Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sultys

QUOTE(Papugele @ 2009 10 04, 19:10)
Ar apelsinus spaudziat su zievem ar nulupat?? 4u.gif


Aš irgi noriu pagal šitą receptą pasidaryti. Bet gal lupsiu tuos apelsinus prieš spaudžiant. 3 kg nėra daug. O apelsinai būna apipurkšti visokia chemija.
Atsakyti
QUOTE(risa @ 2009 10 02, 18:39)
g.gif  dziaugiates, kad i plastikinius butelius patogu konservuot, bet kiek esu girdejusi, plastikas reaguodamas su karstu skysciu isskiria nuodingas medziagas. Reiktu rimciau pasidomet, ar vietoj dvieu litru vitaminu nesigauna du litrai nuodu...
As praktikuoju tradicini buda- i stiklainius  smile.gif .

Teisingai pasakei.Ir as tai zinau.Geriau nesigundyt pigia tara schmoll.gif Siais metais obuoliu neuzderejo,tai ir sulciu nebespaudem-nera is ko... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos.Gal kuri atsilieps ir atsakys man.Visur ie6kojau info ,bet neradau.Kiek galioja koncervuotos obuoliu sultys 3ltr stiklainiuose.Vakar nueinu i rusi,ogi ziuriu,dar 10 trilitreku obuoliu sulciu turiu,nors ir siais metais nedariau,galvojau jau nebeliko.Aisku nezinau kurie stiklainiai praeitu metu,kurie uzpraeitu.Aisku drumzliu ant dugno yra.Pabijojau parsinest,nenoriu apnuodyt seimos.Gal kuri esat žinovė.Būčiau dėkinga už atsakyma.
Atsakyti
Sveikos.
Dėl plastikinės taros netinkamumo pilnai pritariu. Visiškai natūralios sultys (ne iš 100 proc koncentratų) net parduotuvėse būna tik stikliniuose buteliuose. Tokia tara ne tik išsaugo vitaminus, bet ir pratęsia saugojimo laiką, neapnuodija produkto savo chemine sudėtimi. Juk net ant plastikinių butelių dažnai rašoma, kad negalima jo turinio (pvz., limonado) saugoti karštyje, pvz., vasaros dieną saulių spindulių poveikyje. Natūralus alyvuogių ir kt. šalto spaudimo nerafinuotas aliejus irgi niekada nebūna plastike.
Aš obuolių sultis visada pilstau tik į stiklinius stiklainius, butelius.

Šiaip, Lawryte77, naminius konservus -sultis, agurkus, pomidorus ir t.t., stiklainiuose patartina suvartoti bent per metus, tačiau jei stiklainių dangteliai atrodo ,,sveikai", t.y. neišsiputę, o atidarius turinys ir jo skonis būna kaip įprastinis - valgyti galima net ir po 2 metų, ir neapsinuodysite. Tačiau, tame turinyje gali būti (ne garantuotai) šiek tiek mažiau naudingų savybių.
Pas mus visą laiką nuo vaikystės( jau ir pati seniai mama) užsilieka keliems metams ne tik sulčių, bet ir uogienių, daržovių salotų, agurkų, pomidorų. Net neseniai teko paragauti ir suvalgyti agurkus, kuriems buvo mažiausiai 5 metai (buvau apie juos pamiršusi), visi valgėme, stiklainiai su dangteliais ir patys agurkai atrodė sveikai, na ir mes likome gyvi ir sveiki bei visi patenkinti.
Todėl, siūlyčiau Lawrytei77 atidaryti stiklainiuką, paragauti ir nepastebėjus nieko blogo, išgerti. Net jei sultys po ragavimo ir pasirodys surugusios, tikrai, Lawryte, nenumirsi ir neapsinuodysi, aš tau garantuoju (ne kartą išbandyta), tik tokias sultis reikėtų išpilti (kai kas iš tokių surugusių sulčių vyną gamina, bet sultys tokiam dalykui turi būti nevirtos) . Atidarius stiklainį, sultis laikyti vėsioje vietoje ir kuo greičiau suvartoti, nes juk natūralios sultys be konservantų, todėl saugojimo laikas po atidarymo trumpas.

Na o su grybais griežtai: nesuvalgėme per metus ir lauk net neparagavę. Ir niekam nesiūlyčiau eksperimentuoti su jų ,,amžiūmi".
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Svekos 4u.gif

gal patarsit ir man. Issispaudziau namie sulciu su virtuviniu kombainu ir noreciau uzkonservuoti. Bet niekaip nesugalvoju kaip tas putas nukosti?
Gal kas spaudet namu salygomis sultis?

Patarkit

aciu 4u.gif
Atsakyti
vyras per kiaurasamtį praleido ir pakankamai gerai gavosi, bet gali, nuimti ir kai kaitinsi, nes jos sukyla į viršų
Atsakyti
QUOTE(peduke @ 2010 09 25, 10:07)
vyras per kiaurasamtį praleido ir pakankamai gerai gavosi, bet gali, nuimti ir kai kaitinsi, nes jos sukyla į viršų


Aciu 4u.gif

o kazin vynui ar tiktu taip spaustos sultys? Nebandet ? wub.gif
Atsakyti
ax.gif Gal kas nors galetu ir to vynelio receptuka koki isduoti? Noriu ir as jo tokio pabandyti blush2.gif
Atsakyti
Aš šiemet ruošiuosi pasidaryti šiek tiek sulčių iš alyvinių obuolių su namine sulčiaspaude į užsukamus stiklainius. Kaip sakot, ar sultys gausis, nėra didelė tikimybė, jog surūgs?
Atsakyti
Padariau ir aš šiandien pirmą blyną, išsispaudžiau su sulčiaspaude pabandymui obuolių sulčių su kriaušėmis. Gavosi labai skanios thumbup.gif Įpyliau vandenuko, atsivirinau ir bus mažajam ką paduoti. Savaitgalį imsimės rimtesnio kiekio lotuliukas.gif
Atsakyti
o man rupetu is kur gaut obuoliu - naturaliu, be chemijos. Gal kas zinot, kam siais metais uzderejo perdaug? domintu aplink Vilniu.. buciau dekinga, jei i az

taip pat idomu, kaip tie placiai issireklamave kaunieciai, parduodantis naturalias sultis, realiai uztikrina naturaluma - juk obuolius supirkineja
Atsakyti