siaip jau, jei sveikata rupi, tai nei i plastikinius krepselius, nei i plastikinius butelius karsto (silto) nei skyscio nei ko is maisto deti/pilti negalima, nes is plastiko issiskiria kenksmingos medziagos. Bet cia jau kiekviena pati sprendzia.
Laba diena supermamos. Norėjau Jūsų patarimo. Užvakavau obuolių sultis ir keli stiklainiai "suburbuliavo", gal blogi dangteliai pakliuvo, gal pati blogai užsukau... Žodžiu... Ką būtų galima padaryti iš tų sulčių (parūgusių). Vynui nei įrangos, nei laiko neturiu. Gal sultis dar pakaitinti galima( atseit atsigaus)? O gal kokius burokėlius užpilti? Ar ir juos sugadinsiu? Ar be gailesčio pilti lauk...
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija. Pasidalinkit patirtim
Iš anksto ačiū
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija. Pasidalinkit patirtim
Iš anksto ačiū
QUOTE(eliukas @ 2014 09 30, 14:01)
Ar be gailesčio pilti lauk...
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija. Pasidalinkit patirtim
Iš anksto ačiū
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija. Pasidalinkit patirtim
Iš anksto ačiū
Pilti lauk
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 06, 08:57)
Nu ka, dalinuosi patirtimi: isbandziau pilti verdancias sultis i plastikinius buteliukus nuo mineralinio vandens. Nepasitvirtino Buteliukas eme deformuotis, vos tik karstis pasieke ji
man atrodo taip ir turi būti
o laikėti kibire su šaltu vandeniu
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 10 06, 08:59)
Ne. nelaikiau. Galvojau, kad jei noriu termiskai apdorotu sulciu, tai neturi buti kontakto karstas-saltas. Ar as klystu?
QUOTE(Leksa @ 2014 09 29, 16:36)
siaip jau, jei sveikata rupi, tai nei i plastikinius krepselius, nei i plastikinius butelius karsto (silto) nei skyscio nei ko is maisto deti/pilti negalima, nes is plastiko issiskiria kenksmingos medziagos. Bet cia jau kiekviena pati sprendzia.
Pritariu 100 procentu.Viena karta padariau tokia klaida,kad spaudem sultis ir pilstem tuomet i maiselius...bet man jos taip neskaniai geresi ,vis atrodydavo,kad geriu ne kaip vitaminus,bet kaip nuoda,tai sakiau daugiau gyvenime nebepilsim i joki plastika.Pats geriausias budas stikliniai stiklainiai.Tik reikia netinget ir gersit sveikas sultis.
Jetau,o dar ir pacios pilat i pastikinius bambalius,kurie nuo karsio net susitraukia....kaip baisu .
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 06, 09:02)
Ne. nelaikiau. Galvojau, kad jei noriu termiskai apdorotu sulciu, tai neturi buti kontakto karstas-saltas. Ar as klystu?
na čia kiek buvo patarimų tai kad laikyti šaltame vandenyje ir pilti karštas
pati neebandžiau,susipilsčiau į stiklainius
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 10 06, 15:18)
na čia kiek buvo patarimų tai kad laikyti šaltame vandenyje ir pilti karštas
pati neebandžiau,susipilsčiau į stiklainius
pati neebandžiau,susipilsčiau į stiklainius
Tai as ta pati jau seniai padariau, ir esu uz stikline tara visu 100%
Siaip buvo idomu pabandyti
Esame sulčių gerbėjai, tad spaudžiame dideliais kiekiais. Jau antri metai į maišelius. Patogiau nesugalvosi. Kai prisimenu paruošimą didžiulių kiekių stiklainių (konservuoju tik į ne didesnius nei 1,5 l, kitaip tenka išpilti,nes nespėjame suvartoti (ar išmesti, jei konservuoti daržovės ar vaisiai)), net nupurto. O ir kai parsiveždavome daug sulčių, tai didelė dalis ilgai pastovi, patamsėja, kol supili į stiklainius (ant viryklės daug didelių puodų nepridėsi, maximum 2), būdavo, kad ir kitai dienai likdavo darbo. Tai jau apie tokių sulčių naudą gal ir nelabai verta galvoti.
Tiesa, niekada nededame į sultis cukraus. Bet ir niekada nespaudžiame iš rūgščių obuolių.
Perskaičiau temą, buvo skundų dėl fasuotų sulčių. Tai pasakysiu, kad jei spaudykla ne namudinio lygio, vežkite atgal (ar kreipkitės į spaudėjus). Kalbėjausi su Obuolių namų darbuotoju, sakė, kad pasitaiko brokuotų maišelių. Ir jei kyla kažkokių problemų su sultimis, jie pakeičia į kitas. Nors yra ir tokių spaudyklų, kurios nepriima jokių pretenzijų, jei sulčių maišeliai buvo laikomi be dėžučių.
Be to, ne visus "maišelinės" spaudyklos priima spaudimui šakniavaisius (dėl kažkokios bakterijos, norint ją sunaikinti, sultis reikėtų kaitinti iki 110 laipsnių).
Tiesa, niekada nededame į sultis cukraus. Bet ir niekada nespaudžiame iš rūgščių obuolių.
Perskaičiau temą, buvo skundų dėl fasuotų sulčių. Tai pasakysiu, kad jei spaudykla ne namudinio lygio, vežkite atgal (ar kreipkitės į spaudėjus). Kalbėjausi su Obuolių namų darbuotoju, sakė, kad pasitaiko brokuotų maišelių. Ir jei kyla kažkokių problemų su sultimis, jie pakeičia į kitas. Nors yra ir tokių spaudyklų, kurios nepriima jokių pretenzijų, jei sulčių maišeliai buvo laikomi be dėžučių.
Be to, ne visus "maišelinės" spaudyklos priima spaudimui šakniavaisius (dėl kažkokios bakterijos, norint ją sunaikinti, sultis reikėtų kaitinti iki 110 laipsnių).
QUOTE(Ingada @ 2014 10 09, 09:44)
Esame sulčių gerbėjai, tad spaudžiame dideliais kiekiais. Jau antri metai į maišelius. Patogiau nesugalvosi. Kai prisimenu paruošimą didžiulių kiekių stiklainių (konservuoju tik į ne didesnius nei 1,5 l, kitaip tenka išpilti,nes nespėjame suvartoti (ar išmesti, jei konservuoti daržovės ar vaisiai)), net nupurto. O ir kai parsiveždavome daug sulčių, tai didelė dalis ilgai pastovi, patamsėja, kol supili į stiklainius (ant viryklės daug didelių puodų nepridėsi, maximum 2), būdavo, kad ir kitai dienai likdavo darbo. Tai jau apie tokių sulčių naudą gal ir nelabai verta galvoti.
Tiesa, niekada nededame į sultis cukraus. Bet ir niekada nespaudžiame iš rūgščių obuolių.
Perskaičiau temą, buvo skundų dėl fasuotų sulčių. Tai pasakysiu, kad jei spaudykla ne namudinio lygio, vežkite atgal (ar kreipkitės į spaudėjus). Kalbėjausi su Obuolių namų darbuotoju, sakė, kad pasitaiko brokuotų maišelių. Ir jei kyla kažkokių problemų su sultimis, jie pakeičia į kitas. Nors yra ir tokių spaudyklų, kurios nepriima jokių pretenzijų, jei sulčių maišeliai buvo laikomi be dėžučių.
Be to, ne visus "maišelinės" spaudyklos priima spaudimui šakniavaisius (dėl kažkokios bakterijos, norint ją sunaikinti, sultis reikėtų kaitinti iki 110 laipsnių).
Tiesa, niekada nededame į sultis cukraus. Bet ir niekada nespaudžiame iš rūgščių obuolių.
Perskaičiau temą, buvo skundų dėl fasuotų sulčių. Tai pasakysiu, kad jei spaudykla ne namudinio lygio, vežkite atgal (ar kreipkitės į spaudėjus). Kalbėjausi su Obuolių namų darbuotoju, sakė, kad pasitaiko brokuotų maišelių. Ir jei kyla kažkokių problemų su sultimis, jie pakeičia į kitas. Nors yra ir tokių spaudyklų, kurios nepriima jokių pretenzijų, jei sulčių maišeliai buvo laikomi be dėžučių.
Be to, ne visus "maišelinės" spaudyklos priima spaudimui šakniavaisius (dėl kažkokios bakterijos, norint ją sunaikinti, sultis reikėtų kaitinti iki 110 laipsnių).
O jei sultys patamsejo,ar liko pastovet nepasterizuotos per nakti...tai manot,kad jos jau vitaminu prasme nebenaudingos?