dar nevartojom, bet labai ir nesisaugom. Dukra valgo tik skystai virtus...
Mano vyro giminaičiai kaime, vienkiemyje gyvena, prie miškelio, ir kartą darė kokį tai sūrį, kur dedasi kiaušiniai ir neužverdama. Tai paskui visi draugiškai gulėjo ligoninėje... Salmonelės gyvena ANT kiaušinio lukšto, ir jei lukštas neįtrūkęs, tai jos į vidų nepatenka ir tada nuplovimas turėtų padėti.
Bet rasti neįtrūkusių pardotuvinių kiaušinių beveik neįmanoma, tuo įsitikinau prieš Velykas, kai bandžiau pradūrusi lukštą ištuštinti kiaušinį.
Papildyta:
QUOTE(Cinside @ 2008 05 01, 11:42)
Nepadeda nuplovimas Net verdančiu vandeniu nuplikinimas. Ir visokia soda trynimas ar actu. Tiesiog nepadeda, jos nežūsta
Na, gal tikslas yra ne sunaikinti, o nuplauti?
Nes priešingu atveju galima būtų teigti, kad jei jau pačiupinėjai kiaušinį, tai jau viskas, esi apsikrėtęs salmonelėmis ir tik virinimas iki kietumos tave išgelbės. Bet ne, gi užtenka rankas su muilu nusiplauti