Įkraunama...
Įkraunama...

Silantai

QUOTE(Džiuga+ @ 2005 08 16, 12:24)
Nezinau kaip tiksliau paklausti... Mano mama kazka tokio skaite, kad vaikams siuo metu nemokamai gali buti tepamas kazkoks skystis ant dantuku, kad apsaugotu nuo karieso. Mano mazajai jau ant priekiniu 2 dantuku ties dantena yra rudi ploni lankeliai... cry.gif Nors dantelius valome, bet jie vis tiek parudavo (anksciau vos matesi). Taigi norejau paklausti ar yra tokia priemone ir jei yra kur ieskoti - privaciai ar poliklinikoje? Aciu.

Zinau tik apie kruminukams skirtus silantus- jie tikrai saugo, bet valyti vistiek butina biggrin.gif . Mano zvirblei uzdejo (mokamai), kruminukai saunus thumbup.gif, o del kandomuju apsaugos neesu girdejusi g.gif, cia musu odontologe gal ka zinos 4u.gif. Sekmes.
Atsakyti
Pasiskaitykcia
Atsakyti
Džiuga- ko gero tai silantai. Bet jie tepami tik ant nuolatinių dantukų kramtomojo paviršiaus vagelių.
Atsakyti
O kas kiek laiko reikia padengti dantukus silantais?
Vedziau dukra pries pora metu, bet tikriausiai jau viskas nusikramte ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajuni @ 2005 08 17, 06:08)
O kas kiek laiko reikia padengti dantukus silantais?
Vedziau dukra pries pora metu, bet tikriausiai jau viskas nusikramte ? unsure.gif

Dantukus tikslinga dengti tik pirmą pusmetį. Vėliau vagelės sukietėja ir arba jau būna pažeistos karieso, arba jau dantukai sėkmingai ginasi patys.
Atsakyti
QUOTE(Odontologė @ 2005 08 16, 22:30)
Džiuga- ko gero tai silantai. Bet jie tepami tik ant nuolatinių dantukų kramtomojo paviršiaus vagelių.

Sakykite, o tai ka daryti su priekiniais? Negi tik dantu pasta vienintelis budas? Juk ji ir taip be fluoro tai man rodos kad ten tik del akiu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2005 08 19, 10:01)
Sakykite, o tai ka daryti su priekiniais? Negi tik dantu pasta vienintelis budas? Juk ji ir taip be fluoro tai man rodos kad ten tik del akiu... blush2.gif

Deja, bet man atrodo dar nėra išrasta tokių tepaliukų, kad dantys negestų sad.gif
Atsakyti
noriu patarimo.suzinojau,kad pieniniai -kruminiai dantukai neiskrenta,todel juos reikia dengti silantais,ar tai tiesa?nes mano sunui jau bus 7 m. ir jis turi dar tik 3 nuolatinius dantis,todel ir neskubejau eiti ju vilkti silantais,bet va dabar kai isgirdau apie kruminius,paliko neramu.gal as juos seniai turejau apvilkti?bukit gera ,pasakykit kaip yra is tikro?is anksto dekui.
Atsakyti
paskaityk cia
ir jai noretum smulkesnes info, isivesk i paieska -silantai-, susizinosi daugiau. Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kropka: 08 rugsėjo 2005 - 10:58
Iskrenta visi pieniniai dantukai. Silantais galima jau padengti kai pilnai isdygsta kruminio dantuko kramtomasis pavirsius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2005 09 08, 21:03)
Iskrenta visi pieniniai dantukai. Silantais galima jau padengti kai pilnai isdygsta kruminio dantuko kramtomasis pavirsius. 4u.gif

o priekiniu ir yltiniu nedengia?
Atsakyti
QUOTE(disa @ 2005 09 09, 12:13)
o priekiniu ir yltiniu nedengia?

Ne, dengiami tik tie,kurie turi kauburiukus ir vageles tarp ju. Priekiniai ir iltys- lygaus pavirsiaus.
Atsakyti