Sveikos, jei kas ruosiates IELTS'ui asmeniskai ir reikia new insight into ielts student's book, rasykit man az
p.s. knyga popierine
As pati ruosiausi siam testui. Nusipirkau knyga su CD, pasiruosiau ir sekmingai islaikiau, dabar jau UK univere studijuoju
QUOTE(tauromama @ 2010 02 22, 15:50)
As pati ruosiausi siam testui. Nusipirkau knyga su CD, pasiruosiau ir sekmingai islaikiau, dabar jau UK univere studijuoju
Šaunuolė tauromama, aš irgi savarankiškai ruošiuosi Šiandien man buvo kalbėjimo egzaminas. Tik atėjus, pasijutau kaip senas vilkas, nes laukė tik moksleiviai, bet gal tiesiog taip supuolė... Iš pradžių egazminuotojas paklausinėjo, kuo užsiimu, ar mėgstu kiną ir kur dažniau jį žiūriu: namuose, ar teatre. Per antrą dalį, paprašė papasakoti apie praeitą savaitgalį, o galiausiai apie pamaininio darbo privalumus ir trūkumus, su kokiom problemom susiduria tokį darbą dirbantys, apie tai, kam reikalingas ir ar pakankamai turime laisvalaikio. Laukiamajam dar girdėjau, kad buvo temos apie seną daiktą ir vaikščiojimą pėsčiomis, tai man, manau dar visai normali tema pakliuvo. Šeštadienį parašysiu, kaip seksis kitos dalys
Dar pamiršau pridurti, kad nepasakiau nei vienos frazės, kurią ruošiausi, taip kad iš tikrųjų šitai daliai neverta per daug ruoštis, ką jau moki, tą ir pasakysi...
Labukas zubrylos!
Gal jus man galit paaiskinti, nes as jau vargstu su paieskomis...
KOKIO STIPRUMO YRA IELTS ENTRY LEVEL: 5 IR 6? (jie reikalingi stojant i dauguma specialybiu).
Noriu ir as pazubrinti kanors rimciau, tik neisivaizduoju ar dar toli esu iki IELTS LEVEL 5.
Zinau, kad esu Adult Literacy Level 1, o prisitaikant prie kitos sistemos: ESOL Level 1 mazdaug. Kazin kurioj vietoj buciau pagal IELTS? Niekur nerandu prilyginimu...
Dekui labai is anksto uz paaiskinima ar bent jau nuorodele.
Gal jus man galit paaiskinti, nes as jau vargstu su paieskomis...
KOKIO STIPRUMO YRA IELTS ENTRY LEVEL: 5 IR 6? (jie reikalingi stojant i dauguma specialybiu).
Noriu ir as pazubrinti kanors rimciau, tik neisivaizduoju ar dar toli esu iki IELTS LEVEL 5.
Zinau, kad esu Adult Literacy Level 1, o prisitaikant prie kitos sistemos: ESOL Level 1 mazdaug. Kazin kurioj vietoj buciau pagal IELTS? Niekur nerandu prilyginimu...
QUOTE(p Raganyte @ 2010 03 04, 22:56)
Labukas zubrylos!
Kiek žinau, 5 yra basic level'is, 6 - moderate, dažniausiai universitetai reikalauja 6,5-7, bet aišku priklauso nuo laipsnio, specialybės, universiteto reitingo. Kaip konvertuoti balus, deja, nežinau, bet galima išsispręst testą (kad ir čia ) ir bus maždaug aišku.
QUOTE(Ellenyte @ 2010 03 04, 23:24)
Kiek žinau, 5 yra basic level'is, 6 - moderate, dažniausiai universitetai reikalauja 6,5-7, bet aišku priklauso nuo laipsnio, specialybės, universiteto reitingo. Kaip konvertuoti balus, deja, nežinau, bet galima išsispręst testą (kad ir čia ) ir bus maždaug aišku.
Dekui labai! Meginsiu tuos praktinius darytis - gal labai neisgasdins manes
Dar vienas reikalas: nu niekur nerandu arciau saves tu paruosiamuju IELTS kursu. Tik Birminghame ir tai tik Astons Universitete.
Gyvenu Tamworth mieste, apie 20 myliu nuo Birmingham. Musu vietiniam koledze neruosia tam egzui.
Kaip rasti kur arciau tie kursai??? Keista kad koledzuose nera.
QUOTE(p Raganyte @ 2010 03 05, 00:45)
Kaip rasti kur arciau tie kursai??? Keista kad koledzuose nera.
Hm, nežinau, kaip UK yra su kursais, manau pas mus, mažesniuose miestuose taip pat būtų problema. Bet jei jau kurį laiką gyvenate ten ir naudojate kalbą, pagalvokite, ar tikrai tų kursų reikia, nes pats egzaminas jau kainuoja, o jeigu dar kursai, tai išvis apvali sumelė gaunasi, o internete yra labai daug medžiagos pasiruošimui, aš dabar net gailiuosi, kad knygą pirkau. Bet aišku, jei yra galimybė, kursai tikrai nepakenks.
Na va, aš jau po egzamino Visi klausinėja, ar sunkus ir nežinau, ką pasakyt. Iš tikrųjų tai nesunkus, bet klaidų vistiek tikrai padariau nevieną. Per klausymą viskas girdėjosi, nebuvo kažkokių labai tricky klausimų (būtinai pasižiūrėkit, kaip tariamos raidės, kai sakoma kas nors paraidžiuj, man pavyzdžiui visada maišosi h,j ir g). O vat su readingu buvo sunkiau nei tikėjausi, kažkaip tas laikas žaibiškai ištirpo. Pirmoj writingo daly reikėjo aprašyti tris skritulines diagramas, vaizduojančias ką veikia Australijos absolventai (dirba, toliau studijuoja, ar tampa bedarbiais) 1980, 1990 ir 2000 - lengva, palyginus su centrinio šildymo sistema ir ungurių veisimo principais, kurie būna diagramų pavidalu. Esė klausimas buvo apie ilgųjų skrydžių žalą gamtai, ir ar reiktų uždrausti skraidyti turizmo tikslais?
Dar ką galiu patarti dėl pasiruošimo... Aš pati ruošiausi laba mažai - gal savaitę po kelias valandas per dieną (aišku, žiūrėsim, koks bus rezultatas). Turėjau tris knygas, iš kurių tik viena man buvo naudinga "Official IELTS practise materials" (man atrodo ją galima nusipirkti Britų taryboj). Ten yra grynai testai, kuriuos išsprendus, galima susidaryt įspūdį, ko tikėtis. Kitos knygos (Action plan for IELTS ir New Insight into IELTS) man kažkokios blevyzginės pasirodė. Dar įdėsiu kelias nuorodas, kurios man buvo naudingos: forumas, kalbėjimo temos, dar šis tas.
Ir praktinis patarimas: pasistenkit neimt rankinių ir net telefonų, nes įsinešti nieko negalima, o palikti reikia "rūbinėj", kur bet kas bet ką gali pasiimti. Ir neverta atvažiuoti smarkiai per anksti, užtenka laiku, nes nežinau, ar tik šiandien taip išėjo, bet viskas vėlavo pusvalandžiu. Tai tiek. Sėkmės visiems, besiruošiantiems, svarbiausia nesinervinti
Dar ką galiu patarti dėl pasiruošimo... Aš pati ruošiausi laba mažai - gal savaitę po kelias valandas per dieną (aišku, žiūrėsim, koks bus rezultatas). Turėjau tris knygas, iš kurių tik viena man buvo naudinga "Official IELTS practise materials" (man atrodo ją galima nusipirkti Britų taryboj). Ten yra grynai testai, kuriuos išsprendus, galima susidaryt įspūdį, ko tikėtis. Kitos knygos (Action plan for IELTS ir New Insight into IELTS) man kažkokios blevyzginės pasirodė. Dar įdėsiu kelias nuorodas, kurios man buvo naudingos: forumas, kalbėjimo temos, dar šis tas.
Ir praktinis patarimas: pasistenkit neimt rankinių ir net telefonų, nes įsinešti nieko negalima, o palikti reikia "rūbinėj", kur bet kas bet ką gali pasiimti. Ir neverta atvažiuoti smarkiai per anksti, užtenka laiku, nes nežinau, ar tik šiandien taip išėjo, bet viskas vėlavo pusvalandžiu. Tai tiek. Sėkmės visiems, besiruošiantiems, svarbiausia nesinervinti
QUOTE(Ellenyte @ 2010 03 06, 20:05)
Na va, aš jau po egzamino Visi klausinėja, ar sunkus ir nežinau, ką pasakyt. Iš tikrųjų tai nesunkus, bet klaidų vistiek tikrai padariau nevieną. Per klausymą viskas girdėjosi, nebuvo kažkokių labai tricky klausimų (būtinai pasižiūrėkit, kaip tariamos raidės, kai sakoma kas nors paraidžiuj, man pavyzdžiui visada maišosi h,j ir g). O vat su readingu buvo sunkiau nei tikėjausi, kažkaip tas laikas žaibiškai ištirpo. Pirmoj writingo daly reikėjo aprašyti tris skritulines diagramas, vaizduojančias ką veikia Australijos absolventai (dirba, toliau studijuoja, ar tampa bedarbiais) 1980, 1990 ir 2000 - lengva, palyginus su centrinio šildymo sistema ir ungurių veisimo principais, kurie būna diagramų pavidalu. Esė klausimas buvo apie ilgųjų skrydžių žalą gamtai, ir ar reiktų uždrausti skraidyti turizmo tikslais?
Sveiki, as irgi siandien laikiau IELTS Panoramos viesbuty,;] pats testas nebuvo lb sunkus, tik neramina vienas dalykas: kai reikejo perrasinet listeningo atsakymus i atsakymu lapa, vienas is priziuretoju, pastebejes, kad kas nors ats raso mazosiomis raidemis liepe trinti ir perrasyti didziosiomis, taip ir as padariau.. grizus pakalbejau su draugais, kurie laike kitam viesbuty ir jiems nieko panasaus nesake, jie is didziuju raidziu rase tik vardus, pavadinimus ir pan.. Tai kaip yra is tikruju? Gal nera skirtumo kaip juos surasyti? o gal nuo to daug kas priklauso? Gelbekit, panika;D
QUOTE(Rapuncelė @ 2010 03 06, 20:55)
Tai kaip yra is tikruju?
Sveika, ir aš laikiau Panoramoje Pasižiūrėjau knygoje skyrelį "completing the answer sheets", ten listening'o atsakymai parašyti iš mažųjų. Bet kaip suprantu, tikrins kompiuteris, tai jis turėtų perskaityt ir didžiąsias
kiek pamenu, musu destytoja sake kad galima ir didziosiomis rasyt viska. Tada mazesne tikimybe kad suklysi Vietovardzius, Asmensvardzius ir kt. parasyti is mazosios ... (kaip zinia, tai prilyginama neteisingam atsakymui )
Rapuncele Nusiramink ir lauk atsakymu
pasigirkit abi kaip pasiseke
Rapuncele Nusiramink ir lauk atsakymu
pasigirkit abi kaip pasiseke