O kokiu santykiu konservuojate obuoliu sultis su
moliūgais?
radau tokį receptą, gal geras:
Ingredientai:
1,5 l naminių obuolių sulčių,
1,5 l naminių moliūgo sulčių
Gaminimas:Namie sulčiaspaude sunktos sultys gaunasi tirštos. Jas reikia šiek tiek persunkti, supilti lygiomis dalimis, užvirti ir uždaryti į iškaitintus stiklainius. Žiemą, t.y. pastovėję, jos būna skanesnės, nes ,,susigyvena'' tarpusavyje. Švelnaus skonio, nesukelia skrandžio rūgštingumo.
----------------------
Obuolių ir moliūgų sultys su apelsinais
Obuolių sultys, 2 litrai
Moliūgai, sultys, 1 litras
Apelsinai, 1 vienetas
Gaminimas:
Apelsiną kartu su žievele supjaustykite smulkiomis skiltelėmis, išimkite sėklas, užpilkite nedideliu kiekiu obuolių sulčių, virinkite 5 min., tada apelsinų masę pertrinkite per sietą, užpilkite likusiomis sultimis, pavirkite 5 min., supilkite į sterilius stiklainius ir užsukite. Prieš vartojimą pagal skonį galima įberti cukraus.