QUOTE(snickers @ 2007 09 06, 07:39)
O aš dar birželio mėn pasicekavimau sąrašuose, kur pildėm registruodamiesi salėje, tai 30 būsimųjų pirmokų prieš mus sąraše gyveno TIK aplinkinėse gatvėse (Saulės, Varpo, Rytų, Pašilės ...).
O tamsta visada tikite tuo, kas parašyta

Aš tai kažkaip išmokau gyvenime dažnai skaityti ir tarp eilučių
Kad patekti į mokylą, dažnai ne vienas pasako adresą, kuriuo net negyvena, bet kas nors iš giminių gyvena

Na tarkim mes irgi lengvai buvome priimti "pagal rajoną" - seneliai gyvena, vyras registruotas - viskas kaip ir logiška, nėr prie ko prikibti, nes net jeigu ir eitų kas tikrinti, tai vistiek ta pati pavardė

, bet realiai tai niekada tenai negyvenome...praeitais metais Kalniečių rajone, šiais metais išvis ties Kauno riba išsikraustėme

Bet žinau tokių variantų, kai apskritai pamačiau žmonių, gyvenančių kaip sakau "kitame pasaulio krašte", irgi vedančių vaikus į šią mokyklą - pasirodo rado šiame rajone brolių, pusbrolių ar kitokių giminaičių, kurių adresus ir nurodė priimant į mokyklą

Tai va kaip yra su tais, "vien tik iš rajono"
QUOTE(snickers @ 2007 09 06, 07:39)
Ojei, dar kokią nuomonę išgirdau iš kelių draugių: tipo prestižinė mokykla, patenka ne visi, tik pagal blatą, tik pagal apibrėžtą rajoną, tik už DIDELIUS kyšius... Tai kaip ten mes patekom, nesuprantu

, be nieko.

Ot žmonės primąsto

Reiks pasidomėt, kiek mokinių yra iš visai kitų rajonų.
Visokių pletkų ir aš buvau prisiklausiusi

Na, gal ir yra kas nors įlindęs per blatus ir didelius kyšius, na jeigu pavyzdžiui tik rugpjūčio 31 d. prisiminė, kad jau vaikas rugsėjo 1-ąją turi kurnors eiti į 1 klasę

Bet realiai taip nėra, tik dažniausiai būna taip, kad kol neverdi pačiame puode, tai iš šono viskas atrodo kitaip ir baisiau
Papildyta:
Įdomu

dėl ko mūsų mokykla laikoma prestižine

Gal dėl to, kad
"Varpas" šalia, o gal dėl to, kad vaikai su uniformomis

Nes šiaip į "prestižines" (Panemunės, Rūtelės) tai tikrai 90 proc. patenkama su stojimo mokesčiais, kurių dydžiai vieša paslaptis

Kadangi turiu draugę, vedančią vaikus į vieną iš šių mokyklų, tai žinau ir to "prestižo" kitą pusę - beprotiškai didelės rinkliavos dar nėra didžiausia bėda, bet problema yra vaikų tarpusavio santykiai, kurie jau nuo mažų dienų yra grįsti vien tik materializmu

Beje, mačiau kaip draugė su šiokiu tokiu pavydu žiūrėjo pamačiusi maniškę, kuri eina ne į prestižinę (bent jau aš "Varpelio" tikrai nepriskiriu prie tų aukščiau paminėtų "prestižinių") mokyklą, bet užtat vilki uniformą