Sveikos,
gal žinot, kur spaudžia sultis Utenoje ar prie Molėtų, a?
QUOTE(Maluna @ 2009 02 07, 19:45)
Gal atsakys kuri žinovė, sakykit jei ant obuolių sulčių viršaus užsidėjęs toks mažas ( nykščio nago dydžio) baltas pelėsis.Kenksminga ar ne? Skonis tai geras sulčių.Parsinešėm iš uošvienės, ir visi 3 buteliai 1,5l talpos su tuo pelėsiu.Beje dangteliai užsukami, Kubuš stiklainiai
Šiaip negalima gert tokių sulčių, taip ir uogienių nebegalima valgyti, jei matote bent kruopelytę pelėsio. Nes pelėsio sporos jau gali būti pasiskleidę per visą uogienę ar sultys ir tai gali labai pakenkti sveikatai. Plačiau aprašyta šiuose straipsniuose:
http://klaipeda.dien...io-pluta-129421
http://www.moteris.l...ervavimo_budai/
siandie prisispaudem obuoliu sulciu,1 maisa saldiniu,antra saldrugsciu+10 kg morku ir apelsinu apie 3 kg.sultys isejo
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 09 20, 23:51)
siandie prisispaudem obuoliu sulciu,1 maisa saldiniu,antra saldrugsciu+10 kg morku ir apelsinu apie 3 kg.sultys isejo
Mes irgi savaitgali prisigaminom labai skaniu sulciu Maisui obuoliu dejom po viena dideli raudona burokeli.. Spalva labai grazi, skonis pasakiskas Gavosi labai saldzios, gal "kalti" obuoliai buvo , nes rinkom ananasinius ir kitos veisles saldzius...
Planuojam dar spausti. Gal pabandysim pagal si recepta Labai jau idomu ir vilioja tie apelsinai
Sveikos mergaites!
Reikia jusu patarimu. Siemest bandysiu pirmakart vakuoti obouliu sultys (jei, aisku isspausiu ka nors ). Kaip supratau, isspausiu sultis, ipilsiu i puoda, pakaitinsiu ir galiu tada i sterilius stiklainiukus ispilstyti, uzsukti ir i rusi? Tik man neaisku, ar cukru reikia deti ar ne, kad nesurugtu, ar dar ka nors, kad neatsitiktu?
Aciu uz pagalba!
Reikia jusu patarimu. Siemest bandysiu pirmakart vakuoti obouliu sultys (jei, aisku isspausiu ka nors ). Kaip supratau, isspausiu sultis, ipilsiu i puoda, pakaitinsiu ir galiu tada i sterilius stiklainiukus ispilstyti, uzsukti ir i rusi? Tik man neaisku, ar cukru reikia deti ar ne, kad nesurugtu, ar dar ka nors, kad neatsitiktu?
Aciu uz pagalba!
Uzsivakavau ir as pobuoliu sulciu vakar.Gana nemazai gavos. Nedejau jokio cukraus. Nereik jo.Bent jau ir mama ir mociute taip sake.
QUOTE(Renata123 @ 2009 09 28, 19:49)
Sveikos mergaites!
Reikia jusu patarimu. Siemest bandysiu pirmakart vakuoti obouliu sultys (jei, aisku isspausiu ka nors ). Kaip supratau, isspausiu sultis, ipilsiu i puoda, pakaitinsiu ir galiu tada i sterilius stiklainiukus ispilstyti, uzsukti ir i rusi? Tik man neaisku, ar cukru reikia deti ar ne, kad nesurugtu, ar dar ka nors, kad neatsitiktu?
Aciu uz pagalba!
Reikia jusu patarimu. Siemest bandysiu pirmakart vakuoti obouliu sultys (jei, aisku isspausiu ka nors ). Kaip supratau, isspausiu sultis, ipilsiu i puoda, pakaitinsiu ir galiu tada i sterilius stiklainiukus ispilstyti, uzsukti ir i rusi? Tik man neaisku, ar cukru reikia deti ar ne, kad nesurugtu, ar dar ka nors, kad neatsitiktu?
Aciu uz pagalba!
niekada cukraus nededu,jei per mazai idesi,visos sultys surugs,tada bus vyniuko
Man rodos gautusi tas pats kaip ir i plastikine lekste karsta sriuba isipilt. Paragavau vakar makaronu sriubytes is tokios lekstes. Grynai plastmases skonis Tas pats butu ir su sultim manau. Geriau jau i stiklainius pilstyt.
Beje iskilo klausimukas.O atidarius obuoliu sultis galima kambario temperaturoj laikyt? Nesurugs kazi...
Beje iskilo klausimukas.O atidarius obuoliu sultis galima kambario temperaturoj laikyt? Nesurugs kazi...
QUOTE(bumbasi @ 2009 10 03, 10:45)
Man rodos gautusi tas pats kaip ir i plastikine lekste karsta sriuba isipilt. Paragavau vakar makaronu sriubytes is tokios lekstes. Grynai plastmases skonis Tas pats butu ir su sultim manau. Geriau jau i stiklainius pilstyt.
Beje iskilo klausimukas.O atidarius obuoliu sultis galima kambario temperaturoj laikyt? Nesurugs kazi...
Beje iskilo klausimukas.O atidarius obuoliu sultis galima kambario temperaturoj laikyt? Nesurugs kazi...
Aš,naudoju tik stiklinius indus sultis.
Labai gerai,nuo sulčių pirktų parduotuvėse.
Išplaunu,iškaitinu,ir,kuo puikiausiai laikosi.
Dėl sulčių, laikymo kambario temperatūroje atidarius,aųš manau,kad jos ilgai neišsilaikys,kaip ir kiekvienas produktas,juk jos pagauna oro ir galii gautis rūgimo procesas.
Ar apelsinus spaudziat su zievem ar nulupat??