Įkraunama...
Įkraunama...

Silantai

O ka bendra silantai turi su tuo geltonu laku, kuriuo mums dantis lakuodavo vaikysteje? Ar dabar naudojamas koks nors panasus analogas?
Atsakyti
QUOTE (Stomatologė @ 2004 10 05, 07:24)
Juos galime deti tik tada, jei dantukas neturi jokiu tamsiu vageliu. Jei ne, tada padaraoma meskos paslauga- uzdengiamas kariesas ir po silantu nesimato ar ta vagele toliau genda.

Mums skaidriu silantu padenge, tai matosi kai naturalus dantukas atrodo.
Atsakyti
cia siek tiek apie silantus
http://www.sveikas.l...iai2.asp?id=227
Atsakyti
rolleyes.gif Sveikos
Perskačiau visas žinutes ir negera pasidarė. ohmy.gif Prieš dvi dienas vedžiau savo panelytę pas tos poliklinikos kurioje ji prirašyta ir ten priklauso dengti dantukus silantais, stomotologą. Niekada anksčiau ten nesilankėme, o ir ateityje viliuosi neteks g.gif , nes vaizdelis nekoks susidarė. Prieš tai ją visada apžiūrėti ir taisyti dantukus (turėjome vieną pradėjusį gesti), vesdavau į kitą privačią kliniką. Viskas buvo gerai. Susigundžiusi "nemokama" paslauga, tikriausiai pasielgiau blogai. Preš tai išsiklausinėjau savo stomotologės , kaip tai turi vykti. Ji man paaiškino ir nuramino, kad tai nėra sudėtinga ir visi tai gali kokybiskai padaryti.
Taigi, o viskas vyko taip... wink.gif jaunas vyrukas, nors registravomės pas moterį dry.gif ,pasisodino panelyte i kede, ačių Dievui nors užsimovė pirštines, Tada pabandė nesėkmingai už žando užkišti lignino, kuris po kelių sekundžių jau atsidūrė prie priekinių dantų. Po kelių tokių bandymų, paėmė švirkštą su kažkokia medžiaga ir pripurškė ant dantuko. Kai pasiteiravau, ar nereikėjo prieš tai dantuko išvalyti, nes buvau įspėjusi, kad atėjome tiesiei iš mokyklos, pasakė, kad tai neturi reikšmės g.gif . Po to palaikė keletą sekundžių prikišęs lempą. Tada ėmėsi kitos pusės.Pasakiau, kad prieš tai gydžiusi stomotologė, ten matė patamsėjimų, tačiau ir čia jis nematė jokių problemų. Nepaisant to, kad visa dukros burna skendo selėse, nes su siurbtuku jam sekėsi dar sunkiau nei su ligninu. Dukra sėdėjo tarsi numirusi, nes žinojo kuo ramiau sėdės, tuo greičiau baigs tvarkyti. Todėl net neįsivaizduoju ką jis būtų daręs su neramiu vaiku.doh.gif. O Čia dar įbėga kito kabineto stomotologė ir nervingai klausia ar jis greit jai atiduos tą lempą nes pas ją kėdėje sėdi pacientas ir jai taip pat jos reikia. Kažkoks košmaras. Jau seniai neteko matyti taip dirbančių stomotologų.
Kol nepaklausiau, net nepasakė, kad dar reikės dengti viršutinius. Ir registratorė labai nustebo kad reikės ateiti pakartotinai. Bet jau tikrai ten neisiu. Tikriausiai jie dirba tik dėl pliusiuko.Tai nejau man dabar reikės keisti polikliniką ohmy.gif ? to nenorėčiau, nes vaikų gydytoja nebloga.
Patarkite ką daryti g.gif
Atsakyti
Tokioj situacijoj gal nevertejo laukti proceduru pabaigos, o nesti kudasiu kuo greiciau... Bet kas padaryta- padaryta. Tavo vietoje, as ilgai nedelsus nuvesciau dukra i kita klinika, pas gydytoja, kuria pasitikiu. Papasakociau sita heloviniska istorija ir paprasyciau is naujo sudeti silantus. Tebunie mokamai, bet ne tiap-liap.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 30 spalio 2004 - 11:35
Pries dengiant dantuka silantu, BUTINAI dantuka reikia nuvalyti (nuvalo su spec. pasta ir speteliu, kuris sukasi). Pradejusiu gesti dantuku NEGALIMA dengti silantu. Musu poliklinikoje dantis silantais dengia ne stomatologas, o burnos higienistas, todel pries tai reikia uzeiti pas stomatologa ir jis patikrina ir pasako, kuriuos dantukus reikia padengti, o kuriu jau negalima. Kartais tik vos vos pigmentuotas vageles dengia skaidriais (permatomais) silantais, kad jas butu galima stebeti. O siaip paprastai naudojami balti silantai.
Alytiskes, jei nenorite dideliu eiliu ir vaiksciojimo is kabineto i kabineta, eikite i privacius kabinetus. Kainos Alytuje apie 7lt/dantukui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RebekaG: 03 lapkričio 2004 - 14:27
Gerb. gydytoja, girdėjom,kad 7-8 metų vaikams nemokamai dengiami krūminiai dantys silantais.Jau daugiau kaip prieš metus mes privačiai padengėm po du dantis viršuj ir du apačioj.Noriu paklaust,ar reikia dengt šalia jau sutvarkytų esančius kitus krūminius dantis?Nes aš pati nesuprantu ar jie pieniniai ar jau tikri.Vaikui pavasarį bus 8 metai.Ačiū.
Atsakyti
Jei tai 7 nuolatiniai, tada reikia. Ar 4, 5 jau pasikeitę jums pasakys gydytojas. Nes dantukai vaikučiams dabar gana skirtingai keičiasi, todėl nepažiūrėjusi į burnytę vien pagal amžių aš to pasakyti negaliu. 4 ir 5 teroriškai galima padengti silantais, bet praktiškai tai nėra būtina, nes jie daug stipresni už 6 bei 7 ir ne taip pažeidžiami pirminio karieso. Bet aišku, padengti nepakenktų. wink.gif
Atsakyti
O KAS YRA TIE SILANTAI?
Atsakyti
Sveiki,

neseniai 7-nmetei dukrai sutvarkeme visus dantukus, esu kazka girdejus, kad praejusiais metais vaikams isdyge nuolatiniai dantukai nemokamai dengiami silantais. idomu kaip siemet? Stomatologe apie tai neuzsimine, bet gal galima sia procedura pasinaudoti mokamai? visgi vaiku dantuku grioveliai smulkus, vien tik dantu sepeteliai nera pakankamaim veiksmingi.
Atsakyti
Na atrodo, kad siais metais dar daugiau pinigu skirta dantuku apsaugai. Mano 7 metu vaikis, dar tik du nuolatinius kruminius turi. Vakar skaiciau delfyje straipsni, bet dabar nerandu.
Atsakyti
QUOTE(Lija @ 2005 02 09, 10:15)
Na atrodo, kad siais metais dar daugiau pinigu skirta dantuku apsaugai. Mano 7 metu vaikis, dar tik du nuolatinius kruminius turi. Vakar skaiciau delfyje straipsni, bet dabar nerandu.

Dekoju,
gal zinote, ar imanoma sia paslauga pasinaudoti privaciose kabinetuose?
Atsakyti