Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sultys

siaip jau, jei sveikata rupi, tai nei i plastikinius krepselius, nei i plastikinius butelius karsto (silto) nei skyscio nei ko is maisto deti/pilti negalima, nes is plastiko issiskiria kenksmingos medziagos. Bet cia jau kiekviena pati sprendzia.
Atsakyti
Laba diena supermamos. Norėjau Jūsų patarimo. Užvakavau obuolių sultis ir keli stiklainiai "suburbuliavo", gal blogi dangteliai pakliuvo, gal pati blogai užsukau... Žodžiu... Ką būtų galima padaryti iš tų sulčių (parūgusių). Vynui nei įrangos, nei laiko neturiu. Gal sultis dar pakaitinti galima( atseit atsigaus)? O gal kokius burokėlius užpilti? Ar ir juos sugadinsiu? Ar be gailesčio pilti lauk...
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija. Pasidalinkit patirtim
Iš anksto ačiū
Atsakyti
QUOTE(eliukas @ 2014 09 30, 14:01)
Ar be gailesčio pilti lauk...
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija. Pasidalinkit patirtim
Iš anksto ačiū

Pilti lauk 4u.gif
Atsakyti
Surizikavau smile.gif su savo parūgusiom sultim. Pavirinau, nugraibiau putas, įmečiau porą lauro lapų, pipiriukų ir užpyliau virtus burokėlius. Laikiau balkone. Šiandien paragavau burokėlius... ogi super biggrin.gif Aišku tie burokėliai greitam naudojimui bus skirti, nes ne vakavau. Tai tiek tų mano eksperimentų wink.gif
Atsakyti
Nu ka, dalinuosi patirtimi: isbandziau pilti verdancias sultis i plastikinius buteliukus nuo mineralinio vandens. Nepasitvirtino schmoll.gif Buteliukas eme deformuotis, vos tik karstis pasieke ji doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 06, 08:57)
Nu ka, dalinuosi patirtimi: isbandziau pilti verdancias sultis i plastikinius buteliukus nuo mineralinio vandens. Nepasitvirtino schmoll.gif Buteliukas eme deformuotis, vos tik karstis pasieke ji doh.gif

man atrodo taip ir turi būti mirksiukas.gif
o laikėti kibire su šaltu vandeniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 10 06, 08:59)
man atrodo taip ir turi būti  mirksiukas.gif
o laikėti kibire su šaltu vandeniu  g.gif

Ne. nelaikiau. Galvojau, kad jei noriu termiskai apdorotu sulciu, tai neturi buti kontakto karstas-saltas. g.gif Ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 29, 16:36)
siaip jau, jei sveikata rupi, tai nei i plastikinius krepselius, nei i plastikinius butelius karsto (silto) nei skyscio nei ko is maisto deti/pilti negalima, nes is plastiko issiskiria kenksmingos medziagos. Bet cia jau kiekviena pati sprendzia.

Pritariu 100 procentu.Viena karta padariau tokia klaida,kad spaudem sultis ir pilstem tuomet i maiselius...bet man jos taip neskaniai geresi schmoll.gif ,vis atrodydavo,kad geriu ne kaip vitaminus,bet kaip nuoda,tai sakiau daugiau gyvenime nebepilsim i joki plastika.Pats geriausias budas stikliniai stiklainiai.Tik reikia netinget ir gersit sveikas sultis.
Jetau,o dar ir pacios pilat i pastikinius bambalius,kurie nuo karsio net susitraukia....kaip baisu blink.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maltakava: 06 spalio 2014 - 13:26
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 06, 09:02)
Ne. nelaikiau. Galvojau, kad jei noriu termiskai apdorotu sulciu, tai neturi buti kontakto karstas-saltas. g.gif Ar as klystu?

na čia kiek buvo patarimų tai kad laikyti šaltame vandenyje ir pilti karštas mirksiukas.gif

pati neebandžiau,susipilsčiau į stiklainius smile.gif

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 10 06, 15:18)
na čia kiek buvo patarimų tai kad laikyti šaltame vandenyje ir pilti karštas  mirksiukas.gif

pati neebandžiau,susipilsčiau į stiklainius  smile.gif

Tai as ta pati jau seniai padariau, ir esu uz stikline tara visu 100% drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Siaip buvo idomu pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
Esame sulčių gerbėjai, tad spaudžiame dideliais kiekiais. Jau antri metai į maišelius. Patogiau nesugalvosi. Kai prisimenu paruošimą didžiulių kiekių stiklainių (konservuoju tik į ne didesnius nei 1,5 l, kitaip tenka išpilti,nes nespėjame suvartoti (ar išmesti, jei konservuoti daržovės ar vaisiai)), net nupurto. O ir kai parsiveždavome daug sulčių, tai didelė dalis ilgai pastovi, patamsėja, kol supili į stiklainius (ant viryklės daug didelių puodų nepridėsi, maximum 2), būdavo, kad ir kitai dienai likdavo darbo. Tai jau apie tokių sulčių naudą gal ir nelabai verta galvoti.
Tiesa, niekada nededame į sultis cukraus. Bet ir niekada nespaudžiame iš rūgščių obuolių.

Perskaičiau temą, buvo skundų dėl fasuotų sulčių. Tai pasakysiu, kad jei spaudykla ne namudinio lygio, vežkite atgal (ar kreipkitės į spaudėjus). Kalbėjausi su Obuolių namų darbuotoju, sakė, kad pasitaiko brokuotų maišelių. Ir jei kyla kažkokių problemų su sultimis, jie pakeičia į kitas. Nors yra ir tokių spaudyklų, kurios nepriima jokių pretenzijų, jei sulčių maišeliai buvo laikomi be dėžučių.
Be to, ne visus "maišelinės" spaudyklos priima spaudimui šakniavaisius (dėl kažkokios bakterijos, norint ją sunaikinti, sultis reikėtų kaitinti iki 110 laipsnių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingada: 09 spalio 2014 - 08:45
QUOTE(Ingada @ 2014 10 09, 09:44)
Esame sulčių gerbėjai, tad spaudžiame dideliais kiekiais. Jau antri metai į maišelius. Patogiau nesugalvosi. Kai prisimenu paruošimą didžiulių kiekių stiklainių (konservuoju tik į ne didesnius nei 1,5 l, kitaip tenka išpilti,nes nespėjame suvartoti  (ar išmesti, jei konservuoti daržovės ar vaisiai)), net nupurto. O ir kai parsiveždavome daug sulčių, tai didelė dalis ilgai pastovi, patamsėja, kol supili į stiklainius (ant viryklės daug didelių puodų nepridėsi, maximum 2), būdavo, kad ir kitai dienai likdavo darbo. Tai jau apie tokių sulčių naudą gal ir nelabai verta galvoti.
Tiesa, niekada nededame į sultis cukraus. Bet ir niekada nespaudžiame iš rūgščių obuolių.

Perskaičiau temą, buvo skundų dėl fasuotų sulčių. Tai pasakysiu, kad jei spaudykla ne namudinio lygio, vežkite atgal (ar kreipkitės į spaudėjus). Kalbėjausi su Obuolių namų darbuotoju, sakė, kad pasitaiko brokuotų maišelių. Ir jei kyla kažkokių problemų su sultimis, jie pakeičia į kitas. Nors yra ir tokių spaudyklų, kurios nepriima jokių pretenzijų, jei sulčių maišeliai buvo laikomi be dėžučių.
Be to, ne visus "maišelinės" spaudyklos priima spaudimui šakniavaisius (dėl kažkokios bakterijos, norint ją sunaikinti, sultis reikėtų kaitinti iki 110 laipsnių).


O jei sultys patamsejo,ar liko pastovet nepasterizuotos per nakti...tai manot,kad jos jau vitaminu prasme nebenaudingos? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maltakava: 09 spalio 2014 - 12:14