Įkraunama...
Įkraunama...

Silantai

QUOTE (aifa @ 2004 08 23, 15:25)
[Aš galvojau, kad silantais dengia tik krūminių dantukų kramtpmąjį paviršių. O apie kokį dar čia lakavimą eina kalba, kad priekinius lakuotų? Gal papasakokit, kas žinot, kas ten dar gali būti daroma. Nes mano ir vyro dantys nekokie, tai norėtume vaikams tas apsaugos priemones pritaikyti. Vis pigiau, nei taisyti.

Apie lakavima gali pasiskaityti forume: Vaiku sveikata/Dantukai bala ir eina(?) demelemis. Ten apie vadinamaji lakavima yra siek tiek daugiau. smile.gif
O silantais is tiesu dengia tik kruminiu kramtomaji pavirsiu - rugstimi iseda vageles ir po to uzpildo jas silantais.
Atsakyti
QUOTE (aifa @ 2004 08 23, 15:25)
Aš galvojau, kad silantais dengia tik krūminių dantukų kramtpmąjį paviršių. O apie kokį dar čia lakavimą eina kalba, kad priekinius lakuotų? Gal papasakokit, kas žinot, kas ten dar gali būti daroma. Nes mano ir vyro dantys nekokie, tai norėtume vaikams tas apsaugos priemones pritaikyti. Vis pigiau, nei taisyti.

Is tiesu - silantais dengia tik kruminiu kramtomaji pavirsiu. Rugstimi iseda vageles ir po to uzpildo jas silantais.
O apie vadinamaji lakavima gali pasiskaityti forume: Vaiku sveikata/Dantukai bala ir eina demelemis. biggrin.gif
Atsakyti
Ant priekiniu dantuku silantai is viso nelabai dedami, o ir kruminiu pieniniu dantuku jie neapsaugos nuo gedimo. Silantus tikslinga deti tik ant ka tik isdygusiu nuolatiniu dantuku vageliu.
Atsakyti
Girdėjau, kad iki siu metu pabaigos skelbiama akcija: poliklinikuose nemokamai dengiami vaiku dantukai silantu( nu taip lyg vadinama huh.gif )
Siandien zadu vesti savo septynmeti.
Mamos, gal kas zinot, ar tai neskausminga???
Gal stomatologe galetu isreiksti savo nuomone siuo atzvilgiu???
Kol kas iskrito tik 4 pieniniai dantukai, isdygo 2 nuolatiniai.
Skaiciau "Moters savaitgalyje", kad patartina dengti vadinamasias "sesiukes"- kruminius dantukus, ypatingai 6-8 metu vaikams.
Siandien po darbo eisim... Ryt dalinsimes ispudziais unsure.gif
Atsakyti
Mano vaikams jau dukart dejo silantus. Pirma karta stomotologineje poliklinikoje, antra -mokyklos dantistas. Visiskai neskausminga- vaikui reikia tik kantrybes pasedeti isiziojus. Isvalo dantukus su specialia pasta, uztepa koseles silanto ir pasildo su tokia lempa.
Atsakyti
Aciu, kad nuraminai smile.gif
Tikekimes, kad viskas praeis sklandziai ir be nervu rolleyes.gif
Atsakyti
Apsvieskit, nes nieko nezinau sad.gif ka tas padengimas duoda (t.y. kokia nauda dantukams) ?
Atsakyti
QUOTE (Tagulia @ 2004 09 23, 12:15)
Apsvieskit, nes nieko nezinau sad.gif ka tas padengimas duoda (t.y. kokia nauda dantukams) ?

Tagulia, nu kiek as supratau, jis padeda negesti pieniniams dantim, kol isdygs nuolatiniai. Ypatingai tai svarbu kruminiams dantims-as tai peskaiciau Moters savaitgalyje. Nu nzn, nebent kazka ne taip supratau...
Uztai noreciau isgirsti stomatologes nuomones smile.gif
Ale po poros valandu ir pati zinosiu rolleyes.gif
Atsakyti
Nu buvom vakar smile.gif
Tik jau buvau pamirsus, ka reiskia valstybine istaiga mad.gif
Pralaukem eilej 1,5 valandos, o kai skambinau ir klausiau, ar nereikia registruotis, ar nera talonu-ne, sake, ateisit ir iskarto ieisit i kabineta mad.gif
Bet pati daktarike tai wub.gif
Taip graziai ir maloniai su vaiku bendravo-malonu ziureti buvo.
Tai va, pasirodo, dengia tik nuolatinius dantis. Tai mums vakar padenge 2 apatinius, kita antradieni padengs du virsutinius smile.gif
Ir, matyt, ta daktaryte ar praktikante, ar kazkas panasaus, nes, sako, mes tik iki kito treciadienio busim huh.gif
Tai va, manau, blogiau nebus smile.gif
Atsakyti
o idomu jei suaugusiems toki dalyka pasidarius, gal irgi neblogai butu? Gal zinot kiek tai kainuotu?
Atsakyti
QUOTE (Ingule @ 2004 09 24, 08:07)
o idomu jei suaugusiems toki dalyka pasidarius, gal irgi neblogai butu? Gal zinot kiek tai kainuotu?

Vakar belaukdama paskambinau i privacia klinika, tai sake 1 dantukas kainuoja 15 Lt.... Nu man tai daug pasirode...
Tik nzn, ar suaugusiems dengia dantis silantu g.gif
Atsakyti
QUOTE (Vilione @ 2004 09 24, 08:26)
Tik nzn, ar suaugusiems dengia dantis silantu g.gif

nesu stomatologė, bet nežinau ar yra prasmės dengti suaugusiems dantis silantu, gal geriau užplombuoti?
o kiek esu girdėjusi ir mačiusi, tai vaikams dantys dengiami silantu (krūminiai), nes jų vagelės yra labai siauros ir gilios apie 1-2 milimetrus ir jokiu dantų šepetėliu ir jokiomis kitomis priemonėmis jų nepasieksi ir neišvalysi. ir jeigu vaikutis mėgsta saldumynus, čipsus ir pan, tai tose vagelėse kaupiasi visokie negerumai ir pradeda vystytis ėduonis. dry.gif nežinau per kiek metukų tos vagelės užsitraukia, bet geriausia iki to laiko padengti (užpilti tas skylutes) silantu, kad nesikauptų vagelėse jokie nešvarumai. tas silantas kaip suprantu kaip kokia skysta plomba - ją užpila, kad patektų į vageles ir pašvitina, kad sukietėtų. thumbup.gif
mano pypliui dabar treji metukai ir dantukai krūminiai jau pagedę, tai kaip suprantu jei keičiami tik nuolatiniai, tai maniškiam nieko nepadarys.
ir šiaip jeigu jau yra pradėjęs gesti toks dantukas, tai jį pirmiausia teks sutvarkyti ir tik po to dar nepažeistas vietas dengti silantu. taigi mamytės, kurių vaikučiams jau sudygo nuolatiniai skubėkit pasinaudoti šia galimybe. tegu ir po 15 litukų už dantuką. tai vis tiek geriau, pigiau ir neskausmingiau, negu po to taisyti.

o jūsų norėjau paklausti ar jūsų mažuliams buvo sugedusių dantukų kai jiems buvo apie 3 metus ir ką daryti - eiti gydyti (jei tokius gydo) ar laukti kol iškris. ir ar jų nepradės skaudėti jei ėduonis 'išgrauš' giliau?? mad.gif ohmy.gif
Atsakyti