Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sultys

Sveikutes, gal kas zino obuoliu acta kaip pasigaminti? labai lauksiu receptuku, aciu
Atsakyti
Sveikutes,mes spaudziam obuolius su morkom ir moliugais.Kiek ko turim tiek dedam,siemet is 2 maisiuku obuoliu,apie 10kg. morku ir apie 20kg.moliugo gavosi 35l.sulciu.Morkas su kempine gerai nusveiciu,nuplaunu,o moliuga supjaustau ir nulupu oda ir aisku nuplaunu obuolius.Iki uzvirimo ir uzsuku.Skanumelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grazutee @ 2011 09 12, 18:42)
Sveikutes,mes spaudziam obuolius su morkom ir moliugais.Kiek ko turim tiek dedam,siemet is 2 maisiuku obuoliu,apie 10kg. morku ir apie 20kg.moliugo gavosi 35l.sulciu.Morkas su kempine gerai nusveiciu,nuplaunu,o moliuga supjaustau ir nulupu oda ir aisku nuplaunu obuolius.Iki uzvirimo ir uzsuku.Skanumelis thumbup.gif

o mes moliūgo nelupome, viską tik nuplovėme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(asdova @ 2011 09 12, 13:08)
Sveikutes, gal kas zino obuoliu acta kaip pasigaminti? labai lauksiu receptuku, aciu

zinau tik kad jei raugini vyna ir jis gauna oro per pati rugima tai gaunasi tada obuoliu actas biggrin.gif tai manau reikia det cukraus paraugint siltai tada duot oro ir bus actas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 09 13, 08:51)

Galvoju, gal tikrai vietoj apelsinu deti moliuga, kazkiek susitaupytu, nes pas kaimynus per tvora maciau labai dideli ir grazus moliugai auga ax.gif
beje pacituosiu svogeris vakar spaude sultis ir dejo krituolius kuriu sakoma jog daugumoj vidus buna supuves, zmogelis tiek vargo o snd mama vakavo sultis dave paragauti skonis ne koks; mano seimyna bandys su morkom ir moliugu taciau dabar nezinau ka daryti su krituoliais g.gif bijau sugadinti sultis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 13, 12:44)
Galvoju, gal tikrai vietoj apelsinu deti moliuga, kazkiek susitaupytu, nes pas kaimynus per tvora maciau labai dideli ir grazus moliugai auga ax.gif
beje pacituosiu svogeris vakar spaude sultis ir dejo krituolius kuriu sakoma jog daugumoj vidus buna supuves, zmogelis tiek vargo o snd mama vakavo sultis dave paragauti skonis ne koks; mano seimyna bandys su morkom ir moliugu taciau dabar nezinau ka daryti su krituoliais g.gif bijau sugadinti sultis doh.gif

šiemet kadangi pirmą kartą eksperimentuoju, tai gaunasi viskas thumbup.gif moliūgas nemaišo tikrai, tik gal nuosėdų daugiau gavosi pas mane.
o kas dėl krituolių, tai jei jie ne ilgai guli iškritę, tai jokio skirtumo, mes savaitgalį spaudėm iš krituolių ir iš skintų, tai sultys thumbup.gif (reikia pamaišyti obuolių) Jei jau matai jog obuolis ruduoja, tai iš vis tokio nemeti į bendrą katilą, o jei išorėje geras, tai sultims geras ax.gif
Papildyta:
a, aš įdėjau apelsinų sulčių atskirai išspaudus, tai man asmeniškai grįžo tas rūgštumas sultims, jau geriau bučiau nedėjus 4u.gif bet šiaip skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 09 13, 14:02)
šiemet kadangi pirmą kartą eksperimentuoju, tai gaunasi viskas  thumbup.gif moliūgas nemaišo tikrai, tik gal nuosėdų daugiau gavosi pas mane.
o kas dėl krituolių, tai jei jie ne ilgai guli iškritę, tai jokio skirtumo, mes savaitgalį spaudėm iš krituolių ir iš skintų, tai sultys  thumbup.gif (reikia pamaišyti obuolių) Jei jau matai jog obuolis ruduoja, tai iš vis tokio nemeti į bendrą katilą, o jei išorėje geras, tai sultims geras  ax.gif
Papildyta:
a, aš įdėjau  apelsinų sulčių atskirai išspaudus, tai man asmeniškai grįžo tas rūgštumas sultims, jau geriau bučiau nedėjus  4u.gif bet šiaip skanu  biggrin.gif

chm, o as maniau, kad reikes pirkti apelsinuku kazkiek ir deti, bet vat jei jie nera saldus tai reiskias gal geriausiai butu morkos+obuoliai; arba ragauti apelsinus?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 13, 20:22)
chm, o as maniau, kad reikes pirkti apelsinuku kazkiek ir deti, bet vat jei jie nera saldus tai reiskias gal geriausiai butu morkos+obuoliai; arba ragauti apelsinus?

mūsų buvo: obuoliai, kriaušės, moliūgas, apelsinas. Sultys buvo labai geros kol neįdėjau apelsinų, grįžo visas rūgštumas. Man reikėjo gal mažiau jų dėti, aš dėjau kg, tai man labiau jautėsi, gal dėl skonio pakaktų vos kelių vnt., nes kiekis sulčių pas mane nedidelis buvo. O apelsinai mano buvo rūgštoki.
Dabar darysiu obuolius ir morkas, sakė super skonis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 09 13, 09:51)

Lupom del to kad pernai kai neluptus nuvezem tai liepe atgal vezt ir lupt,nes sulciaspaude stringa,oda juk ju labai kieta.Tiesa dar zmones buvo atveze obuolius su svarainiais spausti,sake visada taip spaudzia ir cukraus ideda.Tureciau ir as paekspermentuociau.
Atsakyti
QUOTE(grazutee @ 2011 09 14, 13:18)
Lupom del to kad pernai kai neluptus nuvezem tai liepe atgal vezt ir lupt,nes sulciaspaude stringa,oda juk ju labai kieta.Tiesa dar zmones buvo atveze obuolius su svarainiais spausti,sake visada taip spaudzia ir cukraus ideda.Tureciau ir as paekspermentuociau.

o mes jį tik supjaustėm mažesniais gabaliukais 4u.gif
Atsakyti
na pristatau savaji gamini, spaudem 5 maisus obuoliu maisytu, plius 14 kg morku ir 5 kg apelsinu, beje ju vidus buvo raudonas, pas mus kaimo maxej mokejau 4.99 lt/kg. rezultate 2 bidonai is kuriu kiekvienas 35 litrai, reziume skonis geras, na is tiesu kai nera obuoliu vertejo ismeginti, tiek kad morkos ir apelsinai buvo pirktiniai. Taciau kadangi ne obuoliu metas sakem pabandysime. Ai dar nuosedeliu tikrai daugiau gavosi 4u.gif Savikaina gavosi 60 Lt/plius darbas 20 Lt. Spresti Jums smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

musu seimyna siemet taip pat nusprendeme issispausti obuoliu sulciu, tai va ieskome obuoliuku aplink Vilniu ar Kauna (spausti vesime i Kauna). Gal kas noretumete pasidalinti obuoliais ar zinote kur isigyti aplink siuos miestus?
Atsakyti