Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sultys

QUOTE(maltakava @ 2014 10 09, 13:11)
O jei sultys patamsejo,ar liko pastovet nepasterizuotos per nakti...tai manot,kad jos jau vitaminu prasme nebenaudingos? g.gif



Kaip ir su visomis sultimis, kuo ilgiau stovi, tuo daugiau vitaminu suyra, kaip ir nuo kaitinimo. Mano asmenine nuomone, tokios sultys tiesiog kaip gerimas, naudos jose neieskau (aisku, tai daug geresne alternatyva sultims is koncentrato ir pan., bent zinai, is ko ir kaip pasidarei).
Patamsejimas tiesiog nuo salycio su oru, indu.
Atsakyti
Norint išlaikyti kuo daugiau vitaminų sultyse, reikia kuo greičiau jas užkaitinti iki 70 - 75 C temperatūros ir išpilstyti į sterilius stiklinius indus. Kuo greičiau sultys induose atvės, tuo jos bus skaidresnės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 10 09, 19:29)
Norint išlaikyti kuo daugiau vitaminų sultyse, reikia kuo greičiau jas užkaitinti iki 70 - 75 C temperatūros ir išpilstyti į sterilius stiklinius indus. Kuo greičiau sultys induose atvės, tuo jos bus skaidresnės  smile.gif



Sita zinau. Bet kai parsivezi namo gerokai virs 100 litru ir vienu metu kaitini tik apie 17-20 l, tai tas kuo greiciau nera imanomas. ax.gif
Atsakyti
Idomu, kiek laiko galima gerti atidarytas sultis is tu olastikiniu maiseliu?
Atsakyti
Čia turit minty tas konservuotas po 5l?
Mums sakė, o ir patys išbandėm, kad neribotai (na, proto ribose biggrin.gif ) kol išgeri. Tik jei oro burbulą pagauna, tai amen. Neužilgo ir surūgsta. Bet man taip pasitaikė tik vienai dėžei per 2 metus. O turim vien šiemet 250l.
Atsakyti
Kiek laiko galima laikyti užvakuotas obuolių sultis? Du metai stovi, neišgeriam, pilti laukan ar dar gali stovėti? gal kuri susidūrėte su terminais...
Atsakyti
Neverta spausti sultis žiemai! Pasterizuodami sunaikinate enzimus, fermentus ir svarbiausius vitaminus. Lieka fruktozė ir kalorijos. Spauskite kasdien iš šviežių vaisių ir daržovių ir galvokite , kaip išlaikyti namuose užaugintas gėrybes, kuo ilgiau, bent iki kalėdų. O vėliau pirkite parduotuvėje ir nebijokite ūkininkų pertrešimų, spaudžiant su lėtaeige sulčiaspaude nitratai ir nitritai lieka išspaudose.
Atsakyti
Ar jau kas spaudė šiemet sultis?
Kainos kosminės. blink.gif
Gal radot kur pigiau?
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2015 07 22, 09:57)
Kiek laiko galima laikyti užvakuotas obuolių sultis? Du metai stovi, neišgeriam, pilti laukan ar dar gali stovėti? gal kuri susidūrėte su terminais...


10 metų ir daugiau, kol stovi, tol geros
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 09 07, 09:59)
Ar jau kas spaudė šiemet sultis?
Kainos kosminės.  blink.gif
Gal radot kur pigiau?



Kiek šiemet? Mes vakar užvažiavom Anykščiuose paklaust, tai dar nežino kainų
Atsakyti
Kaune tai uz 110 l mokejom 50 e, dezuciu neemem, nes turim is seniau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pašnekutė @ 2015 02 09, 21:37)
Čia turit minty tas konservuotas po 5l?
Mums sakė, o ir patys išbandėm, kad neribotai (na, proto ribose  biggrin.gif ) kol išgeri. Tik jei oro burbulą pagauna, tai amen. Neužilgo ir surūgsta. Bet man taip pasitaikė tik vienai dėžei per 2 metus. O turim vien šiemet 250l.

kad nepagautu oro, reikia dezutes gala pakelt auksciau. As vaikiska lego kaladele pakisu ir stovi taip kol isgeriam. taip laikant nepasitaike nei kart kad gautu oro ir surugtu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kantrus labai @ 2015 07 23, 12:22)
Neverta spausti sultis žiemai! Pasterizuodami sunaikinate enzimus, fermentus ir svarbiausius vitaminus. Lieka fruktozė ir kalorijos. Spauskite kasdien iš šviežių vaisių ir daržovių ir galvokite , kaip išlaikyti  namuose užaugintas gėrybes, kuo ilgiau, bent iki kalėdų. O vėliau pirkite parduotuvėje ir nebijokite ūkininkų pertrešimų, spaudžiant su lėtaeige sulčiaspaude nitratai ir nitritai lieka išspaudose.

Nu, dar propagandos lotuliukas.gif Viską senų seniausiai žinom, ačiū. O parduotuvinių nepirksiu vien todėl, kad savi sodai pilni švarių, nepripurkštų vaisių. Ir nereikia spėliot, kiek ten ko pasiliko išspaudose, kiek - ne. Ir kas jums sakė, kad vien tik nitratai ir nitritai papuola į parduodamus vaisius? O kur visi purškimai nuo kenkėjų, purškimai sandėliuose kad nevystų, kad nepūtų, kad nepelytų ir atrodytų kaip ... vaškinės žvakės. Žodžiu, jei jums gerai - žaiskit su tuo lėtaeigiu aparatu, įsivaizduodami sveikatą. O mes gersim naturalias sultis, kad ir su mažiau vitaminų, fermentų, enzimų ir t.t., bet nors žinosim, kad ir su mažiau brudo mirksiukas.gif. O jų trūkumą kompensuosim netrintais naminiais obuoliais, kitais vaisiais ir daržovėm. Ląsteliena žmogui irgi gyvybiškai reikalinga, todėl nematau reikalo gero produkto gadinti spaudžiant. O naminių obuolių sultys atsigėrimui - tik todėl, kad nebeįveikiam viso krituolių derliaus įprastai valgant. Supūdyti - gaila.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2015 09 14, 15:55)
Kaune tai uz 110 l mokejom 50 e, dezuciu neemem, nes turim is seniau  smile.gif
Papildyta:

mes mokėjom po 2,30e už maišelį be dėžutės. Su dėžute - 2,60. Bet spausti priima ne mažiau, kaip 3 maišus. g.gif
Atsakyti