Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Gedvvita @ 2014 07 21, 07:37)
pas onkologą eisiu rugpjūčio  pradžioje, bet jau tos mintys tai žudo... kaip jūs sutvarkėt su nervais, nes aš praskydau blink.gif

nueikite privačiai, pasidarykite biopsiją ir miegosit ramiai smile.gif Jei daktarė rekomenduoja sekti dinamikoje, vadinasi jai didelių įtarimų Jūsų darinėlis nesukelia. Bet neaišku, kas žiūrėjo, ar patyręs žmogus ar nelabai. Biopsija daug klausimų išspręstų.
Atsakyti
tai va pas onkologę ketvirtadienį, padarys mamogramą, bet atsakymo reiks palaukti, nes nebus "aprašytojos", na kažkas panašaus. unsure.gif
Atsakyti
Laba diena,

jau žinau stulpelinės biopsijos rezultatus - sklerozuojanti adenozė. Skambinant dėl rezultatų maniau, kad telefonas iš rankų iškris - taip visa drebėjau iš nervų ir baimės.
Nors ir priskiriama prie gėrybinių darinių, bet kelis kartus padidina vėžio riziką. Ir iš principo kiek skaičiau įvairių straipsnių - yra labai nedidelis skirtumas tarp karcinomos ir adenozės . Be to būna kompleksinės fibroadenomos, kurių sudėtinė dalis yra būtent sklerozuojanti adenozė. Daug info, "baimės akys didelės".
Gydytoja iki rugpjūčio 1 d. atostogauja - tik tuomet sužinosu, kokia tolimesnė veiksmų eiga.

Gal kam nors yra tekę susidurti su tokia diagnozė ? Kokių veiksmų buvo imtasi ?

QUOTE(augustinuke @ 2014 07 17, 19:07)
mane jau vakar išoperavo,šiandien jau namie,viskas praėjo gerai,tikiuosi, greitai pasveiksiu  blush2.gif

Gero sveikimo. Po kiek laiko žinosite histologinio tyrimo atsakymą ?

QUOTE(Gedvvita @ 2014 07 21, 08:37)
pas onkologą eisiu rugpjūčio  pradžioje, bet jau tos mintys tai žudo... kaip jūs sutvarkėt su nervais, nes aš praskydau blink.gif

Žinia apie darinuką krūtyje visiškai sujaukė mintis ir gyvenimą. Visada maniau, kad esu stipri, bet išgirdus žinią - suskydau kaip reikiant. Užsimiršti ir laukti galutinų rezultatų padeda aktyvi veikla, darbas, dulkių valymas, filmų žiūrėjimas, skaitymas. Esu skaičiusi, kad kitos moterys geria raminamuosius.

Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2014 07 28, 17:57)

Gero sveikimo. Po kiek laiko žinosite histologinio tyrimo atsakymą ?

žinosiu kitą savaitę, ir Jums sėkmės, laikykitės
Atsakyti
Labos. Bandysiu ir aš įsilieti į jūsų gretas. Šiuo metu esu praėjusi chemijos pilną kursą, (6 kartai), prieš tris savaites operuota. Pilna mastektomija su pažasties limfmazgių pašalinimu. Praktiškai išlupinėta visa pažastis, net dauba toje vietoje susidariusi. Dabar gydausi žaizdas, mankštinu petį ir ranką, kurie po operacijos sunkiai valdosi, tempia, skauda ir pan. O rugsėjo mėn. reikia išmankštinti, nes jau esu užregistruota radioterapijai, reikia sunaikinti likusius metastazavusius limfmazgius, kurių kolonijos įsikūrė virš ir po raktikauliu bei kaklo srity. Taip kad dar ne kelio pabaiga. Ir nežinia kada ji dar bus...
Esu pikta, labai labai dėl taip vadinamos ankstyvos diagnostikos – aš ja nebetikiu. Nuo 2007 metų kas pusmetį ar vėliau bent kartą metuose tikrindavausi krūtis mamogramomis ir echoskopija. Ir ką – atrado netyčia, eilinės patikros metu, tuomet, kai jau auglys, kurio mano miesto medikai taip ir nesurado, davė koloniją metastazių į limfmazgius. Nežinau, ar čia dirba absoliutūs oluchai, ar žiūrėdami į tyrimų rezultatus jie ten mato špygą, bet pagauti vėžį ne 1-oj ar bent 2-oj stadijoj, o jau tik 3-čioj - va čia man visiškas smūgis. Juk kai man aptiko limfmazgių koloniją, čia mano mieste įtarė limfomą, todėl ir iš kart operavo, kuom labai papiktino Vilnių. Išlupo didžiausią pažasties limfmazgį, ( padarė net 13 cm. pjūvį) nusiuntė histologiniam tyrimui ir ką – paaiškėjo, kad jokia ne limfoma, o krūties vėžys III-stadija. Va tuomet ir užsisuko visa pragaro mašina.
Atsakyti
QUOTE(Gedvvita @ 2014 07 21, 07:37)

Pradžiai raminamieji nepamaišys. O vėliau stenkis susigalvoti kokios nors veikos. Pvz. megzti, skaityti knygas, žiūrėti filmus ar serialus, naršyti internete ar net žaisti kokius nors mėgiamus kompiuterinius žaidimus. Kad tik galva būtų kuom nors užimta. Tuomet ne taip įkyriai lenda negatyvios mintys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2014 08 21, 13:54)
Esu pikta, labai labai dėl taip vadinamos ankstyvos diagnostikos – aš ja nebetikiu. Nuo 2007 metų kas pusmetį ar vėliau bent kartą metuose tikrindavausi krūtis mamogramomis ir echoskopija. Ir ką – atrado netyčia, eilinės patikros metu, tuomet, kai jau auglys, kurio mano miesto medikai taip ir nesurado, davė koloniją metastazių į limfmazgius. Nežinau, ar čia dirba absoliutūs oluchai, ar žiūrėdami į tyrimų rezultatus jie ten mato špygą, bet pagauti vėžį ne 1-oj ar bent 2-oj stadijoj, o jau tik 3-čioj - va čia man visiškas smūgis. Juk kai man aptiko limfmazgių koloniją, čia  mano mieste įtarė limfomą, todėl ir iš kart operavo, kuom labai papiktino Vilnių. Išlupo didžiausią pažasties limfmazgį, ( padarė net 13 cm. pjūvį) nusiuntė histologiniam tyrimui ir ką – paaiškėjo, kad jokia ne limfoma, o krūties vėžys III-stadija. Va tuomet ir užsisuko visa pragaro mašina.

Norėčiau pakomentuoti Jūsų atvejį. Ankstyva diagnostika prasmę turi, pagaunami augliai nei 5-6 mm dydžio, O- I stadijos. Aišku, svarbu ir kur tiriama, kas tiria (reikėtų rinkitis būtens krūtų diagnostikos centrus, patyrusius mamologus). Aišku, būna retų atvejų, kad vėžys auga ir plinta žaibiškai, ar nematomas jokiais metodais (nei mamografiškai, nei echoskopiškai) - tačiau tai daugiau išimtys nei taisyklė. Bet, aišku, mažau Jus guodžia, jei ta išimtimi tapote Jus. Stiprybės Jums, sėkmės ir sveikatos.
Atsakyti
Laba diena,
pasiulykite,Vilniuje,gera,su patirtimi,mamologa.Geriau poliklinikuose,ne privaciai.Aciu 4u.gif
Atsakyti
Noriu patarimo.
Kitą savaitę guluosi planinei fibroadenomos operacijai. Ar reikia duoti ir kiek operuojančiam gydytojui? Kaip manote?
Atsakyti
QUOTE(Do_do_do @ 2014 08 28, 21:22)
Noriu patarimo.
Kitą savaitę guluosi planinei fibroadenomos operacijai. Ar reikia duoti ir kiek operuojančiam gydytojui? Kaip manote?

čia jau grynai nuo Jūsų priklauso, aš gydytojai padėkojau jau po operacijos, kai siūles man išėmė smile.gif bet aplinkui,kiek moterų gulėjo, visos buvo davusios po 100lt gydytojui bei 100 anesteziologui..
Atsakyti
QUOTE(augustinuke @ 2014 08 30, 08:45)
čia jau grynai nuo Jūsų priklauso, aš gydytojai padėkojau jau po operacijos, kai siūles man išėmė smile.gif bet aplinkui,kiek moterų gulėjo, visos buvo davusios po 100lt gydytojui bei 100 anesteziologui..

Ačiū už atsakymą. Sakykit dar, kada ištraukia siūles?
Atsakyti
QUOTE(Do_do_do @ 2014 08 30, 11:41)
Ačiū už atsakymą. Sakykit dar, kada ištraukia siūles?

po 10 dienų maždaug wink.gif sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti