Įkraunama...
Įkraunama...

Silantai

jau ne pirma karta girdziu toki mita kad kruminiai dantys nekrenta g.gif Kaip minejo lucky, visi pieniniai iskrenta ir vietoj ju isdygsta nuolatiniai. Vietoj pieniniu kruminiu isdygsta kapliai, o pastovus kruminiai dygsta uz pieniniu kruminiu, todel mamos ju daznai nepastebi, nes jie ima dygti neiskritus pieniniams 4u.gif
Pieniniai taip pat gali buti dengiami silantais smile.gif
Atsakyti
Ačiū kolegėms smile.gif
Atsakyti
Nuvedžiau aš savo 7 metu dukra pas odontologe padengti nuolatinius krūminius dantukus silantais.Ji apziurėjusi,pagyrė dantukus ir pasakė,kad visai nebutina to daryti.Išėjau iš kabineto siektiek sutrikusi.Ar tikrai odontologė teisi? Ar tiesa,kad po silantais nepastebejus mikro įtrūkimu,dantukai genda greiciau?

Atsakyti
QUOTE(solia @ 2005 09 16, 21:04)
Nuvedžiau aš savo 7 metu dukra pas odontologe padengti nuolatinius krūminius dantukus silantais.Ji apziurėjusi,pagyrė dantukus ir pasakė,kad visai nebutina to daryti.Išėjau iš kabineto siektiek sutrikusi.Ar tikrai odontologė teisi? Ar tiesa,kad po silantais nepastebejus mikro įtrūkimu,dantukai genda greiciau?

Yra ir tokia versija, deja. Na, o jei uždengiamas beprasidedantis kariesas- tada silantai tik pablogina reikalą, nes negalima stebėti karieso vystymosi.
Atsakyti
QUOTE(Odontologė @ 2005 09 18, 10:37)
Yra ir tokia versija, deja. Na, o jei uždengiamas beprasidedantis kariesas- tada silantai tik pablogina reikalą, nes negalima stebėti karieso vystymosi.
Tai kaip geriau elgtis šiuo atveju: dengti dantis silantais, ar laukti, kol pasirodys bjaurusis kariesas? O kas atsitinka, kai padengtas dantis ima gesti?
Atsakyti
Mano vaikiui 5 metai, bet jis jau su 8 nuolatiniais doh.gif Kol buvo pieniniai, juos padenge silantais ir labai dziaugemes, nes isliko sveiki (isskyrus tuos, kuriuos isimuse doh.gif ), dabar nauju kruminiu nedenge, nes sake, kad kazkoks dantu apnasas kitoks, del kurio nesilaikys silantai cry.gif
Atsakyti
Mano sunui greitai bus 6m. Isdyge 4 kruminiai. Nuejom pas dantu gydytoja pasidengti silantais. As tarp kitko paklausiau, ar jie nekenkia. Mat kad jie laikytusi, danties pavirsius yra nuplaunamas rugstimi, kuri nueda danties pavirsiu, nes kitaip silantas neliptu. Tai gydytoja issireiske, kad neaisku, kas cia geriau: dengti ar ne. Sake, kisai svieziai pasirode nuomone, kuri yra pries silantus. Tai neaisku, kaip yra is tikruju. Tai pasiemiau as savo vaika ir sakiau, kad reikia pasirinkti daugiau informacijos. Bet gydytoja sake, kad tokios info internete nera. Tai ka daryti?unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Noriu Jūsų paklausti apie silantus: ar jie efektyvūs,ar tinka visiems vaikams? Norėčiau daugiau sužinoti apie juos. Ačiū g.gif
Atsakyti
Apie silantus buvo kalbeta, galima siose temose siek tiek pasiskaityti. mirksiukas.gif

http://www.supermama...showtopic=45170

http://www.supermama...showtopic=42138

As saviskei dengiau kai tik isdygo nuolatiniai kruminiai, dabar reiks apsilankyti ar neistrupejo. Man kol kas pasiteisino, neisgedo, bet dar ne daug laiko praejo, tik metai.
Poliklinikose vaikams dengia dantukus silantais nemokamai.
Atsakyti
Sveiki,
Noriu paklausti. Mano sunui greit į metai. Jam jau pasikeite 2 priekiniai dantukai ir jau auga 2 kruminiai (atrodo, tai yra dantistu kalba 6-ieji dantukai). Noreciau savo vaikui tuos dantukus padengti ten ta spec. priemone (atleikit pamirsau pavadinima). Kada, kaip ir ar verta tai daryti? Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katrin: 07 kovo 2006 - 16:50
Silantai ta medziaga vadinama 4u.gif
maniskiui kai isdygo 6 tai kuri laika nedenge, nes nebuvo susiformave kramtomojo pavirsiaus vageles. Siaip vaikams nuo 6 metu valstybe finansuoja silantais dengima nuolatiniu dantu.
O padengti ta priemone verta, nes tuos dantis sunku gerai isvalyti.
Atsakyti
Labas,
mano dukrytei 6 metai, nesupratau kada reikia dengti silantu dantukus wub.gif , na...vieni krenta kiti dygsta ir pastovūs dantukai išdygę tik keli, tai ar vesti juos padengti ar dar palaukti kol išdygs daugiau doh.gif ? Ir po kiek laiko reikia vėl dengti 4u.gif ? Iš anksto ačiū ax.gif
Atsakyti