QUOTE(Kantrus labai @ 2015 07 23, 12:22)
Neverta spausti sultis žiemai! Pasterizuodami sunaikinate enzimus, fermentus ir svarbiausius vitaminus. Lieka fruktozė ir kalorijos. Spauskite kasdien iš šviežių vaisių ir daržovių ir galvokite , kaip išlaikyti namuose užaugintas gėrybes, kuo ilgiau, bent iki kalėdų. O vėliau pirkite parduotuvėje ir nebijokite ūkininkų pertrešimų, spaudžiant su lėtaeige sulčiaspaude nitratai ir nitritai lieka išspaudose.
Nu, dar propagandos
Viską senų seniausiai žinom, ačiū. O parduotuvinių nepirksiu vien todėl, kad savi sodai pilni švarių, nepripurkštų vaisių. Ir nereikia spėliot, kiek ten ko pasiliko išspaudose, kiek - ne. Ir kas jums sakė, kad vien tik nitratai ir nitritai papuola į parduodamus vaisius? O kur visi purškimai nuo kenkėjų, purškimai sandėliuose kad nevystų, kad nepūtų, kad nepelytų ir atrodytų kaip ... vaškinės žvakės. Žodžiu, jei jums gerai - žaiskit su tuo lėtaeigiu aparatu, įsivaizduodami sveikatą. O mes gersim naturalias sultis, kad ir su mažiau vitaminų, fermentų, enzimų ir t.t., bet nors žinosim, kad ir su mažiau brudo
. O jų trūkumą kompensuosim netrintais naminiais obuoliais, kitais vaisiais ir daržovėm. Ląsteliena žmogui irgi gyvybiškai reikalinga, todėl nematau reikalo gero produkto gadinti spaudžiant. O naminių obuolių sultys atsigėrimui - tik todėl, kad nebeįveikiam viso krituolių derliaus įprastai valgant. Supūdyti - gaila.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2015 09 14, 15:55)
Kaune tai uz 110 l mokejom 50 e, dezuciu neemem, nes turim is seniau
Papildyta:
mes mokėjom po 2,30e už maišelį be dėžutės. Su dėžute - 2,60. Bet spausti priima ne mažiau, kaip 3 maišus.