O gal kas spaudžiat pačios? Pas mus šiemet lūūūūžta obelys uo obuolių, ir jų apie 10, ką reiks daryt, neįsivaizduoju. O kur dar kriaušės visos, slyvos Jau ir butelių tiek neprisirinksiu.
spaudziau pati siandien, nedideli kieki, nes smarkiai rankos pavargsta, del kaitinimo, tai nezinau, mano sese kai spaude, tai uzvirino ir supile, tai ir as taip padariau supiliau i stikliunius butelius nuo sulciu, gal laikisis?
sultys yra kaitinamos iki 80 laipsniu temperaturos ,as turiu termometra ,o kas jo neturi tai iki tiek kol pasirodo baltos tipo putos po to i steril.stikl.ir i rusi
esu staciusi ir is labai rugsciu obuoliu ,net pusiau zaliu (per anksti atsidurem kaime ir puszalius nuraskem ,dar antaniniu)o ir sulciu isspaudem apie 0,5 tonos,(aisku visa gimine apdalinau)o dar ir antro vaiko laukiausi tai staciau be cukraus,tai stovejo visi stiklainiai tik jau labai rugstu buvo,tada atidarius stiklaini virdavau sirupo ir supildavau.
Važiuojant Nemenčinės plentu, tik pravažiavus tą MAXIMą yra posūkis į dešinę. *****, tiksliai nepamenu kuris, bet bent jau pernai tai kabojo skelbimas ir rodyklė