Įkraunama...
Įkraunama...

"Varpelio" mokykla

Šiandien teko stebėti fotografuojamus vaikus ax.gif Tai likau giliai abstulbus doh.gif Nežinau, gal čia aš labai priekabi, o gal tėveliai pamirštukai, bet prisižiūrėjau tokių aprangos variantų doh.gif Kadangi mokyklos uniforma yra marga, tai pagal mano vidinį estetikos suvokimą maniškė apskritai NIEKADA į mokyklą neišleidžiama su margomis pėdkelnėmis, o čia vaikai sugalvojo fotografavimuisi taip "pasipuošti" blink.gif Vieną mergaitė tai išvis įdomiai atrodė blink.gif - žalios pėdkelnės ir dar plius kojinės iki kelių raudonos su kažkokiais meškiukais doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 09 04, 08:44)
Mes rengdavomės baltą, pilką, melsvą golfą, bet būdavo ir su raudonais golfais eina ir niekas nieko smile.gif By tik švarkas uniforminis smile.gif

O tai ką, šiaip raudonų ar kitų kokių ryškių golfų negalima? blink.gif nes aš savo merginai jau dairausi ryškesnio garderobo - nesinori, kad vaikas tik toks pilkas ir niūrus su ta uniforma būtų, tai, sakiau, bent ryškesniais golfais ir pėdkelnėm kiek kasdienybę praskaidrinsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2007 09 04, 10:35)
O tai ką, šiaip raudonų ar kitų kokių ryškių golfų negalima?  blink.gif nes aš savo merginai jau dairausi ryškesnio garderobo - nesinori, kad vaikas tik toks pilkas ir niūrus su ta uniforma būtų, tai, sakiau, bent ryškesniais golfais ir pėdkelnėm kiek kasdienybę praskaidrinsiu ax.gif

nera jokio ten aprangos kodo . todel ir m u su golfai bus ivairus.
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2007 09 04, 12:35)
O tai ką, šiaip raudonų ar kitų kokių ryškių golfų negalima?  blink.gif nes aš savo merginai jau dairausi ryškesnio garderobo - nesinori, kad vaikas tik toks pilkas ir niūrus su ta uniforma būtų, tai, sakiau, bent ryškesniais golfais ir pėdkelnėm kiek kasdienybę praskaidrinsiu ax.gif

Galima, nes kaip buvo akcentuojama ne vieną kartą, svarbiausia kad vaikas būtų su mokykliniu švarku ax.gif

Aš asmeniškai saviškei baltą golfą ar marškinėlius, o juo labiau pėdkelnes dedu labai retai - kai reikia pasipuošti, o kiekvieną dieną nešioja visokių spalvų marškinėlius, trikotažines palaidines ar golfus ir būtinai su tokios pačios spalvos (netgi to paties atspalvio ax.gif ) pėdkelnėmis ax.gif Jeigu nerandu tokios pačios spalvos, tada dedu uniformos spalvos, t.y. džinsinės/rašalo arba tamsiai mėlynas pėdkelnes ax.gif Jau minėjau ankstesniame pasisakyme, bet NIEKADA nededu margų pėdkelnių ir palaidinių blush2.gif Man asmeniškai yra labai negražu mirgu-margu blush2.gif Nežinau, ar teisingai buvau auklėta, bet man taip jau į galvą "įkalta", kad jeigu aprangoje yra nors vienas margas drabužis, vadinasi kiti drabužiai ar aprangos priedai turi būti vienspalviai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 09 04, 16:20)
Aš asmeniškai saviškei baltą golfą ar marškinėlius, o juo labiau pėdkelnes dedu labai retai - kai reikia pasipuošti, o kiekvieną dieną nešioja visokių spalvų marškinėlius, trikotažines palaidines ar golfus ir būtinai su tokios pačios spalvos (netgi to paties atspalvio  ax.gif ) pėdkelnėmis  ax.gif 

Aš irgi saviškei į darželį nuolat derindavau golfą ir pėdkelnes, o sijonukas - dažniausiai džinsinis. Tai dar nuo eprnai metų visą komplektą golfų-pėdkelnių turiu, enspėjo išaugti.

Bet dabar principas, kad margas derinamas tik su vienspalviu, nebegalioja - galima drąsiai derinti languotą su gėlėtu, dryžuotu ar lašuotu. Tiesa, čia šiaip rūbam tinka, prie tokios uniformos tai nelabai įsivaizduočiau, ką ten efektingai primarginti, nors... jei kokie pėdkelnių dryžiukai ar piešinukai dera su uniformos spalvomis - anokia čia tragedija wink.gif Aišku, variantas "uniforma plius margos pėdkelnės plius kojinės iki kelių su gėlytėmis" skamba tikrai ne kaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2007 09 04, 20:09)

Bet dabar principas, kad margas derinamas tik su vienspalviu, nebegalioja - galima drąsiai derinti languotą su gėlėtu, dryžuotu ar lašuotu. Tiesa, čia šiaip rūbam tinka, prie tokios uniformos tai nelabai įsivaizduočiau, ką ten efektingai primarginti, nors... jei kokie pėdkelnių dryžiukai ar piešinukai dera su uniformos spalvomis - anokia čia tragedija wink.gif Aišku, variantas "uniforma plius margos pėdkelnės plius kojinės iki kelių su gėlytėmis" skamba tikrai ne kaip  biggrin.gif

Visiškai sutinku dėl tų derinimo principų ax.gif Bet matau, kad tamsta tos pačios nuomonės kaip ir aš, kad šie "nauji vėjai" nedera su uniforma blush2.gif Man uniforma vistik asocijuojasi su tvarka blush2.gif
Atsakyti
Na va, Garbane, įvarysi man kompleksą lotuliukas.gif

Šiandien besiaudama savo nailonines pėdkelnes mergina ėmė ir užsikabino kažkur. Rezultatas - skylė. Tai staigiai padaviau normalius getriukus (dar primetusi, kad lauke vėsoka). Bet jie - dryžuoti. Na, tiesa, tokie džinsinės spalvos, dryžiukai su uniformos spalvomis puikiai dera. Anksčiau nė nesusimąstydama būčiqu taip išleidus. O dabar jau taip priekabiai ją nužvelgiau - ar tikrai ne per marga ax.gif Na, bet vis tiek atrodė tikrai gražiai, net labai tiko tie dryžiukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2007 09 05, 10:14)
Na va, Garbane, įvarysi man kompleksą  lotuliukas.gif

Šiandien besiaudama savo nailonines pėdkelnes mergina ėmė ir užsikabino kažkur. Rezultatas - skylė. Tai staigiai padaviau normalius getriukus (dar primetusi, kad lauke vėsoka). Bet jie - dryžuoti. Na, tiesa, tokie džinsinės spalvos, dryžiukai su uniformos spalvomis puikiai dera. Anksčiau nė nesusimąstydama būčiqu taip išleidus. O dabar jau taip priekabiai ją nužvelgiau - ar tikrai ne per marga  ax.gif  Na, bet vis tiek atrodė tikrai gražiai, net labai tiko tie dryžiukai  thumbup.gif

Nekreipk į mane dėmesio blush2.gif 4u.gif Na nebent labai svarbi aplinkinių nuomonė mirksiukas.gif ax.gif

Beje, maniškė šiandien irgi žygiavo į mokyklą jau su normaliomis pėdkelnėmis, nes jau nuo pernai buvo pareiškusi, kad jai nailoninės nepatinka, nes nepatogios nusiimti ir užsidėti, o be to ir greitai plyšta ax.gif O man tai ką...mano kišenei nuo to tik lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 07 27, 09:27)
Gabe,

nežinau tiksliai kiek, bet manau, kad bent pusė vaikų į mokyklą tikrai ne pagal gyvenamąją vietą eina  ax.gif  Sprendžiu pagal mašinų, atvežančių vaikus į mokyklą, skaičių  mirksiukas.gif

O aš dar birželio mėn pasicekavimau sąrašuose, kur pildėm registruodamiesi salėje, tai 30 būsimųjų pirmokų prieš mus sąraše gyveno TIK aplinkinėse gatvėse (Saulės, Varpo, Rytų, Pašilės ...). Mums į mokyklą reikia važiuot 2 sustojimus troleibusu, tai va kolkas vežam mašina, klasėje nėra nė vieno mokinio gyvenančio pakeliui verysad.gif
Ojei, dar kokią nuomonę išgirdau iš kelių draugių: tipo prestižinė mokykla, patenka ne visi, tik pagal blatą, tik pagal apibrėžtą rajoną, tik už DIDELIUS kyšius... Tai kaip ten mes patekom, nesuprantu g.gif , be nieko. g.gif biggrin.gif Ot žmonės primąsto doh.gif Reiks pasidomėt, kiek mokinių yra iš visai kitų rajonų.
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2007 09 06, 07:39)
O aš dar birželio mėn pasicekavimau sąrašuose, kur pildėm registruodamiesi salėje, tai 30 būsimųjų pirmokų prieš mus sąraše gyveno TIK aplinkinėse gatvėse (Saulės, Varpo, Rytų, Pašilės ...).

doh.gif
O tamsta visada tikite tuo, kas parašyta blush2.gif g.gif Aš tai kažkaip išmokau gyvenime dažnai skaityti ir tarp eilučių mirksiukas.gif blush2.gif
Kad patekti į mokylą, dažnai ne vienas pasako adresą, kuriuo net negyvena, bet kas nors iš giminių gyvena mirksiukas.gif Na tarkim mes irgi lengvai buvome priimti "pagal rajoną" - seneliai gyvena, vyras registruotas - viskas kaip ir logiška, nėr prie ko prikibti, nes net jeigu ir eitų kas tikrinti, tai vistiek ta pati pavardė blush2.gif , bet realiai tai niekada tenai negyvenome...praeitais metais Kalniečių rajone, šiais metais išvis ties Kauno riba išsikraustėme blush2.gif Bet žinau tokių variantų, kai apskritai pamačiau žmonių, gyvenančių kaip sakau "kitame pasaulio krašte", irgi vedančių vaikus į šią mokyklą - pasirodo rado šiame rajone brolių, pusbrolių ar kitokių giminaičių, kurių adresus ir nurodė priimant į mokyklą ax.gif Tai va kaip yra su tais, "vien tik iš rajono" mirksiukas.gif

QUOTE(snickers @ 2007 09 06, 07:39)
Ojei, dar kokią nuomonę išgirdau iš kelių draugių: tipo prestižinė mokykla, patenka ne visi, tik pagal blatą, tik pagal apibrėžtą rajoną, tik už DIDELIUS kyšius... Tai kaip ten mes patekom, nesuprantu g.gif , be nieko. g.gif  biggrin.gif  Ot žmonės primąsto doh.gif Reiks pasidomėt, kiek mokinių yra iš visai kitų rajonų.

hihihi.gif
Visokių pletkų ir aš buvau prisiklausiusi doh.gif Na, gal ir yra kas nors įlindęs per blatus ir didelius kyšius, na jeigu pavyzdžiui tik rugpjūčio 31 d. prisiminė, kad jau vaikas rugsėjo 1-ąją turi kurnors eiti į 1 klasę g.gif hihihi.gif Bet realiai taip nėra, tik dažniausiai būna taip, kad kol neverdi pačiame puode, tai iš šono viskas atrodo kitaip ir baisiau mirksiukas.gif

Papildyta:
Įdomu g.gif dėl ko mūsų mokykla laikoma prestižine g.gif Gal dėl to, kad
"Varpas" šalia, o gal dėl to, kad vaikai su uniformomis ax.gif Nes šiaip į "prestižines" (Panemunės, Rūtelės) tai tikrai 90 proc. patenkama su stojimo mokesčiais, kurių dydžiai vieša paslaptis ax.gif Kadangi turiu draugę, vedančią vaikus į vieną iš šių mokyklų, tai žinau ir to "prestižo" kitą pusę - beprotiškai didelės rinkliavos dar nėra didžiausia bėda, bet problema yra vaikų tarpusavio santykiai, kurie jau nuo mažų dienų yra grįsti vien tik materializmu doh.gif Beje, mačiau kaip draugė su šiokiu tokiu pavydu žiūrėjo pamačiusi maniškę, kuri eina ne į prestižinę (bent jau aš "Varpelio" tikrai nepriskiriu prie tų aukščiau paminėtų "prestižinių") mokyklą, bet užtat vilki uniformą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi nesuprantu, kodėl "Varpelio" mokykla laikoma prestižine? Šiaip joje apstu minusų: nėra valgyklos, nėra stadiono, prailgintų grupių arba nėra, arba veikia per trumpai, taip, kad iki 17 val. dirbantiems tėvams tenka lėkti anksčiau iš darbo, kad pasiimtų vaiką... Tai kame gi tas prestižas? unsure.gif

Kadangi mums ši mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, yra visai netoli namų, o kol kas aš pati sėdžiu dekretinėse (tai prailgintos grupės ir valgyklos klausimas praktiškai atpuola) - nesiskundžiu. Bet jei gyvenčiau kitame rajone - vargu ar matyčiau priežasčių, ko ten veržtis.

Na, o ta "Varpo" gimnazija - tai irgi ne pliusas, o veikiau galvos skausmas. Amžinas klausimas, ar bus formuojamos 5-tos klasės, ar ne doh.gif Tai man faktas, kad po pradinės vaikus išsklaidys po kitas mokyklas, paskui - vėl klausimas, ar traukti vaiką iš tos anos mokyklos ir leisti į "Varpo", ar gal palikti ten, kur jau buvo... Oi ne, prestižu to nepavadinčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 09 06, 09:08)
doh.gif
O tamsta visada tikite tuo, kas parašyta  blush2.gif  g.gif  Aš tai kažkaip išmokau gyvenime dažnai skaityti ir tarp eilučių.
Kad patekti į mokylą, dažnai ne vienas pasako adresą, kuriuo net negyvena, bet kas nors iš giminių gyvena  mirksiukas.gif  Na tarkim mes irgi lengvai buvome priimti "pagal rajoną" - seneliai gyvena, vyras registruotas - viskas kaip ir logiška, nėr prie ko prikibti, nes net jeigu ir eitų kas tikrinti, tai vistiek ta pati pavardė  blush2.gif , bet realiai tai niekada tenai negyvenome...praeitais metais Kalniečių rajone, šiais metais išvis ties Kauno riba išsikraustėme    Bet žinau tokių variantų, kai apskritai pamačiau žmonių, gyvenančių kaip sakau "kitame pasaulio krašte",  irgi vedančių vaikus į šią mokyklą - pasirodo rado šiame rajone brolių, pusbrolių ar kitokių giminaičių, kurių adresus ir nurodė priimant į mokyklą    Tai va kaip yra su tais, "vien tik iš rajono"  mirksiukas.gif
hihihi.gif
Visokių pletkų ir aš buvau prisiklausiusi  Na, gal ir yra kas nors įlindęs per blatus ir didelius kyšius, na jeigu pavyzdžiui tik rugpjūčio 31 d. prisiminė, kad jau vaikas rugsėjo 1-ąją turi kurnors eiti į 1 klasę    Bet realiai taip nėra, tik dažniausiai būna taip, kad kol neverdi pačiame puode, tai iš šono viskas atrodo kitaip ir baisiau  mirksiukas.gif
Papildyta:
Įdomu  g.gif  dėl ko mūsų mokykla laikoma prestižine  g.gif  Gal dėl to, kad 
"Varpas" šalia, o gal dėl to, kad vaikai su uniformomis  Nes šiaip į "prestižines"  (Panemunės, Rūtelės) tai tikrai 90 proc. patenkama su stojimo mokesčiais, kurių dydžiai vieša paslaptis  ax.gif  Kadangi turiu draugę, vedančią vaikus į vieną iš šių mokyklų, tai žinau ir to "prestižo" kitą pusę - beprotiškai didelės rinkliavos dar nėra didžiausia bėda, bet problema yra vaikų tarpusavio santykiai, kurie jau nuo mažų dienų yra grįsti vien tik materializmu  doh.gif  Beje, mačiau kaip draugė su šiokiu tokiu pavydu žiūrėjo pamačiusi maniškę, kuri eina ne į prestižinę (bent jau aš "Varpelio" tikrai nepriskiriu prie tų aukščiau paminėtų "prestižinių") mokyklą, bet užtat vilki uniformą  mirksiukas.gif

Nu gal tu ir teisi dėl tų adresų? g.gif
Draugės sūnus eina į P. Mašioto, nežinau, ar prestižinė g.gif , lyg prie gerųjų Šilainiuose, bet rinkliavos didelės, o vienoj klasėj, tai DIDELĖS iš viso doh.gif
dėl uniformų tai džiaugiuos, kaip spakaina kasryt thumbup.gif , nemėgstu galvosūkių
Papildyta:
QUOTE(Salsa @ 2007 09 06, 10:19)
Aš irgi nesuprantu, kodėl "Varpelio" mokykla laikoma prestižine? Šiaip joje apstu minusų: nėra valgyklos, nėra stadiono, prailgintų grupių arba nėra, arba veikia per trumpai, taip, kad iki 17 val. dirbantiems tėvams tenka lėkti anksčiau iš darbo, kad pasiimtų vaiką... Tai kame gi tas prestižas?  unsure.gif

Kadangi mums ši mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, yra visai netoli namų, o kol kas aš pati sėdžiu dekretinėse (tai prailgintos grupės ir valgyklos klausimas praktiškai atpuola) - nesiskundžiu. Bet jei gyvenčiau kitame rajone - vargu ar matyčiau priežasčių, ko ten veržtis.

Na, o ta "Varpo" gimnazija - tai irgi ne pliusas, o veikiau galvos skausmas. Amžinas klausimas, ar bus formuojamos 5-tos klasės, ar ne  doh.gif  Tai man faktas, kad po pradinės vaikus išsklaidys po kitas mokyklas, paskui - vėl klausimas, ar traukti vaiką iš tos anos mokyklos ir leisti į "Varpo", ar gal palikti ten, kur jau buvo... Oi ne, prestižu to nepavadinčiau  doh.gif

Velnias žino, prestižas/ neprestižas , bet sąrašai užsipildo per dieną. kaiminystė matyt daug ką reiškia g.gif
Atsakyti